Отговори
# 165
Здравейте. И аз имам въпрос към консултантите от ЛЛЛ. Влади се храни на поискване по около 10 пъти на ден. Това което ме притеснява обаче са памперсите - имаме 10 наакани за последните 24 часа и около 2-3, които бяха само напишкани. Нормално ли е това количество изпражнения. Цвета им е жълт и вътре има малки топченца. Последното беше леко зелено, но това го отдавам на зелената салата, която ядох на обяд. След като се нахрани и от двете гърди /от едната не може, защото продължава да търси все едно не е ял никога/, заспива доволно с блажена усмивка, но много скоро след това се буди и следва едно люшкане, за да заспи отново. В мен не може да заспива, защото постоянно търси гърда /даже врата ми смуче/. Може би всичко това е нормално и просто имам много ядящо бебе, но все пак искам чуждо мнение. Предварително благодаря.

# 166
  • Сопот, Пловдив
Честито бебе Даниел на мама miminko! Честито бебе Михаил на мама i√k@! Честито дъщеря на мама lili_pds! Честито бебе Константин на мама rali-83! Честито бебе Ивета на мама Jenq007 (ей, без малко да се пиша с гадателски способности  Mr. Green ) ! Честито бебе Даниел на мама Marieta!

VelislavaCH, продължавам да стискам палчета!  Praynig

Пете, с твоята дата нищо не съм познала, 22-ри бях казала.  Laughing  Embarassed

Тези упойки, за които си говорите, не са по здравна каса, нали  newsm78 ? Това автоматично ме разминава с тях, боли, не боли.

Разхождах се днес, катерих се по горите, ни болки, ни контракции...  smile3506

Последна редакция: вт, 26 апр 2011, 00:06 от Rois

# 167
Цитат
Във тази връзка ето и въпросите ми към нашите консултанти, ще се радвам ако се вкюлчите и вие с мнения

Kuester, поздравления за усилията, които полагаш, за да преодолееш трудностите, които изпитваш в момента и да имате едно доставящо удоволствие и безпроблемно кърмене   bouquet

Зърната ти възстановиха ли се вече, успяла ли си  да махнеш силиконовите зърна?

Разраняването на зърната най-често се получава при не добра позиция на засукване на бебето на гърдата . Важно е както начинът по който бебето поема  зърното  - преди да засуче, устата му да е широко отворена, зърното да сочи между горната устна и нослето, а главичката на бебето да е между китката и лакътя, да не е в сгъвката на лакътя    ,  детето да отвори хубаво широко уста и да поеме както зърното, така и голяма част от ареолата – както на снимката    . Важна е и позицията на тялото на бебето към твоето тяло, коремчето да е добре обърнато към твоя корем, а също и позата в която си седнала ти да ти е удобна. Вариант ли е за теб да опиташ следното : главичката на Филип да  е опряна добре в ръката ти така, че да не се дърпа назад и разранява още повече – ето така .  Ако детето е засукало добре, не би следвало да се чуват звуци и да изпитваш болка, ако ги има, вероятно вакуума не е добър. В такива случаи е добре с пръст поставен внимателно в ъгълчето на устичката на бебето, да прекратиш кърменето и да опитате отново с по-добро засукване. Това е клипче   със засукване на гърда, може да ти е от полза.

Може да донесе известно облекчение, ако смениш позата , в която кърмиш, така че детето да поема гърдата и зърното от друга не толкова травмирана страна.

