Отговори
# 150
  • Sofia
Здаравейте, Вчера направих една глупост изядох една малка пица маргарита на крак във вкъщи докъто тичах насам натам-толкова гроги бях, че не съм разбрала, че има чубрица- ноща беше дълга, ама много дълга... newsm45 smile3518 smile3514 Внимавайте с подправките!
Деси, бебето ли рева? Аз за първи път чувам това за чубрицата. Embarassed

# 151
Здравейте и от нас!

Първо:Честити бебчета на всички вече родили мами!Да са живи и здрави бебоците и много да слушкат!А на всички останали-леко раждане!   bouquet

Много съжалявам за Борис на Мони!Вчера се засякохме с нея в църквата Cry

Иначе-ние сме добре.Йоанка вече суче доста добре от двете гърди и НЕ давам АМ.Бяхме на консултация преди 2 седмици и Ани беше 3,030 кг. и доки беше много доволна,че расте бебоната и че се кърмим,макар че тогава дохранвах с АМ.Коликите ни почнаха и е малко зле положението,нощем не спи,съдира се от рев,а и аз с нея.Много ми е криво,че не мога да й помогна.Давам чай на ХИП,давах Еспумизан,давах и Инфакол,сега сме на Колийф,обаче нищо не помага.Правим масажчета на коремчето и тогава се успокоява,ама за кратко.
Иначе тия дни бяхме навън почти по цял ден CrazyЙоанна беше много кротка на разходките и спеше почти през цялото време,макар че нощем ми разказва играта...Кърмя си на публични места и хич не ми дреме,няма да се затворим вкъщи заради кърменето,я....Това си нещо напълно нормално и не мога да разбера защо хората ме гледат така осъдително,но....

Сега ще кача и малко нови снимки на Ани в албумчето.

# 152
Рев ама юнашки от 3 до 9 сутринта с яки колики, газове оригвания направо беше лилава. То и на мен не ми беше ок ама детенце много изпати #Crazy

# 153
Здравейте всички.Виждам,че все още има за кого да стискаме палчета.Сега ми е хубаво да ви чета,но признавам не искам да съм на ваше място.Радвам се,че всичко мина.Сега с такъв кеф хапвам сладко и нямам никакви киселини..охх най-после.При нас нищо ново.Малкия е сравнително спокоен,но каката ми е много буйна и само бели и щуротии прави.Иска да привлече внимание по всякакъв начин,но доста грубо Laughing.Дано скоро си стане пак същата,че сега на моменти ме засърбяват ръцете да я плясна.
bvl,а за фигурата наистина има значение тренинга.С първото хлапе качих 12 кг,но цялата бременност мързелувах и си върнах формата за около месец -два,а сега след доста тренировки,10дни  след раждането почти нямам корем.Чак аз се чудя,такова бързо възстаовяване не съм очаквала,но съм доволна.Имам да свалям около 2 кг,което е нищо работа.Няма да правя нищо,обаче за да събера сили,а края на май ако се налага ще направя лек режим и започвам с тренировките.
Стискам палци на преносващите,дано мине всичко леко и бързо!
Хубава вечер на всички!

Последна редакция: пн, 25 апр 2011, 17:23 от Erria

# 154
Ами аз още съм тук, върнаха ме от родилния, защото не се били усилили достатъчно, трябвало да са 3 пъти по-силни Shocked, а на мен направо ми се събират очите от болка, освен това докато отида се поразредиха и разкритието било само около 3 см. Сега стоя и чакам-можело тая нощ да е, или утре...освен това ми попрокапва малко кръвчица, ама то било нормално...от разкритието...както и да е, все пак наистина по-добре да съм вкъщи, отколкото да лежа там на легло или да меря коридорите, но контракциите не спират от 5 и 30 сутринта, само дето вече не са регулярни и не ми е ясно как ще се спи тази нощ #Crazy

П.С: Момичета, благодаря ви за стиснатите палчета, сигурна съм, че ще помогнат, хубаво е да знаеш, че някой мисли за теб!

# 155
  • Самоков
VelislavaCH, тъкмо си мислех че коремчетата днес са намалели, успех ти желая, дано всичко мине бързо леко Praynig По-добре е обаче, да си бъдеш у дома според мен, някак по леко се понясат нещата.
Аз вече се чувствам, психически нестабилна, а да не говорим за дразнещите въпроси, постоянни обаждания и т.н. от всички роднини и приятели, това допълнително ме побърква.  ooooh! Вече толкова съм напрегната, че дори в главата ми се зароди въпроса "Какво ми трябваше?" Ужас!

# 156
Велислава- успех!

Понеже изпуснах броя на новите бебета Simple Smile всички да са живи и здрави да радват семействата си дълги години!

Ние отново имахме кошмарен следобед. Гласът и пресипна от плач. Сега се надявам да поспи малко преди банята. Аз продължавам да си плача с нея, което притеснява ММ.
Радвам се, че адашката на Туинс мами е добре и става все по- тежка  Simple Smile

# 157

Момичета, имаме си още една малка принцеска!!! Женя Христова - Jenq007 днес в 15:30 е родила своята дъщеричка - Ивета. Бебка тежи 3250 и е висока цели 51 см. И двете са добре!

Женя пише, че Rois не е улучила датата само с един ден Simple Smile

Да е жива и здрава малката Ивета и много да радва мама и тате! На Женя - бързо възстановяване и скоро да си ходят вкъщи!  Hug

# 158
Честити бебчета на всички новородили!Ми те много,не ги запомних,извинете,за което!

Да не си помислихте,че съм родила?Напротив днес на тоновете(които бяха по-учестени от обикновено) се засече само една контракция.Отново доста мощна-над 100 по скалата.След това търгнахме направо за вилата.Цял ден съм с  ужасно силни контракции,но след прибирането в къщи се разредиха.

Велислава ти си с три пъти по-слаби контракции от моите(поне по това,което показва нон стрес теста),но аз съм без разкритие.Поне до вчера.Днес не се преглеждахме.Стискам палци тази нощ да е събитието!
 А Събинчето да каже коя беше моята дата!

# 159
Здравейте, колежки  Grinning.
Да ви се похваля и аз, че в събота се роди моят син Даниел и се отървах най-после от коремището и несгодите. Поисках си упойка и не съжалявам грам, спести ми много часове болка. Не съм усетила никакви болки при контракциите, само напъните, които бяха 23 мин. Упойката е нещо от рода на морфина - слагат ти абокат във вената и като усетиш контракция натискаш едно копче, лекарството действа веднага. Хем не усетих болка, хем се наспах 6 часа и после имах сили за напъните. Имам доста шевове, но докторът ме е зашил много добре, защото нямам никакви проблеми с ходенето на тоалетна, нито усещам "дърпане". Правя си компреси с тетра.
Бебо е добре, кърмя го, но от днес го дохранвам, защото спаднал повече отколкото било нормално.

Пожелавам на бъдещите майки леко и безпроблемно раждане!

# 160
VelislavaCH, Стискам ти палци! Няма ли да искаш упойка?
Аз започнах сериозно да се паникьосвам по този въпрос. И майка ми и леля ми непрекъснато ми говорят колко болезнени раждания са имали...и аз вече съм тотално на ръба....даже си мисля, дали да не поискам цезарово. Така или иначе младежа не е тръгнал да ходи никъде и явно ще се влиза в болница на 27-ми за провокиране на раждане....а пък съм чувала за болките от инжекциите....и направо не ми се мисли.

Честито за новите бебета и за принцеса Ивета. Много да папка и бързо да расте!
Ambilis дано да е добре. Нали и тя трябваще днес да я приемат!
Стискам палци на всички!!!

# 161
Здравейте и от мен,
такова ежедневие ме завъртя, че вече нямам никакво време за форума. Надявам се с времето да се променят нещата.

Ето и въпроса ми към ЛЛ-консултантите
Вече сме на 21 дена, но все още не можем да се храним само от гърда, а се изцеждам и дохранвам от шише. При мен проблема е тесни канали. Бебче се уморява много и не успява да се нахрани.
В началото нямах добре оформено зърно и започнах цедене с помпа, от което зърната ми се разраниха, а бебче не можеше да асуче, засучеше ли пък млякото не тръгваше и затова се цедях и давах от шише. Постепенно той започна да засуква, но каналите ми все още са много тесни и млякото тече много трудно, дори и като се изцеждам с помпа пак е така. Слагам го по 15 мин на едната гърда и 15 мин на другата, той успява да изсуче само около 30мл общо. Ако го държа по-дълго време заспива от умора. Пробвах два дни да давам само от гърда на поискване но той рева през целия ден, все не можеше да се нахрани и започнах пак с дохранване от шише. Та въпроса ми е каналите изобщо ще се  ли или ще си се цедим и дохранваме така? И как да направя така, че бебче да се нахранва само от гърда?

# 162
Petia47, контракциите ми бяха между 40 и 60,но бяха доста болезнени. От около 3ч имам още по-болезнени, но пак не са саъвсем регулярни. Кръстът ще ме скъса,плаче ми се чак,но не са изцяло на равен интервал. Чак се чудя това колко часа ще продължи още?! Относно упойката, едва ли ще ползвам,защото тук обикновено не успяват да я поставят навреме и няма смисъл. Cry

# 163
Цитат
Atrakcia,
Благодаря за вниманието    bouquet
Факт, че от както сме се прибрали у дома, нивото на стрес в главата ми е повишено. Всичко е свързано с това дали/как ще се справим със задачите около бебето. Сами сме със съпруга ми, той помага като за двама, но стресът си е стрес и неминуемо това оказва влияние на кърмата.

Алекс,   звучиш позитивно и уверено ! Радвам се, че си намерила време да си обърнеш внимание и да се погрижиш за себе си     bouquet

Гърдите основно се стимулират чрез кърмене или изцеждане, за да произвеждат повече кърма, вероятно би могла да наблегнеш на това.Когато млякото започне да се увеличава ( в което сама си се уверила), би могла плавно и с по мъничко да намаляваш добавката от АМ. Много майки споделят, че този подход на плавно намаляване на добавката е най-ефективен. Може да отнеме време и да има и трудни дни, но така има реална възможност добавката да се намали чувствително и нуждата от нея да отпадне съвсем.

До 6-седмична възраст изключително кърменото бебе е добре да има поне 8 (често 10-12) сукания за 24 ч, като поне едно от тях да е през нощта  (нивото на хормона пролактин е най-високо тогава) – това е изключително важно за осигуряването на растежа и наддаването му. Може да е добре ти да поемаш инициатива и да предлагаш гърда по-често, с пауза между кърменията не повече от 2 ½ ч., максимум 3 ч., дори и ако се налага събуждане за кърмене. Възможно е първоначално някои да са по-ефективни от други, но така общото количество поета кърма, вероятно ще е по-голямо.  Повечето жени са установили,  че  слагането на бебето на гърда още при първите признаци на глад е удачен вариант. Може да опиташ дали ще сработи и при вас. Докато суче би могла да подпомогнеш сукането и с компресия на гърдата, за които споменах  по - рано. Би могла да опиташ смяна на гърдата, след като е изсукало добре едната гърда и не иска повече другата,  защото  така се изсукват повече млечни каналчета и съответно колкото повече търсене има, толкова повече се нагаждат гърдите да произвеждат, за да задоволят нуждите на бебето.

Тъй като не видях дали бебето приема залъгалка, ако това е така, може да имаш предвид, че използването и в първите 6-8 седмици е по-скоро непрепоръчително, тъй като носи риск от объркване при засукването на гърдата и засукването на залъгалката.

При много майки сработва следния вариант:  отделят няколко дни , в които са постоянно заедно с бебето, постоянно гушнати. Ако можеш пробвай да поспите заедно, една до друга, така и ти ще имаш по-голяма възможност да си почиваш.  Контактът кожа-до-кожа с бебето действа положително, в достатъчно затоплена стая можеш да разсъблечеш бебчето по пеленка и да се гушнете двете и да се насладите на миговете близост.   Честото  и продължително кърмене в началото може да ти се стори изморително, но целта оправдава средствата. Така, увеличавайки количествата кърма, вероятно ще можеш да намалиш постепенно добавката.

Дали бебето ти се храни добре, дали суче ефективно и кърмата му стига, можеш да се ориентираш по няколко показателя: да пълни редовно пеленките (между 2 и 5 жълтеникави, кашести изпражнения с големина най-малко колкото на монета от 1 лев) и мокрите (поне 5-6) еднократни пелени за 24 ч.; лигавиците и да са влажни и кожата да е мека и еластична; бебето да е бодро и доволно.

Тази статия може да ти е полезна Средно наддаване на тегло при кърмените бебета  
И още една статия, която може да ти е интересна  Гледайте бебето, не кантара

Успех и ще се радвам да пишеш как се развиват нещата при вас!  Peace

Последна редакция: пн, 25 апр 2011, 23:51 от Atrakcia

# 164
Въпрос към ЛЛЛ[/size][/color]
Имам увеличен лимфен възел под лявата мишница- трябва ли да правя нещо по-специално или да кърмя и да чакам да ми мине. Знам че е нормално при кърмачки да се получи така но все пак newsm78

Здравей Деси,
Понякога се случва в началото на кърменето гърдите да са напрегнати и препълнени и понякога това да е свързано с лимфни задръствания между жлезистата тъкан. Най-често се случва при майките с първо детенце, а при следващите често подуването е много по-слабо. Според теб възможно ли е това да е запушване на каналче или бучки от задържано мляко? Имала ли си и друг път подобно подуване на лимфни възли?

Това, което обичайно помага е честото сукане на бебето, в добра поза и засукване. Топли и влажни компреси (например от бебешка пелена за еднократна употреба) преди кърмене и студените компреси за 15-20 минути след кърмене могат да бъдат ефективни. Като студен компрес би могла да опиташ да поставяш изстудени зелеви листа (имат много добър ефект при бучки и запушвания), компрес от изстудена извара (увита в кърпа) или дори и пакет замразени зеленчуци, нещо дребно като грах, царевица, ориз.

Понякога при подобно подуване на лимфните жлези се прилага специален масаж, но той се извършва само от квалифицирани физиотерапевти или акушери. Има реална опасност натискът  да нанесе повече вреди, отколкото ползи, ако се прилага неправилно. Би могла също така и да се консултираш с лекаря си ако те притеснява това и евентуално да те насочи към специалисти за масажите.

Общи условия

Активация на акаунт