47 пъти "Ура", в Канада дойде пролетта!

• 30 754
  • 733
  •   1
Отговори
# 540
Миналата година не съм мислила за лагери, защото ходеше на градина, но синът е много активен и сам си иска да е сред деца. По време на зимната ваканция ходи все ден в един плувен център към нашата община на такъв камп и беше много доволен. Гледам максимално да е зает с нещо, че има много енергия.  И при вас ли са така момченцата на 5-6 годинки? Когато сме заедно караме колело, играе по пързалки..иначе в къщи обича само да рисува, по-малко играе с коли. Гледам на ходи на разни активитета, защото го обогатяват с нещо:плуване, футбол, сега ходи и на глина...Знам, че като станат по големи след 7-8 годинки имат организирани лагери за семейства или скаутски с татковците. Аз си мислех, че в Монтреал може би цените са по-поносими отколкото тука, ама явно съм сгрешила.   Confused

# 541
  • Монреал
Улица Ст Юбер, като се почне от Жан Талон се върви на изток май се пада, е пълно с магазини за платове  Grinning

# 542
shemet_neveroiaten, провери ли в ИКЕА или виж тука какво намерих от гугъла:

http://www.cmtextiles.com/
http://www.tonitex.com/

Може и да провериш в жълтите страници на тел. указател.

# 543
  • Vaudreuil Canada
Гери икеата ми е компромисния вариант - ако нищо друго не измисля те ще ми решат проблема макар че и там не излиза евтино, а сайтовете, които си пуснала са хубави само цените не ми харесаха  Mr. Green

TariliMom точно за тези райони ми е мисълта ако някъде разпродават и сте виждали че 7-8-9 метра плат ще ми трябват (на първо време  Blush )

Преди няколко години буклер имаха страхотен избор на платове пък и цените май бяха по-добри ама вече не продават  Confused

# 544
  • Монреал
Шеметче, в повечето от тези магазини може да се пазариш, особено, че ще взимаш доста плат, те биха ти дали отстъпка, а те си имат и цели стаи с намалени платове - направо не можеш да се разминеш вътре - толкова са претъпкани - става въпрос за цени около 3-4-5 долара на ярд може би. Имаше един магазин, всички топове бяха по 10 долара ярда хахахаха - явно така им е по-лесно да ги помнят  Wink

# 545
  • Vaudreuil Canada
TariliMom там май ще се разходя другата седмица, лошото е че такива разходки ми излизат солено после щото лесно си харесвам разни работи Simple Smile  Embarassed
Само да уточня - щото май няма изток посока - към 40-та магистрала или към Шербрук newsm78

# 546
  • Калгари, Канада
Оф, аз изписах цял ферман и ми се затри ... нямам сили пак да го пиша.

TariliMom, с закъснение, благодаря за включването за празниците  bouquet

Беше ми интересно да прочета постовете на кака Дора и Снежи.  Hug Подкрепям и TariliMom.

И сега това дългото дето ми се затри е от една статия за "Дух, тяло и хармония"от нашия квартален вестник, ще драсна накратко само, за размисъл.
1. Спри да се обиждаш и засягаш.
Не мисли, че другия прави всичко с идеята да те засегне и така ще си по щастлив.
2. Не искай да си винаги победил.
Егото те ката да делиш хората на победители и губещи. Това е измамно, всеки ден е нов и различен. Приеми, че си направил всичко по най-добрият начин при дадените обстоятелства и това е достатъчно за да си щастлив.
3. Приеми, че не винаги си прав.
Егото те кара да искаш винаги да си прав. Така възникват много спорове и караници. Замисли се кое е по-добре да си прав или да си щастлив?
4. Освободи се от нуждата да си най-добрия.
Не трябва да се стремиш да бъдеш по-добър от другия, трябва да се стремиш да бъдеш по-добър от това което си бил.
5. Освободи се от исканията си за все повече.
Колкото повече искаш, толкова повече се терзаеш и не стигаш до удовлетворение. Когато спреш да искаш все повече, тогава виждаш, че идват все повече неща в твоя живот /т.е. оценяваш нещата повече/
6. Спри да се идентифицираш с това, което си постигнал.
/тук малко ми бяга обяснението, но се отнася за това, че сме гости на тази земя и трябва да сме благодарни за това, че сме имали тази възможност/
7. Не се тревожи за това какво мислят другите.
Това не е твоя работа, ако се тревожиш, то започваш да правиш нещата не както ти се иска, а както мислиш, че другите очакват от теб.

