Отговори
# 330
big_mama, важен е крайният резултат Simple Smile

Хайде и аз да разкажа за моето раждане.
На 18.04 вечерта от 22;00 започнах прием на хомеопатичните Actea racemosa i Caullophylum (или там,както се пишат). Приемах 3 пъти от едното и 3 от другото,като ги редувах през 15 мин по 5 дръженца. В 00;30ч изпих 2 с.л. рициново масло... през нощта си спах,ставах от време на време до WC,започнаха контракциите и към 4;30 като влязох в тоалетната,та откарах 30мин  Joy С АГто ми се бяхме разбрали да отида рано сутринта в болницата,за да ме види как съм след рицина. Аааааааааа забравих да кажа,че на 18.04 бях на преглед и вече бях с 5см разкритие  Party

Отивам аз сутринта в болницата с мъжа ми и майка. Взех си и багажа, майка беше убедена,че няма да ме приемат,защото нямах регулярни контракции. Да,ама не. Приеха ме със 7см разкритие хаха, което мога да кажа,че не съм усетила. Направиха ми клизма,въпреки че им казах за рицина и че съм изкарала бая време в тоалетната. После ме пуснаха в предродилна. Там видях биг_мама и едно друго момиче. Аз бях в чудесно настроение,ама все едно бях седнала да си пия бирата,а не да раждам. Вземах хомеопатичните през 15мин по 5гранулки. От време на време ме гледаха за разкритие,аз много се разхождах по коридора,ама не се спрях,даже се залепих на вратата и махах на наш'те Simple Smile А те - притеснени,стоят и чакат  Laughing

И така до не знам колко часа беше,когато казаха,че имам пълно разкритие - без болка почти до пъулно разкритие. Кеф. Ама контракциите ми както си ги имаше,така и зачезнаха. И като казаха - слагайте я на система. Ееееееее тогава почна да ме боли,ама не чак толкова много. Появиха се разните му там напълни,напъвах колкото имах сили. АГ-то ми стоеше отстрани със скръстени ръце и само повтаряше" ама тя нищо не прави,не,не,не нищо няма да направи,ще видите" Е как да напъва човек с такава мотивация до себе си  #2gunfire

Аз оттам много се нервирах. Напъвах,ядосвах се,напъвах и по едно време ми казаха,че трябва секцио. Помня,че много ми беше пресъхнала устата и постоянно ми даваха марлички Simple Smile

Ииииииии така - заведоха ме в операционната и оттам стана супер. Гадното беше само,когато тръгнаха да ми бият упойката в гърба,защото точно тогава имах контракции и им казах да изчакат,щото иначе ще мръдна Simple Smile Биха ми я и после всичко беше песен. Сериозно, беше странно как ми изтръпнаха краката и започнах да треперя. Много треперех. Постоянно нещо ме питаха,но аз едва отговарях щото джуките ми трепереха хаха. ПО едно време малката  Михаела проплака. Беше вълшебен момент.  Hug

И така....после ме показаха на нашите, което беше пълна глупост. Майка ми се притеснила страшно много като ме видяла след операциата как съм треперела. Глупави хора, може ли да плашат близките ми така  Crossing Arms Ииииии после реанимация, треперех още около 1-2ч,не знам точно колко. После гепих телефона и започнах да се хваля. На другия ден първа станах и се раздвижих, не беше толкова гадно, веднага си измих лицето и като че ли това много помогна. След това ни настаниха по стаите и си видях бебо. Следващият ден беше най-гаден,беше болезнено ставането от леглото,но се преживява. Сега съм си вкъщи с бебка и нищо друго не ме интересува.

Забравих да кажа,че всички доктори и акушерки ми се подиграваха за въпросната хомеопатия. Но дреме ми. Нали стигнах до 10см без болка  Simple Smile

Стана дълго,сори Simple Smile

# 331
Ееее много са далеч нашите докторя от истината.Хората навсякъде признават хомеопатия само при нас идиотите се правят на ...
Ади да не се ядосвам,че аз пия хомеопатия,но нямам разкритие никакво.
И какво значи нищо не прави.Резнаха те защото не си напъвала?!? това направо не го разбирам. Shocked
Та важното е,че всичко е ок.

