Отговори
# 540
......... тя като ми видя листа като подскочи направо ме изплаши вика ми какво правиш ти бе момиче защо не си дошла до сега много ти е лоша урината, и аз и казвам, че тя е била в отпуска после аз 1 седмица изпити и затова и тя продължи да нарежда.. ама много ти е лоша урината и аз вече притръпвам викам и добре де добре кажи какво ми има и тя вика ми имаш един микроб Е.коли се казва над 10.5 в урината и може да пометнеш кой месец стана вече ме пита.Бързо каза отивай да си вземеш Аугментин и го започвай (защото едва ли не ако не го взема веднага до вечерта ще пометна) ....................

Може ли пък с такъв тон да ти го каже? Ужас...Аз пък, да ви кажа, предния път не можах да дам урина, защото не съобразих да си нося предварително, а изобщо не ми се пишкаше, въпреки че се мъчих. И доктора ми каза просто следващия път... Та сега, петък съм на преглед пак- кръв урина и т.н. и този път ще си нося урината от къщи, но малко и аз се притеснявам, дано всичко да е ок

# 541
Здравейте момичета!
Приемате ли нови попълнения? Simple Smile  от София съм, на 29. Терминът ми е на 11.11.2011г. - първа бременност. Преди няколко дни попаднах на този форум и след старателното изчитане на всичко, написано от вас, реших да се присъединя, защото се обсъждат интересни неща!
Аз вчера бях на БХС, прегледа ме обстойно с ехограф, измери си каквото трябва и според лекаря всичко е наред. След което отидох в клиника, за да дам кръв за БХС.
Още не съм се записала на женска консултация по здравната каса и наистина не зная къде да отида да го направя? newsm78 Ако някои мамчета могат да препоръчат някой лекар, бих била благодарна. Живея в района на Плиска. Всички съседни квартали са ОК!
Благодаря ви предварително и ви пожелавам един страхотен, усмихнат ден !  bouquet

# 542
tutti 79 и аз съм с термин 18.11,добре дошли на всички нови коремчета,отбора се разраства с пълна сила,много ви Hug.      Вие как сте,мамчета? Аз не знам къде се намирам,макар че вече се освстих малко.Бях на кръвни изследвания и след тях се чувствам като парцал.Поне за този месец се отървах. Спокойна съм,че  Sick вече е доста по-слабо и скоро може съвсем да престане,дано. Хубав ден ви желая.  bouquet  bouquet  bouquet

# 543
  • София
tutti 79 и аз съм с термин 18.11,добре дошли на всички нови коремчета,отбора се разраства с пълна сила,много ви Hug.      Вие как сте,мамчета? Аз не знам къде се намирам,макар че вече се освстих малко.Бях на кръвни изследвания и след тях се чувствам като парцал.Поне за този месец се отървах. Спокойна съм,че  Sick вече е доста по-слабо и скоро може съвсем да престане,дано. Хубав ден ви желая.  bouquet  bouquet  bouquet
Jujinka, кога ви изтича инкубационния период за варицелата, че все те мисля? А иначе аз след взимане на венозна кръв си пускам отпуска за деня, защото не съм човек Sick

# 544
Lady Milion и tutti 79 аз живея в Слатина и ходя на ЖК в младост 1 при Иван Лазаров.Има кабинет Гинека и работи с Здравната каса.Аз съм доволна засега.Дано съм ви помогнала.

# 545
Утре изтича,и ако се размине ще имам много натоварен ден (аз бях писала преди,ще правя курбан,тутманик ей такива неща за здраве).  chef

# 546
Момичета, не искам да се заяждам, но тези твърдения не са правилни.
ФМ не е задължително изследване и по правило се прави при съмнение за някакъв проблем.  
Не е задължително в България, защото в здравната система няма достатъчно средства. В много държавни на бременните се полагат по 2 или 3 задължителни ФМ - естествено бременната жена може да ги откаже като подпише нужните документи.

