Идеи за бизнес 14

• 70 567
  • 743
  •   1
Отговори
# 105
Идея за бизнес: искам някой да ми предложи 'готвач под наем". Искам да мога да си го наемам 3 дни в седмицата и да имам възможност примерно за един месец да мина курс на обучение - да ме научи да си готвя 20 неща и да ми е мирна главата после. Нещо подобно на SOS гледачки. - попаднах на това по ТВ - психоложка ли беше , не знам и аз каква идва у вас и ти дава съвети как да си гледаш детето. Специално тези, които гледах имаха проблем с детето, което беше на 4 г. и не искаше да спи само и цялото семейство имаше проблеми със съня. Както и да е, дойде тази , видя на място ситуацията, даде напътствия и следеше как се развива всичко. Стори ми се интересно. Та ако има SOS готвач ще е супер... Joy Трябва само да умееш да готвиш, работното време е удобно, доходите не ги декларираш... Crazy
И друго исках да ви питам - вие направили ли сте доп. пенсионно осигуряване или някакъв друг вид вноски... въобще мислили сте за пенсия, предполагам на държавата няма да разчитаме.... , но все пак аз се замислям вече и се чудя кой е най-добрият вариант. На фондовете нещо им нямам доверие.... Едно време имахме портфейл акции - достатъчно ми беше, не искам повече.  Имот - къде, какво и с каква цел - продажба, наем...? Въобще - идеи?

# 106
  • Варна
Ахаха, тая гледачка се казва Джо Фрост.И аз имам нужда от нея, ма няма да дойде до БГ. Laughing

# 107
Naneto стана ми много забавно с тази твоя идея за готвача, но за съжаление я обричам на провал, а за пенсиите много хора се осигуряват в чужбина , май това е засега най- надеждният вариант.

# 108
yasmina, на мен хич не ми е смешно. Ако знаеш каква съм трагедия в кухнята с удоволствие бих се възползвала.... Сега намерих ето това:http://www.menumag.bg/za-hranata/statii/gotvarski-kurs-za-deca-i-roditeli
А как се осигуряваш в чужбина?

# 109
Готовите храни по магазините и закусвалните ти струват почти толкова, колкото да си наготвиш у вас. А повечето хора се учат да готвят от майки, лели, баби, кой ще даде пари да го научат как се прави боб?

# 110
Момичета, аз не по темата, но ето че опрях до вас за сьвет. Иначе ви чета за хьс и вдьхновение. Интересува ме следното: ще започвам да продавам бански,както всяка година през май, и искам да оптимизирам продажбите си. Мислех за намаления, бонуси, подарьци, ваучьри, но не намирам нещото, което ще притегля най-силно клиентките и ще ги кара да си купуват от мен. Високото качество и добьр дизайн и кройки на предлаганите стоки, да, ясно, и адекватна цена, но нещо друго ми трябва, някаква мьничка примамчица допьлнително. Вас какво би ви накарало да купите? Не знам дали вьпроса ми е за тук, извинявам се, ако не е така. Благодаря за всеки отговор!

# 111
  • В голямото море...Живот
Боби аз лично бих купила ако банският покрива всичките ми изисквания - модел, приемлива цена, цвят, материал...в този ред. Бих се върнала в същия "магазин" ако има отстъпка за следваща покупка, но само ако качеството е било много добро.

# 112
  • Варна
Момичета, аз не по темата, но ето че опрях до вас за сьвет. Иначе ви чета за хьс и вдьхновение. Интересува ме следното: ще започвам да продавам бански,както всяка година през май, и искам да оптимизирам продажбите си. Мислех за намаления, бонуси, подарьци, ваучьри, но не намирам нещото, което ще притегля най-силно клиентките и ще ги кара да си купуват от мен. Високото качество и добьр дизайн и кройки на предлаганите стоки, да, ясно, и адекватна цена, но нещо друго ми трябва, някаква мьничка примамчица допьлнително. Вас какво би ви накарало да купите? Не знам дали вьпроса ми е за тук, извинявам се, ако не е така. Благодаря за всеки отговор!

Безплатен сладолед към всеки бански  Grinning, сувенир или бижу. Шегувам се. Винаги като съм си купувала бански ме е дразнело че по всички магазини банските са някак си еднакви. Ако можеш да изпъкнеш с някакви по-различни бански ще е добре. А, също се сещам че намирането на големи размери е трудно. Можеш да фокусираш и върху това. Аз съм 70 кила и трудно си намирам бански който да не изглежда бабешки, пък за жените по-едри от мене съвсем няма нищо.
Наблюдения имам и като съм пускала бански в магазин втора употреба. Скъсват се да купуват големите размери, а малките се купуват много по-рядко.

# 113
Един мой бивш шеф правеше томболи за покупка над определена сума,с електроуреди.И наистина това привличаше клиенти.Не знам обаче дали тази идея е приложима за бански,макар и с други награди.

# 114
Боби, ако аз си купувам бански и ми харесат моделите и качеството, си купувам 2 - цял и бикини. И Дором е писала, но една 10% отстъпка при покупка на втори чифт?

Атера, бях по-млада, когато се бях зарекла да издам готварска книга, когато се науча да готвя и да е написана простичко с най-обикновените ястия.  Толкова сложни ми изглеждаха всички готварски книги Grinning
ПП сетих се да те питам нещо, минавам на искрено и лично  Hug

Последна редакция: вт, 10 май 2011, 20:50 от lady_Blu

# 115
Освен, че РИОКОЗ вече е РЗИ, вчера ме изненадаха с новина, която ме изуми.Длъжна съм до 7 дневен срок след отваряне на обект за продажба на дрехи втора употреба, да пусна уведомление в РЗИ за това, че съм под тяхно наблюдение, и да им дам едни 18 лв, а те да дойдат на проверка на уговорена от нас дата, като трябва да ги взема с колата си от местоработата им и да ги заведа на обекта.Така беше преди 10 месеца.Моя позната преди 6 отвори магазин, таксата станала 35лв. Аз ходих вчера да подам нужната декларация за новия си магазин.Върнаха ме.Вече не се водели на отчет тези магазини.Да съм бъделя изрядна ако дойдат на проверка.Някой е отменил едно безмислено даване на 35 лв.Браво на този някой..

# 116
здравейте
искам да забия един странен въпрос на които едва ли ще намеря отговор,но нека опитам Winkможе пак някои случайно да е запознат или да е дочул от някъде....
та...от тази година има нов закон които изисква документ от риосв за вноса на скрап (поточно гуми втора ръка)от европейските страни в България
някои да се е сблъсквал с това???

# 117
Преди гумите минаваха задължително през КСМ ( сега е някаква агенция), виж и там дали нямат др изисквания към вноса на гуми от общността

# 118
nakita, имам спомени за 36  лв, ама то преди 3 г.
Сигурна ли си, че не трябва да ги уведомиш, че откриваш обект с обществено предназначение.
Като отвориш сайта на РЗИ Варна има каталог на услугите. Може и да не е актуализиран, защото абревиатурата е на РИОКОЗ, но виж т. 17.
Нашите каки са много сговорчиви, дано и вашите са такива и дори да са ти дали грешно инфо да няма последствия за теб от това.
Значи - не се регистрираш към инспекцията, не си в техен режим, но те те проверяват?  newsm78
По тая логика трябва ли да очаквам проверка в магазина от НАТО?

# 119
  • най-шареното място
Lady, определено!
И от ла лече лига също Wink.

Общи условия

Активация на акаунт