Отговори
# 615
Мерси Simple Smile

нищо конкретно не ме притеснява... по-скоро се чудех дали е възможно да "преяде" или да си претовари стомахчето...

като цяло ядем на около 3 часа, но понякога и 2 не издържа и се чудех дали се дължи на кърмата или на т.нар. скокове в растежа.
Бебетата сучат различно количество мляко във всеки един момент от денонощието. Нормално е  едно кърмено бебе да огладнява на интервали от около 2 часа,  може и по - малко, може и повече.

Някои майки често  споделят, че след като новородените им бебета заспиват доволни и нахранени на гърда,  сложени в креватчето се събуждат веднага и си правят извод, че се будят от глад, още повече, че жадно засукват независимо от това, че са сукали преди минути. Възможно е причината е друга, възможно е за бебето кърменето не е само хранене - по този начин то се успокоява, чувства се сигурно. В твоите прегръдки, сучейки от гърдата бебето ти се чувства най-близко до това, което е усещало през деветте месеца в утробата.

Полезна  информация можеш да откриеш в тази статия Не може да е гладно. То току-що яде!

# 616
  • Сопот, Пловдив
Да си разкажа и аз за раждането, то вечемай не останаха неродили мами, ама аз смерак да разкажа  Mr. Green .

На 27.04 ходих до болницата с идеята, че ще ме оставят там, вече преносвах седмица. Имах 2 см разкритие, но никакво друго развитие и си ме пратиха у нас. На 28.04 в два сутринта ми падна тапата. След това повече от 24 часа имах нерегулярни, съвсем слаби контракции, чаках си вкъщи. На 29.04 в 5:30 сутринта започнаха да ми изтичат водите малко по малко, леко жълтеникави. Приеха ме в болницата в 6:30 с 3 см разкритие и почти никакви болки. Сложиха ме в предродилна, към 8:30-9 вече имах 4-5см разкритие ( не знам защо така в нашата болница все казват 3-4, 4-5 см разкритие, никога точно) с много слаби болки и се обнадеждих, че ще е лесно раждане, даже звънях на майка ми да й кажа. Да, ама не! След 9 се започнаха едни яки болки. До 11 само се гърчех на леглото, след 11 започнах вече и яко да викам. Докараха едно друго момиче в предродилна, което ме гледаше с ужас, после разбрах, че и тя ражда за първи път, сигурно й изкарах акъла с крясъци. В 11 часа се оказа с 6-7 см разкритие, казах ми, че има оше доста до раждане, но да се подготвя за болка, че главата на бебето била прекалено ниско за това разкритие, от което ми призля. Към 13 часа вече усещах напъни и им казах, че не издържам, боли ме много и нещо излиза. Акушерката ме прегледа и каза, че нямам още пълно разкритие, но ме мести в родилна, защото я е страх да не напъна и да не родя в предродилна. Към 10 минути в родилна бях с непълно разкритие, акушерката ми викаше да не напъвам, че ще се разкъсам, аз крещеех, че не издържам  Grinning . Но не напъвах   Grinning . По едно време ми казаха, че вече може да раждам, да напъвам. Върха на главата се показа много бързо, но бебето не излиза и не излиза, въпреки че според акушерката напъвах добре. Та 9 месеца гинеколози и кой ли не ми обесняват, че каквато съм била висока и дългокрака, съм била много широка и ще родя с два напъна, обаче се оказа точно обратно, много по-тясна съм и макар, че бебо не е голям, няма да излезе без епизиотомия. Оказва се обаче, че при мен има само акушерки, дежурните гинеколози са в операции, и няма кой да ме среже, защото трябва да присъства лекар. В същия момент друга жена започва да ражда в другата зала и едната акушерка изчезна при нея. Моята остана сама и видях, че леко се шашна от там и аз  #Crazy . Чух я че казва на санитарката, да звъни в близката частна поликлиника и да каже, който гинеколог е на работа днес, да идва бързо да помага. Каза ми, "Докато не дойде лекаря, няма да напъваш", което ми изглеждаше просто абсурдно, ама явно от постоянното й повтаряне, че ще разкъсам все успявах някак. Доктора дойде бързо за щастие, срязаха ме и на третия напън след това, в 13:43 часа бебо излезе. Аз така се бях съсредоточила на напъвам, че даже не разбрах, че е излязъл и щях да напъна пак и в последния момент видях, че е вече вън. Две минути след мен роди и другата жена в другата зала. Бебо не ми го дадоха да го видя веднага, чак след два часа, като ме преместиха в стаята.  Като родих, изведнъж се появиха двамата дежурни гинеколози, приключили операциите и следобедната смяна дойде на работа. Та от нито един лекар в наличност, след дъжд качулка в залата се оказаха четирима, даже се чудиха кой да ме зашие, та накрая ме заши шефа на отделението  Grinning . Имам само 3 външни шева, където са ме срязали. Общо взето не много дълго и не много трудно раждане, но аз се оказах голяма лигла и опищях света  Mr. Green Embarassed . Но резултата си заслужаваше   ylinfant

Иначе съм доста недоволна от престоя в болницата - голяма част от персонала много груби, много несъгласувани неща и трагична материална база. Но имаше и лекари, и акушерки, от които останах много доволна, включително и тази, която ме изроди.