В момента кърменето със силиконовите зърна също ли е така болезнено, както и без тях? Вариант ли е да обмислиш алтернативен начин на хранене  от шише – препоръчва се когато зърната са силно травмирани и имат нужда от няколко дни за възстановяване, бебето да бъде хранено от чашка, лъжичка или дозаторче да речем – ако прилагаш този вариант на хранене е важно да се отбележе, че млякото трябва да се подава настрани между бузката и венеца, да се внимава да не се „изстрелва” към гърлото на бебето. Идеята е да се избегне евентуално и риска от допълнителни усложнения заради разликата от засукването на биберон и гърда. Тази статия може да ти е от полза
За по-бързото заздравяване на разранените зърна, би могла да опиташ максимално да държиш гърдите си на въздух , сега времето е хубаво, можеш да се възползваш от слънцето и да правиш въздушни и слънчеви бани. На много майки помага след кърмене/цедене да оставят зърната да изсъхнат на въздух с няколко капчици кърма върху тях, тъй като кърмата има и антибактериални свойства.
Кремовете от пречистен ланолин също може да помогнат. Самите гърди произвеждат собствена "смазка"  чрез жлезите  на Монтгомъри –това са малките изпъкнатинки по ареолата  и така помагат на зърното да стане еластично. Нещо също важно е  кремът, който ползваш, да не изисква отмиване преди кърмене, тъй  като честото миене и особено миенето със силни сапуни,  могат допълнително да изсушат кожата и да допринесат за разраняването. Ако ползваш подплънки, добре е да ги сменяш често. Ако нямаш възможност да ходиш гола или не ти е комфортно, би могла да отделиш зърното от бельото с помощта на гръден щит   или  вариант, който много майки използват, пластмасови цедки. Две дълбоки цедки с отрязани дръжки се слагат между гърдата и бельото, така че да образуват въздушен джоб в който да се намира зърното.
Разбирам, че си притеснена и от това, че Филип заспива на гърдата ти и не суче ефективно или поне ти не си сигурна дали е така. Да попитам колко хранения има бебето приблизително за 24 часа? Колко напишкани и наакани пелени сменяш за денонощие?
Вариант ли е да опиташ да предлагаш по-често гърда на бебето?  По- честите кърмения и избягването на големи паузи биха могли да помогнат както за по-бързото регулиране на кърмата, така и за по-лесното възстановяване на зърната. Също може да е от полза и при много майки сработва да предлагат гърда на бебетата си, малко преди те да са се разплакали от глад или при т. нар ранни признаци на глад: неспокойно въртене, ръмжащи звуци, поднасяне на ръцете към устата, „търсене” с отворена уста, плезене на езика и въртене настрани на главата. Плачът е късен признак - ако ранните признаци за глад се пропуснат и бебето започне да плаче от глад, то често вече е твърде нервно и раздразнено, за да засуче добре и спокойно. Когато бебето  не е толкова гладно, то има повече търпение да засуче правилно, а и не засуква така стръвно. Това, плюс добрата позиция на засукване, може да помогне на гърдите да се възстановят и да не се разраняват повече.
Кърменето кожа-до-кожа, в по-затъмнена стая може да действа успокояващо за бебето  и стимулиращо за кърмата ти.  Когато поставяш бебето гушнато голичко върху твоята кожа, това може също да задейства инстинктите му за сукане и постепенно да започне да търси гърдата сам. Би могла да опиташ и някои от следните варианти:  щом бебето престане да суче  може да приложиш  компресия  (Ето и клипче за компресията), след компресията да го вдигнеш да го оригнеш или да му  смениш памперса, за да се задържи интереса му за сукане ,  след това да го върнеш пак на същата гърда, отново да приложиш  компресия – целта на  този вариант е компресията да обиколи гърдата от различни ъгли, за да изсуче максимално задото, гъсто и хранително мляко. Когато и с компресия не иска повече,  тогава може да му предложиш втората гърда (млякото се образува още в момента на кърменето, така че докато той суче от едната гърда, в другата вече се е образувало определено количество кърма.); ; смяна на позата, в която кърмиш;  обтриване на челцето и бузките с навлажнена хладка кърпа; гъделичкане  с върха на пръстите около устата на ;  капване няколко капки кърма върху устните на бебето.

Можеш да опиташ да го кърмиш по-често,а някои майки споделят, че за повишаване на лактацията положително им влияят чаша с вода  преди и по време на кърмене, овесени ядки, варено жито, лактогонен чай, чай от сминдух и др.
В тази статия има полезна информация, заповядай  Основи на кърменето: често срещани проблеми
Надявам се скоро трудностите да са зад гърба ви. Ако имаш още въпроси – заповядай  да ги обсъдим  Hug

Последна редакция: пн, 25 апр 2011, 23:34 от Atrakcia

# 168
Здравейте. И аз имам въпрос към консултантите от ЛЛЛ. Влади се храни на поискване по около 10 пъти на ден. Това което ме притеснява обаче са памперсите - имаме 10 наакани за последните 24 часа и около 2-3, които бяха само напишкани. Нормално ли е това количество изпражнения. Цвета им е жълт и вътре има малки топченца. Последното беше леко зелено, но това го отдавам на зелената салата, която ядох на обяд. След като се нахрани и от двете гърди /от едната не може, защото продължава да търси все едно не е ял никога/, заспива доволно с блажена усмивка, но много скоро след това се буди и следва едно люшкане, за да заспи отново. В мен не може да заспива, защото постоянно търси гърда /даже врата ми смуче/. Може би всичко това е нормално и просто имам много ядящо бебе, но все пак искам чуждо мнение. Предварително благодаря.

