Юнчета 2009 темите си тук споделят. Тема 113

• 31 732
  • 740
  •   1
Отговори
# 600
Петя, канех се да те питам, колко време продължиха по-сериозните кризи с ревностите при Габи - защото като чета, ми се струва, че сега са доста добре нещата, та да си сверя часовника. Иначе поздравления за това, че толкова се търсят - явно добре сте се справили! Съжалявам, че са ви се провалили морските планове. Ние мислим септември да се вдигнем с двете деца към Варна - да видим дали ще го осъществим.

Аз да се оплача, че Боби не го приеха в държавната ясла, за която бяхме кандидатствали и в която искахме да го пращаме от есента Sad. Та ще се наложи да търсим някоя добра и на удобо място частна ясла за 1 година, а догодина ще кандидатстваме за детска градина през интернет системата - да видим... Нямам много добри очаквания, въпреки че градината, която съм избрала е нагоре в планината и има в пъти по-малко кандидати. Иначе искам Боби от есента да тръгне на ясла именно от социална гледна точка - и той общува много добре с по-големи, но с по-малките или не си играе въобще или си дърпат някаква играчка. С храненето сам се оправя, но може и по-добре, въобще мисля, че му е дошло времето... Така че започваме да проучваме частните ясли...

Бискай, хубаво, че пишеш. Особено за яслите ми е много актуална темата и изчитам внимателно всеки пост. Хрис, дано и ние така да можем да се похвалим след време, че ми е голямо притеснение.

И да се похваля - Боби беше за 4 дена с баба си и дядо си на село при прабаба си и прадядо си Simple Smile. Притеснявахме се как ще се справят, но той се е държал безупречно и си е изкарал много добре в непрекъснати игри навън. Тази вечер се връща и го чакаме с нетърпение (макар че трябва да признаем поехме си глътка въздух като поостанахме само с 1 дете). Имаме някои опасения, че след 4 дена образцово поведение ще ни подлуди сега, но каквото такова.

Последна редакция: ср, 20 юли 2011, 13:17 от Sv.

# 601
Бискай, наборчето е точно като моето момче, не говори, а сочи и те води там, където иска Simple Smile

Зара, желая ти успех с яслите! Когато аз проучвах, притесненията ми се увеличиха, не само откъм бюджет. Информацията тук е многопосочна и според мен е най-добре да се ходи на място.

# 602
gmarinova - благодаря ти за отговора.
Някак си се успокоявам, като чета, че има и други дечица на които им е трудно още да говорят или не искат. Аз като гледам моя хубостник така с дърпане и сочене се справя идеално, винаги постига това което иска, ние го разбираме какво иска и той няма нужда да говори. Надявам се , че в яслата покрай другите дечица ще започне поне малко от малко да се отпуска.
Бързо оздравяване на теб и поздрави на председателя.  Hug

# 603
Жегаааа....

Моето дете също не е от приказливите. Разбира какво му се говори, повтаря като папагал, но сам няма желание да приказва. Хваща ме за ръка и ми показва това, което иска.

Ели все още е с Т и следобяд ще ходим до педиатърката да я види.

Утре си взимаме нотариалния акт за апартамента и поне на хартия вече ще е наш. То и не остана кой знае колко до завършването му в крайна сметка. В събота ходихме да го видим. Нашият апартамент е напълно готов, остават само горните етажи. Взехме мерки, разглеждахме и мебели, но всичко се очертава да върви доста бавно, тъй като за да го изплатим за няколко години, ще трябва да плащаме доста висока месечна вноска, което ще рече, че общо взето няма да ни остават някакви излишни пари. Но ще го правим лека-полека - по една стая за месец (примерно). Дано само си намеря бързо работа, за да ни е по-лесен животът с този кредит, че не ме изглежда особено приятен вариантът човек да си прави сметка до последната стотинка...

# 604
  • Плевен
Бискай, радвам се, че писа  Hug И Пресчо не говори много, чак сега сглобява първите си изречения, говори с по- 2-3 букви от думата, но горе-долу се разбираме, винаги превеждам обаче на околните защото те въобще не го разбират. Вчера кака му му каза, че говори като в турски сериал  Joy
Гретхен, оздравявай бързо, че тия летни вируси са много гадни. Аз започнах да давам на  децата Лактофлор - пробиотик, защото много ме е страх от тези вируси, пък и на морето винаги ги хващаме, та се надявам тази година с профилактика да се предпазим.
Полито, и ние сме така - полекичка, не си даваме зор, гледаме първо да върнем заемите, че не обичаме да дължим нещо на някой и чак тогава ще действаме по апартамента. Но те разбирам за финансите - аз давам за морето последните си пари от майчинството си и ми се налага все да искам от мъжът ми, то не че е проблем, но съм си свикнала да си имам и свои парички и като ми трябват да такива ежедневни разходи да си тегля и да не го занимавам него.
Св., и ние ходихме на море  Преси като беше на 3 месеца, а Андреа на 2 г. през септември. Страхотно си изкарахме, много добре се отрази и на децата и на нас.  Кърмех навсякъде - и на плажа, и на басейна и по пейки заметната в пелена, и си починахме страхотно!

# 605
Бискай - и моето момче не говори кой знае колко. Най-много говори на бебешки и тук-там някоя дума на чист бг. език. Иначе за пишането прави абсолютно същото. Държи се за бубата и казва "пи-пи", но така казва също на писе и секрет от носа  Rolling Eyes
Грети и Ели на Полито да оздравяват бързичко Hug
А иначе за апартаментите - верно са разходи, но поне знаете, че са си ваши. А иначе аз от моето майчинство спонсорирах реститутките във Варна /даже втората година добавя мъжо, че не стигаха/ Crazy
Моето ежедневие минава толкова бързо сега. Ходя насам-натам по обяви, племеника ми е на гости, взимам малчо вече в 15:30 от градина, готвене, плаж късно следобед и т.н. Обичам да нямам време от ангажименти. Липсваше ми това чувство  Peace После да пийна една биричка и мога да заспя права  Wink

# 606
Привет и от нас  Hug
Нашия господин и той не приказва много, много. Общо взето сме на етап думички все още. И аз се каних да питам дали има и други толкова неприказливи като нас.
Днес замалко ни се размина приемането на ясла  Confused Но най-вероятно на следващото класиране през август ще ни вземат и нас  Grinning Честно казано нямам търпение, макар че Стелиян е извънредно послушен напоследък - пу-пу. След като цяла зима и пролет не признаваше количката сега с готовност се вози и правим дълги разходки. Играе в близост до мен и не се налага да го гоня и да го завръщам. С готовност отстъпва играчки, понякога след като му кажа, но пак е напредък. И на плажа, където сме сутрин през ден, се държи доста добре - играе си в пясъка близо до хавлията, с риск да отнеса някои упреци го оставям вече да плува самостоятелно с пояса, с който се сдобихме преди десетина дни, на дълбочина до кръста ми. Е, аз съм най-много на три метра от него. Оф, бягам че май загорих мусаката...

# 607
Болните - оздравявайте бързо, а здравите - дано ви се размине! Алекс прекара този летен вирус преди няколко дни - за 2-3 денонощия мина, но определено беше гадно (това му беше най-сериозното боледуване, откакто се е родил) - 1 нощ с температура, за която нищо не давах, на втория ден с разстройство, а иначе започна с повръщане и точно повръщането беше най-упорито. Важното е, че не се обезводни, не пи АБ и сега пак е пушка и прави постоянно щуротии. Бих споделила повече какво помогна за бързото му оздравяване, но вероятно ще предизвикам доста недоумение, учудване и дуги подобни реакции у някои. Flutter

Аз също редовно, редовно ви чета. Не съм предполагала, че само ще чета, без да пиша, но - факт, от няколко месеца е така. Wink В някакъв егоистичен период съм сигурно, в който само черпя полезна информация от споделеното от вас. Mr. Green Hug
Алекс говори горе-долу - и той подобно на Преси на някои думи само по сричка-две казва, други - целите, изречения средно по 2-3 до 4 думички, а на някои думи обръща сричките и сътворява големи смехории. Продължава да е "баир-будала" и да се катери навсякъде. От около месец, за мой ужас, се покатерва по извитите пързалки от долу до горе (там,където трябва да се пързаляш, а не да се катериш), започна и по дърветата да се пробва.  ooooh! Всички ключове вече висят високо на закачалката, след като преспокойно си отключва и заключва и знае кой ключ за коя врата е. Целогодишно не успявам с нищо да го завия, докато спи - дори и да е заспал, усети ли нещо върху себе си, моментално го избутва до дупка. Да видим есента и зимата какво ще мисля- пак чувалче ще тряба да е.
Интересно ми е какво пишете за яслите, личен опит нямам (може и да не ми се наложи да имам, но ще стане ясно до 2-3 месеца). В момента си ползвам платените отпуски от 2007 насам и още няколко месеца поне ще съм си в къщи с него.

Св., пожелавам ви да си изкарате добре на морето. Аз също мисля, че не проблем крехката възраст на Андрей, дори напротив - какво по-лесно, ако е изключително кърмено бебе?Flutter Няма да мислиш с какво, кога, къде и как да храниш (ако е по-голям и вече си го захранила), а ще си спокойна и сигурна, че разполагаш постоянно с най-добрата за него храна, прясна и в достатъчно количество. Като чета постовете ти и ми става едно мило, топло, приисква ми се пак да гушкам и кърмя малко бебче ...

(Не)благородно завиждам на всички, които са на морето/в планината/на двора. Като нямам възможност за такива екстри, между двете разходки за деня се опивам да компенсирам с леген вода на терасата, но не е същото. Thinking

# 608
здравейте!

да се включа и аз по въпросите за говореното - Стефан говори много, но не му се разбира Grinning. Прави прости изречения от 2-3 думи, въпроси не задава, изреченията му са смесени от шведски и БГ думи. Това, което аз съм чела, и се опитвам да прилагам на практика, е да го стимулирам да говори, вместо само да ми сочи. Например, ако иска нещо и ми го сочи, аз му казвам първо думата, и полека лека той почва да я повтаря, вместо да ми сочи. чела съм, че ако родителите предугаждат всяко желание на детето, процеса на проговарянето им е по-бавен.

Това е тема, която следя много отблизо, тк Стефан е двуезичен и проговаря по-бавно. Този месец е вкъщи, и виждам как все повече български думи използва, но щом се събере с деца по площадките, веднага обръща на шведски. Да не говорим, че вкъщи много говорим и на английски с приятелите ни, те му говорят на английски, и детето е малко объркано...Дано все пак до към 3-3.5г да проговори ясно и да рзличава езиците.

# 609
Благодаря на всички за пожеланията. Вече съм много по-добре.

Аморе, не се боим от реакции, давай да те видим Simple Smile

# 610
Аморе и аз чакам да споделиш Simple Smile
Бързо да оздравяват всички, ние сме със сополи и от тях кашля докато е легнал, но това е резултат от плажа и сега не можем пак да сложим ваксина и ако не успеем да наваксаме до септември яслата ще се размине Sad
Гого много говори, но само той се разбира  Joy Казва отделни думи, изречения никакви и дори бях започнала да се притеснявам, но ме успокоихте Simple Smile
Св. весело изкарване   grinning039
Честито на днешните именици!   bouquet

# 611
  • София
Грети, аз малко преди да се омъжа се преместих на спокойна работа на стадион Васил Левски. В понеделник трябваше да отида и направо си останах.

Sv. ами повече от половин година, но беше на периоди. Сега са като "дупе и гащи", но и се карат и понякога се бият. Но сам ги научила  да се извиняват един на друг преди да продължат да играят. Щом единия удари другия, се карам и карам виновния да каже "извинявай" и да се гушнат и цункат. Вече го правят и без да се намесвам.
Иначе Марти като беше на 3месеца отидохме на море. Просто трябва много пазене.

Марти и друг път съм казвала, че многог говори, но повечето неща ги казва по бебешки. Виж, Габи говореше много и много добре. Наскоро на една площадка се запознах с едно момиченце, колкото Марти, което говореше като три годишно дете. Не мисля, че трябва да се притеснявате за тия неща, защото са много индивидуални. На една приятелка детето проговори почти на 3 години, само сочеше и мучеше. Но тя си отчиташе като грешка, че не го кара да и говори с думи и веднага му откликва.

Последна редакция: ср, 20 юли 2011, 21:22 от petia_tag

# 612
  • София
Днес, от яслата ни го връщат пак болен  - сополи и кашлица. няма месец да ги прескочим. Набързо 2-3 хомеопатични - Ипека и Поумон хистамин, капки Виброцил. Утре ще го видим - не мога да си остана у нас - на нова работа съм и няма как. Жоро много говори - не че много му разбираме, ама не млъква. Надува ни главите яко.И крещи, и се тръшка.
Грети, обади се в неделя - може да се видим в парка Гео Милев

И другите болни дечковци - бързо да оздравяват   Hug

# 613
Ееее, Аморе, сигурно защото сте на кърма не си дала антибиотици и се е възстановил бързо Simple Smile. Нооо от това едва ли бихме се учудили - все пак си консултант по кърмене! Ако има нещо друго - споделяй - от идеи винаги има нужда! А за носталгията по гледане на малко бебче - има какво да направиш по въпроса  Sunglasses! Само дето с второто просто няма как да си 100 % на разположение, защото баткото продължава също много силно да се нуждае от вниманието ти и малко се разкъсваш...

И ние Боби като беше на 3 месеца бяхме на море. Сега с двамата ще е още по-голямо приключение  Grinning!

Последна редакция: ср, 20 юли 2011, 23:25 от Sv.

# 614
Св., да - това определено много му помогна - да не се дехидратира, да задържа все пак някаква храна, да се успокоява и да се възстанови по-бързо. Педиатърката му ме насърчи да го кърмя по-често и дори ме посъветва как да си увелича кърмата. Flutter Споделям и какво му предписа - капки Вомитус Хийл, Био Гайа, Хидрасек, Хидратин Алфа и глюкоза по няколко глътки.

За разкъсването - колко меко си го казала, че е "малко" - аз все си мисля, че е доста повече от малко. Mr. Green И друг път съм споделяла, че доста ме е страх поради редица причини за второ детенце, но ако се случи - със сигурност ще го разберете. А междувременно ще ви наглеждам с Бо и Снежи какво споделяте. Wink

Петя, леко адаптиране и спорна работа!

Общи условия

Активация на акаунт