# 332
Момичета да питам има ли някъде където може да се види според дните какво количество храна трябва да се дава на бебо. Нашия е на 11 дни и не знам вече от глад ли реве, колики ли има. Педиатърката каза за пробното мерене, ако разликата между преди кърмене и след кърмене е 50 гр. значи кърмата била достатъчно. Но на мен ми се вижда малко.  Детето само си лапа пръстите и реве. Аз се доизцеждам и му давам на всяко хранене до изцеденото мляко, някъде към 30 мл. Случва се и да го повърне накрая.
Реве и докато се изходи по голяма нужда. Направо до посиняване, това дали са колики? Изходи ли се мирясва. Но голямо напъване  и  плач пада. Не знам какво да го правя вече та да го облекча малко детенце. А акитата са доста редки. Притеснявам се дали няма диария. Като ака се чува все едно има разстройство. Днес се изака и докато му сменях памперса, беше доста рядко. Показах един памперс на педиатърката, тя каза че е нормално, било така заради коликите.   Много се притеснявам дали е нормално. Ако може мамите с повече опит да кажат нормално ли е всичко това, че ми е много притеснено вече. И не наддава въобще

# 333
Момичета да питам има ли някъде където може да се види според дните какво количество храна трябва да се дава на бебо. Нашия е на 11 дни и не знам вече от глад ли реве, колики ли има. Педиатърката каза за пробното мерене, ако разликата между преди кърмене и след кърмене е 50 гр. значи кърмата била достатъчно. Но на мен ми се вижда малко.  Детето само си лапа пръстите и реве. Аз се доизцеждам и му давам на всяко хранене до изцеденото мляко, някъде към 30 мл. Случва се и да го повърне накрая.
Реве и докато се изходи по голяма нужда. Направо до посиняване, това дали са колики? Изходи ли се мирясва. Но голямо напъване  и  плач пада. Не знам какво да го правя вече та да го облекча малко детенце. А акитата са доста редки. Притеснявам се дали няма диария. Като ака се чува все едно има разстройство. Днес се изака и докато му сменях памперса, беше доста рядко. Показах един памперс на педиатърката, тя каза че е нормално, било така заради коликите.   Много се притеснявам дали е нормално. Ако може мамите с повече опит да кажат нормално ли е всичко това, че ми е много притеснено вече. И не наддава въобще
Не е нормално само че не наддава. А и защо му изцеждаш, а не му даваш просто честичко да суче? Много по-добър вариант е.

# 334
  • Сопот, Пловдив
Честито бебе Йордан на мама Лина*! Честито бебе Ясмин на мама Amabilis!  1crib 1crib

# 335
Ленито, благодаря за отговора.
Доизцеждам се, понеже на едната гърда ми е разранено зърното. Там или му давам да суче докато издържам на болката или направо я изцеждам и му давам млякото

# 336
  • Къде ли не...
Благодаря ви, момичета newsm51

# 337
  • София
Здравейте момичета,
днес возих беба на маршрутка, на трамвай и нищо.... никаква реакция все още.

Важното е, че 2в1 отбора поне бавно, но славно намалява.
Честито бебче Йордан на мама Лина   и бебче Ясмин на мама Amabilis! Нека бъдат много здрави и щастливи и ви радват всеки ден всички в къщи!

big_mama не съм лепила такива бордюрчета, а само тапети, но ако са на хартиена основа както тапетите, а не са фолио, то с лепило "С-200" би трябвало да се залепят отлично. Ако имаш пробвай някъде и виж резултата. Успех  Peace  А малкия Кристофър води класацията по бузки и дълга коса  Peace и много му отиват на сладура и са в контраст с дългата коса.

inka_l Преди известно време sosmy даде тази табличка, може да се ориентираш по нея, а Ленито ти е казала вече, че е нормално с изключение на наддаването. Дано по-бързо му минат коликите.  Peace

Количество кърма необходима за денонощие в грамове:

Възраст на бебето       Мин кол   Мак кол   Ср кол
0-3 седмици                 400            800           600
3 седмици-2 месеца     600           900           740
2-6 месеца                   680           1130           910
6-9 месеца                   680           910           800
9-12 месеца                 510           910           710

Според теглото на бебето

Ако вашето бебе на яде никаква твърда храна, тоест е само на мляко, правилото е да му предлагате по 70 мл на всеки 454 грама от теглото му всеки ден. Т.е. теглото на бебето / 454 * 70 = количеството за ден (делите на броя хранения и получавате за 1 хранене).

