Юнчета 2009 темите си тук споделят. Тема 113

• 31 721
  • 740
  •   1
Отговори
# 630
  • София
hrista, rosicp, Hug

Много странно обаче, много се търсят и се обичат, но явно имат нужда да бъдат самички и да ги глезят само тях. За Габи знаех вече от миналата година, че ако не и се обадя сигурно няма да се сети да поиска да ме чуе поне два дена. Марти обаче много ме изненада в тази насока. Вярно, че постоянно пита къде е кака му, даже днес му купувах кексче Барни и той каза и за кака да купим.  Laughing Като я чуе по телефона и полудява от радост, следобяда чак песни и пя.  Laughing В същото време обаче не мърда от тука. Имам предвид, че откакто се преместихме двамата постоянно искат да ходят отсреща при майка ми и най-вече Марти. Даже цяла седмица ги гледа и като се приберем от работа той пак там иска да ходи. Тя гледа и куче и коте и му е страшно интересно. Откакто вчера Габи замина, един път не е пожелал да отиде при нея. Майка ми казва, че е друго дете вече. Даже след мен се промъкна като взимах лук от нея и се върна веднага с мен, изобщо не пожела да остане.

Нашият татко от снощи и той болен.  Rolling Eyes Аз исках да купя сироп от черен бъз(български, в бурканче), но беше свършил в Ремедиума до нас. Преди време го бях пила и останах много доволна от имуностимулиращия му ефект, а струва и 5 лв само. Дано и децата да ги склоня да го взимат.
Ани, я ме светни, какви са тия мечета?

Като се върнем от морето, на всяка цена ще ги водя на ново интервю при хомеопат. Аз последните два пъти се оправям мигновенно, но налучквам лечението при мен, а за тях си трябва нов поглед и лечение.

# 631
Христа не се притеснявай тъкмо като дойде време за вашата почивка водата ще е станала още по топла Peace

Роси  Hug аз снощи чак не вярвах че ми се случва и викам на приятелите ако почна да се оглеждам на зад да не се чудите това е по навик да гледам за децата Whistling Mr. Green
Роси дойде ли бабата на гости задължително излезте сами без дечко а за него не се тревожи тя и Кати така е лепната за мен и само реве и се гушка.А до скоро не ме пускаше да я оставям в баба и и плачеше на вратата "Кати с теб" и се къса.
Но снощи съвсем спокойно ми каза чао и обеща че ще слуша Wink и се е държала много добре.

Петя много си права че имат нужда да останат съмички с мама и тати Peace при нас хем разликата е доста по голяма но си личи как се глези и се радва че цялото внимание е за нея Crazy
А бати и два пъти по доволен че никой не го притеснява докато си играе и си фантазира. Mr. Green

Момичета имам едно притеснение на Кати от 3 дена и избиха едни пъпки newsm78 първо на крачето и реших че я е хапало нещо обърнах къщата да чистя и да дърпам и легла да бърша но се оказа че пъпките продалжават да избиват.
Днес я водих на дежурния кабинет на джипито и и доктора не можа да разбере от какво са стоят твърди и като ги разчеше стават като раничка нямат вътре течност и мисля че не я сърбят.

Но съм притеснена а и доста станаха и по цялото тяло newsm78 в понеделник ще ходим за направление за кожен.
Някой да се е сблъсквал с подобен проблем или да изкаже предположение newsm78
Не е хранително отравяне нито стоят като алергия,не бях я водила на плаж миналата седмица и не знам какво ще се окаже.

Ох оплаках ви се,бързо оздравяване на всички  bouquet

# 632
Михайлова не се тревожи. И на Вито му излизаха така пъпки и не разбрахме от какво са  Thinking. Даже аз се бях панирала, че е варицела, но нямаше по лицето и срамните части, така че ще е ухапано или някакъв вид алергия. Бяха твърди и изпъкнали, като малки брадавички. Зачервени отстрани и без течнос. Отидохме и ни изписаха капки Фенистил 3 по 10 на ден да пие и му мина. Така че съм сигурна, че ще се оправи. То сега в топлото има много комарчета и др. гадинки, така че спокойно, ще се оправи. Peace   bouquet
Лека нощ  Hug

# 633
  • София
Миайлова, алергичните обрии излизат симетрично обикновено. Може да е алергичен обрив.

# 634
Пиша на бързо, че пак тръгваме на село... Михайлова, на две приятелки съвсем на скоро им излезнаха такива пъпчици на децата . При едната се оказа, че е атипичен (не знам дали така се пише) дерматит, но то било съпроводено с лека кашлица( имало връзка ), а при другата - реакция от храна(яйца). Между другото, от дерматолог знам, че кожните заболявания се едни от най-трудните за диагностика. В повечето случаи не с разбира причината.  Simple Smile  Аз, например преди около месец-два бях на кожен лекар и тя два пъти ми каза, че просто не знае причината за пъпките и... ooooh!   LaughingПреди години имах, пък по-страшен обрив и пак същото - не знаели от какво е. Предписаха ми лечение, иначе. Май, не ти бях много полезна...Лек ден на всички!  Hug

