Идеи за бизнес 14

• 70 566
  • 743
  •   1
Отговори
# 555
Някой може ли да ми каже изискванията за откриване на учебен център, който да издава професионален сертификат. До колкото знам лицензите се издават от 'Национална агенция за професионално образование и обучение". Разглеждах в сайта, но ако някой е наясно ще съм благодарна да сподели подробно от първа ръка.

# 556
Здравейте, мили бизнес дами!
В тази криза май се нуждаем от пренасочване на работата - поне ние с малките квартални магазинчета за хранителни стоки...Все повече и повече няма работа, агресивнтата конкуренция на веригите ни скапва, клиентите ни се качват на главите и май ще се запътваме към упражняване на наемен труд някъде. Такива мисли са ме налегнали напоследък, нямам идея какво да правим като последните 15 години със съпруга ми само в този наш магазин сме работили - отиде си  и младостта ни и желанието за работа и всичко...

# 557
pipilota_85, на ЛС ще ти напиша няколко хасковски фирми, но аз зареждам от Илиенци, а не от Хасково.
Доколкото разбирам ти не си се занимавала до сега с търговия с дрехи. Искам само да ти кажа, че според мен сега въобще не е момент да се започва търговия с дрехи. Не ти го казвам да те отказвам, а да си премислиш мнооого хубаво нещата. Ако аз сега трябваше да започна, нямаше да го направя, макар че знам къде в България какви дрехи правят, как са като качество и тн. Имаме магазин в София и в провинцията. И на двете места е много трудно, но в провинцията малко по-добре стоят нещата.
В резюме, не бих посъветвала човек, особено начинаещ, да започне търговия с каквито и да било дрехи точно сега. Вярно, не си искала такъв съвет, но аз ти го давам.

# 558
А при търговията с дрехи втора употреба как е? Първоначалните инвестиции са малко поне...

# 559
Първоначалните инвестиции са малко поне...
Каква мислиш, че е цената на кг. прилични (а не парцали) дрехи от склад в България? Няма успял с такъв магазин, започнал с малко средства, макар, че само от тук, от темата, зная 6-7 момичета, които опитаха с малка инвестиция и вече затвориха. Май са останали да работят 2-3, които зная аз.
Пипилота, ще ти пратя координати на една фирма от Хасково, с която работя. Препоръчвам. Много коректни.
Медунка, говоря за Максимал, да не си й пратила тел.?

# 560
докато чаках там дочух, че имало бланка в нета; глобите са мн големи, подавйте, че заради тази щуротия има четирицифрени последствия
Е аман от глоби.Ще поровя като ми остане време да я видя колко е точно глобата.
За ГФО/Годишен финансов отчет/ мисля че срокът е миналогодишния -30 юни
Пиша тук, че не намерих другаде да се коментира годишният финансов отчет. За съжаление, вече няма време да предупредя някого, но днес мъжът ми ходил да подаде документите, звъннал телефонът на служителката на гишето и тя отговаряла само с "да", после се обърнала към мъжа ми и казала, че се обаждат хора да питат дали не е удължен срокът и тя нарочно казвала "да" за да не й се изсипят хора да й образуват работа. Последният срок беше днес.

# 561
  • София
Извинете, че се намесвам, ама за какъв ГФО иде реч? newsm78 Нали отмениха подаването им и остана задължително само за фирмите, подлежащи на годишен финансов одит.

# 562
  • София
Извинете, че се намесвам, ама за какъв ГФО иде реч? newsm78 Нали отмениха подаването им и остана задължително само за фирмите, подлежащи на годишен финансов одит.

Това се отнася за едноличните търговци, чийто отчет не подлежи на независим финансов одит. Те не публикуват. За всички останали публикациите остават.

# 563
  • Пазарджик
lady_Blu    meduncka   ми е дала тел на др фирми така че може да ми изпратиш и ти координати. lady_Blu   вие магазин за нови дрехи ли имате или за втора употреба.Аз се колебая м/у двете- дали да е за нови ли за 2-ра ръка.
Знам че то сега май не е време за какъвто и да е бизнес но пък и с едната заплата не се живее.Аз съм от Пазарджик и заплатата ми е почти минималната.Преди няколко месеца взехме едно заведение с мъжа ми но като цяло не печелим много от него за сега. А искам и аз да се захвана с нещо мое което да ми харесва.Риск печели - риск губи.Мисля да опитам а пък времето ще си покаже.Омръзнало ми е да ме унижават на работа, шефа ми си е назначил цялото домочадие никои нищо не прави а всички са шефове  #Cussing out подавам за др работа но няма.Така че.... надявам се да успея

# 564
Не мислех повече да се намесвам, но разсъжденията на Пипилота 85 ме провокираха пак.
Пипилота, ти да не мислиш, че с един магазин за дрехи по време на криза ще можеш да си докараш много повече от мин. раб. заплата. Вероятно ще има месеци, в които ще се чудиш как да си платиш наема /ако помещението ти е под наем/ и осигуровките. В магазина ти ще си си шеф, но да не мислиш, че няма да те ядосват капризни клиенти. Не е малка сумата и за начален капитал, за да продаваш добре трябва да предложиш голям избор. А при всяка смяна на сезоните да зареждаш нови дрехи. Голям проблем си е и демодирането на дрехите, като ти останат дрехи от предишното лято например, а на следващото лято те вече не са модерни, какво правим тогава, хайде пари за нова стока.
Всичко това го казвам, за да си наясно, а не за да те откажа. Човек трябва да направи грешките си и да си вземе поуките.
А от дрехите на фирма Максимал, която е споменала Лейди Блу, аз също съм доволна. Най-хубавото при тях е, че имат модели за по-едри жени, а и цените са много добри.