Таблица за едно хранене според възрастта:

1 седмица - 60гр
2 едмица -  70гр
3 седмица - 80 гр
4 седмица - 90 гр
След това се изчислява по следдния начин: На колкото месеца е бебето по 10 + 100гр., тоест ако бебето е на 3 месеца(навършени): 10*3 + 100 = 130гр

vania_svet много се радвам за теб, само така  Peace

Последна редакция: чт, 28 апр 2011, 21:26 от fishi_fishi

# 338
Петя май наистина ражда  Laughing Laughing Laughing.

Стискаме палци и на Диди да не преносва, че е досадно.

На Влади му е много кеф като го къпем. Само първите 2 дни плака, но това беше защото мама и тате бяха много неопитни. Сега много се радва даже като го мажа. Леко недоволства само като го обличам. Много обича да е чист. Като напълни памперса веднага алармира, за да бъде сменен. Даже и устичката като му бърша със салфетка стои мирен  Grinning.

Днес съм по-добре. Даже ходихме на кафе.

Хайде лека.

# 339
Привет Simple Smile

аз все нещо ще ви питам и като стигна до комп .. забравям ... както и да е ...

Ние си наддаваме .. само дето съня нещо много не го уважаваме Simple Smile ако можеше само да ядем... Simple Smile
Много се шашках първите дни защото "преяждаше" и връщаше доста ... вече се понаучихме ... а и вече мисля че се научих да различавам видовете плач ....
трудно ми е с режима ..... не че се вманиачавам ... но все пак Simple Smile

Сега например трябва да яде и да го къпем, ама се успива ... а като се успи и после става страшно ... абе бебешка работа Simple Smile

хайде стига засега ... успех на всички раждащи Simple Smile

честито на всички родили ... и хайде скоро среща с количките по парковете Simple Smile

мамите от софия, живеещи в зоните - къде ще се разхождате?

# 340
ЛЛЛ  Rolling Eyes Помощ

детето ми има адски колики
замислям се , че аз съм виновна за тях
не знам какво мога да си позволя да ям , не знам каква храна да подбирам

# 341
fishi_fishi бордюрчетата са от хартия,но си мисля че му казвате фолио.Защото отлепваш ги от хартиена основа и ги слагаш на стената,тези са точно за стената и няма никакви указания,само обяснения в картинки.Но мога да пробвам със С-200. Peace

# 342
Здравейте момичета!Честито на новите мами,да гушкат бебетата и да са живи и здрави!
Ние растем,плачем,пълним памперсите и си хапваме яко.Малкия(иначе е с 2 мин по-голям от брат си,но с 400гр по-лек) е като часовник.Минат ли 2 часа и 45 мин,надува гайдата с плача за глад(усещам го вече Simple Smile ).Големия е на настроение,един път 2 часа,следващия 4,едното хранене 130 мл,другото 60.
За коликите-предписаха ни инфакол,промяна нямаше.Мъжа ми попитал в аптеката за нещо по ефикасно и му предложили колиеф.Неприятно са го изненадали с цената,която е 10-на пъти по голяма от тази на инфакола,но пък и резултата е 10-на пъти по добър.......родих се с този колиеф.Другият неочакван помощник в борбата с коликите се оказа един стар мой сешоар.Как им го пусна да бучи и те замръзват,направо не  мигат и след 4-5 минути са заспали.Лошото е ,че със спирането на сешоара,пак започва плача ,а да ми надува на мен главата не е много приятно.Някой не е ли виждал някъде в нета mp3-ка на шум на прахосмукачка или вентилатор,ще е по добре май да им го пускам на уредбата!

# 343
  • София
Браво на brown eyes! Страхотно си се справила и много интересен разказ!!!

Момичета, ние вече сме си вкъщи от два дена, надявам се тази нощ да спим, иначе пичът е супер!!!

# 344
Здравейте мили момичета, аз не мога да се доредя да седна пред комп. за да напиша някой ред, но Даная постоянно иска своето внимание Simple Smile Храним се по 1 час с почивките и милата ми тя не признавяа шишета, водата и т.н, иска единствено млякото на мама. Но си е трудничко особено след секцио докато слезе кърмата. Слава богу за сега овладявам положението с кърмене и цедене Wink Дай боже да се кърмим колкото можем по-дълго време Wink

Дани и Емо, и ние имаме болезнени колики от някои храни, например най-лошо е положението с картофите. Аз започнах да и давам Infacol в часовете в които забелязвам , че коликите са особено болезнени, през другото време и слагам загрята в микровълнова възглавничка с гелче. Определено възглавничката помага Wink. Иначе съм забелязала болзнени колики от прясното мляко и от лука в салатката(или от самата салата).Наблюдавам я след приема на определени храни че е по-неспокойна

Общи условия

Активация на акаунт