Отговори
# 300
Биг мама, пробвай бе - днес ще пълзи, утре - на училище, вдругиден ще го женим.

Ох, как се смях! Разтресах цялото легло и събудих и ММ  Laughing  Joy

Дими, не го мисли, ще се случи... все някога  Mr. Green може и да не усетиш от къде ти е дошло  Laughing Щък, ти си достойна конкуренция на Дими! А наградата ще е публично и виртуално потупване по рамото и вписване в статистиката на първа страничка после   Mr. Green

Ваня, излизай за няколко минутки навън - до магазина, за вестник, до аптеката или прости безцелна разходка да релаксираш сама с мислите си. Ще се справиш  Hug

Аз още не съм достатъчно подозрителна, няма болки, следобед съм на преглед и ще видим как е положението Simple Smile
ММ сега се оплаква, че му се разказала играта тази нощ - само съм се въртяла, после от 4 до 6 му светих с телефона и леглото вибрирало, а като съм заспала пак ХЪРКАЛА! и той милият не смеел да ме събуди  Joy и си се успокоявал "ще похърка още няколко дни и ще роди"  Joy Joy Joy

# 301
  • sofia
Честити бебенца на всички нови мами! Да са им живи и здрави и много послушни и много да радват своите близки!
Успех на очакващите! Още малко остана!

big mamma , моят големия беше така с къпането. Голям рев падаше докато го къпем докъм 3-тия месец. После нещата се нормализираха.
Maminka66, Емо е на Аптамил хипоалергенен - той е с пробиотици. Това АМ е по-гъсто, има нещо в него като клея от рожкови във Фризовома. Ние първоначално взехме Фризолак, но нашата докторка ни препоръча Аптамила и то хипоалергенния, защото много деца сега имали алергия и т.н. И ние го взехме него, макар, че нямаме фамилна обремененост с алергии.
И нашето пръц е доста миризливо, чак се зачудих дали е нормално. С баткото чак като почна да яде пюрета се появи миризма. Grinning
А относно гладенето - с баткото гладих над 1 г. всичко. Сега сигурно по-бързо ще приключа с него, защото мнооого мразя да гладя.

Сетих се да пиша за кърменето. И на мен и на Емо ни прави кеф да се кърмим. Той обича да цока от гърдата, суче активно, ако се успи го будя. На мен също ми е много приятно. Държа го по 20-30 мин. на гърда. Проблема ни е всъщност, че гърдите не пускат повече от 20-30 гр. Sad След толкова стимулиране............

Последна редакция: чт, 28 апр 2011, 10:33 от мирта

# 302
  • Самоков
Ето ме и мен в отбора на изоставащите, май ако има борба за награда ще е доста оспорвана  Grinning
Честито на новопоявилите се бебенца, да си живи и здрави!
Относно тапата не искам да ви отчайвам, но на мен ми падна в неделя и още няма резултат.
Успех на всички, за които днес е денят!   bouquet

# 303
Андааа, честита да ти е Ния! Бъдете здрави и щастливи  bouquet
Ани_д много, много се радвам, че успя. Сега разбираш всичко, което ти разказвах...колко е лесно естественото след секциото Heart Eyes Здраве!
Честити бебенца на всички останали момичета. Да сте много щастливи!
Ройс, аз родих 2 дни след като ми падна тапата.
Биг Мама, честито ти прекрасно поредно момченце. И двете ми деца махат с ръчиички при къпане. Баткото плака през първата седмица, а бебето рядко плаче, когато го къпя. Вероятно и Кристофър ще се климатизира и ще скоро ще спре да плаче. Друго ми е интересно...кажи ми как балансираш между 4 деца. Честно, полагам неимоверни усилия за баланс и еднаква грижа към децата ми, а те са само 2 бр., а идея нямам как се справяш ти.
vania_svet спокойно! Само в началото изглежда сложно и всепоглъщащо. После кърменията намаляват, времетраенето им също. С първото ми дете, си лягах да спя и оставях изцедена кърма и чист памперс на татко му Laughing

Последна редакция: чт, 28 апр 2011, 10:51 от Le Soleil

# 304
Мирта,какво говориш?3месеца? ooooh!Аз две вечери ми дойдоха в повече.Не мога да търпим бебешки плач,сърцето ми кърви,плача и аз.
Ваня,не ме гледай с 4 деца,аз имам същите притеснения и настроения.Ако ме видиш колко съм непохватна в момента със смяна на памперси,все едно не съм гледала деца.В болницата ни ги водиха сменени и увити и понеже бузите на Криско колкото раменете,мислех и дупето ще е толкова и като го разпових,какво да видя,едно малко дупе  Mr. Green и тази щипка,толкова ми пречи.Ще видиш,че ще се справиш.
Още малко и ще тръгнем по градинките,дните ще минават бързо,догодина ще си честитим годинката и няма да вярваме ,колко бързо мина времето. Hug
Диди,кажи на ТМ да не се успокоява,че след раждането ще спи.Сега сте 2 в 1,после сте 1+1. Laughing
Цитат
Друго ми е интересно...кажи ми как балансираш между 4 деца. Честно, полагам неимоверни усилия за баланс и еднаква грижа към децата ми, а те са само 2 бр., а идея нямам как се справяш ти.

