Юнчета 2009 темите си тук споделят. Тема 113

• 31 716
  • 740
  •   1
Отговори
# 645
  • около Варна
Я да драсна и аз, гледам сте се разписали Simple Smile

Хора от две седмици Жорко хубавеца е без памперс и нито един път не благоволи да ми каже, че му се пишка примерно, добре че имам поне 10 чифта панталонки да сменям, как ще става тая работа не знам.

Днес направихме една гооооляма обиколка по Северното Черноморие, плаж, разходки, детски клуб, героите са изморени. От тия чревни вируси много ме е страх, каква хигиена да пазя, като малкия вечно лапа нещо от земята, мръсотии, яде падналите бисквити, Ева пък си смуче мръсния пръст, с който е пипала какво ли не, ужас, ужас....А пък в болницата като бяхме с пневмония повечето деца вътре бяха с този вирус, мнооого неприятна работа, през цялото време стоях на тръни да не прихванем и ние.

Определено лятото моите деца се спукаха да боледуват, зимата дори хремави не са били, но си стоим в къщи, не се събираме с други деца. Не виждам вариант обаче да ги изолирам в къщи, да не играят по площадки, да не общуват с деца. Сега след варицелата са с много отслабен имунитет и гледам да ги водя по площадки, които не са толкова пренаселени

Петя, завидях ти за отношенията между твоите деца, моите са като куче и котка, единия казва бяло, другия черно, вечно, постоянно, непрекъснато се драчат за нещо, от сутрин до вече. А за търсенето се търсят, не могат един без друг, докато бяхме в болница по няколко пъти на ден си говореха по телефона и се обясняват в любов, Жоро постоянно повтаря "какоооо, бичам те"

Още по някой въпрос исках да се изкажа, но забравих, старост-нерадост. Сетих се Crazy
Някой ползва ли продуктите на Аква Сорс, моля да даде отзиви или за нещо подсилващо, имуностимулиращо, от което сте видяли полза.

Призовавам Нервакова и Мариета да се разпишат Hug

Еееее, PoLy_PoLy, как може да се оплакваш от майки с болни деца по площадките и ти да го правиш същото.

Мони, успех във всички нови начинания, ще ти е доста трудно, но пък е за добро

Последна редакция: пн, 25 юли 2011, 22:56 от wiwi

# 646
Ние на всяка от всекидневните ни разходки било в Морската или на детска площадка, или дори на плажа се заиграваме с непознати деца и с техните играчки. Нямам спомен да съм виждала особено болни деца с едно изключение преди доста време, а за леко подсърчащи и покашлящи си затварям очите. Да чукна на дърво господина не е прихващал нищо, но дори и да се разболее ще го приема като неминуемо зло. Това че досега не е боледувал  Praynig като изключим две-три двудневни неразположения с малко сополи и безапетитие, които съм ги отдавала на зъби, го приемам като бонус и може би затова го раздавам толкова "ларж" в това отношение, но споделям мнението че болестите изграждат имунитет и че някои от тях е добре да се изкарат в детска възраст. Като стана дума аз и никога не го преобличам като се е изпотил  Embarassed Май наскоро се обсъждаше и това в темата...
Мони, Бискай, включвайте се по-честичко  Hug
polito_87, успех на интервютата! Убедена съм че ще се справиш блестящо Grinning

# 647
  • София
Wiwi, аз съм доволна от Зелена енергия на Аквасорс. Имам приятелка, която дава и на детето си и Зелена енергия и Коластра, аз на Мони добавки не давам. Може би ако боледуваше повече щях. Мисля, че и Анито ги разбираше тия работи  Grinning
Poly_Poly, аз когато детето ми е болно не го извеждам сред други, заради самата нея, не заради другите, но всеки си знае...или с други думи, както казваше Франческа Салиери- всеки сам си решава  Mr. Green

# 648
Мони, това да се чува, само напред и нагоре Simple Smile няма да се плашиш, ще чакаме да се включаш от Полша с интересна информация.