Последна редакция: нд, 24 юли 2011, 11:46 от hrista

# 635
hrista - Благодаря ти за отговора.
Да наистина знам, че има много деца , които са проговорили по - късно, особено момченцата по- трудно проговарят (това разбира се не е правило и е индивидуално). Дъщеря ми проговори доста рано. Тя на 1 год. говореше много добре и аз като си правя сравнение за моите деца виждам разликата между тях. Много примери имам и аз за това, че две деца от едни и същи родители се развиват по различен начин. Знам, че все още няма място за притеснение, той все пак се опитва и казва някои думички, но като чета как говорят някои от връстничетата му реших да попитам има ли такива и като нас. Честно да си призная се поуспокоих от отговорите на всички ви и за пореден път се убеждавам колко е хубаво че ви има  Hug   

Михайлова  - не бързай да се паникьосваш. Сигурна съм, че ще му мине на детето.  Hug

Лек ден от мен.

# 636
Благодаря ви момичета за успокоителните думи Hug
Роси дано да си права и при нас да е така Praynig
Вчера си мислех че не я сърби но сутринта като стана всичките по крачетата бяха разчесани и станали на ранички а по чаршавчето и имаше следи Confused

От вчера я мажа с ментолов спирт и и давам финистил капки и сега като я погледнах са почнали да завяхват първите.Дано бързо да и мине Praynig

Утре сме при педиатърката и ще видим какво ще каже и тя Thinking

Лек и усмихнат ден на всички  bouquet

# 637
  • Germany
Благодаря ви момичета за успокоителните думи Hug
Роси дано да си права и при нас да е така Praynig
Вчера си мислех че не я сърби но сутринта като стана всичките по крачетата бяха разчесани и станали на ранички а по чаршавчето и имаше следи Confused

От вчера я мажа с ментолов спирт и и давам финистил капки и сега като я погледнах са почнали да завяхват първите.Дано бързо да и мине Praynig

Утре сме при педиатърката и ще видим какво ще каже и тя Thinking

Лек и усмихнат ден на всички  bouquet

Михайлова, в момента има вирус, при който избиват подобни пъпки... Минават за около 3-4 дни, но е придружен с температура и разстройство.  Дано се оправите бързо!

# 638
Добър ден  Grinning

Джери, надявам се нещата покрай баща ти да протекат по възможно най-добрия начин.

Михайлова, как е сладурката? Ходихте ли на лекар?

При нас нищо ново. Броя дните до морето с нетърпение. В събота сутринта заминаваме при баба ми и дядо ми за уикенда (те живеят съвсем близо до Варна) и в понеделник хващаме пътя за морето. Ще ходим с кумовете ни, което гарантира една изключително приятна почивка.

Вчера се качвахме на Витоша. Отидохме на Дендрариума. Аз съм ходила като дете там и нямам никави спомени, но останах очарована. Езерца с патици и риби, беседки, масички с пейки, големи поляни, разни въжени мостчета, люлки и дървени катерушки за децата... Красота! Хапнахме, децата полудуваха и така... След морето определено пак ще се качим там.

Аз почнах вече серизоно да се оглеждам за работа и да пускам СВ-та и утре съм канена на три интервюта, но ще успея да отида само на две от тях. В сряда имам още едно. Много ми е притеснено, тъй като никога през живота си не съм ходила на интервю и нито знам какво да говоря, нито как да се облека... Намерила съм няколко интересни статии с полезни съвети и сега ще си ги препрочета...

И да ви питам нещо:

Преди време си купих карта за фотоапарата, сложих я на посоченото място, но снимките така и не станаха повече. Направя ли 70, се изписва, че паметта е пълна. И никога не мога да направя достатъчно снимки. Някой има ли представа на какво се дължи това?

# 639
Здравейте,

Бързо оздравяване на болните!

Петър не беше боледувал от миналия ноември, но през юни прихвана вируса-3 дни с температура, после нямаше апетит около 5 дни, но оттогава да чукна на дърво всичко е ОК. Това, което промених е, че спрях напълно игрите на детските площадки, защото ми омръзна от деца с "растящи зъби". Лятото, както обикновено е пълно с деца от детски ясли/градини навън и реално е по-опасно от към вируси, отколкото зимата.

В допълнение към темата за вирусите: http://novatv.bg/news/view/2011/07/25/18996/%D0%91%D1%83%D0%BC-% … 0%B5%D1%82%D0%BE/
Пазете се Peace

# 640
Ей, Мони, ти къде се губиш?   Hug

Полито, разрови се из настройките. Вероятно продължаваш да си ползваш само паметта на апарата. Желая ти успех с търсенето на работа. Моят съвет е да се фокусираш след морето, защото обикновено след първото интервю следва второ и т.н. Хубаво е да си в София, за да не размотаваш работодателите.

