Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 6 тема

• 122 319
  • 763
  •   1
Отговори
# 105
Искам и да питам,как правите така ,че мъфините да не стават като гъбки а да са равни отгоре ?

Ти сериозно ли питаш? Аз пък беснея вече, че никога не стават като гъбки.  Rolling Eyes  И по рецепта като правя, и да импровизирам (спазвайки основните правила, разбира се), все се получават плоски или едва се показват над формичката. Иначе на вкус нямам оплакване - каквито и да съм пробвала да правя, все ми стават "най-любими"  Laughing

p.s. Замислям се, че май "скатавам" от брашно понеже все на око слагам и то с идеята "после може да добавя още... евентуално". Та може би затова почти не се надигат. Така консистенцията остава по-скоро като гъст крем, отколкото като тесто и съответно не може да бухне така.

Последна редакция: пн, 16 май 2011, 22:19 от jas.min

# 106
Ясмин, пробвай да ги сложиш в студена фурна и тогава да включиш  Peace

# 107

Искам и да питам,как правите така ,че мъфините да не стават като гъбки а да са равни отгоре ?

Опитай с по-малко набухвател или слагай по-малко от сместа в кошничките!

# 108
  • Плевен
Ясмин то ни се получава по поговорката - човек иска това ,което няма Simple Smile
Ами на мен ми трябват така,защото някои ги украсявам с фондан и са по подходящи плоските .Иначе брашно меря на теглилка и не "скатавам "  Hug
Танита благодаря ще пробвам така следващия път.

# 109
И аз съм за "гъбките", "вулканчетата" и т.н., според мен това е хубавия кекс.  Peace havaiskoto_dupe , просто изрязваш избухналата част на мъфинката и си украсяваш. Струва ми се, че при всички други опити - студена фурна, повече или по-малко брашно просто не се получават вкусни и добре изпечени кексчета. Това от моя опит. Хубаво е да са украсени кексчетата, но мисля, по-ценно е и да са вкусни и с хубава структура! Поне при мен при другите опити са сбити и длетави. Thinking

# 110
  • Плевен
labrex да ти кажа мислих и за тоз вариант Simple Smile ,но се чудех дали ще е удачно.
и естествено всички сме ЗА хубавите кексчета Simple Smile

# 111
  • Бургас
От моя опит с мъфините, мога да споделя, че стават като "гъбки", ако прекаля с набухвателя, а в тези, които не слагам изобщо набухвател, са равни. Мисля, че в това се крие "тайната"  Laughing

# 112
  • Плевен
Ами какво разбирате под набухвател - като бакпулвер и сода или някаква друга съставка ?
Така де Simple Smile такива рецепти правя ,та може и от това да е.

# 113
  • Бургас
Аз под набухвател разбирам - бакпулвер. Сода не обичам да ползвам и когато мога я заменям с бакпулвер или не правя рецептите със сода.

# 114
  • Плевен
Е тогава значи ползвам Simple Smile ще потърся някоя без ...благодаря и на теб за съвета.

# 115
момичета моите залепват за формичките кажете какво правите за да не се  случва това?

# 116

пеп-4o, FRESA, едно закъсняло благодаря  Embarassed   bouquet

# 117

Ето едни скорошни!

# 118
  • под тепетата
 tanyatais , много са сладки за детско парти  Laughing

# 119
tanyatais , много са сладки за детско парти  Laughing
За Великден бяха мерсиии..
Сега за 3-ти  РД пак ще се твори .

Общи условия