Г-жа Броненосец , благодаря ти за отговора  bouquet

# 547
  • Монреал
TariliMom там май ще се разходя другата седмица, лошото е че такива разходки ми излизат солено после щото лесно си харесвам разни работи Simple Smile  Embarassed
Само да уточня - щото май няма изток посока - към 40-та магистрала или към Шербрук newsm78

Grinning Тръгваш от тук и вървиш в посока към 40та 

http://maps.google.ca/maps?f=q&source=s_q&hl=en&geoc … ,0.02238&z=16

# 548
Шемет, и Фабриквил имат доста голяма секция с намалени платове. Аз точно там ще ходя да търся, че и на мен ми трябват 5 метра Simple Smile

Аз пак да си кажа за срещата Sunglasses. Този понеделник все пак отидох на работа, та сега имам възможност да се "почувствам неразположена" някой работен ден през юни Twisted Evil
Предлагам 15-ти, сряда, за ден за среща и също съм за парк Ангриньон.

Шемет, сега се сетих нещо да те питам - пишеш,че поне още две години няма да ги мислиш летните лагери, а пък детенцето ти е колкото моето. Не започват ли от 5 години матернел? Т.е. не напускат ли градина есента на годината, в която са навършили 5? Т.е. по мои сметки другата есен трябва да е ученик? Или ти бориш това лято и следващото, а не следващото и по-следващото? Embarassed

# 549
  • Vaudreuil Canada
Камбанка знам я секцията 1-2-3 долара на фабриквил ама там е много въпрос на късмет да не кажа че до сега не съм случвала на нищо особено прилично. Ама и там ще проверя де ... просто с едно излизане да обиколя наред ми е мисълта Simple Smile
Имах предвид това и следващото лято за лагерите щото ще сме на градина. 2013 ще го мислим ... ама има мноооого време до тогава ...

Аз съм ок за 15-ти (ако не съм забравила нещо  Crazy )

# 550
  • Калгари, Канада
А какво ще ги правите тези платове?  newsm78

Давайте го по- спокойно с тези лагери - бабите ни все на лагери са ходили   Joy
Аз пък съм била на лагер само два пъти доколкото помня и не беше кой знае какво. Има разлика м/у тукашните и БГ лагерите.
Тия скаутските не са за мен и за моите деца, спане на палатки в гората, комари и т.н. Гледах им сайта, но не съм очарована.
Записала съм Владко за едни "научни" лагери, за звездите и т.н. опити разни, но са само за 3 часа на ден, по една седмица всеки /т.е. 5 дни/.

# 551
  • Vaudreuil Canada
mamamia аз съм ходила на по 20 дневни много хубави лагери и със спортните състезания и със танцовите вечери и на концерти са ни водили и на сладкарници и сме обикаляли църкви и манастири и природни забележителности и музеи - на морските съответно 20 дни плаж са си 20 дни плаж и не ги заменям за нищо  Heart Eyes  И от бригадите не се отказвам .. там пък какъв купон си беше пък и пари даваха накрая  Money  Що да си лиша децата от тези емоции ... Ясно че няма да е цяло лято но поне за някоя седмица ще е весело.

На мен плата ми е за завеси и за едни възглавници-облегалки на легло (по-скоро ще играят ролята на изолатор) та да са в един цвят ... ако намеря и памучен тънък вариант на същия цвят ще спретна и чаршафи и калъфки ... та да са си в тон и понеже съм привърженик на горните чаршафи-торби та и такова ще направя Simple Smile Имам и други идеи ама да видим дали ще стигна до тях Simple Smile

TariliMom  Hug

# 552
  • Калгари, Канада
Шемет, и аз това имах в предвид, че в БГ лагерите са за повече дни и по-весело изкарване, тука подобен съм намерила само за скаутите и не ми се вижда забавно. А иначе на тази възраст 5-6 години не им трябват толкоз лагери колкото деца да си играят /и съседските деца стават както се казва и тези от пързалките, не е нужно да е систематизирано/.

Ясно за платовете  Peace

# 553
shemet_neveroiaten, и аз подкрепям за лагерите, въпреки че може би ще има разлика между българските и тукашните, но по-важното е детето да има емоции и да се радва. Аз също съм ходила на зелени лагери и ексурзионни всяко лято от 10 годишна и вървяхме по цял ден в Стара планина, хижи, емоции...А после и професията ме свърза с природата и много обикалях из планините в България..ето това ми липсва тук. Някъде бях видяла, че има зелени лагери за по-големите. Иначе скаутските са за татковците  Mr. Green Аз вече го записах за цял ден (9 до 5) с опция плуване, защото той тренира от 3 годишен и много му харесва и е близко до нас и ще мога да го взимам пеша и така ще се разхождам. Той така или иначе си ходи на спорт и плуване в същата сграда и си познава обстановката. Зимата например го бях записала на кулинарен курс и му беше много интересно. В нашето комюнити имаше science camp, но цената беше около $180 на седмица и се отказах.  При нас почти не се вижда дете на пързалката..за съжаление

# 554
shemet_neveroiaten, добра идея имаш, но няма ли да ти излезе по-евтино ако си ги купиш готови newsm78. Аз също по едно време се бях запалила да шия на синът ми калъфки, чаршафи, но цената на плата ми излизаше на цената на готов ушит. Иначе самият магазин за платове беше съвсем обикновен.

Общи условия

Активация на акаунт