Отговори
# 135
  • София
bvl   мерси! Мисля, че няма да имаш проблем с възстановяването при това положение, сигурна съм, че ще се справиш берзо, особено като имаш възможност за повече движения и като те "завъртят" ежедневните задължения  Peace , но не си го превръщай във фикс идея, че тогава става по-трудно.  Hug

VelislavaCH хайде стискам палци днес да е вашият ден с бебчо и всичко да мине по живо по здраво и да се похвалиш с хубави новини.  Peace

# 136
  • sofia
Честити бебчета на пресните майчета!!! Да са им живи и здрави и много да ги радват.
VelislavaCH , стиснати палчета и от мен!
bvl , браво, че си успяла да облечеш дънките. Аз скоро няма да мога да се похваля с подобно постижение. В момента съм с 13 кг. над моите и като знам колко трудно свалих първия път, настроила съм се пак така да бъде. Но трябва да отбележа, че в спорта хич ме няма - може и това да си оказва влияние. Thinking

При моя Емо забелязвам нещо като похъркване от носоглъдката. Няма хрема, капвам му физиологичен разтвор и ако има корички в носа ги вадя. Първоначално си помислих, че е от сухия въздух заради парното, но него вече го спряха, а той продължава да похърква. ММ ми казва, че било от въздуха - бил много прашен. Не си спомням при батко му да е имало подобно нещо. Някое бебче с подобно оплакване има ли?

Последна редакция: пн, 25 апр 2011, 11:33 от мирта

# 137
Мирта и Йоана издава подобни на хъркане и ръмжене звуци, при посещението си у дома доктора каза, че е нормално, защото каналчетата в носа са още много тесни. Те обаче се различават от тези, когато има засъхнал секрет. Тогава Йоана започва бясно да си търка носа или по-скоро да го удря с ръчички. Аз имам капки Маример и капвам от тях и така чистим нослето.

Имаме обаче проблем с ръкавичките, изобщо не ги търпи и непрекъснато водим борба да са на ръцете, защото продължава да има огромен маникюр Simple Smile

# 138
.Здравейте!На 19.04. в 19.05часа родих своето момченце Кристиан-3.650кг  53см.Всичко стана много бързо-от първата контракция до бебешкия плач-2 часа.При мама имаше усложнения след раждането,но вече всичко е наред и мама+бебе са си вкъщи.Честито на всички вече родили мами и успех на тези на които предстои това събитие!

# 139
Честити бебчета на Елиа и brown_eyes, да са ви живи и здрави и само радост да ви носят!

VelislavaCH, стискам палци скоро да се похвалиш хубави новини, успех и бързо и леко раждане!

bvl, мирта, мерси за инфото за торбичката с костилки  Hug

bvl
, аз бях качила 15 кг и за мое най-голямо учудване и съжаление, като се прибрах от болницата бях свалила само 5 кг  Confused, сега май съм смъкнала още 1, но ми остават доста да свалям, предния път от 14 качени се прибрах вкъщи само с 5 отгоре  Crossing Arms Но корема ми се струва, че ми се поприбра, има разбира се какво още да се желае, но е ок, като за 10 дена  Simple Smile Надявам се Фиши да е права и до 1 месец да си възвърна формата и кг.  Praynig

Диди, и аз се чудех къде се губи Биг мама, дали още са в болницата  Thinking

Хайде на всички, които са в очакване - дано скоро излязат от фурничките малките бебоци, че да си ги нагушкате, стискам ви палци  Hug Аз снощи се замислих, че няма и 10 дена, откакто родих, а ми се струва, че беше преди сума ти и време когато бях бременна, с голям корем и се чудех кога ще ме изненада моето съкровище  Crazy

Лек и слънчев ден на всички и чакаме нови попълнения днес Simple Smile

# 140
  • Германия
Здравейте момичета,

Най-сетне да успея да смогна да седна на компютъра и да почета поне малко.
С две деца си е истински цирк вкъщи-въобще няма скука...ама така ми харесва, въпреки,че каката много ме ядосва..но явно си е в такъв период..
бебока е добре,имаме и ние колики-давам му Инфакол, и искам да попитам всички ,които го дават-задължително ли го давате преди всяко хранене и дължите ли капките в хладилника?Колко време го давате?
И друго-вашите дребосъци по колко мл кърма изпиват на хранене и -ние сме на 16 дена-пием по 80 мл, а днес му дадох 100 и без проблем си го изпи..
Аз продължавам  с изцеждането и даването от шише-но се притеснявам да не ми намалее кърмата по този начин-затова имам въпрос към Консултантките по кърмене- сега изцеждам от двете гърди през 3 часа по около 80-120 мл, дали да не започна да редувам през три часа..или да продължавам и от двете.. надявам се от другата седмица да започна да кърмя и после да изцеждам, като зърната ми съвсем се заздравят..
Предварително благодаря за отговора!

