Идеи за бизнес 14

• 70 569
  • 743
  •   1
Отговори
# 270
Арт мама, не е скъпо. А и се изплаща доста бързо - необходим е компютър, монитор, камери и интернет. Една камера с прилични параметри е около 250 лв. За окабеляването и работата ни взеха 30 лв, тъй като сме им клиенти с още едно видеонаблюдение и сот.
Компютърът в магазина е сървър, мога да наблюдавам от различни места или през телефона, ако съм на път. Ако ти дам интернет адреса и ти можеш да гледаш какво се случва при мен, независимо в кой град си.  Grinning

# 271
  • Варна
Мда. Слагат се камери и се следи от https://secure.mobiscope.com/  . Където и да си можеш да гледаш какво става. За съжаление записите служат като насока, идват полицаите , вадят снимки от камерите, но незнам важат ли като доказателство после. Краде се много, и портмонета и дрехи. За съжаление обаче най-много краде персонала, затова препоръчвам смяна през няколко месеца. Лейди при тебе може да е по-лесно, контрола и ревизиите да са по-лесни, но при мене е някакъв кошмар. Правим ревизия, излизат липси от порядъка на 50 кг. и продавачките гледат тъпо и гузно. А кажи кво да ги правя такива. Крадат за стотици че и хиляди лева. Има и една програма за следене дистанционно на компютъра и касовия апарат. Знаят че имаме всякаква техника за да ги хванем и пак крадат.

# 272
Ами българина си е крадлива нация.Точно в един от магазините, в който чух за кражба, след като разгледали записите от камерите( в Манията), се оказва, че редовен клиент е взел портмонето на друг клиент.Така че явно трудно устояваме на изкушенията от този род.Аз затова ще женя дъщерите си за японци Joy - никой нищичко да не вземе , дори и да има нужда, от разрушените къщи.Представете си какво мародерство щеше да е, ако това нещо се беше случило тук, не парите от разрушените къщи,ами и тухлите щяха да са изнесени.Не се бях замисляла, че основна причина да държим парите си в банки, е за да ги предпазим от кражби.Ей го японците, там всички плащания ставали на ръка, независимо от сумата.Парите им си стоят в къщи, защото няма кой да ги открадне.А ние какво - като имам 200 лева в джоба си се озъртам, все си наблюдавам чантата, избягвам разни райони, направо ужас. Laughing
 Мъжа ми ми говори  нещо, ама не го слушах много добре, Мтел предлагали услуга за видеонаблюдение, 5 лева на месец и можеш да следиш от интернет ли беше, от телефона си ли, какво става в магазина ти.Ох, малко объркан ми е поста, ама предпразнично така е  Laughing

# 273
Точно пък с камери и достъп на комп е толкова лесно да хванеш някой ако искаш, че няма накъде повече.
Ако разчитам на камерите да се предпазя от кражби, не си завиждам.
Камерите ги ползвам да следя как се държат, как работят, в какво състояние държат работното си място... И много рядко селски се изцепвам /трябва да е извън всякакъв контрол положението/ да вдигна тел и да коментираме ситуацията. Обикновено си записвам и при разговор на четири очи с човека си коментираме поведението му.
истина е, че са голямо улеснение, но всичко зависи от бързината на нета.

# 274
  • Варна
Точно пък с камери и достъп на комп е толкова лесно да хванеш някой ако искаш, че няма накъде повече.
Ако разчитам на камерите да се предпазя от кражби, не си завиждам.
Камерите ги ползвам да следя как се държат, как работят, в какво състояние държат работното си място... И много рядко селски се изцепвам /трябва да е извън всякакъв контрол положението/ да вдигна тел и да коментираме ситуацията. Обикновено си записвам и при разговор на четири очи с човека си коментираме поведението му.
истина е, че са голямо улеснение, но всичко зависи от бързината на нета.

И като го хванеш на камерата че краде, какво? Кажи ми какво би направила ти? Аз не съм намерила отговор.Как ще докажа какво и как е откраднал, ще го съдя ли какво? Как ще стане? Камерите са ми по-скоро за информация , да гоня персонал ако не си върши работата и ако разпознаем крадец да му се забрани достъпа втори път.Това е .