Аз нещо съм скептична относно "водораслите", енергиите на хапчета и коластрата, която не е от моята майка  Mr. Green  и съм в чуденка какво да предприема преди есенния вирусен яслен сезон.

Гумените мечета ги знам от клипчето в Youtube, видях и реклама при педиатъра. Нямам отзиви.

# 649
Добро утро мили мои дружки.  bouquet
Тази сутрин така ми се дреме до късно, но нямаше как. Племенника ми си отиде, малчо е на ясла, а аз се заемам с обичайното търсене на работа.
polito_87 дано да си намериш желаната работа, а иначе за интервютата по-добре бъди спокойна. Аз все още се притеснявам и то на всяко, но това е нормално - нали сме хора. Бъди търпелива и отговаряй на техните въпроси, но не забравяй и ти какво искаш и не се страхувай да им кажеш очакванията си. Бъди уверена  Peace А за дрехите - какво се притесняваш? Ти с тая фигура и по анцуг да отидеш пак ще ги впечатлиш  Wink Успех ти желая.
Джери  Mr. Green
ivi_81 Хайде мила още малко остана да сте в групата на яслените деца. Иначе много ме е яд, че онзи ден се видяхме само отдалеко и замалко.  Sad Можеше да си побъбрим. Трябва да се видим някои път варненките ей.  Hug
За извеждането - аз Вито го извеждам навън пред блока, когато състоянието му е добро и е минал някои и друг ден. А първите дни ако не е отпаднал го разхождам с триколката и не го пускам при децата. А иначе вчера например бяхме до вкъщи в градинката и имаше едно варицелно дете с прегорели пъпки и играеха двамата. Отначало се стреснах, но после си викам абе да става квото става. Пък и сега ако изкара варицелата е по- добре, че е малък още. Имам чувството, че колкото повече си пазиш детето, толкова повече е болно.  Peace
Мони радвам се за вас и съм сигурна, че и ти, и мъжа ти ще се адаптирате, и ще се справите.  Hug

# 650
Мони, късмет, голяма промяна ви предстои, дано да се адаптирате и да е за добро!
Полито, за фотоапарата - и аз като Грети щях да ти пиша.
Нервакова е на моренце (и Мариетка също си е на моренцето, всъщност Mr. Green) - и на мен ще ми е приятно да пишат).
Ние тази година може и да не ходим на море (зависи от няколко фактора) - колкото и странно да звучи, предпочитам да не ходим, а да се случи нещо, което планираме (за съжаление, обаче, все по-малка вероятност има да стане).
Иначе Алекс го извеждам всеки ден по дава пъти, всеки път гледам да е на различни места - т.е. с различни деца се събира, по 1-2 пъти в седмицата ходим в детския център (който е единствения тук и е с дворче), пък и като има Бебешко кафе, е пълно с бебета и дечица около неговата възраст. Така че откъм контакти не го ограничавам много-много. Когато беше болничък за 2 дни не го извеждах, то и без това му беше лошо, така че терасата беше вариант. Доста се рови из боклуците, но поне не лапа нищо. Не му давам добавки, наблягам на хрупане на сурови зеленчуци и сезонни плодове.
Роси, Полито, успех с намирането на работа!

# 651
  • Germany
Благодаря за пожеланията, момичета! Simple Smile

# 652
ivi_81 Хайде мила още малко остана да сте в групата на яслените деца. Иначе много ме е яд, че онзи ден се видяхме само отдалеко и замалко.  Sad Можеше да си побъбрим. Трябва да се видим някои път варненките ей.  Hug

И мен ме е яд че не можахме да побъбрим като хората. Много се зарадвах че ви видях и малко остана да мина през градинката за да дойда при вас, а не да се провиквам отдалеч. Ако моите хора се бяха поспряли със сигурност щяхме да си поговорим повече, а нямаше да бързам да ги догонвам. Мъжо сега е отпускарин и излизаме предимно семейно, но в една срещичка ще се включим двамата със Стелиян  Peace
За яслата колкото повече ни наближава номера, толкова повече не ми се дава малкия, но все си мисля че на този етап за него вече е по-добре да общува повечко с други деца.