....

deny, помогни ми да се ориентирам,  newsm78 какво е наложило изцеждането? Предполагам, че при Тодор всичко е наред и засуква добре. Ако е така, ето прекрасната възможност да го използваш като оптималната помпа  Wink като го слагаш още при първите признаци на глад и предлагаш и двете гърди. Така ще се осигури добра стимулация за гърдите да произвеждат "поръчаното" от бебето количество. В случай, че употребата помпата е наложителна, може би ще е добре да изцеждаш толкова често, колкото би слагала Тодор да суче. Честото кърмене / или в твоя случай цедене/ стимулира производството на кърма, щом има търсене, значи ще се осигури и предлагането  Flutter При доста цедящи майки помага ритъмът от мин. цедене- лек масаж на гърдите- 5 мин. цедене - пак масаж и за финал 3 мин. цедене.
Би могла да опиташ да даваш изцедената кърма по алтернативен начин (лъжичка, мека чашка) за да се избегне объркването с биберона. Все пак техниката на пиене от биберон е различна от тази на гърда и по тази причина някои бебета, дори правилно сложени на гърдата, сколасват да разранят зърната на мама. Confused Подобен риск носи и ползването на залъгалка. Затова се препоръчва, ако е възможно да се избягва или поне да се ограничи употребата и през първите седмици.
Не знам колко е голяма дъщеричката ти, дали би се занимавала с нещо тихичко, докато ти си заета с цеденето; напр. рисуване, оцветяване, пъзели, или..и тя да имитира кърмене с някоя кукла или да я преоблече и "приспи". По този начин може би ще си осигуриш 15-20 минутки спокойствие.
Споменаваш за разранени зърна, какво точно е положението; слагаш ли някакво кремче или какво си предприела, за да ускориш заздравяването?

# 141
Здаравейте, ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, ЧЕСТИТИ БЕБЕТА!
Вчера направих една глупост изядох една малка пица маргарита на крак във вкъщи докъто тичах насам натам-толкова гроги бях, че не съм разбрала, че има чубрица- ноща беше дълга, ама много дълга... newsm45 smile3518 smile3514 Внимавайте с подправките!
Малката плака, пуска газове, стана лилава и заспа след 6 тази сутрин според мен от итощение, капки, череши на ръце нищо не влезе в помощ.За протокола и аз пих сода и ме боля корема от към 3 до сутринта Sick
Въпрос към ЛЛЛ

Имам увеличен лимфен възел под лявата мишница- трябва ли да правя нещо по-специално или да кърмя и да чакам да ми мине. Знам че е нормално при кърмачки да се получи така но все пак newsm78

# 142
  • Сопот, Пловдив
brown_eyes, честито бебе Михаела! mamadesita, честито бебе Кристиан!  1stroller 1stroller

VelislavaCH , стискам палци!

# 143
Здравейте, аз вече родих, на 19.04 в 10 сутринта се роди Даниел с размерите 4кг и 52см. Вече сме си вкъщи и свикваме на домашната обстановка.Раждането не беше лесно но друг път ще разказвам като имам повече време. Имам и проблем с кърменето, немога да направя режим на малкия и иска да яде различно, на 1 час на 2 часа но не и на 3 както си трябва.

# 144
МИРТА,и моя Коко хърка от време на време ,и пипенца си има в нослето   NeWS78.
deny 1104 ,ние пие ме по 120 гр. на хранене ,но така си пише на кутията ,аз му давам НАН .миналата седмица пиеше по 90 но не му стига ,сега обаче се питам как да спрем нощното хранене  :о:,мисля като стане на месец 12 ч да е последното ядене ,и после чак в 6 ,през нощта ще давам само чай че от копър на ХИП .
ЧЕСТИТО НА МАМИТЕ КОИТО СА РОДИЛИ СВОИТЕ БЕБЧЕТА ,да са ви живи и здрави. Hug

# 145
Мама  i√k@ е родила бебе Михаил на 23.04.Бебо тежи 3,400кг. и е 52см.

Мама Dahila е родила момиченце-3,050 кг. на 10.04 и мама lili_pds е родила госпожица на 03.04.

Да са им живи и здрави бебчетата!

# 146
  • sofia
Запис и от мен в новата тема  Simple Smile Заглавието е супер - поздравления  bouquet

# 147
  • Plovdiv - Thessaloniki
Честити бебчета на i√k@, lili_pds, brown_eyes, miminko, mamadesita!    bouquet

VelislavaCH - скоро да ни се похвалиш с новината!  Praynig

# 148
  • София
Честито Възкресение! И честити нови бебоци! Ако не родя до края на деня и аз ще вляза в отбора на преносващите. Днес бях на запис на тонове - отново силни контракции, но аз не ги усещам. От началото на 9-тия съм с контракции, а разкритие няма  Tired Досега ми беше спокойно, но вече започнах да се поизнервям. Какво няма, като и роднини, и приятели ме проверяват по няколко пъти на ден дали съм родила  ooooh! За рициновото масло не знам, но разходките със сигурност не помагат

# 149
  • Пловдив
Здравейте,

На 18.04. родих второто ми момченце - Константин 4кг. Раждането мина бързо за 2 4аса но си беше болезнено. Вече сме си в къщи, кърмим се и за сега сме още спокойнички. Аз давам Инфакол откакто се прибрахме от болницата и си оказва влияние.
При нас проблема е с баткото, който все гледа да докопа бебето, да му дава вода, биба да го дърпа за крака, абе воабще голям цирк е. Дано скоро свикне с него и да разбере че трябва да го пипа внимателно.

Общи условия

Активация на акаунт