# 275
Пуканка, с теб сме си говорили още преди две години, че нямам амбициите за нещо по-голямо. Ако имах, трябваше да тръгна в друга посока, с номадски живот, много командировки и т.н., жена ръководител в мъжки свят на специфична дейност и много изхабени нерви. А финансовия резултат не зная какъв щеше да е. Та затова при мен е лесно - малък бизнес, лесен контрол.
В града се знае, че сме с наблюдение и кражбите спряха. Имаше една заблудена дама, която направи беля, но си плати и беше помолена повече да не идва в магазина.
Отдавна не разчитам на полицията.
А явно съм попаднала на добър персонал, който се дисциплинира от самото присъствие на камерата. А и правим ревизии сравнително често.

# 276
А не сте ли въвели разни системи с бар-код и т.н, или камери излизат по-евтино?

# 277
  • най-шареното място
10c's той кода само отчита, не пази. Пазят алармите, при монтирани антени, но персонала може да маха алармите, пък и не съм виждала втора ръка със пулове по дрехите...

# 278
А не сте ли въвели разни системи с бар-код и т.н, или камери излизат по-евтино?
много по-евтино, и по-ефективно като контрол на персонал. Имам специално отношение към клиентите си, изисквам същото и от служителките си, старая се да избягвам думата "няма", с риск да ме намразят всички производители на дрехи у нас. Преглеждам всеки работен ден, отношение към клиентите, внимание, помощ при нужда.
Разните системи с бар код не биха отговорили на много от въпросите ми как е минал деня в магазина. И,  black yogurt, наблюдавала съм и себе си - и странното е, че откривам грешки в поведението си, като се гледам отстрани. Пробвай и ще се изненадаш колко си се заблуждавала за самата себе си.

Последна редакция: сб, 21 май 2011, 21:55 от lady_Blu

# 279
  • София
Привет и от мен  Hug

Някой по-горе питаше за буби. Доколкото ми е известно, хранят се предимно с листа от черница.

За калифорнийските червеИ: Мъжът ми преди години се беше забатачил с тях. По спомен - още тогава имаше някаква асоциация на производителите, сертификати и пр. Важно е да има наблизо кравеферма и вода, защото се хранят се с оборски тор и имат нужда от поддържане на определена влажност.

Сега умувам, доколко е удачно да отворя магазин за храни, козметика и аксесоари за домашни любимци. Разполагам с помещение 23 м2, което е за ремонт, но с всички необходими документи и разрешителни за търговски обект. На хубаво място е и наблизо няма такъв. Моля, ако някой има опит, да пише - имам много въпроси от сорта на минимали инвестиции, консигнация и пр... 
При опит да разпитвам на място - удрям на камък. В няколко магазина, които питах ми се сопнаха, че са само служители - въпреки, че няма да съм им пряка конкуренция. Явно има "хляб", наблюдавам ги /като клиент/ от  2-3 години - щом плащат наеми, заплати и не са фалирали - все си мисля, че и аз ще мога да си докарвам една заплата  newsm78

# 280
  • Пловдив
И аз да черпя инфо от тук!    Simple Smile

# 281
Много ми хареса темата и реших и аз да споделя моята. Иска ми се да отворя "заведение" по-скоро нещо като павилион и да предлагам катми с различни плънки.В нашия град има само едно такова. Та въпроса ми е какви разрешителни ще са необходими? И разбира се ще се радвам изкоментирате идеята ми!

# 282
Много ми хареса темата и реших и аз да споделя моята. Иска ми се да отворя "заведение" по-скоро нещо като павилион и да предлагам катми с различни плънки.В нашия град има само едно такова. Та въпроса ми е какви разрешителни ще са необходими? И разбира се ще се радвам изкоментирате идеята ми!
В кой град е това ?

# 283
Кърджали

# 284
Много обичам катми аз и мисля, че има 'хляб' в такова нещо, ако си щедра в плънката успеха ти е гарантиран, но зависи и къде си.
Ако туриш и една фурна от тези вертикалните за пилета и такава за картофи.... не може да не тръгне!
Разрешения не знам, не е ли най-добре да отидеш при счетоводител, той да ти кажа какво се иска, как и къде. Негативът на тази работа според мен е лятото, ще се пържиш здраво там, ако не е вентилирано това е бавна смърт.

Общи условия

Активация на акаунт