Le Soleil ,честно казано и аз незнам.Не съм се замисляла за баланса.Просто давам на всеки според нуждите.Големите са големи вече.Криско сега ми отнема повече време и внимание,но съм обяснила на всички,че така ще е известно време.И работим в екип.Където аз не успявам ме поема някой друг .

Последна редакция: чт, 28 апр 2011, 11:01 от big mamma

# 305
Добър ден!
Честито бебе Маето на Ани!

Ваня, такава е ситуацията и аз доста се оплаках тук, че плача като луда. От два дни съм по- добре. Нямаш ли на кой да оставиш бебето? Онзи ден  ходих на кафе, а снощи на пазар в кварталния магазин Simple Smile Действа ми добре. А и днес очаквам мойта майчица вече да дойде. Вземи си книжка - нещо леко, когато бебето спи прочитай по някоя страница и се пренасяй в сюжета. На мен и това ми помага, като признавам си крада минутки за книгата в тоалетната Embarassed. Там просто обичам да чета, пък и никой не ме закача докато съм там  Grinning

Иначе както винаги Йоанка сега спи. Вчера имаше колики от 15 ч. до 1.30. Скапа се милото.

# 306
Добро утро Simple Smile

Честито на Анда, jana, Tririrca, Ани, да са им живи и здрави бебчетата, засмени и спокойни   bouquet

Къпането и при нас е проблем, все едно го колят, голяма драма е. А след това настава още по-голяма, докато го повивам, реве та се къса, вчета чак се задави, кашля, киха. Все още плаче докато му сменям памперса, докога така незнам Sad

Пишете, че ако плачат бебета ви и ги носите на ръце та по цял ден отива, а аз немога така, дори и да искам. Като е в ръцете ми започва да плаче още повече защото иска на цица, и докато не дам не спира. Понякога е спокоен и ако го взема започва да търси гладно и жадно, дори да съм го нахранила преди 15 мин, и пак започва да плаче. Та почти не се носим на ръце, особено ако е спокоен гледам да не го пипам Sad Започва да ме дразни това. Ето примерно вчера, нахраних го, дремна за 15 мин, после нещо измрънка, майка ми го взе и го гушна, той се успокои, почти заспа. Реших аз да го взема тогава да го гушна, в момента в който го взех започна да мрънка, да търси гърда, хапе ръце, разплака се неистово и пак го сложих на гърдата Sad Имам чувството, че за него съм само една гърда нищо повече! А се гушка с всички останали ...Докато го написах това и се разстроих, защо аз немога да го успокоя по друг начин, освен с хранене! Sad

Ваня, както и другите момичета са написали, опитай се да намериш малко време и за себе си, някой да те замести за 1-2 часа, или докато спи - спи и ти, чети, прави нещо приятно и за теб, и не се чувствай виновна, че ще го правиш, бебето има нужда от спокойна мама така че, времето намерено за себе си е всъщност в ползва за двама ви.
Също така излизай, дори и сама с бебето, отидете на разходка, бебета спят много добре навън, пий едно кафе някъде.  Hug

Успех на всички за които днес е денят, с инатливи бебета Simple Smile  Heart Eyes

# 307
Имам чувството, че за него съм само една гърда нищо повече! А се гушка с всички останали ...Докато го написах това и се разстроих, защо аз немога да го успокоя по друг начин, освен с хранене! Sad
Никакви намусени муцуни.
Когато ти го кърмиш то те усеща помирисва и е гушнато в теб.Ти си единствената която може да му даде това което иска.Топлина,храна,спокойствие и голямата си любов.Ти си си майката и никой друг.Това временно успокоение което има в другите го приеми като време в което да се изкъпеш,да се нахраниш,а било то и да отидеш до магазина да понапазариш  Grinning
Това с наградата за последно родено не ми действа стимулиращо.Аз до 3-ти ще чакам беба.До тогава ще излезе няма начин.Таз вечер ще натисна ММ в ъгъла,след като баткото заспи Grinning Wink,че разните му там рицинови не ме блазнят  Wink

# 308
Добър ден и от мен!
Честити бебчета Мартин на мама zai4eto 81 , Калоян на мама  ЕлБиЕн,  Велислав на мама  marcе78, момиченце на мама Milish, Александър на мама Красимира,  Борис на Elia, Михаела на brown eyes, Кристиан на mamadesita, Даниел на мама miminko, Михаил na Мама  i√k@,  момиченце на мама Dahila,  госпожица на мама lili_pds, Константин на rali-83, Ивета на мама Jenq007, Даниел на мама marieta, Катерина на Dahila, Ива на lisa_ivanova, Александра на мама jana_, Камен на tirirka, Рафаел на mesalina08, Матео на мама ani_d
Биг.мама добре си дошла у дома! Липсваше ни тук много. Радвам се че и чувството ти за хумор и позитивизма ти са си все същите, въпреки трудностите, които си преживяла  newsm10. Заслужавало си е всичко. Бебокът е голям сладур, пу,пу.
Диди, имам молба, ако имаш време моля да поправиш мерките на бебето на 1 стр. , не че е толкова важно, но да бъдем точни за протокола. Нашият татко е виновен, предал е грешно инфото, щото като е видял бебето и толкова се е развълнувал, че не е запомнил нищо от това, което му е казала акушерката.  newsm62.
И да не забравя, темата е толкова весела, сладурска и цветна, поздравления  smile3525 newsm51
Стискам палци на всички ви, които сте още 2 в 1. Да мине бързо и леко  Hug Hug Hug

# 309
  • София
Здравейте момичета,
и днес е като вчера затова съм решила днес да се повозя на маршрутка. Ще спестя комфорта на бебка от колата  Mr. Green и белким се поядоса и вземе, че реши да излиза.