Исках да пиша повече, но ... друг път. Спокойна вечер!

# 641
  • София
Привет, привет!
Ние вече сме у дома. Цял ден се разлагам на дивана ех... Уж попътувахме да отпочинем, но се върнах уморена, но така е не е лесно да си на ниво и денем и нощем хахах Даже снощи не съм и разбрала за бурята, която се вихрила тук.
Полито на Грети предположението ми звучи много по-логично от моето, което ще си спестя да се не излагам Mr. Green
Поли, понякога се чудя какви са тия площадки по които ходите? Ние много рядко срещаме видимо болно дете. Да не кажа, че не се сещам скоро да съм виждала. Миналата седмица кашляше някой от тайфата пред блока, но да кашля и той е човек  Mr. Green не съм и гледала кой е. Така или иначе е бутане прегръщане и пак бутане на всички вкупом та... Ние всеки ден сме на различна площадка, с различни деца. Само тези пред блока са познати, с които играем, по другите площадки са различни всеки ден. Разчитам, че гледам здраво дете все пак. Да е бебе да я пазя така, ама сега са по-укрепнали...
Ентеровирусите по морето, няма какво да ги коментираме, те са всяка година и най-често въпрос на хигиена. Докато морето е и мястото, в което отиват отходните канали на курортите така ще е. Ешерихия коли ли... майкоуу...

Ще пийна едно пелинче за здравето на едната леля на Мони. Наздраве и лека вечер!

# 642
Наздраве Джери Simple Smile
Поли-Поли по твоите думи едва ли и на ясла ще го пускаш? По този начин ограничаваш детето да общува с деца на неговата възраст, което за мен е просто недопустимо. Ние сме малко по-особен случай и въпреки това не го спирам да играе с децата, на всичкото отгоре колко пъти е ходил сополив по площадките, какво да го правя като понякога тъпите алергии продължават по месец и нагоре, въпреки всичките лекарства които пие!? В крайна сметка всеки си решава сам за своите деца!
Полито освен да направиш това което Грета каза друго не мога да ти препоръчам. За работата - пожелавам ти да намериш работа, която да те прави пълноценен човек Simple Smile
Михайлова как е днес малката?
Ани и мен ме интересува повече за тия мечета

# 643
  • Germany
Ей, Мони, ти къде се губиш?   Hug

Хехе, тук съм Simple Smile Грета, сърдечна както винаги  Hug
Следя ви редовно, но нещо не ми се пише...  Ние бяхме вече на море с децата, а сега август се надявам да успеем да скокнем за още 4-5 дни без тях. Иначе, сме добре. Брани е страшно пораснал, бърбори много и никой не вярва, че е само на две  Laughing Мъжът ми получи предложение за работа в Полша и след дълги колебания решихме да се пробваме. Офертата е много добра от професионална гледна точка и се надяваме да ни е трамплин за нещо още по добро. Проблема е, че ще сме базирани в Полша, но той ще пътува всяка седмица по 2-3 дни до Копенхаген и на мен ми е тих ужас как ще се оправям с двете диванета сама в чужда държава, но се надявам да се нагодим. Ще се опитам да се прехвърля задочно за да мога да си продължа ученето, дано само не ми правят проблеми за не ходенето на очни, защото ще мога да си идвам само за изпитите. Бобо есента ще е ученик, но хич не иска да ходи  ooooh! Ще изкара 1вия срок тук и след това там в английско у-ще. Такива работи покрай нас Simple Smile
Весело и спокойно лято на всички! Simple Smile

# 644
Geraldine, ние живеем близо до парка Заимов и там се разхождаме, защото ни е най-близко възможната дестинация, а сме без количка. Естествено си имаме група приятелчета, 5-6 деца, но явно заради по-централното място на парка идват доста "външни", отделно парка е и "по път" от и до детските ясли/градини и общо взето идват всякакви деца, тийнеиджъри от 1 английска /това по въпроса за нецензурните думи/, особено след 17часа и събота и неделя е ад. Та затова и имам леко негативно отношение...
С риск да си навлека на гнева, при последното му боледуване и аз го пуснах да "пръска" вирусчета...Омръзна ми да пазя чуждите деца, 2 години мисля че беше достатъчен период, през който избягвах да сме сред деца, когато е болен.
ПП Това го направих СЛЕД 2 г. пазене и възмущаване...и да направих го 1 път...и не ме срам да си споделя, за разлика от много други който го правят и си траят!

Да, признавам без бой на ясла няма да го давам и въпреки, че не посещава детско заведение си има деца, с които общува, хич не го лишавам от това.

Последна редакция: пн, 25 юли 2011, 22:51 от PoLy_PoLy

Общи условия

Активация на акаунт