Идеи за бизнес 14

• 70 567
  • 743
  •   1
Отговори
# 540
Виж за китайски стоки и в Румъния. На времето от там минаваха основно китайските карга. В Букурещ имаха по-голям пазар отколкото в Истанбул, и цените им бяха доста по-ниски.
В България също има големи вносители от Китай

# 541
  • София
Търся в Гърция, защото е по-близко и заради кризата цените са по-ниски.

# 542
Здравейте и от мен! И аз се присъединявам към вас.
Имах идея за магазинче, вече действам по реализацията. Лесната част вече е свършена- напуснах работа и си отворих фирма (ЕТ).  Whistling Сега идва по-сложното и неясно за мен. Предстои ми да си наема помещение, да си взема касов апарат и още много-много други бумащини, които са ми силно неясни. Както и да е, всичко ще си дойде на мястото.
Иначе магазинчето ще е за цветя, аранжиране, опаковане, арт подаръци и др.
Успех на всички! Hug Продължавам да ви следя с интерес.

# 543
  • Пазарджик
Здравейте на всички Simple Smile
sunflower_ чудесна идея но както каза ти започва трудната част.За касовия апарат трябва да отидеш във фирма и там ще ти обяснят всичко и след това трябва да се регистрира в НАП.Но не съм мн сигърна понеже за нашата фирма ходи мъжът ми.
А искам да попитам някой знаели от къде др може да се копуват нови дрехи на едно освен от Илиенци и от Димитровград.Като искам да са от малко по качесвените.

# 544
Момичетааа , много бачкате или сте на плажа ?
Как са оборотите този месец ? Rolling Eyes
Къде изчезна оноза тема за оборотите ? newsm78

# 545
# 546
По принцип исках да питам как е при вас този месец ?

# 547
По принцип исках да питам как е при вас този месец ?

Eдин от силните ни, по принцип, месеци, с изключение на миналата седмица, поради гостуващия в града "Панаир на модата", който наистина е панаир, но няма нищо общо с модата. 6-7 сергии с китайски дрешки, 2-3 със стоки от български производители, батут, люлки, етс. В малкия град самото обикаляне на панаира си е атракция и естествено оборотът падна. Но пък тази седмица нещата се нормализират, че и отгоре. Най-слаб ми е август.
Виждам, че оборотът ми, в сравнение с това, което съм отговорила в темата за оборота е доста нагоре, но вече сме "стар" магазин и хората ни знаят.

Да разкажа за Панаира на модата, който преди се именуваше Произведено в България. Обикалят градовете по цяла България, с идеята да популяризират производството си (предполага се, че са бълг. производители). Преди две години имаше в пъти повече павилиончета със стоки. Трудно е, а вчера си говорихме с един от производителите на дрехи, с които работя - много се е замислял тази зима дали да не приключи.

# 548
  • най-шареното място
Маркрит, аз няма как да ти отоговря защото при мен не е магазин реално.

За панаирите, стават все по-постни и вносни... Може би затова падат и желаещите да участват... КОгато запонаха си купувах от там козметика, обувки, дрехи... Сега няма нищо от тези неща, освен може би някои трикотажни блузки...

# 549
Ами панаирите се превръщат в групи от пътуващи сергии, защото се фокусират само върху печалбата, а не върху представянето.

# 550
  • Пазарджик
Здравейте момичета.Искам да попитам някой от вас пазарували дрехи от хасково и ако е така мож ли да ми кординати на някоя фирам.Става въпрос за мъжки и дамски дрехи .

# 551
Здравей!
Пазарувала съм от Хасково,но не с цел бизнес и не съм взимала координати,но ако минеш през главната им,където съм убедена,че ще ти хареса, ще установиш,че масово магазините са на фирми от града и региона.Предлагат се красиви и качествени дрехи.Хасково е меката на текстилната индустрия,като започнеш от платове и конци,та стигнеш до галантерийното предлагане,ремонт на машини и нов внос.
Успех!

# 552
Спрях се на помещение и до няколко дни ще подписвам договор. Помещението е със статут на магазин, но може ли някой да ми каже, какви документи трябва да ми предадът наемодателите?

# 553
Знаете ли какви документи са необходими за промяна статута на помещение от магазин за промишлени стоки в кафе-бар или кафе-сладкарница или хранителен магазин? Мерси.

# 554
архитектурни проекти /всички части/
разрешение за строеж
преустройство
лабораторни изследвания
разрешение за ползване ново

след него
категоризация
регистрация в рзи

в най-добрия случай взима 3 месеца
около 1000 лв са държавните такси само /може и повече/
зависи от квадратурата, но и арх проекти ще съм към толкова поне