Здравей, vania_svet ! От написаното от теб оставам с впечатление, че се справяте чудесно    bouquet

Много бебета в началото се изхождат на всяко или почти всяко хранене. Косвен признак за прием достатъчно кърма (за възрастта на Влади), са следните признаци: мокрите (поне 5-6 бр.) и изцапаните (между 2 и 5 бр. с жълтеникави, кашести изпражнения с големина поне колкото на монета от 1 лев) пелени за 24 ч.

При някои бебчета изсукването предимно на предното мляко, което е богато на лактоза понякога причинява лек дискомфорт. Често малка реорганизация в кърменето би се отразила добре в такъв случай.

Пишеш, че предлагаш и двете гърди на хранене. По колко време горе-долу  суче детето? Когато спре да преглъща активно, би могла да опиташ да приложиш компресия   и след като е изсукал добре първата гърда , ако  все още дава сигнали, че е гладен,  да предложиш  втората  гърда и след като спре да суче активно, също да приложиш компресия, като периодично може да връщаш на първата, за да изсуче междувременно образувалото се мляко. В рамките на едно хранене може да има няколко слизания на кърма и когато детето е приело повече и от задното мляко, което засища и глада му, е възможно това да му  се отрази благоприятно.

Влади приема ли нещо друго освен кърма: вода, чай, сок? А залъгалка?

Ето една статия, която може да ти е от полза - Първо довърши първата гърда   Grinning

Надявам се да съм била полезна! Радвай се на много ядящото си бебе и не се колебай да пишеш пак!  Peace

# 169
Ройс, благодася ти! То ясно,че ще се ражда,ама само не разбирам, защо ме мъчи вече близо 20часа ooooh! Лошото е,че ще ме мъчи и презнощта,няма да се спи и за най-важния момент,ще съм скапана  Cry

# 170
Добро утро и Христос воскресе. Да сте живи и здрави като червените яйца!

БВЛ, мила, много ме тревожиш, моля те консултирай се с лекар, определено те е гепила следродилната депресия. Аз бях така след първата бременност, 3 месеца не спрях да рева. Спомням си, че доки ми беше изписала някакви билкови успокояващи хапчета и много ми помогнаха. Освен това гледай да излизаш повече, да се срещаш с хубави хора, да се разсейваш от мислите. Преживяла съм го, знам какво е, не чакай да ти мине от самосебе си.

Иначе аз съм болна  Sad днес ще ходя на лекар, главата не е спряла да ме боли, такова главоболие не съм имала през живота си. И хрема.

Бебоната е добре - яде, спи, колики има, ама няма как. Доста будува вече, иска внимание.
Цунки на всички и дерзайте (тези които са още 2 в 1).

# 171
Да питам консултантите на ЛЛЛ, тези неуморни момичета.

Значи моята беба си суче около 20 мин, някой път и 30 мин. Спира да яде, някой път връща малко, оригва си (т.е. нахранила се е, нали...) и след около 15 мин започва отново да плаче, да върти езика, да си лапа ръцете (все признаци на глад) и ако й дам, се нахвърля на ггърдата като невидяла и може да суче поне още 15 мин. Да й давам ли или да я ограничавам (звучи смешно)?

# 172
Алоха  Hug вече се замислям дали няма да е майско моето бебче  Simple Smile ниииииищо,ама нищо!Някой хора ся ясни,то малко останахме.Ади хубав ден от мен.Отивам да меря улиците  Hug

# 173
 Tired Добро утро и от мен , все още с коремчето сме си заедно. Малко ми е уморено - контракциите вечер стават все по силни  и на около 7- 8 минути, но спират . Като стана в 3 часа сутринта и се започва една гимнастика - проветрявам , клякания , степер , разходка - като се развидели няколко километра - ама само на кила смъквам , на корем си седя  Mr. Green .

