Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 6 тема

• 122 458
  • 763
  •   1
Отговори
# 360
  • До хладилника, който обичам
Еха! С какво са посипани първите?

# 361
Скоро и аз ще се обзаведа с една такава стойка, а за сега ще караме с каквото има  Grinning
От мен днес едни бананови къпкейкс по рецептата на  Pety.

# 362
  • Варна
Бу, нищо особено - смес от кристална захар и смлени лешници... Simple Smile

# 363
  • Австрия
Привет момичета,

и тук да покажа моите мъфини с марципан. На външен вид не са кой знае колко красиви, но децата много ги обичат и само тези искат. Ама те и на мен много ми харесват  Wink

Лека вечер и успешна нова седмица!

# 364
  • София
Всичките мъфини от последните страници са у-ни-кал-ни!!!!!

Някой би ли ми препоръчал с какво по - леко бих могла да си направя украса върху мъфините, както е показала Beni2. Искам да си направя такава розичка от крем, но идея си нямам с какво мога да я направя да не е много тежка, но и да добавя хубав вкус. Не ми се иска да е от обикновена сметана  newsm78

# 365
  • До хладилника, който обичам
Крем последно правих от сметана + шоколад (=ганаш) + млечна извара (не суроватъчна). Става доста приятен.

# 366
Vanya_I, моите мъфини са с маслен крем. Ако искаш да не е много тежък  може да го направиш пудингово-маслен ( виж рецептата в тортената библиотека). А цветчетата са от Марципан Варна.
Чакам с нетърпение да покажеш какво се е получило  Wink

# 367
Чудесни мъфини!   bouquet
Ина, би ли споделила рецептата за мъфините с портокалови корички и шоколад? Много вкусно ми звучи.

Разбира се, много е лесна, и мноого хубаво става)))
2 яйца (правила съм и с 1 яйце, пак става, даже по-често с 1 яйце правя)
7-9 с.л. захар (според зависи от шоколада който се добавя, може натурален, може и млечен, според вкуса)
1/2 кофичка кисело мляко
1 бакпулвер
1 ванилия (или малко ром или ванилена захар), който каквото предпочита (правила съм и с тях и без) може и какао (пак според предпочитанията)
1 и 1/2 ч.ч. брашно
2-3 супени лъжици олио.
Бърка се яйцето със захарта и ванилията.  ДОбавя се киселото мляко и олиото и накрая пресятото брашно със бакпулвера. Тестото знаете, като кексово)))
Сега за портокалови корички - винаги имам накиснати в хладилника в един буркан. Т.е. когато ядете портокал режете и изсушавате портокаловите кори и след това ги накисвате в ром, или уиски, аз доливам когато каквото имам и добавям някой път и стафиди и винаги си имам зареден буркан)))

Та.. в една отделна малка купичка смесвате портокалови кори и парченца шоколад (и тук уточнявам правила съм го в различни вариации, може да се смели в блендер шоколада и портокаловите кори, може да се накълцат на ситно, може и на по едри парчета - според вкуса, но задължително който и вариянт да изберете в купата при портокаловите кори и шоколада добавяте и една супена лъжица брашно да отнеме  излишната влага и когато тази смес се добави към тестото да не го "развали") Тази смес се добавя към тестото с много леко разбъркване и знаете до половината на формите се пълни. Обикновено след изпичане докато са топли ръся с пудра захар, ако искам да ми е по отровно шоколадово си топя отделно шоколад и заливам с една лъжичка отгоре)))

Добавям по аналогов начин когато правя с плодове рецептата основната е същата , но плодовете (може и пак с парченца шоколад) пак в отделна купа, пак лъжичка брашно о пак леко в тестото се бърка. Важно е винаги да се сложи брашно.

Други шоколадови, които съм правила е да си направя ганаш и когато мъфините са готови, със шприц с много тънък накрайник вкарвам шоколада вътре докато са топлички, както при еклерите)) става чудна шоколадова бомбичка)))))

# 368
Благодаря Ина   bouquet
Следващите мъфини у нас ще са такива.

# 369
 Simple Smile  bouquet чудесни сте ето още едни с фъстъчено масло

# 370
  • Има много детски смях.
Момичета, да питам и тук...
Искам да си купя силиконова  форма за бонбони/ мини мъфини. Откъде? Имате ли идея?

# 371
  • Miami
Момичета, да питам и тук...
Искам да си купя силиконова  форма за бонбони/ мини мъфини. Откъде? Имате ли идея?
В Карфур видях силиконова форма за бонбони, но точно за бонбони. Бяха с различни форми - ромбчета, сърчица, кръгли и т.н.  Може да има и за мини мъфини  Peace

# 372
Намерих си стойка за мъфини! На малко по-ниска цена от тези, които споменахте, на по-висока от други, но пък е метална. Нямам търпение да дойде и да я напълня с мъфини, когато ще се похваля с една мъфинова торта на 4 етажа Simple Smile
момичета, в кой раздел на продавалника намерихте поставките за мъфини? нещо не мога да се ориентирам.....

# 373
  • На брега на реката
На търсачката като напишеш мъфини излизат двата модела поставки с малкото и с многото гнезда Simple Smile
Tака откривам аз Simple Smile

# 374
  • Има много детски смях.
Кори,, благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт