Юнчета 2009 темите си тук споделят. Тема 113

• 31 724
  • 740
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Привет! Всички сте много готини!  Grinning Сополите да спират само! Това е. Изчезвам.

п.п. Не знам Мони говори ли, но се разбираме прекрасно. Плямпа де, доста...

Последна редакция: пт, 22 юли 2011, 14:08 от Geraldine

# 616
Джери,  Hug ужас, дано да го лекуват правилно, ех, значииииииииии, как може така!

# 617
Джери,  Hug ужас, дано да го лекуват правилно, ех, значииииииииии, как може така!
Какво е станало? Нещо сериозно ли? Ауу притесних се!
Ние също сме пак вкъщи със сополи и кашлица! Две седмици на ясла, една вкъщи. Направо вече ще се обеся. Crazy

# 618
  • София
Джери, дано да мине притеснението ти скоро  Praynig Е може ли такова нещо, от месеци го лекуват уж  Close

# 619
  • София
Джери, оф, много кофти!  Rolling Eyes Дано да успеят да спрат процеса в костта!

Габи днес замина с дядо си и баба си за 4 дена на морето. Аз бях на работа като са тръгнали, Марти и махал весело и и викал "чао", но май си е мислел, че после ще се прибере, защото след сън започна едно лудо търсене на кака. Три пъти се чуват по телефона вече и той само крещи: "како, здравей"  Laughing

# 620
  • София
Те от месеци не му обръщат внимание... Сега е при нов лекар както и да е, да не ви занимавам. Благодаря момичета, дано се оправят нещата накрая, че...

# 621
Geraldine - дано бързо се оправи баща ти  Hug   Ужасно е наистина, но поне най- накрая са  извадили това чудо и сега да приложат адекватно лечение. Стискам палци.

# 622
  • София
Ние пак сме с кашлица и сополи. Писна ми .... Пак инхалаций... Уж е лято, пък все сме болни - какво е това нещо, не разбирам.  #2gunfire

Давайте съвети, какво да давам.....

# 623
Хрис, пращай децата във Варна или където можеш...

# 624
Здравейте,
Geraldine, стискам палци всичко да е наред и лечението да е успешно! Предписали ли са антибиотик?
Snowwhite, на въпросите:
1) Когато махнахте памперса, какъв е горе-долу интервала за пишкане - 30 мин/60 мин, повече? Може ли детето да издържи една нормална разходка от 1.5-2 часа, без да му се допишка?
В началото първата седмица пишкаше на 30 мин, в рамките на 1 час след хранене, т.е. 2 пъти за 60 мин. Постепенно се научи да стиска повече и вече е като възрастен човек, малко грубо може да прозвучи, но като цяло придоби моите навици на тема интервали, но сега съм на етап приучване в тоалетната на преходната дъска и го каня да идва с мен, изчаква ме, но пред вратата отвън и после го слагам и него, така ми е по-удобно и знам, че преди разходка ще е ОК, преди сън, след сън и т.н. Навън е издържал и по 3-4 часа, НО той пие малко течности на моменти. За всеки случай нося преносимото гърне и вчера на пример пишка 2 пъти на вън, а бяхме около 2 часа навън, не беше пишкал навън от около месец.

2) ходите ли още с количка?
Не, още от ноември миналата година. Едва от около месец обаче се научи да ходи хванат за ръка и по тротоара,  но ми отне много време от ноември го уча. Пак се изморява, но гледам да за обратния път да използвам трамвай, защото ми е тежък, но си го и нося. За научаването ми помогна метода на убеждението, след като се прибрахме с кърлеж след разходка в парка до нос, казала съм му че има кърлежи и го убедих да ходим по тротоара с това.

Polito87, anyto за фейсбук, още като приключих с игрите там там реших да оставя като приятели само хората, които познавам лично и постепенно, тези които не познавам лично изтрих. Нищо лично към никой нямам, просто реших да си запазя личното пространство. В момента ползвам фейсбук с приятели, с които се познаваме.

Rosicp, хайде големи хора сме, във форума ни свързва общ интерес-нашите деца. Всеки е свободен да общува, с който пожалае, стига да има обща тема. Ето на пример има теми, по който не се включвам ясли, темите за ревност м/у две деца и т.н., т.е. всеки си следи това, което го вълнува.

viper, относно адаптацията към работата не си затъпяла, преди време бях чела, че ако човек не е работил повече от 1 г., му отнема същото време за адаптация, все едно е на нова работа.

Грета, бързо оздравяване, измивай си ръцете редовно, по-малко гушкане на Петър и мисля, че ще успееш да го опазиш!

По другите теми- за казването "има ако" "има пиш"- при нас казва "гърне, гърне"...Но все едно как казва, важното е да си казват децата.

По въпроса с говореното- Петър отдавна го считам за проговорил- използва вече и предлози и говори и доста правилно и разбираемо, но най-новите думички докато са му интересни си ги казва още само на мен. Покрай БейбиТВ е научил и много думи на английски, макар че нямам амбиции да учи езици, ако му е интересно и иска ОК, но не бих го насилвала, аз лично учих по собствено желание и ми се иска същия подход на моите родители, т.е. да го оставя сам да избира.

PP В момента Пепи се е научил да задава въпроси, и вместо "Какво е това", казва "Това е какво" и нон стоп това пита и иска да му показвам нови неща, добре че големите вериги магазини имат каталози и ги използваме като допълнителни книжки.

Аз от 4 юни съм в отбора на работещите, но за щастие ходя само по дела и не са всеки ден и имам време да си гледам детето на този етап. Миналата седмица успяхме да си направим и една мини "почивка" с мъжа ми. В четвъртък имах дело в Бургас и мъжа ми успя да си взема отпуск 2 дни, първоначално мислех да взема и Пепи, но мама и тати се освободиха и го гледаха и за 4 дни бяхме на морето. Много ми се искаше и Пепи да види нашето море, имам много хубави спомени от детството, но след като отидох бях доволна, че не сме го взели. Много неща ме разочароваха-пренаселенността на плажовете и не само, търговците, които с доста нецензурни думи „рекламират“ стоката си по плажа, множеството разсъблечени само по прашка каки- хайде това се преживява с малко дете, но като е по-голямо как ще му обясваш защо тази какичка е без бански? Джетовете, въпреки инцидентите си плуват и това е, безразличното отношение на родителите към децата-оставят ги да копят трапове буквално, но не пред тях, ами малко встрани, редно е да си ги гледат, защо ги оставят да копят и викат далече от тях? Отношението към по-малките дечицата- хващат ги за китката и с дърпане ги водят, все си мислех, че има и по-културни начини за водене, но явно съм грешала, видях едно две деца, които въпреки че пиеха нурофен активно биваха потапяни в не особено топлата вода, а неща като да се дават течности почти не се случваше, а видимо не ги и кърмеха. Но коя съм аз да казвам кой как да си гледа детето, явно за много хора е важно да имат деца, без да полагат елементарни грижи за тях. Освен това, кризата със сигурност не е стигнала до черноморието ни-бавно обслужване , всъщност ужасно бавно обслужване-на едно място чакахме 45 мин за една пържола, така и не я донесоха накрая.
За да не звуча толкова песимистично, въпреки лошите впечатления си изкарахме страхотно, нещо като втори меден месец ни се получи, хванахме тен и се подготвихме за почивката ни през август.

Последна редакция: сб, 23 юли 2011, 10:56 от PoLy_PoLy

# 625
  • Плевен
Джери, не разбрах какво е станало, но се надявам при баща ти всичко да е наред и вече да се взети адекватни мерки  Hug

Хрис, аз им давам клеева тинктура и от тези мечета Гуми беърс, те са желирани мечета витамини, тук са по 33 лв. но от Айхерб ми излизат 12 лв. опаковката, стига ми за 2 месеца средно, а също и всеки дено по 1 смучащо вит. В - и да чукна на дърво мноооого рядко се разболяват.
Момичета, утре отиваме отново на балкана, та затова няма да се появявам. Поздрави, болните-оздравявайте и всички имате страхотни летни дни  Hug

# 626
  • София
Благодаря момичета, изписали са антибиотик аугментин. Надявам се да му подейства и всичко да е наред.
Ние отиваме на едно много хубаво местенце тримата. Ще покажа снимки после.
Гледам на Анито последната лентичка и да кажа, че ние също смятаме да се метнем до Созопол съвсем скоро, спонтанно и поне едноседмично.  Еххх моретооо! Много го обичам!

# 627
Джери стискам палци за бързо оздравяване на баща ти!   Praynig
Весело да си изкарате ще чакаме снимки Peace

Хрис много неприятно е да си болен посред лято,аз на моите в момента нищо не давам но почти всеки ден сме на плаж а от яркото слънце и морската вода хубаво няма.Каляват се там и за сега са здрави.