Пия чай от сена и ананаси нагъвам, но не забелязвам резултат - пробвахме вчера със кекса  Rolling Eyes  , обаче никак не се получава вече - посмяхме се с ММ и накрая си се отказахме от опитите  Blush

Мойте 260 дни от забременяването свършват днес и да се надявам че има нещо вярно и това да си ми е датата най накрая

Последна редакция: вт, 26 апр 2011, 11:24 от krissie

# 174
  • Plovdiv - Thessaloniki
Добро утро от мен, спах като пън, а не като бременна, и то преносваща. Щък, май няма да си само ти май месец!  Wink
ДА ЧЕСТИТЯ НОВИТЕ БЕБЧЕТА - КОНСТАНТИН НА rali-83, ИВЕТА НА Jenq007 , ДАНИЕЛ НА Marieta!!!   newsm51
Браво на малката Йоанка на Twins Mommy за кърменето и растенето!  Hug
Лек и хубав ден на всички с малки душички и стиснати палци на всички очакващи!  Praynig

# 175
Момичета, страхотни сте! Много се радвам, че темичката се е раздвижила и ми е много интересно да чета за бебенцата ви и вашето ежедневие, макар и проблемно на моменти.

Искам и аз вече! Но ще си чакам спокойно - когато тогава Simple Smile явно нищо не помага, ако бебето не е готово, така че няма да насилвам нещата. Не и прекалено  Laughing кекс и разходки и така до Май месец, пък после ще го мислим.

Много съм доволна, че отборът на тумбаците намалява!
Честито на всички нови мамчета, гушкащи бебенца вече!

# 176
Лейдис, при вас деня започва, а при мен е време за лягане. Лекинки контракциики, ама те са само, за да ми замажат очите. Утре ни е последният ден "с добро"...и ако не се излъже да излезе, отиваме принудително в болницата на 27-ми. Днес и с люто го храних, и сладолед ядохме ( а как го мрази това студеното) и разодки правихме и не.
Някой има ли новини от Амбилис......тя нали отиде до болницата, за да я почват...има ли бебе вече?
Айде повече да се похвалят утре, че много априлчета ще станат майчета hahaha
И чувство за хумор нямам. Скарана съм с домашните. Емоционална развалина. Плача от най-малкото и категорично отказвам да говоря с тях. И после ми е гадно.... Тежи ми и ми омръзна. Наоплаках се и сега мога да си легна и аз като Нелинка да си заспя като пън, макар и с контракциики.
Стискам палци на мамите, които ще имат бебета днес!!! baby_neutral

# 177
Честито на всички обебили се!

Съчувствам на всички 2в1!Дано по- скоро срещнете рожбите си!

Йоана вчера имаше пик на коликите от един на обяд до 12 в полунощ не спря да плаче милото. И ние се изтормозихме покрай нея.
Мишела, осъзнавам, че имам проблем, защото сълзите ми текват при най- малкото. За излизане засега няма как. Още ме е страх да изведа малката на разходка, за това се задоволяваме само с терасата. Пък и сега, както го дават да вали. Нямам търпение утре лекарите да кажат на майка, че е добре, та да може да дойде. Свекърва ми много помага, но и ме дразни. Определено майка ако е тук ще ми е по- спокойно.
Снощи реших, че нямам кърма и е гладна. Не може да е гладна обаче и да имаме 6 наакани памперса и да повръща мляко. Тръгнах да цедя с помпата след кърменето и нищо не излезе, което много ме притесни. Все пак изчаках 20- на минути и за 1 минута изцедих 20 грама от едната гърда, което ме успокои. Иначе баща и беше готов да тръгва за Пазарджик да купува АМ. И него ще го подлудя- малката реве, аз рева и той се чуди какво да прави...

Ох, май се олях с писанията. Сори.

# 178
  • Варна
ДУ и Честито на всички нови мами! Добре дошли на техни величества!
bvl,нахрани Йоана, сложи я да спи, и кажи на татито,че имаш обедна почивка. Излез и махай крачоли около Вас,ако неможеш да отидеш на кафе. Аз като го нахраня в 5, приспиваме се до 6 поне, и към 6,30 излизам около блока. Купувам закуска, вестник и в 7 се прибирам да тръгва тати за работа.
Досега съм изпросила едно излизане за кафе от майка,добре че беше да го гледа.
Но най-накрая вчера поръчахме количка и чакаме до 2-3 дни и се надявам да поизлизаме.

Хубав ден на всички и палчета за тези,за които е денят!

# 179
Честито на всички нови мами - вече не съвсем благородно им завиждам, защото ние все още сме си 2 в 1 и няма признаци за нищо, само все повече ми тежи вече.
Но явно бебето като ще е мъж - ще е солидарно с баща си докрай не само зодията ще чака - ами и дата му 1 май.

Но както каза Диди каквото и да правим докато не са готови бебоците ще си кротуват.

Хубав и усмихнат ден на всички и леко на тези, за които денят е днес. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт