Топче около слабините.

• 5 033
  • 2
  •   1
Отговори
Здравейте ! На 2-3 см до слабините на приятелката ми и излезе малко твърдо трудно забележимо подкожно топче (с големината на грахово зърно), при допир не я боли. Някой може ли да ми каже от какво може да е. На 18 години е !

# 1
Най-вероятно обърнат косъм. Но най-добре идете на гинеколог. Peace

# 2
Не видях по-нови теми по този въпрос, затова пиша тук, не точно в отговор на въпроса, може и да не се касае за същото, просто и за да се намира като информация, защото явно е често срещан проблем. И аз дълги години си мислех, че имам врастнал косъм, търпях към десетина години, периодично възпаляване и гноене с болки, после някакви периоди на успокояване, като през това време имах твърдо, усещащо се като отделено топче на слабините, където вече е окосмяването. Искаха да ми го режат за 350-500лв Simple Smile без да поставят диагноза, казваха като отрежем, ще видим и аз не се съгласих. През това време ми помагаха антибиотици за мазане Банеоцин и един дето го има и на прахче за рани, но не помня името (Гентамицин нямаш ефект) и което много ме учуди отначало Цитросепт капките от грейпфрут - като беше най-възпалено ди пиех и на втория ден се успокояваше мястото, има видим ефект, убедих се. Пила съм и антибиотик, които е специално за проблеми, предизвикани от такива врастнали косми, имаш временен ефект. Докато най-накрая отидох на кожен (не че преди това не бих отишла, но личния лекар ме пращаше на гинеколог за това). Оказа се, че е врастнала брадавичка, която възпалява някакви жлези. Издълбаха ми го с лазер, бекръвно и почти без да ме боли (просто при мен е много старо образуването и изискваше повечко усилия, но ако бях отишла по-рано за 2 минутки работа). Постепенно като зарастна започнаха да изчезват и другите появили се топченца около него. Възможно е да е станало от тезни дрехи, бельо, дънки, знам ли, но се оказа толкова лесно решението, не знам как да благодаря на доктора, който ме отърва от това.

Колкото до лимфните възли, могат да се възпалят и от нещо, което е на петата дори или на пръстите като рана, врастнал нокът, инфектирана рана от гъбички и какво ли не, лекува се инфекцията, лимфния възел е само отговор на организма, сигнал, че има проблем и опит да се пребори с него.

Преди години бях направила абцес в меката тъкан на бедрото от възпален враснал нокът (откъде да предположа, че чак на бедрото ще се качи инфекцията), пак искаха да режат, добре, че в последния момент между другото казах на лекарката си, че спира да ми тупти и да ме боли от аспирин и само така мога да ходя - така разбра, че е абцес и го махна с обикновен антибиотик.

Дано поне на един човек да е полезна тази информация. Не се самолекувайте и ходете на точния специалист (за кожата на кожен, 2 пъти ме е обърквал гинеколог за кожни проблеми, аман), можете да си спестите много неприятности.

Общи условия

Активация на акаунт