# 653
Привет момичета!

При нас се оказа две в едно неочаквано кофти комбинация  Mr. Green ухапано от насекомо е предизвикало алергична реакция към някаква храна newsm78
Сега сме на диета но слава богу забрана имаме само за цитруси,шоколад,фъстъци и разни др. боклуци с консерванти които така или иначе рядко купувам.
Пие си какпките Фенистил и за сега спряха да излизат нови пъпки дано бързо да се оправи.
А сега със завехналите пъпки изглежда точно като варицела и ни гледат като "голям камък" по детските площадки. Mr. Green

А за воденето по площадки и аз не забелязвам да има болни дечица  Thinking
Чакам с нетърпение Кати да тръгне на ясла и дано да стане преди Септември че много ще ми дойде в един месец ясленче и първолак.

Хайде Варненки давайте придложения за ден и място на срещата докато още не сме почнали да работим да се съберем и да поиграят децата. Peace

Мони браво  Peace успех и съм сигурна че бързо ще се адаптирате към новата обстановка.

Роси ,Полито  късмет и дано да намерите скоро добра работа Praynig  bouquet

# 654
Варненки, ако има среща следобедна и аз ще се включа, че съм на работа през деня.
Янче, и Боян от септември май ще е ясленче, а кака му предучилщна, та и на мен ми е притеснено как ще свиква. Кати в коя ясла ще е, да не се окажем заедно?

# 655
Славена Кати ще е в яслата където беше Алекс до вас в ОДЗ П.Берон.Сега правят ремонт и чакаме да ни се обадят кога почваме.
Боян в коя ясла ще ходи?

Аз също щях да пиша че е по добре да се съберам в късния следобед като не е толкова топло и всички работещи могат да дойдат Peace

# 656
Аз също щях да пиша че е по добре да се съберам в късния следобед като не е толкова топло и всички работещи могат да дойдат Peace

И аз предпочитам тази част на деня за разходки. Ние и без това след 17:30 излизаме следобедно. Като място ще предложа нейде из Морската, където се разберем Simple Smile За деня нямам претенции - може би в края на тази седмица или пък през следващата  Rolling Eyes

# 657
Айде и аз съм за следващата седмица или края на тая, но допълнително ще се уговорим, че то и от времето зависи  Crazy С тия валежи дето се очертават ще ни е трудно да се видим. А иначе за мястото може наистина да е из морската, че децата да се заиграят поне и да ни оставят да си поклюкарим на спокойствие  Hug

# 658
  • София
wiwi Hug Моите и двамата са малко болни. Габи ми я върнаха от морето простудена, а Марти явно татко му го зарази и днес му тече здраво нослето. Веднага започнах хомеопатия и взимаме и тримата сироп от черен бъз. Зимата аз пробвах да го взимам, пак бяха болни всички и аз оцелях, без да се разболея. Сега чакам да видя какъв ще е резултата и ще ви кажа. Български е и бурканчето струва 5 лв, а повечето от вас могат да си направят и сами. Аз поне съм поръчала на майка да ми направи за зимата.

Аз децата не ги водя болни по градинките, но изключително рядко съм и засичала такива. Като се има предвид, че до скоро сме ходили само в Заимов и Борисовата градина. Категорично не смятам да си ограничавам децата, няма да растат под похлупак. Смятам, че с дългото кърмене съм помогнала да изградят добър имунитет, но срещата с болестотворни микорооганизми е нужна за изграждане на имунитет.

Moni, много се радвам за вас! Аз също бих заминала за няколко години да поживеем някъде, смятам, че би ни се отразило добре да се обогатим от чуждите нации и да разчитаме само един на друг.

Отивам да майсторя пица.  Simple Smile

# 659
Петя, ще споделиш ли рецептата за сиропа от бъз и как се пие после? Благодаря ти предварително! Hug

Общи условия

Активация на акаунт