Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са основните теми в дискусията?
Какви са някои от темите, обсъждани във връзка с бременността и раждането?
Какви са някои от темите, свързани със здравето на бебетата?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са основните теми в дискусията?
-
Какви са някои от темите, обсъждани във връзка с бременността и раждането?
-
Какви са някои от темите, свързани със здравето на бебетата?
-
Какви са някои от темите, обсъждани във форума?
-
Какви са някои методи за облекчаване на коликите при бебетата?

започват да ми вливат нещо да успокои и регулира контракциите, които са твърде чести и болезнени, а разкритието още не е пълно. Упойката вече действа и аз трамбовам коридора над час, мъкнейки си системата. Разкритие към 3 часа - 6 см. Към 4.30-5 - 8 см. Към 6 - пълно и упойката почва да отшумява и да усещам някакви слаби напъни. Напъвам на леглото в предродилна - с крака като жаба, обаче нищо не се случва. Хайде още малко разходка, пак напъни на леглото и решиха да ме местят на магарето. И там се почва екшъна - имам контракции и напъвам, но реално нищо не се случва. Уж напъвам долу, ама и лицето ми червено. Някой нон стоп ми натиска корема и понеже се изморяват и лекарите, се редуват
аз съм единствената родилка и съм събрала целия наличен персонал хахаха Карат ми се, че не си стягам корема, за да може да помогнат на бебето да слезе, вижда му се косата, ама не иска да слиза и това е! А аз вече съм на път да се откажа и да искам секцио! Нещо, което беше немислимо за мен! Надявах се сами да предложат, за да не се излагам, обаче тоновете са перфектни и никой не повдига темата. Ааа, забравих да кажа, че водите изтичат на няколко пъти и са леко зелени в началото, а накрая казаха, че са кални. Пък уж не сме толкова преносени, само 2 дни, много чудно ми беше това. И след хиляди напъни, пот и притеснения, усетих че ме цепнаха, ама викам си "ще го преживея". Всичко продължи до 19.40, когато бебка изскочи като тапа най-накрая. Час и половина след началото на напъните, кошмарно се чувствах. Но чух, че едната лекарка само каза "сцепи се" и аз изтръпнах, че е нещо за бебето. Оказа се, че е за мен - долу беше бомба паднала! Наложи се да ме "реновират" - 45 мин шев и кройка. Имаше вече над 10 човека в залата - двете смени се струпаха точно тогава. Операцията я направи моя док, още 2ма даваха акъл, дори извикаха стажанти и специализанти да гледат и да се учат! Явно съм една от малкото "късметлийки" с руптура на ануса и трябва да се върне всичко по местата. И сега едвам си сядам на д-то и съм на течно-кашова диета и разхлабителни, за да могат да зарастнат конците както трябва
Струва ми се, че е най-кошмарният резултат, който може да съществува след раждане. А причините да се стигне дотам бяха не една - тясно влагалище, едро бебе, двойно увита пъпна връв и не достатъчно силни и ефикасни контракции... Въобще каквото можеше лошо да изникне се появи
В момента съм с малък кръвоизлив в окото за разкош. 

Малко допълнително инфо за нея - роди се 3050гр., 48 см.
Моля, помогнетееее!