Февруарското човече смело гука вече! Тема 6

• 25 008
  • 727
  •   1
Отговори
# 180
А има ли ефект от тази лактулоза МИП?
Не се ли привиква към нея?
И кога имате резултат след приема й?

# 181
  • София, България
Здравейте, мами и бебчета Simple Smile Днес бебка пак ще изкара денят вкъщи, но аз смятам да се поразтъпча из Карфур, че вече не издържам. Добре, че на помощ тази седмица е баба свеки  Party

Ние акаме всеки ден по 2-3 пъти, особено сутрин си е количество обилно и едва памперс 3-ката издържа.  Масажите ги правя вечер след баня, не мисля да ги почвам сутрин а и аз сутрин едва гледам.  Всеки ден слагам Вики по корем и пада голямо мрънкане. Държи главата нагоре, но едва издържам минутка две и я вдигам. Ръцете са ни и на нас все в устата, като сложа ръкавички и това засега е успешната стратегия Peace Peace
 Следродилна депресия нямах, имах предродилна, всички ми бяха криви...
 Да ви се похваля, вчера се престраших да й изрежа ноктите на ръчичките. Досега се чупеха сами, но от известно време спряха и бяха станали доста дълги и се дереше по лицето.
  Все още не можем да се повалим с 5 или 6 кърмения Sad Sad В повечето дни са си 7. Дайте съвет как да я отуча от нощното хранене. Снощи например яде в 21.30, събуди се да мрънка в 1, после в 3 не издържах и й дадох да суче, в 5 беше следващото мрънкане и в 7 вече си й дадох да яде. Мисля да пробвам с чай, но тя каквато е лакома ще има да ревее Confused Confused Confused

# 182
Здравейте и от нас Simple Smile

Малко ми е трудно да съм редовна като не сме си още у дома, но ви чета когато мога от телефона, просто нямам кирилица и избягвам да пиша.

Депресия
- ужасна, но то е заради килограмите, стриите и въобще само заради външния вид и недоспиването. Огромен удар върху самочувствието ми, което всъщност вече никакво го няма, а преди може да се каже, че що годе хващах очо  Sad Както и да е ще се мъча.

Иве, развалих 90 дневната, че излезе един проблем тогава, после празниците и нали именичка бях, та ужас. Въпреки, че не съм яла изобщо яйца и козунак, пак положението е зле.

Между другото се чудя кога ще сваля, защото нали уж не е добре за кърменето да се свалят повече от 2 кг. на месец, че се натрупвали токсините в кърмата, а аз сигурно трябва да сваля Поне 10 кг. че да си проличи  ooooh!

Ръчички - яде ги упорито и двете ако може да ги набута, ще ги набута, засега само опитва усилено.

Килограми на бебе- уж не е от дребните, дългичка е и вече определено е над 6 кг, даже може и да минава 6500 , но пък ми се струва една такава с много малка главичка  Thinking

Биба не приема никаква, вода не пием изобщо, всъщност не е помирисвала шише поне от месец и половина и не знам после как ще се учим, знае само цица и нищо друго  Rolling Eyes
Ще почвам да я мъча от време на време поне с изцедена кърма, че да не е съвсем зависима от мен , че все някой ден ще ми се иска да се изгубя за повече от 3 часа, че през деня още си ядем на 3 часа, вечер прави една пауза от 5 часа и после пак на 3  ooooh! Лошото е, че тези 5 часа ги прави от 19-20 до към 00.00-01.00 и после иска игра и будува  #Crazy

Седи по корем редовно, главата е високо вдигната и ако има нещо интересно пред погледа си се опитва да го стигне, подпирам и крачетата и тя се опитва да се оттласне.

Акане- поразредихме до 2-3 пъти на ден, че до скоро беше на всяко ядене.

tinitam, съвет не мога да дам, защото и ние си се кърмим още през нощта. Даже понякога както снощи например нямаме и тази 5 часова пауза , а бяхме както следва : 21.00 - 00.30-04.00-07.00  #Crazy (Като междувременно от 04.00 до 05.30 будувахме и накрая се разрева неутешимо до 06.00 и чак тогава заспа и ето го то дошло време за 07.00 за ядене.)
Хайде стига толкова, че стана дълго, но скоро може да нямам възможност да пиша пак.

# 183
Това с акането е много странно,уж кърмените бебчета са по-редовни от тези на АМ а и ние сме така нередовно нито е всеки ден...купих Дуфалак и всеки път като отивам да взема и да му дам....той се е изакал-сам..не е гърсто нито на него му се отразява чрез поведението или болки в коремчето,но определено му избиват пъпчици някакви..

Залъгалки-обичаме много,особено след като се е насукал и аз все му бутам за още,като му дам залъгалката много се кефи че не пуска нищо и заспива веднага...
Какви ползвате на Чико,Нук,Мам..Нуби...и силиконови или каучикови-кога ги сменяте
Аз лично на два месеца ги хвърлям,макар да има две и да не са ползвани нон стоп
Имам едни на Томи-типи...не ги хареса изобщо,а са супер сладки-ПОДАРЯВАМ ГИ,ако някой ползва
такива-синички са
http://kasida.bg/tommee-tippee-silikonova-zalygalka-2-br-air-36- … inyo-97-2494.html

Ръчичките ги яде като е буден и му се спи...това забелязах newsm78

Последна редакция: ср, 27 апр 2011, 13:52 от anilevI

# 184
Привет от нас  Simple Smile
А аз си мислех,че само ние имаме проблема със смукането на палеца...но явно не.А ако не може да си намери точно палеца лапа цялата ръка   no
За упражнения-не правя,и да искам не мога,че си имам един проблем с кръста аз,но пък си имам и 10 килца поне за сваляне Embarassed ..та се заинтригувах от тази 90 дневна диета-някой да каже подробности и най-важното:става ли за кърмещи майки  newsm78 . МИслех да почвам само салати,плодове и месо,но ще видим кое е най-подходящо.
Следродилната депресия не искам да си я спомням-седмица и половина само в джаза  Sick Че трябваше и свекито да ми помага тогава и твърдеше,че нещо не ми е наред да страдам от такива неща  bash

# 185
tinitam - за да спи повече през нощта не и давам да спи много през деня-само следобеден сън и после вечерта следва ритуала-баня,масаж,гимнастика лека и обилно хранене.Ако всичко е наред се буди чак в 7 сутринта,а заспива в 10 вечерта.Но да си призная понякога даже аз я разбуждам към 4-5 през нощта за хранене,че не се издържа на препълването,почва да тече по дрехи,легло...

# 186
krisigabi , е с това спане само следобед през останалото време с какво я правиш малката, в смисъл - как я забавляваш ?  newsm78 Ние вече се заглеждаме в играчките и си им гукаме, ама бързо ни омръзва и гледам да го приспя след всяко хранене за по малко, защото иначе ще ореве света...Ето сега спинка за втори път от сутринта... Heart EyesМоже да е за по половин час, ама все пак си е дрямка...а и аз успявам да посвърша нещо, че иначе ....

# 187
Някой ще сподели ли опит от ползването на ЛАКТУЛОЗА МИП,че се мъчиме със запека цял месец?!
Термометър не помага,здраво мушкато нямам вече,от дуфалака имаме колики,а за смяна на млякото не може да става и дума(според педито).
Благодаря предварително! Hug

# 188
А има ли ефект от тази лактулоза МИП?
Не се ли привиква към нея?
И кога имате резултат след приема й?
При нас има ефект, досега съм давала само два пъти - преди 3 седмици и днес. Не знам дал и води до привикване защото не съм я давала често.
Ефетът е между 2 до 12 часа при нас...зависи дали е ял преди това, ако е преди или по време на ядене се усвоява по- бързо. Само да уточня, че Борис е само на кърма.

Залъгалки
Какви ползвате на Чико,Нук,Мам..Нуби...и силиконови или каучикови-кога ги сменяте
Аз лично на два месеца ги хвърлям,макар да има две и да не са ползвани нон стоп
Имам едни на Томи-типи...не ги хареса изобщо,а са супер сладки-ПОДАРЯВАМ ГИ,ако някой ползва
такива-синички са
http://kasida.bg/tommee-tippee-silikonova-zalygalka-2-br-air-36- … inyo-97-2494.html
Аз ползвам Нуби силиконовите, много съм доволна. Самите залъгалки са направени да са максимално като майчина гръд и пружинират при смукане. Ето тези имаме ги и двете http://nuby.bg/index.php?lnk=MDAzMDA2MDAxMDAw
Все още не съм ги сменяла (от месец ги ползвам) мия ги всеки ден или през ден с топла вода и бебешки препарат. И такава на Томи типи имаме обаче още му е голяма и много бързо я изплюва явно му заема цялата уста Grinning

