Идеи за бизнес 14

• 70 567
  • 743
  •   1
Отговори
# 285
Там ще върви , но се учудвам че няма.
В Хасково имаше , та Кърджали защо нямат.
По принцип е традиционен десерт за Южна България.

# 286
До сега не съм имала собствен бизнес и всичката бюрокрация много ме притеснява, но имам познати счетоводители и ще питам. А имате ли представа какъв е размера на една такава инвестиция- ориентировъчно?
Благодаря за бързите отговори!
Смятам да търся място около училище

# 287
около училище, болница, администрация, офиси..
ако се закачиш до болницата ( ако имате болница) .. дори е по-добре от училище.
те не излизат във ваканция. като студентка работих на едно кафене до шейново, метър на метър, 5 маси...потокът от народ не спираше от сутрин до вечер. сигурно съм човекът направил най-много сандвичи с 'пилешко роле и кашкавал" на планетата. бременните само чакаха 7часа да отворя и започваха да тътрузят чехлите към кафенето:–)

не знам колко струва, но по морето съм виждала котлоните, на 2 големи котлона се работи много.
после ти трябва хладилник, ако правиш и нещо допълнително фурни и пр. всичко може сигурно да се вземе втора ръка вкл. ако имаш столчета и маси отпред пред будката.

# 288
Да и аз на морето съм виждала.Но ако трябват разрешителни като за ресторант тъй като ще се приготвят на място ми се струва ,че разрешителните ще ми излязат повече от необходимата техника

# 289
Изчетох темата.
Какво става с флорисима-момичето с кафе на пазара Красно село?

# 290
имате ли инфо относно музиката или дори слушането на радио на обществ места;
бяха казали, че и на шайки за това има проверяващи  #2gunfire

# 291
Има, да. Тръгнали са по големите заведения. Уго-то до нас го отнесе вече. Таксите, за да слушаш каквато и да било музика, телевизия и пр. са..... ooooh! Ние подадохме молба за членство в Асоциацията на ресторантьорите. Така получаваме 50% отстъпка от таксите на Мюзик аутор и Профан /пардон, Профон/.
Абе пари събират, това е. Очакваме такса слънчево греене.

# 292
Обяснете, че ми стана интересно - имате такса, за да пуснете радио в ресторанта, така ли? И телевизия...? Нали радиата и ТВ-тата си плащат таксите....
Аз пък се боря с НАП за удостоверение за липса на задължения - такива работи ми наизвадиха, че свят ми се зави... Rolling Eyes

# 293
Точно преди два дни платих такса "разходка в гората", така че очакването ти е напълно реалистично.  ooooh! Tired

# 294
Точно преди два дни платих такса "разходка в гората", така че очакването ти е напълно реалистично.  ooooh! Tired
Как така "разходка в гората"? Rolling Eyes

# 295
Ами точно така. Плаща се 1 лев такса за да влезеш в гората да видиш водопадите на Крушуна.
За местното население струва 50 стотинки.

# 296
Господи! Tired Очаквайте скоро и такса "въздух". Tired

# 297
Спокойно, за такива неща се плаща на всякъде по света. Все пак обектите трябва да се поддържат. ( Защо оценявате своя труд, а не оценявате труда на другите). Мислите ли, че ще правите бизнес само за благодаря. Искренно се съмнявам

# 298
  • На дивана, под юргана
Спокойно, за такива неща се плаща на всякъде по света. Все пак обектите трябва да се поддържат. ( Защо оценявате своя труд, а не оценявате труда на другите). Мислите ли, че ще правите бизнес само за благодаря. Искренно се съмнявам

И си права, и не си! Права си, защото всякакви природни и културни забележителности имат нужда от изграждане на подходяща и удобна инфраструктура и поддържането й. По света обикновено има ред съпътстващи материали и допълнителни активности, които туристите получават заедно с билета за вход. А не си права, защото досега не съм видял в България такова отношение на нито едно туристическо място. И в случая съм по-склонен да вярвам, че е отново "ние се лъжем че им плащаме, те ни лъжат че ни дават".

# 299
АЗ от 5 години не съм в България, но като страстен турист по онова време посетих крепоста в Силистра. След промени ( това преди 5 години още) в Закона за паметниците на културата, крепоста беше дадена под аренда. Хората се грижеха за крепоста ( била съм студентка в този град и знам какво беше състоянието и преди това). Е съвсем нормално е да има вход.
Обикновенно туристическите дружества се грижат за забележителностите - но всичко това е на доброволен принцип

В Колорадо съм посетила една местност която се нарича 7-те водопада. Ако мислите е имаше 7 водопада - лъжете се. Водопада е един със 7 прага. Водопадите в Крушуна са доста по интересни и красиви. Вход $15/човек. Какво предлагаха - ами само път до тях. А имаше и магазин за сувенири.

Общи условия

Активация на акаунт