Идеи за бизнес 14

• 70 570
  • 743
  •   1
Отговори
# 255
Момичета, благодаря, че мислите по моя въпрос   bouquet ! Съседното помещение ме устройва, защото можем да избием стената и да стане един магазин. Сама си работя и не мисля да наемам продавачка. Касовият апарат си остава  един. В момента от този дневен оборот 120 лв. след приспадане на всички разходи остават 60 лв печалба. За мен това не е малко. А и магазинът още не е познат на много хора. Всеки ден влизат нови клиенти. Дразни ме най-вече, че не мога да изложа достатъчно стока. Естествено, че бих се радвала и на по-високата евентуална печалба. Смятам, че оборотът ще се увеличи, защото ще се увеличат предлаганите артикули.

# 256
Успех, но имай предвид, че трябва да направиш преустройство - нови планове, ново разрешение за строеж, ново разрешение за ползване и това е ако собствениците ако са различни хора нямат против. Друг вариант е да го водиш два отделни магазина, но тогава как решаваш проблема с касовия апарат и тн т.
Не знам как стоят нещата, може и да има начин, но добре го проучи предварително.

# 257
  • Варна
Бивш управител на Мания работи при мене и съм наясно с оборотите им. Всеки магазин техен прави между 30 - 60 000 лв.

# 258
Бивш управител на Мания работи при мене и съм наясно с оборотите им. Всеки магазин техен прави между 30 - 60 000 лв.
На ден ли ?  Mr. Green

# 259
  • На дивана, под юргана
На ден ли ?  Mr. Green

Не бе... на час! Laughing
Вие я взехте вече съвсем на майтап!

# 260
  • София
Да кажа накратко впечатленията си от форум "Бизнес" на Горичка. На мен ми хареса. Ето две интересни неща. Едното е като идея за отглеждане на червеи, които преработват органични отпадъци в еко тор - http://www.dnevnik.bg/pazari/2011/05/15/1089769_chervivi_s_idei/
Другото нещо, което ме накара да се замисля е фирма за производство на бебешко спално бельо. Сега ще правят и еко прах за пране - http://www.angel-baby.eu/ . Странно впечатление ми направи, че я представят за българска, а на сайта й нито в About, нито в Contact се споменава България.
Също споменаха ФейсБук страницата й като пирмер за много почитатели и добра работа с Фейс - http://www.facebook.com/pages/Angel-Baby-Bulgaria/119916354739426 . Интересно е да се разгледа как комуникират с БГ потенциалните клиенти.

# 261
Таня, и мен те ме впечатлиха, без да съм била на форума. Четох за тях в сайта "Горичка".
Много интересно ми се стори, че продават основно в много висок клас магазини в САЩ, без да са стъпвали там. По описанието на изделията веднага се сетих за Арт мама и сигурно ако се свърже с тях ще излезе нещо интересно. Снимки нямах време да гледам, но сега ме подсещаш. А за ФБ, имали 15 000 фена. Дано купуват.  Wink Има ли го вече праха за пране?

# 262
  • най-шареното място
Чувала съм името. Сега видях продуктите. Facebook използват по много стандартен и ограбващ начин, Не знам защо това е прието в България. Може и по света. Знам ли...

Не знам какво би илязло, тъй като при мен засега нарочно няма прозиводство. Всичко се изработва. Всичко е ръчно. Не мисля че им се занимава с местния пазар извън Facebook. Вероятно страната не е указана нарочно. Въпрос на политика.

# 263
И според мен хич не им се занимава с България.
Арт мама, какво лошо има някоя холивудска знаменитост да си купи нещо твое? Simple Smile
Без да си променяш начина на работа?

Тука не ми се говори колко е широко понятието "евтино" и респективно "скъпо". ooooh!

# 264
  • най-шареното място
Няма лошо Simple Smile
Но не мисля, че на тях /звездите де/ продават. И в това няма лошо Simple Smile
Почитателите им са толкова много в България. Иначе са много по- малко. Не. че им трябва, при такава дистрибуторка мрежа Simple Smile

Много се радвам като има успешни бизнеси. А продаването в чужбина е добре и за цялата икономика Simple Smile. Явно има стаилно прозиводство и добър маркетинг.  Дай Боже всекиму!

# 265
Всекидневно обикалям десетки магазини за дрехи втора употреба, отварям си ушите и очите, завързвам контакти. Манията във Варна по моя преценка е много далеко от хиляда лева оборот на ден.В другите градове може да е различно.Лидерите на пазара са Бултекс, и турците, които имат магазини на ключови места.Това е.Няма други магазини, в които да вляза в произволен ден и час, различен от зареждането им и да има над 20 човека в момента, в Бултекс средно около 100.Там наистина става въпрос за хиляди.

Има някаква мода ли , как да го нарека, но често чувам за кражби на пари от дамски чанти в такива магазини, така че пазаруващи, бъдете наблюдателни.

# 266
  • Варна
Не забравяй обаче че Маниите продават на доста високи цени спрямо Бултекса. Бултекса е с магазин мисля към декар и половина. Месечния му оборот е към 90 000 лв. Голяма квадратура, но не много голям оборот заради доста по-ниските цени от Мания.В същото време като килограми продава в пъти повече от Мания. Мания продават в магазин около 2 тона месечно. Бултекса около 10.

# 267

Има някаква мода ли , как да го нарека, но често чувам за кражби на пари от дамски чанти в такива магазини, така че пазаруващи, бъдете наблюдателни.

Eдна от причините да сложа видеонаблюдение.
Магазинът ми не е голям, но пък има почти постоянно хора и след няколко случая на откраднати чанти и телефон сложих и съм много доволна.
Отрази се и на трудовата дисциплина на продавачките, оттам и на финансовите резултати.

# 268
  • Хасково
Здравейте,незнам дали сте го обсъждали напред в темите, но как ви се струва идеята за магазин за 1 лев?

# 269
  • най-шареното място
Lady_Blue хареса ми стилът ти и дисциплината. Страхотен подход Simple Smile

От тази гледна точка трябва да го има навсякъде. Идея нямам обаче колко струва. Може затова да не е масово.

Общи условия

Активация на акаунт