Стана дълго, ама трябваше да си го кажа  Mr. Green .

# 617
  • España (Плевен)
e.damyanova при каката използвахме наострено сапунче. Овлажнявахме го с водица и както с термометърчето бъркаш в дупето. При нас помагаше.

Браво, Мони! Много се радвам за вас.  Hug Hug

# 618
Честито на Fishi и Трюфел! Здраве и щастие ви пожелавам!
Честито и на Мони! Успех!
Rois ....втресе ме докато четях за раждането ти. Радвам се, че сте добре, но не проумявам как така няма да има лекар, който да направи епизиотомията??? Аз родих толкова бързо, че нямах време да осмисля какво ми се случва, въпреки че бях за планово секцио заради тесен изход на таза и невъзможността на бебето да мине от там. Точно обратното на теб!
Ние имаме напълно различен метод за смяна на памперсите и къпането. Преслав ака по време на кърменето, затова първо го кърмя от едната гърда, после го къпя/ сменям пелената и чак след това продължаваме с кърменето от втората гърда. Това е най-ефикасно при нас, защото иначе ще сменям памперси два пъти, през 15 мин. , а и той ще се съдере от рев от глад.
Нощно хранене насила не махам. Спи ми се, по-лесно ми е да го накърмя и да заспим, отколкото да плаче и аз да му давам вода. Но Преслав е благосклонен към майка си и през нощта прави паузи от 4 до 6 часа, така че се наспиваме.
А за бебетата,които не акат и са на естестено хранене ...най-добре майката да хапва повече разхлабващи храни (круши, сини сливи, овесени ядки) и да избягва запичащите (ориз, картофи, хляб, бисквити).

# 619
Честити бебчета на Трюфел и Фиши - както и на всички, които не съм успяла да поздравя предишните дни - много послушни бебчета - да папкат, да спинкат и да не създават грижи.

Нашият бебчо е много лаком, но въпреки нетърпението го храня след къпането - иначе повръща.
На нас ни се налага да се дохранваме, защото изобщо не ми е достатъчна кърмата, което много ме тормози, защото заради шишето ще се отбие по-скоро от гърдата. Правя опити да го преодолеем, но едва ли ще успея с темповете, с които нарастват неговите нужди, а се забавя лактацията при мен.

Много се радвам за Мони - лека бременност. 

# 620
Имам останал неразпечатан лефакс капки за колики

# 621
Еййй,момичета,вие пък веднага ме разконспирирахте Grinning

Благодаря от сърце за хубавите думи....и че още не сте ни забравили...и за стиснатите палчета...Хиляди благодарности!!! Hug Hug Hug Heart Eyes Heart Eyes

# 622
Малко инфо:
В Комисията за защита на потребителите (КЗП) е постъпила информация за обявено изземване от Американската Комисия за Безопасност на Потребителските Стоки и Key Baby LLC на Биберони Pampers® Natural Stages Infant Ortho и Bulb.

Бибероните представляват опасност от задавяне на малки деца. Предлагат се в жълт, розов или син цвят и са изработени от силикон. Само бибероните “Stage 1” биват изземвани, надписите "Stage 1" и "Ortho" или "Bulb" са поставени върху опаковката. Изземваните биберони имат протектор за уста с овална форма и надпис "Pampers", поставен откъм дръжката на протектора за уста. Във всяка опаковка има по два биберона. Потребителите трябва незабавно да се свържат с търговеца, от който са закупили стоката, както и да подадат сигнал в Комисия за защита на потребителите.

И тук искам да поздравя Мони за куража!Много късмет!

Роис и аз съм изненадана, че не е имало лекари. В секциото участват двама гинеколози и един анестезиолог. Само толкова лекари ли има в тази болница?

# 623
  • Бургас
Привет и от нас!  Hug
Нямам много време да ви чета, но от първа страничка виждам,че почти не са останали мами 2в1  Wink
Честито на родилите!Да са ви здрави бебчетата, да спинкат и да наддават!

Ето и моето раждане ... На 21.04 вечерта си направих поредния коктейл с рициново масло Crazy Преносвах вече 5 дни  ooooh! ... Точно щях да си лягам  към 1ч. като ме сви корема...и после пак..и пак...гледам часовника -на 4 мин .  Shocked В 2ч вече бяхме в болницата,а мен си ме болеше доста.При всяка контракция стоях като препарирана и не можех да мръдна.Преглеждат ме - 3/4 см разкритие.Питах лекарката "това слаби контракции ли са?", а тя с усмивка ми отговаря- " дааа" Shocked . За момент си помислих,че няма как да издържа щом това са слабите болки! ММ ме придружи до стаята и ми помогна да се преоблека.Разговора по време на една от контракциите е бил следния> ММ :Вдигни си крака да ти сваля чорапа! Аз: Че той не е ли вдигнат?  Joy Joy Joy
Веднага ме качиха в предродилна, пуснаха ми система към 2.45 и в 3.40 малката Карина изплака.Смея да твърдя,че след като ми сложиха системата имах 3/4 по-болезнени контракции от онези първоначалните  Whistling Не знам дали е от Арниката,но е факт,че за първо раждане всичко мина за малко повече от 2 часа  Peace Е, не се разминах с епизотомия и вътрешни разкъсвания,но вече всичко е забравено.  Peace