# 189
  • София
Здравейте!

Много скапано време днес!
Тъкмо и аз щях да питам дали е нормално да си ядат ръцете и вие сте го обсъждали! Моя син не си слага палеца в устата, но и двете ръчички са пред устата свити в юмручета и яко се мляска. Защо така?
За масажа - аз не съм много редовна, но винаги като се сетя правя, но нашата лекарка много вял масаж ми показа. Вие как точно го правите?  Blush
За акането - ака всеки ден. Днес не е! Вчера и онзи ден обаче бяха зелени. И се чудя дали е от топлото време и да съм го била облякла малко повече или пак нещо е простинал. Много ме е страх и такива "знаци" ме притесняват много. Много кекав, горкия. Давам му Био Гая за имунитета, дано му помогне! Вие какво давате за засилване на имунитета?
Депресия не съм имала, слава богу обаче как ми се пушиии не е истина. Стискам зъби обаче, защото и аз много пуша по принцип и почна ли сега край. А изобщо не искам да даваме толкова пари за цигари, пък и ми е по-добре! Ще видиме обаче докога
Биба (залъгалка) категорично отказва. Брат му беше същия  Grinning
Килограми - около 5 700 кг, а памперсите 3-ка на Либеро. За сега са ок.

# 190
amidala13 - Ами да си призная доста на често я храня през деня,тя суче по половин час на 2-2 и половина часа,а през останалото време си будува,стои си в шезлонга и разглежда,понякога плаче,вече и в играчките се заглежда като дрънча с тях около нея.Тя по принцип не е от много сънливите,предпочита да будува;дреме понякога но за 15 мин-половин час и се събужда.На мен този режим ми е ОК,защото спим през нощта,като гледам и на нея и е добре,защото е свикнала-от втората седмица сме така Simple Smile

# 191
Криси и моя син будува много през деня, едвам му се събират два, два и половина часа сън през деня (ако не сме на разходка, тогава спи повече), но през нощта се буди за хранене в 2 и 5 или 4 и 7 Rolling Eyes майка ми упорито ми обяснява как не било хубаво вече да яде нощно време Mr. Green
За килограмите - може да е минал вече 7-те, памперсите 3-ка на Памперс, тествах и Молфикс, ама нещо не ми допаднаха.
Иначе се заглежда в пеещата играчка на креватчето, има на нея една пчела големи приказки и приказва Grinning

# 192
Нашата биба е на Нук, ама нещо напоследък все я плюе...иначе тази на Авент пък изобщо не може да му застане в устата - много е права и гладка, на Нук е по-добра, самата и формичка  резната и се задържа уж повече...До сега не съм я сменяла... Blush Имам една нова, ама е по-голяма и не я иска, май трябва да я сменя вече като ви слушам... newsm78

Тези на Нуби много ми харесаха в сайта, ще взема и с такава да го пробвам...иначе биба само легнал, изправен ли е или седнал - веднага я плюе/или не успява да я задържи в устата ли, де да знам... newsm78/.

За имунитета - и ни давахме Био Гая за малко, ама като тръгнахме по болниците я спряхме и и мна срока/нали е един месец след отварянето/, сега давам коластра на таблетки на АкваСорс и съм доволна, силно ми ги препоръчаха, това е серията от водорасли ако сте чували  Grinning Разтварям ги в малко водичка и става точно като млекце  Heart Eyes

То и ние не сме от много спящите, ето вече плачем..ама все пак дремва за по малко, два часа и половина и на нас незнам дали ни се събират сън за целия ден...

# 193
и ние през деня не спиме много за сметка на вечерта но на мен си ми е добре така само сменям местата да има какво да гледка да се занимава играчките вече ги хваща на муз. играчка на леглото и само чакам скоро да я счупи Rolling Eyes
за бибероните имам и тези на нуби,нук и томи типи определено нук и нуби са му добре томи типи нещо му падат постоянно и се дразни Whistlingма ще ги сменям и аз

# 194
  • София
За имунитета - и ни давахме Био Гая за малко, ама като тръгнахме по болниците я спряхме и и мна срока/нали е един месец след отварянето/, сега давам коластра на таблетки на АкваСорс и съм доволна, силно ми ги препоръчаха, това е серията от водорасли ако сте чували  Grinning Разтварям ги в малко водичка и става точно като млекце  Heart Eyes

Чувала съм ги и съм чувала добри отзиви за тях. Колко струват и те май се поръчваха чрез дистрибутор? Или бъркам? Бих пробвала и това.

Общи условия

Активация на акаунт