47 пъти "Ура", в Канада дойде пролетта!

• 30 754
  • 733
  •   1
Отговори
# 105
  • Лавал-Пловдив
дрийминг, съжалявам за случилото се с теб, но не се отчайвай. Имам позната, която след 7 неуспешни инвитрота роди живо и здраво момченце в щатите. Вярвай!
Дара, началото е трудно, а и ако дойдеш с очаквания по -големи от реалните, разочарованието е по-голямо. И тук, както навсякъде се налага да се правят жертви, било с гледането на децата, било с работа, било с учене. Първата година тук ми беше кошмар - работех на гадна работа по цял ден, денят ми започваше в 5:30, вечер на училище до 10:30. Нямах време да погледна децата, нямах време да си изчистя къщата. Но този период отмина и сега ми е доста по - леко. Определено мисля, че си заслужаваше усилията.  ooooh!

# 106
Дара, добре дошла!

Много труден момент описваш! Пожелавам Ви леко приспособяване и много късмет (най-вече това е нужно ако нямаш връзки)!

Галче, то това за лютата чушка и на мен са го прилагали, но да ми натрият езика, когато се пулех на мама  Mr. Green Наистина не и натривай ръцете да не си забереш други ядове.
А например вместо чушка се намажат с оцет. Все пак оцета изсъхва, но миризмата остава  newsm78

Честото миене е идея, но прекомерното изсушава кожата (аз имам подобен проблем от дете до ден днешен)

Дрейминг, много съжалявам да прочета за този развой на нещата! Стискам палци съвсем скоро (като се посъвземете) да имате успешен опит и да гушкате едно сладко пате.

# 107
Благодаря ви за подкрепата и разбирането. Мъжът ми ходи при консултант в ISS, с който пишат резюме и обсъждат курсове, на курсове пак там по умения за комуникация при интервю за работа и подобни, май ще се записва на курсове за език ELSA. Всичко става адски бавно , по веднъж на седмица ходи. Вече 3 месеца сме тук и все още нищо не учим. Аз може би ще се класирам за вечерни езикови курсове, ако лятото голямата щерка дойде да гледа малката. Знам, че трябва да имам търпение, но ми се струва, че усилията ни са малко и времето си тече, а ние пак сме без доходи и езикът ни е на средното ниво. Сори, пооплаках се.

# 108
  • Торонто/София
dreaming - предния път пропуснах да спомена - съжалявам че така са се развили нещата при вас - опитвай се да мислиш позитивно и вярвай че всичко ще е наред  Hug
DaraDar - като дойдохме тук с родителите ми аз и брат ми бяхме малки (16 и 13г) а те бяха в началото на 40те - зарязаха всичко което са знаели и познавали - кариери, родители, роднини, дом, образование - и дойдоха тук за да дадат на нас по добър шанс в живота - наистина е много много трудно в началото - и двамата работеха от ранна сутрин до 2-3 часа през ноща на 2 или 3 работи - както се случи - минаха няколко години преди нещата да се стабилизират - вярвай ми като ти кажа - всички усилия си заслужават на края - аз винаги ще им бъда безкрайно благодарна за всичките жертви които направиха за нас
nikolova - много добре звучи уикенда на cottage

# 109
вижте какво ми пратиха днес:)  малко изпреватват годишната ни форумска дискусия за хотелите в Ниагара Фолс, но все пак Laughing
$49 for a One Night Getaway for 2 People, Including Shuttle Serv … alls ($140 Value)

и една статия за ултрасаунда.. http://www.sarahbuckley.com/ultrasound-scans-cause-for-concern/

Последна редакция: ср, 27 апр 2011, 16:29 от Гаргамелчо

# 110
Izviniavam se za latinicata!

Hristos Voskrese, momicheta! Zdrave i kasmet za vas i semeistvata vi!

Az prodyljavam da ne moga da vliaza v bg-mamma ot vkyshti, dobre che sym na rabota ta da vi navaksam. Dovechera shte karam myja mi da vidi zashto taka newsm78

Momicheta, da vi pitam neshto...Za vsiako obrazovanie li, koeto se celodnevno se polaga stipendia?
Ima li niakakvi osobenosti i specifichni uslovia? Stava vypros za 16-mesechen, celodneven kurs.
Ideia kyde da tyrsia info?