Сега се гледаме вкъщи,кърмим се на поискване, та ... сега и въпросите ми към ЛЛЛ

1.Зърната ми са разранени още от болницата,т.е вече 10 дни. Кърмя със силиконови зърна, мажа се с Лансинох и Авент, оставям гърдите на въздух,когато ми е възможно,но почти не виждам подобрение.Мисля, че малката си засуква правилно.Гледала съм клипчета.Нормално ли е да не зарастнат за това време?Колко време по принцип е необходимо,за да зарастнат зърната.Искам и да поясня,че се храним на 2/3 часа,често суче доста дълго,по 1час.Предполагам и това пречи на заздравяването...  Rolling Eyes Нощем си прави паузи от по 4/5 часа, има обаче моменти(вечер) когато иска да стои на гърда по 2 часа.Нормално ли е това?Да я оставям ли или не е препоръчително?
2.Когато се случи да стои по повече време на гърда(примерно след 20,30 мин) започвам да усещам болка,като пронизване,затова понякога сменям гърдите при едно хранене.На какво може да се дължи това?
3. От няколко дни гърдите ми са меки,но си имам кърма.Кари си спи добре,имаме по 3/4 наакани памперса в денонощие,когато се храни се чува как преглъща.Възможно ли е толкова бързо да ми се е регулирала кърмата според нуждите или това е признак,че намалява?

Благодаря за отговорите!   bouquet

# 624
  Kак ще те забравим, Мони? Малко завиждам на януарките, че те имат в редиците си... Не ни забравяй и ти и "наминавай" от време на време.  Hug
 Роис, въпреки моментното притеснение раждането е минало добре  Peace Сега се радвайте един на друг с твоето екзотично шоколадче. Между другото тази нощ съм ви сънувала, някакъв объркан сън с таткото и че той всъщност не бил чернокож, ами някаква твоя леля  Laughing , а бе сънища, при мен често са много смахнати  Mr. Green
  Пресли днес е много неспокоен, ама аз съм виновна- вчера ядох зелен лук и чесън- голяма грешка. Пуу, а толкова да ги обичам тези зелении, но много му се влошават коликите на моето мишленце  Sad
 И ми суче на час и нещо- два най-много, насуче се едно хубаво и после хоп- повърнал половината  Crazy Направо не знам как ще се разбираме с това повръщане, ама много се напъва покрай коликите и връща съответно  Crossing Arms Засега му смогвам, ама дано поспре, че на моменти започвам да се шашкам дали ще събера кърма за следващото хранене. Иначе видимо е пораснал, вече прибрах първите омалели дрешки. Не сме го теглили на консултация, но вкъщи го изкарваме около 4.700, ако е така, наддава добре. На 12.05 сме на консултация и тогава ще видим колко е пораснал.
  Да честитя и тук най-новите ни бебенца- Боян на Труфел и Косара на фиши-фиши! Да са им живи и здрави и много щастливи мигове оттук нататък  smile3504

# 625
  • София
Еха, Мони, така ме зарадва!!! Сърцето ми се разтуптя по-силно от радост!!!!

# 626
  • Самоков
Привет и от мен честито на всички новопоявили се бебенца и на техните мами!
На 30.04. се роди дъщеричката ми Андреа - 3500 кг и 53 см, всичко мина нормално и от вчера сме си у дома. Връщам се назад да ви изчета!  Grinning

# 627
Честита Андреа на мама Нели! Бъдете живи и здрави!
honey_bs - мога да ти споделя моя опит за зърната- аз кърмя от 25 дни, все още зърната са леко разранени, но вече не ме болят. В началото не можех да ти измия докато се къпя, камо ли да се загърна в хавлията. Започнах да се мажа с Лансинох(В началото ползвах Гермастан, но отминавенот доста ме изнервяше) и най- вече намерих позата за кърмене, в която болката рязко намаля. Оттогава всеки ден е все по- добре и по- добре, сега кърмя с невероятно удоволствие  Simple Smile

# 628
Честито на всички обебени мами, няма да изброявам че ще пропусна някой  Hug
Мони, честито възхищавам ти се на куража, желая ти късмет   bouquet
Скоро не съм влизала почти не остава време та малко отчет за 1мес. Иво е наддал 1150кг и е пораснал 6см, за протокола сме почти изцяло на Лактана, кърмата е в ограничено количество, Джулия Лактана можеш да си поръчаш от тук    http://family-bg.com/catX_242_244_314.htm  или от др интернет магазин.
Успех на всички, на които предстои среща с бебо  Hug

# 629
Мони, Честито!!!!
Дано мине леко бременността ти и скоро да гушкаш чудесно здраво бебче!

Общи условия

Активация на акаунт