Идеи за бизнес 14

• 70 570
  • 743
  •   1
Отговори
# 240
  • най-шареното място
Валя, нямам опит, но стискам палци.
Мечо Пух казва "колкото повече, толкова повече." И аз с такива впечатления съм останала от писаното от дамите с бизнес дрехи.

# 241
  • Варна
Момичета, много от вас се занимават с дрехи втора употреба. Нуждая се от бърз съвет. Преди месец открих и аз такъв магазин. Оказа се, че помещението ми е прекалено малко. Мога да наема съседното и така ще удвоя площта. Малко ме е страх за разходите, които ще дойдат след това. Надявам се така да имам по-голям оборот, защото ще мога да изложа повече стока. Вие как мислите-дали да предприема тази стъпка? Малко повече подробности-дрехите ми са на закачалки, на единична цена, първо и екстра качество. Разчитам на клиенти, които търсят качеството, а не цената. Още нещо, което ме притеснява-идва лятото, когато замира търговията. От друга страна, зимната стока е по-обемна и ще имам още по-голяма нужда от повече пространство.
Благодарна съм на всякакви съвети  Hug !

Вале, за мене магазин под 150 квадрата съществува винаги на ръба на оцеляването. Затова разшири магазина си колкото можеш повече. Ще ти дам пример какви обороти правят магазини втора употреба според квадратурата. Стоката е една и съща, в смисъл все от един склад, затова напълно заставам зад това че оборота в такъв магазин го правят не само хубавите дрехи а и квадратурата.
Магазин 20 квадрата- до 50 лв. на ден.
Магазин 40 квадрата- до 100 лв. на ден.
Магазин 100 квадрата- до 500 лв. на ден
Магазин 200 квадрата- до 1500 лв. на ден
Магазин 300 квадрата- до 3 000- 5000 лв. на ден
Магазин 500 квадрата- до 8000 лв. на ден
Това са мои статистики груби, но реални. Както виждаш оборотите рязко скачат за магазин от 200 квадрата и нагоре.

# 242
пуканка, извинявай, ама вярваш ли си?
аз имам приятели с магазини с нови дрехи световни марки, големи магазини, и 8000 лв оборот не са виждали от 2 години
също знам и оборотите на огромна верига ВУ, доста над 500 кв м, ами и те не са помирсвали 8000 лв в близките 2 години...

# 243
  • София
Аз мисля също, че тези обороти за втората употреба не са реални. Може би само голям вносител, който внася често и си продава залежалите дрехи в чужбина има сметка /Пуканка е казвала, че е такъв/, но за обикновените хора се съмнявам.
Мога да ти дам пример от нашият квартал - "Мания" в голям търговски център не е фалирала, но вече не виждам такава навалица там. Друг малък магазин за втора употреба, имаше клиенти в малкият магазин, се премести в по-голям 180 кв. и фалира. Много е важно и местоположението, както при всеки друг магазин.

Последна редакция: чт, 19 май 2011, 10:04 от TanyaMG

# 244
Тя Пуканка може да има предвид месечен оборот в посочените примери . Shocked Rolling Eyes Joy
Или посочените примери да са дневен оборот , но от зората на отварянето на подобен род магазини . newsm78
Или просто това са примерни обороти които е желателно да се правят месечно за да има смисъл изобщо да се занимава с втора употреба и да си струва ...

Последна редакция: чт, 19 май 2011, 18:04 от Markrit

# 245
А може би *Pukanka* знае какво пише. Във Варна има няколко магазина за дрехи втора употреба на две нива. Асортимента е огромен: качество, количество, има от килми и пердета до водолазни неопрени и плавници. Нормално е оборота им да е в пъти по-голям от едно гаражо-магазинче. Клиентите търсят богат асортимент, а за това са нужни рафтове и пробни, което значи повечко площ. Другото важно нещо е доброто място на магазина.