# 565
Срока за ГФО е 30 юни, да. Има и такса за публикуването.... Аз не съм го направила още също

# 566
  • Пазарджик
meduncka благодаря ти за съветите знам че го казваш за мое добро, и аз от доста време проучвам пазара знам че сега нещата не са розови и че е много рудно.Аз и в момента работя по цял ден с капризни клиенти, а преди това съм работела като продавачка така че знам какво ме очаква.Но когато обслужвам клиенти и знам че печалбата ще си остава за мен а не за някои дар нещата са различни, защото аз в момента изкарвам на моя шеф 3000 лв. чиста  печалба на месец но аз получавам едва 240 от тях.Със сигурност не си мисля че като започна и ще потекат реки от пари но още взето нямам др избор.Или започвам нещо свое или оставам на мин. заплата в следващите не знам си колко години или просто си стягам куфарите и се махам- това са моите варианти.Колкото до осигуровките просто ще съм назначена като служител във фирмата на мъжа ми  и няма да се налага да плащам големи осигуровки.
А и е скоро време може изобщо да не съм на работа.

# 567
Здравейте и успешна седмица на всички!
 Преди време бях писала, че обмислям идеята да си наема търг площ по време на празника на Арбанаси. На 15 август е-тази година се пада в понеделник, и всъщност празникът ще е три дена-събота-неделя-понеделник. По това време хотелите са препълнени с чужденци и гости от близо и далеч, а такава тълпа от хора май не съм виждала на друго място. Според мен търговците правят добър оборот.
 Има специални сергии-представляват декоративни каруци,дървени и много красиви.Днес се обаждах, за са разбера как става наемането-оказа се , че се наемат за цял месец-независимо колко дена се ползват, а наемът е 150лв за цялото време. Понеже не съм продавала до сега, не знам какъв ще е обема на пордажбите, но примерно, ако се съберем две-три с различна "стока", и си поделим наема, сметките излизат...
 Съвсем наблизо ми е, ще стоя от тъмно до тъмно и трите дена, ако някой от вас има желание да опита-моля, пишете ми ЛС. Дори не е необходимо да стои и трите дена с мен, ако няма възможност, аз се ангажирам с това. Просто да си разделим наема...
 Имаше една дама от тук, която ми беше пуснала ЛС, но сега не се сещам коя беше...

TIHA VODA, аз ти писах   bouquet, това вместо запис, остатъка на лични  Wink

# 568
Здравейте! Загубих се тия дни покрай проблеми с компютъра.По нагоре имаше чуденка дали с нови или втора употреба дрехи да се занимава пишещата...занимавам се и с двете в един магазин.И двете си имат и минуси и плюсове.Новите дрехи огромният им плюс е, че имаш номерация, по-слаб, по-едър човек ще може да си купи дадената дреха, докато при втората употреба освен че трябва да му хареса, да го устройва цената, трябва и да му стане.Лично за мен плюса на втората употреба дрехи е че са в пъти по-качествени.Все съм с ножицата и режа кончета от не добре завършените и почистени нови дрехи.
  Преди си мислех, че като продава нещо, човек трябва да се фокусира само върху него. Сега година по-късно съм на друго мнение.Покрай дрехите съм продала сума ти и плажни хавлии, очила, дюшеци, портмонета, детски колички...Един вид - особено важи за квартален магазин, където връзката с клиента става много силна - от каквото имат нужда хората, аз гледам да им го намирам.Започнах да обръщам голямо внимание как се обличат и купувам не на мен каквото ми харесва, а това което те биха носили.
   Трябва и непрекъснато да се зарежда.А това не е лесна работа. Иначе май месец ми беше най-силния месец до сега.Смяна на сезоните.Не е вярно, че това което не се е продало предната година едва ли не няма какво да го правиш.Въпроса е да се предлага всяко нещо в подходящото му време.Ето например - шушлякови елеци - пролет есен зима вървят на всякакви цени, много търсен артикул.Сега никой не ги поглежда и така цяло лято ги изкупувам за да имам за есента.Не трябва да се спекулира с цената, когато се търси едно нещо, а го виждам масово по нашите магазини втора употреба във Варна.

# 569
  • Бургас
Здравейте , и аз ви следя от известно време. Имам собствен бизнес, но все по-често се замислям да го сменям, та черпя идеи от тук и се осведомявам, благодаря ви за което  Peace

Сега като сте заговорили за магазините втора употреба да попитам и аз нещо.....имам много ненужни дрехи, мои и на децата. Възможно ли е да се продават в такъв магазин или не е разрешено?

Общи условия

Активация на акаунт