А иначе давам зелена енергия на Кати през есенно-зимния сезон или клееватинктура или ехинацея форте Peace
Мечетата също са много добри Peace

Аз да се похваля снощи за първи път оставихме Кати да спи при баба и заедно с батко,държала се е добре и е спинкала цяла нощ.
А ние с тати излязохме с приятели на заведение на плажа и почти осъмнахме там Mr. Green много добре ни се отрази да се откъснем от децата за малко. Blush Mr. Green
Днес въпреки че не се наспах и станах да ходя на плаж се чувствам като преродена Wink Grinning

Толкова за сега от мен лек и хубав ден на всички а болничките бързо да се оправят  bouquet

# 628
Джери, значи може да се "засечем" на Созопол. И ние натам се оглеждаме, но за сега още не може да спрем на определена оферта, тъй като сме четирима и всеки - със своите претенции  Simple Smile. Дано баща ти да се оправи вече! Hug А, Роси какво става с твоя баща? Как е? Възстанови ли се от станалото?
 Петя, умилиха ме твоите душички!  Heart Eyes Дано, цял живот да се разбират и да се обичат много! То е ясно, че без караници не може. Wink Душичка, мила..."Како, здравей"  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
 Белла, благородно ти завидях за рождения ден!!!    bouquet
 Snowwihte, ние "пенсионирахме" количката вече и я пратихме на село. Колкото до пишкането - различно е...В началото се изпускаше през 10-15 мин. Не смея да се похваля още, но засега само инцидентно се напикава. От днес пак е с памперс, но това е, защото е болна и има разстройство( а също и висока температура).  Sad Sad Sad Иначе, само през нощта и го слагам.  
 Biskai, отдавна се каня да кажа нещо за проговарянето на децата, но все си мисля, че вие си го знаете...А, бе знаете-не знаете, аз да си кажа...Това дали децата проговарят по-рано или по-късно няма нищо общо с интелигентността или способностите. Вече след(ама СЛЕД) тригодишна възраст може да почнете с притесненията. Ама, и тогава е нормално да не говорят децата. Ето например, моят природен брат и при навършени 3год. не говореше, а се си е едно умно и талантливо момче(момче-момче...вече е на 17г.), при това неговата майка(втората съпруга на баща ми) е педиатър. Което ме подсеща и за друго - не винаги родителите могат да съдействат за по-бързо проговаряне. Безброй са примерите да братчета и сестрички, отгледани от едни и същи родители, но проговорили на различна възраст. Прегръдки на всички! Hug
Михайлова, блазе ти! Искам и аз да се цопна вече-е-е

# 629
hrista и нашият е отново болен, така че въпреки че е лято няма гаранции. А и нали ходи на ясла, та не знам там колко ги гледат и дали някое от децата не е болно. Иначе утре пак ще го водим на плаж, защото и аз смятам че морето му се отразява добре. Лекарката му изписа "Ериус" сиропче, капки "Синекод" и за пръскане в нослето спрейче "Еуфорбиум" + вит. С и Са глюк. И в понеделник ще му изследват секрета от носа и гърлото.
А иначе за баща ми - по-добре е! Нали си пие успокоителните   Wink, а иначе там са взели вече мерки - паник бутони, повече осветление и кво ли още не? Но ги взеха след дъжд качулка. И заплата ще му вдигали  Crazy.
Ани - а по всяко време ли можеш да поръчваш такива мечета. Ако искам да ми поръчаш по- нататък и на мен и да ми ги пратиш, ще можеш ли? Но към есента. А иначе сега му давам коластра за укрепване на имун. с-ма.
ПетяHug и на мен ми стана мн. мило.
Джери да си изкарате страхотно там и да отморите както трябва, а и моето момиче да се налудее на воля   bouquet.
Ох, Михайлова завидях ти, честно. Така ми се излиза с приятели и без деца покрай нас, но скоро няма да ни огрее. Септември като дойде бабата може да се опитаме, но не ми се вярва... Все за на мама си полата се държи  Wink.
Я кажете тези които сте на борсата, получихте ли вече обезщетение или поне знаете ли колко ще е? Моите шефове още се чудят как да процедират с мен и още не са ми платили отпуската, но се надявам др. седмица да кажат кога и кво ще се прави, че ще се побъркам от притеснение.  Crazy Поне като съм наясно с нещата и мисля по-трезво. Whistling

Общи условия

Активация на акаунт