# 246
А може би *Pukanka* знае какво пише. Във Варна има няколко магазина за дрехи втора употреба на две нива. Асортимента е огромен: качество, количество, има от килми и пердета до водолазни неопрени и плавници. Нормално е оборота им да е в пъти по-голям от едно гаражо-магазинче. Клиентите търсят богат асортимент, а за това са нужни рафтове и пробни, което значи повечко площ. Другото важно нещо е доброто място на магазина.
Никой не спори , че в по голям магазин варианта да сложиш в него повече стока е невъзможен .Но това не ти гарантира на всяка цена повишаване на оборота .
Може да има и обратен ефект.
По важно е какво продаваш и как го предлагаш.
Примери за единия и за другия вариант има много.

# 247
  • най-шареното място
Има огромни пращащи по шевовете магазини втора ръка, където е отвратително да влезеш ако не си отчаян и това ти е едиствения магазин по джоба. Вмирисани складове е общото усещане. Но тогава ще пазариш в етнии дни...

Малки тип бутик, или средни - като нормален магазин за дрехи на една марка /като площ/ за мен са по-приятния вариант.

Пазарила съм доста от тях когато по магазините нямаше нищо качествено, а те бяха единствения начин да купиш добра материя, пък било с по-стара кройка. После това се обезмисли и остана откривателството. Но то иска време и настройка.

# 248
Благодаря ви за окуражаването, момичета  Hug !
В момента търговската площ на магазина ми е около 20 м2, което наистина е твърде малко. Направили сме го уютен, няма дрехи с петна или някакъв друг дефект. 95 % от стоката е чисто нова. Стените са с двойни щендери един над друг, за да се излага повече стока. Днес става един месец от откриването и средният оборот е 120-130 лв/ден. Можем да се разширим с 30 м2, което ще ми даде възможност да изложа повече стока. Разходите ще се увеличат с наема /150 лв. на месец/ и патентния данък / 500 лв. на година/. Имаме стока да заредим, така че ще рискуваме. Както каза съпругът ми снощи, принудят ли ме да затворя тези 150 лв. наем, значи нещата не вървят и бих фалирала и без да наема съседното помещение.
Благодаря ви още веднъж   bouquet !

# 249
Идеята за сайтовете ми хареса,така на  повече хора интересуващи се от бизнес може да им хрумне някоя идея.

# 250
valia_b, ако  дрехите ти са запазени, без петна и дупчици и в момента изкарваш този оборот, и да го увеличиш помещението, ще изкарваш повече. Големите магазини "бройка-левче" са отвратителни и не всеки обича да рови и разглежда под лупа-има ли дупка или няма. Сега само надценката има значение. Казвам го като потребител. Обичам да ходя в Хумана (Варна) в дните с 50% намаление- тогава дрехите все още са хубави и цените прилични, наскоро си купих рокля за 8лв, прилична цена, прилична рокля, приятно ухаещ магазин.

# 251
Пуканка, според твоята класация, моят магазин е къмто 150 квадрата  Joy
Валя, 120 лв за 20 кв. е много малък оборот. Работи повече върху качеството на търговията - тип дрехи, обслужване, представяне на дрехата. Едно разширяване най-вероятно няма да вдигне оборота, но значително ще увеличи разходите ти - освен наема, ще трябва и персонал.

# 252
И в съседното помещение което искаш да вземеш ще плащаш още един наем , заплата ако наемеш някой , осигуровки , касов апарат ... и т.н.

# 253
  • най-шареното място
аз останах с впечатление че разшири магазина - вероятно с едно помещение и една каса. Пак обаче ще трябва още един човек... освен ако не работи като DM...

ПС Markrit, може така да е, но 150лв е посочила като перо, а нов апарат не. Има отделни помещения на гипсокартон. Аз го приех така. Иначе е нов магазин в съедство, а не удвояване на площта.

редактирах заради следващия пост, да не правя спам

Последна редакция: чт, 19 май 2011, 18:40 от арт мама

# 254
Благодаря ви за окуражаването, момичета  Hug !
. Разходите ще се увеличат с наема /150 лв. на месец/ и патентния данък / 500 лв. на година/. Имаме стока да заредим, така че ще рискуваме. Както каза съпругът ми снощи, принудят ли ме да затворя тези 150 лв. наем, значи нещата не вървят и бих фалирала и без да наема съседното помещение. [/color] Благодаря ви още веднъж   bouquet !

Общи условия

Активация на акаунт