Принципно, ако след тези изследвания лекарите се съмняват, че има вероятност за Синдром на Даун, тогава вече се предлага амниоцентеза, ако майката е над 35 г.
Ако лекарите се съмняват за синдром на Даун след БХС и ФМ, тогава възрастта на майката няма абсолютно никакво значение - амниоцентезата е силно препоръчителна, в някои държави - задължителна. Отказването става само след подписване на документ, в който изрично се споменава, че въпреки съветите на лекарите, жената се отказва от изследването и отговорността за здравето на детето й от тук нататък е само нейна. Не случайно, според статистиките все повече деца със Синдром на Даун се раждат от майки под 35 години, точно заради заниженият скрининг в тази възрастова група.
С първата ми бременност бях на 32 години и писмено отказах амниоцентеза - БХС беше идеално, но при втората ФМ в 20 седмица бяха открили киста в мозъка на бебето. Shocked Изпратиха ме на преглед при цодентка по генетика - тяка каза, че тази киста ще резорбира в следващите седмици и рискът да е нещо лошо е 1%, точно колкото и риска от амниоцентеза и според нея няма смисъл да правя изследването, но аз си решавам. Аз се отказах писмено, но отговорността за решението си беше моя - доцентката ми даде само устен съвет, писмено си измиваше ръцете. Слава Богу, кистата наистина се резорбира и родих здраво дете.
Не разказвам това за да ви плаша, но малко повече грижа за бъдещите деца не е излишна. Не може в 21 век без БХС и ФМ. Ако някой не може да си ги позволи /доколкото разбирам в БГ са платени/, това вече е друг въпрос, но не можем всички да си пуснем пердето и да вярваме само в късмета си. Peace

# 547
  • ... някъде преди лудницата ... до църквата!
Момичета, сутринта дадох кръв за БХС - имате ли представа по принцип за колко време излизат резултатите, че пропуснах да попитам?

Последна редакция: ср, 11 май 2011, 14:46 от lika

# 548
Малеееее, при нас какъв дъжд заваляя смесен с градушка. Това Май месец ли е?

# 549
Момичета, не искам да се заяждам, но тези твърдения не са правилни.
ФМ не е задължително изследване и по правило се прави при съмнение за някакъв проблем.  
Не е задължително в България, защото в здравната система няма достатъчно средства. В много държавни на бременните се полагат по 2 или 3 задължителни ФМ - естествено бременната жена може да ги откаже като подпише нужните документи.

ФМ не е равно на ултразвуково изследване. За останалото съм съгласна, късметът тук няма нищо общо.

# 550
  • София
Ванилия Канелска, тази киста са я видяла на ФМ, не е засечена с БХС, нали? Има статии за БХС, в които се посочва, че само 10% от жените с висок риск раждат бебета с аномалии, а висок риск излиза само на 3 до 5 % от направените скрининги. БХС хваща евевнтуално малформации на невралната тръба или Даун, като тези малформации се хващат и на ФМ.
Не разубеждавам никого - който е решил да си направи теста, да си го направи. Но мойто решение да не го правя категорично не е продиктувано от безотговорност, затваряне на очите или разчитане на късмет. Направих си ранен скриниг, имам насрочен час за втора ФМ в началото на юли, просто личното ми мнение е, че това е статистика, която не ми гарантира нищо и не искам да ми дава фалшива сигурност или излишна паника Peace Ти самата при реален проблем си отказала амниoцентеза и си разчитала на процент вероятност, което си е разчитане на късмета, нали Wink

# 551
Малеееее, при нас какъв дъжд заваляя смесен с градушка. Това Май месец ли е?
Тъкмо се чудя как ще шфирам, че трябва детето от ясла да взема, после таткото от работа и да се замъкнем дружно на ФМ, а там наблизо няма къде да се паркира  Rolling Eyes

Ванилия Канелска, тази киста са я видяла на ФМ, не е засечена с БХС, нали?
Именно и аз това имах предвид с предния си пост. Не съм разчитала на късмет, ходила съм с малката на 3 ФМ, сега пак така и според мен е напълно достатъчно за да се видят евентуални малформации. БХС засича ли проблеми в органите???
Имам приятелка, на която БХС е показал висок риск за Даун. Момичето си изрева очите докато роди. Докторът правил ФМ казал, че си залага дипломата, че нищо му няма на детето. Еми здраво си е. Много ли добре ще се отрази на плода цялата тази тревожност до края на бременността???

