47 пъти "Ура", в Канада дойде пролетта!

• 30 736
  • 733
  •   1
Отговори
# 90
  • Vaudreuil Canada
Ароганс на мен ми се искаше да избегна допълнителната декорация но явно няма да ми се размине Simple Smile Благодаря за линковете. Подозирам че стикерите са застрашени от обелване та може би ще избера някаква форма на боядисване въпреки че в момента хич не съм наясно с тази част на процеса Simple Smile Определено ще разгледам подробно какво се предлага и ще решавам....
Единствено си поизясних как искам да изглежда крайния резултат като форма и размери което не е малко все пак  Simple Smile

# 91
дрийминг, напълно те разбирам как се чувстваш, когато в такъв момент не можеш да споделиш с най-близките си. Дано много скоро отново да имате повод за усмивки и това, което преживявате сега да остане само лош спомен за вас Praynig

Диди пък в края на празниците се тръшна пак с ентеровирус Sick Първо си помислих да не е от яйцата, но се повтори и в комбинация с температура ooooh! Дано поне на нас да ни се размине като предния път. Ама повтарям аз постоянно да не пипа по земята, да не се лапат ръцете, и не чува и това е Naughty Ако имате съвети как да я отучим от този гаден навик, приемам всякакви предложения Tired

# 92
  • Калгари, Канада
Галче , аз обяснявам на Владко, че има много малки буболечки /които той дори не вижда/ и те му се лепят за ръцете и под ноктите и после като си яде ръцете - яде и буболечките, затова го боли корема  Peace Ефекта не е голям, щото все забравя  ooooh!, ама като повторя и се сеща, тича да се мие. Та така.
Иначе има някакви горчивки за мазане на ноктите - да не ги гризат, но при нас не помага /пробвахме го за устата му, смуча си долната устна  Crazy и досега не сме намерили начин да го отучим/.

November Rain , не сме взели още. Имах идея да е просто дръжка и към нея да е самото резервоарче за боклука, обаче или са много тежки или пък резервоарчето им малко - няма угодия за моите претенции  Crazy Последно гледах да си се тегли резервоарчето, но още нищо не съм решила. Ще трябва пак да поразгледам, че напоследък пак ме е ударила вълна за ваканцията ни, та пак гледам атракции и т.н. , забравям за другите неща. Та не само бременните забравят ще ви кажа, явно от възрастта си е вече  Wink

# 93
mamamia, аз мисля направо да вземем люта чушка за целта Crazy И сега й казваме, че следващият път като отидем на пазар, ще вземем люта чушка, пък дали ще мажем пръстите, от нея зависи Naughty Ако има ефект, ще докладвам.

# 94
  • Vaudreuil Canada
Галче аз не бих рискувала с чушка - могат да те обвинят че тормозиш детето  Wink и да те бият през пръстите.

# 95
абе хора какви люти чушки??? а ако си пипне окото или си бръкне в наса??? ooooh!

дриминг, много съжалявам че така се развиха нещата.. гушки и от мен

# 96
какъв е този ентеровирус, кажете моля за непросветени като мен? Галче, как разбрахте че е точно това?

# 97
Ентеровирусът е стомашно-чревен вирус, обикновено започва с повръщане, високата температура може да е една от екстрите, но не е задължителна, както и обикновено следващите няколко дни с разстройство, които пак не са задължителни, но са често срещани. Най-голямата опасност особено при малките деца е обезводняването. Организмът обикновено сам се преборва за 1-2 дни с повръщането, с диарията за по-дълго. Важното е да се пият много течности да не се допусне обезводняване, а при диария и "сухата диета" също е много важна Peace

Мерси за съветите, тогава ще се откажем от чушката, ама все пак си търсим начин за отказване на този лош навик, та споделяйте Hug

# 98
Галче,а защо не пробвате да я стимулирате сама д а се откаже ?В смисъл,да и давате някакви поощрителни наградки -лепенки,моливчета ,разни такива дребни неща ,всеки път ,когато не си лапа ръчичките или яде с мръсни ръце.И както е казала МамаМия да обясняваш всеки път за малките буболечки,които не се виждат.
Всъщност това с поощрителните награди не съм го прилагала точно с такава цел при нас ,ама като беше по-малка така си подреждаше играчките иначе многооооо бързо се изморяваше Grinning

# 99
Tanyta, обяснявали сме, даже сме й показвали мръсното под ноктите й, а и всеки път й напомняме, че от лапане на пръсти после боли коремчето, но тя го прави несъзнателно. Е някой път, нарочно да ни дразни, но в повечето случаи, например като се притесни, като се замисли нещо или просто като се разсея и хоп пръстите в устата. Тя като беше по-малка не си е лапала толкова пръстите, колкото сега Crazy
Затова не вярвам, че това с поощренията ще подейства, иначе съм съгласна, че има доста добър ефект по принцип Peace