Честито бебе Александра на мама jana_, бебе Камен на мама Tirirca, бебе Рафаел на мама messalina08, бебе Ния на мама Анда, бебе Матео на мама ani_d. Да са ви живи и здрави и да ви носят много радост на всички в къщи!
Биг мама добре дошли в къщи, да са ти живи и здрави мъжете, Eli_J и Babybu мерси за разказчетата ви  Peace

vania_svet може да му разредиш храненията на бебо ако се чувства добре и така ще имаш малко повече време за себе си когато останеш сама. Намирай си какво да правиш...нещо което ти харесва само на теб, дори и да е глупаво за всички останали, излизай и до магазина. Така лека полека ще ти се появят и други мисли в главата освен 10 пъти хранене и смяна на памперс всеки ден и естествено и неминуемо твоите сълзи  Peace Мисля, че ще успееш да се справиш  Hug

# 310
ВЪПРОС КЪМ КОНСУЛТАНТИТЕ НА ЛЛЛ

От няколко дни Йоана суче доста разсеяно. По няколко пъти изпуска зърното, после го търси бясно. Заспива. Освен това като сменям гърдите(от самото начало я храня от двете гърди) и я вдигам да се оригне връща част от млякото. Повръща и след като приключи храненето, понякога дори 1 час след това. Като я махна от гърдата веднага изтича малка струйка мляко. Освен това онзи ден –два пъти  и днес веднъж, в памперса имаше и малко зелено ако, като мухъл- по едно две петънца, останалото си е нормално- жълто. Възможно ли е тези смущения да са свързани с факта, че от Великден коликите и са доста по- тежки  и продължителни- по 10-11 часа я държат и в това време и се събира не повече от 1-1,5 часа сън? През останалото време спи спокойно.

# 311
Честито на новите бебчета и техните майки-героини Hug
Аз нямам никакво време покрай опитите ни за кърмене! Да влезем в ритъм и ще си наваксам Embarassed

Имам въпроси към ЛЛЛ

Момиченцето ми е на 17 дни и досега само се кърмим без добавки от АМ. Не давам и биберон залъгалки. Основният ми проблем е че се храним основно от дясната гърда (предлагам и двете всеки път). В болницата направих жестоки буци на лявата гърда (все още не са изчезнали напълно) и затова тя не искаше да хапва от нея. Като се прибрахме започнах компреси и опити за цедене, но като цяло количеството в лявата ми гърда силно намаля. Активно суче от дясната и преглъща лакомо, защото от там и тече без проблем. От лявата - само леко стимулира и като не й пуска я използва само като биберон. Много съм притеснена, защото дясната вече не й е достатъчна на всяко хранене и започва едно непрестанно с часове висене на гърда (нямам време вече и да цедя другата). Получава се един порочен кръг. Питате обикновено са памперсите. Всеки път пишка, и до преди 3 дни акаше 1-2 пъти обилно, а днес ве4е 3 ден не е акала (сутринта пробвахме с термометър, но нищо). Сега спи, но ще я събудя да опитаме пак да я освободим от акото и да я храня. Утре сме на консултация и може да не е наддала достатъчно, а педиатърката ми е за добавка, а аз не искам никак.

Моля Ви, дайте ми съвет как да си възстановя кърмата в лявата гърда и да се кърмим успешно, което е моя детска мечта.
Извинете, ако съм хаотична или недостатъчно ясна, но съм много притеснена.

# 312
Честито на всички нови мами!

Отдавна не съм влизала, че няма време и изгубих бройката  Embarassed

Успех на всички и дано мъниците са по-спокойни, та да можем и ние малко да отдъхнем... Wink

# 313
Диди, имам молба, ако имаш време моля да поправиш мерките на бебето на 1 стр. , не че е толкова важно, но да бъдем точни за протокола. Нашият татко е виновен, предал е грешно инфото, щото като е видял бебето и толкова се е развълнувал, че не е запомнил нищо от това, което му е казала акушерката.  newsm62.

Моля те напиши ми точните размери, за да ги поправя  Hug

# 314

Моля те напиши ми точните размери, за да ги поправя  Hug
Извинявай, сесията ми свърши и писах наново и съм ги пропуснала. Уж вече не съм бременна, пък акъла ми още не се е наместил  newsm62. Моника се роди 3650 г. и 49 см. Благодаря ти!

Общи условия

Активация на акаунт