# 552
Здравейте преди малко се прибрах от ФМ да ви се похваля и аз няма данни за синдрома на Даун бебета си отговарят на седмицата имат си по две ръчички с 5 пръстчета и крачена също абе общо взето всичко е ок и съм много щастлива моля се и занапред да е така и да ви се похваля лекаря видя и половете и двете са момичета в два около плодни мехура са но с една плацента което малко ме притесни понеже ме е страх да не би единия да получава повече кръв от другия но да се надявам че този път нещата ще се развият благополучно за нас таткото малко се шашна като разбра че ще има още две момичета ама той си ги е правил така че ще си ги гледа  Grinning

# 553
Ванилия Канелска, тази киста са я видяла на ФМ, не е засечена с БХС, нали?
ФМ е по-надежно изследване от БХС, така е. Ако трябва да избирам едно от двете бих избрала ФМ, но нямам избор и правя всичко.
БХС показваше минимален риск и аз си бях спокойна, докато на ФМ не видяха кистата.
В крайна сметка в моя случай и БХС си е било вярно - наистина не е имало никакъв проблем, обаче лекарят ми се паникьоса от кистата, съответно и аз.
Ти самата при реален проблем си отказала амниoцентеза и си разчитала на процент вероятност, което си е разчитане на късмета, нали Wink[/color]
Целият ни живот е процент вероятности. Flutter 1% си е малка вероятност по мое мнение. Освен това толкова исках това дете, че не ме интересуваше дали е болно или здраво, исках го и не виждах смисъл да правя амнио, при положение, че резултатът не ме интересува.
И друга пречка имаше - всичко това се разви доста късно и ги беше страх да ми правят амниоцентеза извън стандартния срок - до 21 г.с. И на мен ми се съкрати живота заради тази киста, а като отидох на ФМ във Варна при доц. Балев, вече в 26 г.с. и питах какво става, има ли кисти в мозъка, той преспокойно каза: "А, кистите в мозъка ли?! Те се резорбират. Няма никакви кисти сега." Той изобщо нямаше да ме занимава с проценти, ако през цялото време можех да ходя при него.
И сега не бих правила хорион-биопсия, ако не бях под натиск на семейството. Резултатът отново не ме интересува, не бих си убила бебето. Каквото ми е писано, такова.
Разумът ми само агитира за БХС и ФМ, защото поне не са рискови изследвания. Емоционално, за мен всичко е излишно, ако човек е вярващ и приема съдбата си.
Съвсем в друга посока избих. Joy Едно мисля, а съвсем друго правя, но както казах под натиск съм, все пак няма сама да го отглеждам това дете, трябва да се съобразявам и с мнението на съпруга си. Стискайте ми палци другия четвъртък на биопсията. Praynig

Мими, честити ви момиченца! Hug

# 554
Мими честити момиченца Grinning Щом сте видели една плацента в тази ранна седмица, значи са еднояйчни. Grinning Много късмет ти желая, и не се шашкай от сега, бъди позитивна. Hug

Ванилия Канелска аз бих казала че двата ти последни поста направо си противоречат. Mr. Green  Хем не може такава безотговорност, хем не би предприела нищо ако се открие проблем, ми тогава защо въобще правиш изследвания? Че и правиш хорион биопсия, тоест инвазивно изследване? Защо рискуваш с него, щом казваш че не си готова да "убиеш бебето ти"ако нещо не е наред? Загубих смисъла...

Общи условия

Активация на акаунт