# 100
Христос Возкресе! Живи и здрави всички!
Не знам дали ме помните, пристигнахме във  Ванкувър преди 3 месеца, аз, мъжо и беба, каката е студентка н Единбург и ще дойде за лятото.
Попрочетох последните постове. Много съжалявам за преживяното от dreaming. Преживях несполучливо инвитро, знам как се чувстваш, трябваше ми около месец да се посъвзема, и после забременях спонтанно след цветна снимка на тръбите преди второто инвитро. Надявам се да се получат скоро и при теб нещата, казват, че срая на лятото и есента е най-подходящото време за инвитро, както и вие сте решили  Hug
Аз съм леко отчаяна вече. Преместихме се в по-евтина квартира 1 BR, обзаведохме я, спестяванията ни намаляха с една трета.  ooooh!Мъж ми тръгна на почасова работа при българин да монтира крушки по големи обекти, работата намаля и този месец е с 1200 долара заплата. Трябва да търси друга работа. Прави ел инсталации на сгради, такива неща, но без канадско образование, знаете, че никой не го иска. Аз съм с бебето и се чудя и аз ли да търся вече работа, че не мислехме да работя докато е малка. Уж нямам носталгия и депресия, вече се чудех сбъркахме ли, че продадохме всичко в бг и дойдохме и ревах.
Всички казват, че ще се оправим и първата година е трудна, и  в същото време, че е криза и може да го закъсаме. Не знам. Надявам се да се оправим. Heart Eyes

# 101
Христос Возкресе!
Галче, на тоя вирус тук му викат Гастро. Много е разпространен и може да протече както с един симптом, така и с три (температура, повръщане, диария). Това за обезводняването е доста опасно, особено за хората с повръщане, защото всяка глътка вода дори те кара да повръщаш. От лекарства не се повлиява, трябва сам да си мине. Карали сме го семейно, добре че не бяхме всички наведнъж, та да може поне 1 възрастен да обгрижва останалите болни вкъщи.
Това с лапането на ръцете и при нас го има. Даже наскоро я улових че си гризе ноктите на показалците, ама се карахме, заплашвахме с наказание, и мисля че гризането го овладяхме преди да й стане навик. Най-интересното е, че си гризеше ноктите само вкъщи, на градината не. Сега като се загледа в ТВ си лапа пръстите, а аз продължавам да заплашвам с наказание (например: видя ли я още веднъж с пръстите в устата, няма да гледа филмчета за 1 ден примерно). Тя е голяма маниачка на филмчетата, затова обикновено действа. Ако не подейства - спирам филмчето, тя започва да реве, отива се оплаква на баща си, и като се нареве започва да си играе все едно нищо не е било.
Ескориал, получи ли достоверна информация за изкарването на бг гражданство оттук? Имам предвид дали си звъняла или писала до посолството. Ние също няма да си ходим тая година и мислим оттук да го действаме, ама с тия промени как ще стане ... ooooh! Аз мисля да им звънна тия дни, дано да не са стиснати на информация както друг път.
dreaming,  Hug

# 102
пчеличка, благодаря ти за съветите. Ще видим със заплахи дали ще стане при нас, че малко наопаки прави като има ултиматуми. На мен вече ми иде да й вържа ръцете Crazy

ДараДар, не знам как стоят нещата във Ванкувър, но питали ли сте дали не можете да ползвате някакви помощи или дали някакви организации за новодошли не могат да ви ориентират, някакви курсове и т.н.
Успех и дано скоро да се похвалите с добри новини Hug

# 103
  • Vaudreuil Canada
Галче що не опиташ просто да я водиш на всеки половин един час да и миеш ръцете .. в крайна сметка идеята е да са чисти.

# 104
Христоз Возкресе!
Макар и със закъснение се включвам и аз  Laughing
Бяхме на вила по празниците и сега не мога да наваксам с четенето. Изкарахме много добре, починахме си, посмяхме се; имаше още сняг тук-там, но в събота сутринта като видях как вали на парцали ми идваше  #2gunfire само дето не знам кой  newsm78. Все едно бяхме отишли за Коледа, не за Великден. В неделя обаче, като пекна, вън на поляната си направихме огън, имаше пънчета край огнището - класика. Пред нас езерото - красота, макар, че беше покрито с лед.
За жалост почивните дни се изниват неусетно.

Дрийминг - пожелавам ти много сили за да се пребориш и да не спираш да вярваш, че един ден всичко ще е наред Hug

DaraDar - разбирам те, че ти е тежко и трудно, но просто това е пътя. Поплачи си, ще ти олекне, после ще вдигнеш глава и ще продължиш напред. Всяко начало е трудно. Не се предавай, ще видиш, че си заслужава!

mamamia - на мен ми допада идеята ти за систематизирана информация в 50-та тема, но и аз за съжаление не мога да се включа. Времето просто изтича между пръстите ми и накрая на деня съм смазана, сигурно съм остаряла вече  newsm78

Много съм доволна от козунаците си тази година (мъжо още повече),  правих и с локум и с шоколад

Общи условия

Активация на акаунт