Идеи за бизнес 14

• 69 941
  • 743
  •   1
Отговори
# 345
  • най-шареното място
Рокси, не е трудно, но не винаги си заслужава стратегически.
Ние решихме че няма смисъл.
Има отделен български сайт. Реално за български гугъл вършеше работата по откриването. И скоро пак ше е така. А с цветята още е много зле. Но се пооправя полечка.

Ерин, има защо да си така настроена Simple Smile

# 346
  • Щастлива мама на 3 слънца
Здравейте мили момичета

искам да ви попитам какви документи и книги са необходимо за отварянето на магазин в хотел.
Ще продавам сувенири и пакетирана храна.

2 години държахме този магазин , но прекъснахме малко бизнеса да си направим бебенце и съм назат с материала вече.

Утре ще ходим и до Хеи и Нап

Ще се радвам да ми помогнете ,че всички си мълчат ,а като дойдат на проверка все питат кое къде е .
Благодаря на всички и лека вечер !
Страхотна тема !

Последна редакция: пн, 30 май 2011, 07:40 от *АДРЕНАЛИНКА*

# 347
  • На дивана, под юргана

Утре ще ходим и до Хей и нап

Привет! Хей, не мога да ти помогна точно за това. Но коригирай поста си, че успя да ме разсмееш искрено...  Joy

# 348
Добро утро и успешна седмица на всички!
 И аз ще чакам на опашката за линк със сайта, свързан с европроектите.

# 349
Поздрави от мен  bouquet
Харесвам новите ви идеи. Развила се е темата, а и вие!  Wink

# 350
Дедо, добро утро  Hug!
 Липсваше ми добрононамерения ти тон! Тук понякога "големите риби" малко изострят тона, но пък винаги може да се научи нещо ново.

# 351
Здравейте. Хубава и полезна тема, има отговор за доста въпроси, коите ме вълнуват силно точно в този момент, за което благодаря на пишештите тук.  В момента минавам по пътя към откриването на така желан от мен магазин, но всичко ми е съвсем ново и непознато. Регистриране на фирма, търсене на помещение... повечето от вас предполагам, знаят как е. Simple Smile Може ли някой да сподели, при сключване на договор за наем, как стоят нещата? Има ли тънкости и неща, за които трябва да бъда предпазлива? Като стартираща собствен бизнес съм обзета от оптимизъм и все пак разбирам риска, че нещата може да не потръгнат, а ако това се случи и договорът е едногодишен как ще се развият нещата?

# 352
Има ли тънкости и неща, за които трябва да бъда предпазлива? Като стартираща собствен бизнес съм обзета от оптимизъм и все пак разбирам риска, че нещата може да не потръгнат, а ако това се случи и договорът е едногодишен как ще се развият нещата?

Как да се развият - даваш предизвестие - стандартно 1 месец или както сте се договорили, събираш партакешите и с нови сили към следващата идея.. Laughing
Няма страшно, че договора е едногодишен - никой не може да те задължи да плащаш, ако не искаш. Освен ако не е нещо по-специално с някакви неустойки. Аз съм имала такъв при направени сериозни подобрения от наемателя се дължеше определена сума, ако се прекрати от собственика предсрочно... Чинно си изчакахме да мине срока и прекратихме...

# 353
Въпрос - какво е трудното в провинцията да имаш собствен бизнес? Защо е безпреспективно и т.н, защо положението в провинцията е толкова отчайващо?

# 354
Зависи и какъв е бизнеса. Аз се преместих от София в провинцията именно за да започна нещо ново, но това наистина по-рядко се случва. Като цяло пазара в провинцията е по-малък, хората често предпочитат по-изгодни (т.е. евтини) стоки и услуги, заплатите са все пак по-различни от тези в София -  това са по-трудните моменти. Което не значи човек да се отказва да стартира нещо, разбира се.  

В нашия град, който според мен е доста малък има вече не знам колко Мола и още толкова търговски центрове. От големите вериги имаме 4-5 Била, 2 Кауфланда, Метро, Пени, ДМ, още няколко такива, които не им помня имената. Всички те реално взимат от пазара на по-малките магазини, за каквито и стоки да са те. Ей такива неща.

# 355
Въпрос - какво е трудното в провинцията да имаш собствен бизнес? Защо е безпреспективно и т.н, защо положението в провинцията е толкова отчайващо?

В съвсем малките населени места го има и момента с разделянето на селото на някакви групи. Питала съм например защо няма аптека в едно определено село, отговорът беше, че просто за да не върви на човека няма да влизат да пазаруват от него.  Shocked Rolling Eyes

Иначе според мен на места бизнесът извън София си върви добре.  Praynig Peace

# 356
Ами това е въпрос от друга дискусия, от където разбирам, че не може да се прави бизнес в провинцията - или няма капитал, или бюрокрацията  голяма и т.н. А работа няма, затворили фабриките и голямо отчаяние.  Според мен в БГ мн. има добри условия ( данъчни) да се прави бизнес, бюрокрацията не знам какви толкова проблеми създава, но предполагам, че като се премине някакъв мъчителен път ( едва ли е по-мъчителен от тукашния) после какви биха могли да бъдат проблемите. Изглежда в мозъците на хората все още мутрите например играят някаква роля. Не говоря за бизнес, голям и супер печеливш, а да си храниш семейството.
На мен ми се струва, че хората много мрънкат.

# 357
Може би липсата на достатъчно хора в провинцията възпира някои инвеститори.Между другото нямате ли чувството, че и в София вече няма достатъчно квалифицирани и свястни хора?  Simple Smile

# 358
  • София
Може би липсата на достатъчно хора в провинцията възпира някои инвеститори.Между другото нямате ли чувството, че и в София вече няма достатъчно квалифицирани и свястни хора?  Simple Smile

В София, подгонени от мизерията надойдоха хора от провинцията, а квалифицираните софиянци избягаха пък в чужбина.  Mr. Green Понякога такива мисли ми минават.
Да намериш свестен персонал е проблем, но не само на София.

# 359
според мен хората нямат вяра в силите си, а също така са доста затоворени мисловно колко е трудно всичко, може би нямат и идеи. Аз имам един познат, който купи една машина за торбички, човека е от село, не град дори. Струваше тогава мисля към 2000 лева, на старо беше машината. Един друг човек седна на тая машина и почнаха да бълват тези торбички, а въпросният тръгна с колата да търси клиенти. От магазин на магазин, от град на град създаде за по-малко от година приличен брой клиенти. А тези торбички буквално се намираха под път и над път, аз мислих, че направо не е наред да се захваща с нещо, което е толкова масово.
После май мина и на други неща. Познавам и други хора ( слава Богу), които не мислят, че за да имат живот, той трябва да е в София и да правиш нещо кой знае какво.
Според мен хората са инетрни и мързеливи. Имаме вила, не можем да намерим човек от селото да дойде да окоси тревата, защото татко ми почина, а майка ми не може да поддържа. Ми.. оти да се мори. Тоя хипотетичен несъществуващ кандидат да хване ( ние сме вилна зона) 20 вили по 30 лева на декар да взима за косене ( примерно), това са 600 лева. Е за толкова години ЕДИН не е дошъл да попита дали нямат нужда хората от подобни услуги. Коси се 3 пъти годишно, смятайте.
И така нататък. Добре зщао никой не го прави, защо хората не предпиремат крачки да се справят и сами, като е толкова тежко...

Общи условия

Активация на акаунт