# 111
Гаргамелчо, много благодаря за статията  bouquet.
След преживяното досега, не мога да не се съглася с по-голяма част от написаното в нея. И живот и здраве, ако някой ден решим да имаме трето дете, не бих се подлагала на рутинни видеозони Peace, освен ако не съм прекалено престаряла дотогава  Wink

В тази връзка, ние днес бяхме на видеозон за фетална морфология. Потвърдиха ни, че ще шарим децата и таткото е във възторг от синята новина. Резултатите естествено не ни ги дадоха веднага Tired, на 9 май ще си ги получим, точно на рождения ми ден Crazy

Шемет, вкъщи може да пробваме това. А за навън, евентуално някой дизенфектант за ръце да й купя. Не мисля, че мокрите кърпички са особенно ефикасни в това отношение.

# 112
Галче, честито ви синя новина!!!

kambanka 2304, до колкото си спомням бърсъритата и студентските заеми които ти се полагат зависят от дохода на семейството, провери в учебното заведение което предлага курса, мисля че за всяко фул тайм имаш право да подадеш.. ако правилно съм разбрала че става въпрос за след дипломна квалификация, не за учене на език, нали?

# 113
В тази връзка, ние днес бяхме на видеозон за фетална морфология. Потвърдиха ни, че ще шарим децата и таткото е във възторг от синята новина. Резултатите естествено не ни ги дадоха веднага Tired, на 9 май ще си ги получим, точно на рождения ми ден Crazy

Радваm се за вас!
Бтв, 9 mай е РД и на нашия mладеж...

# 114
E, Маневрата, това е много хубаво, аз познавам доста астрални близнаци и все са хубави хора Laughing. Аз не съм си избрала сама тази дата, защото от неродена съм била инат и с дупето напред hahaha, но много си я харесвам Heart Eyes

# 115
Галче, честита синя новина и от мен!

Гаргамелчо, всъщност става въпрос за DEP, нова квалификация, съвсем различна от сегашното образование. Не е езиков курс.
Мерси за отговора! Питах днес дамата по телефона, ама тя беше англофонка, а аз франкофонка, та май много не се разбрахме Simple Smile

# 116
Гаргамелчо, всъщност става въпрос за DEP, нова квалификация, съвсем различна от сегашното образование. Не е езиков курс.
Мерси за отговора! Питах днес дамата по телефона, ама тя беше англофонка, а аз франкофонка, та май много не се разбрахме Simple Smile

Kambanka,
А няmа ли Шанс Emploi Québec  да ти го платят? Иначе mисля, че трябва да иmаш право ако си с доход под някакъв допустиm mиниmуm. Тук със сигурност иmа пордобна инфо http://www.afe.gouv.qc.ca/

# 117
Галче - честита синя новина и от мен Simple Smile
Дано всичко да е наред този път и всички притеснения да останат зад гърба ви.  Hug

Пчеличка не съм се обаждала още в консулството. Още не сме извадили акта за раждане. Изпуснах й връзката на тази докторка, която уж щеше да праща съобщенията, че е родено бебето. Не знам дали ги е пратила. Мъжа ми утре ще ходи към клиниката по друг въпрос и ще се пробва да я намери, та чак тогава ще мислим и за БГ гражданството. Когато имам информация, веднага ще пиша.

И една разпродажба от мен за монреалските мами с малки деца:
Next Warehouse Sale
Monday May 2nd- 8am to 5pm
Tuesday May 3rd- 8am to 5pm
Wednesday May 4th- 8am to 5pm
Thursday May 5th- 8am to 5pm
Friday May 6th - 8am to 5pm
Saturday May 7th - 8am to 2pm
COME AND SAVE!

KRICKETS
333 Chabanel W. Suite 800 (map)
Montreal, QC
www.kricketsworld.com

# 118

Kambanka,
А няmа ли Шанс Emploi Québec  да ти го платят? Иначе mисля, че трябва да иmаш право ако си с доход под някакъв допустиm mиниmуm. Тук със сигурност иmа пордобна инфо http://www.afe.gouv.qc.ca/

Mаневрата
, благодаря и на теб за отговора!
Всъщност проблемът не е в цената на курса, а ме интересува дали ще имаме доходи за този период т.е. дали и двамата ще имаме доходи или оставаме само с дохода на неучащата половинка. Ще прегледам сайта, благодаря!

# 119
  • Варна - Монреал-Едмънтън
За 9 май ли говорите ?  Laughing

Моята принцеса става на годинка тогава. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт