Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 6 тема

• 122 348
  • 763
  •   1
Отговори
# 180
Много апетитни кексчета сте показали!   bouquet
Фаворит са ми тия с грах и кашкавал и съвсем скоро ще ги пробвам.  Simple Smile
У нас на почит са ваниловите мъфини затова днес имаме Ванилови мъфини със сушени боровинки.

... и след декорацията ( ...че имам нови кътъри за гербери и маргаритки и трябваше да се пробват  Laughing )

# 181
Вто с какво се забвлявах тия дни:) Кексчетата отново са лешниково- шоколадови... Нещо хич не м се експериментира с вкуса вече... пробвах какви ли не, ама тези са ми най-вкусни...

# 182
# 183
# 184
Ники, ако оФцата е хартисала, познавам една от нейната порода, която много харесва твоите кексчета.  Laughing Hug
За моите изделия не мога да кажа същото. Пробвах рецептата на Снежко. На външен вид много симпатични се получиха, но отвътре бяха глетави. Пекох в две форми - силиконова и метални купички. И в двете така. Rolling Eyes

# 185
KikiNiki , страхотни са!   bouquet

# 186

KikiNiki , много красиви мъфини   bouquet

от мен два вида солени мъфини. По-скоро зеленчукови  Laughing

Мъфини с грах

и Мъфини от тиквички

# 187
  • София
Правих мъфини с шоколадови парченца с рецепта от нета. Хубави бяха, но само първия ден. На втория ден вече бяха твърди и не бяха приятни за ядене... продължавам с издирването на "моята" рецепта.

KikiNiki , страхотни са!   bouquet

И аз се присъединявам... Просто няма такава красота. Идея си нямам как се прави!   bouquet  bouquet  bouquet

пеп-4o, използвам случая да те поздравя за блога "Храна за моите канибали" (ако е твой де). Страхотен е и всичко, което съм опитвала от там е сууупер вкусно!

Бихте ли ми казали какъв натурален шоколад трябва да търся или какво е това, което вие купувате. Просто не знам как изглежда и на какъв щанд би трябвало да се намира.

Последна редакция: чт, 30 юни 2011, 15:50 от Vanya_I

# 188
  • под тепетата
Неин е,неин! Сега съм хвърлила око на едни банан-шоколадови бисквитки , но като нямам мелачка как да смеля фини овесени ядки  newsm78 и съм решила да пробвам утре без да ги меля.
 Да поФаля пак шоколадовите мъфини с кокосов пълнеж на petrina - тия дни отворих фабриката за мъфини и с тези, които допичам в момента станаха 63 броя.
 Използвам случая да попитам правилите ги от коя извара са доволни, че има една дето е направо на сухи трохи, друга пък ми киселееше...  
    KikiNiki, завиждам ти на търпението и умението   bouquet

# 189
Сега съм хвърлила око на едни банан-шоколадови бисквитки , но като нямам мелачка как да смеля фини овесени ядки  newsm78 и съм решила да пробвам утре без да ги меля.

няма да го има този фин вкус, недей. Една приятелка купи и сложи от фините овесени ядки и не станаха като моите  Peace  Блендер или ел. кафемелачка стара  нямаш ли? Или от онези мелнички за ядки, като този модел нямаш ли? http://foow.org/bg/stara-melnichka-za-yadki-i1619712789.html

Vanya_I, благодаря ти   bouquet Аз ползвам черен натурален шоколад или кувертюр.  Дори този натуралния от Лидъл е хубав за мъфини, че не се разтича съвсем.

# 190
  • под тепетата
Благодаря, пеп-4о! Мелачка за ядки имам и ще пробвам с нея.

# 191
ето и моите коледни бананови мъфини

но като гледам какви красоти се наизкаралиии
страхотни са  newsm10

# 192
  • Пловдив
Здравейте,утре с моята малка хубусница ще ходим на екскурзия и ми се искаше да направя от днес мъфини които да си хапне, както за сутрешна закуска така и следобед.Искаше ми се да са с някакъв пълнеж примерно ,за да не са много сухи или леко сиропирани,но не и прекалено шоколадови.

# 193
  • България
Здравейте,утре с моята малка хубусница ще ходим на екскурзия и ми се искаше да направя от днес мъфини които да си хапне, както за сутрешна закуска така и следобед.Искаше ми се да са с някакъв пълнеж примерно ,за да не са много сухи или леко сиропирани,но не и прекалено шоколадови.

Точно тази сутрин закусвахме с такива, а имаме и за утре Simple Smile Направих ги по тази рецепта за класически английски пудинги, но вместо големи формички, използвах малки. Не са точно с пълнеж, а със сушени плодове, но са невероятно сочни - пекох ги вчера следобяд и още са си идеални (без глазура, сиропиране и без карамеловия сос от рецептата).

Между другото, понеже ги приготвях за малки деца, намалих захарта до 70 гр. за цялата доза и много ни харесаха (но все пак зависи какви точно сушени плодове използваш - моите бяха кайсии и сини сливи - доста сладички).

Хубав пикник Simple Smile

# 194
  • под тепетата
Както скоро писах тези дни бяха за мъфиноправене.dan4e rk -Пробвах и мъфини с кокос и ананас от компот - станаха много сочни и си останаха свежи и на следващия ден. Да се допълня и за шоколадовите мъфини с пълнеж от кокос - първите ,които направих действително трудно се отлепваха от хартийките. Тогава се сетих, че в тестото няма мазнина и на следващите добавих 3-4 лъжици олио и вече се отлепяха без проблем.
 Благодаря на пеп-4о за инфото  за магазин Рино и хартийките оттам. Днес се запътих за мола да си купя зестер и вдигайки поглед видях името на въпросния магазин. Що ли ми трябваше да влизам - една камара силиконови форми и други джунджурии, дето нормалните жени не биха им обърнали внимание !
  Vanya_I, за курабийиките на пеп-4о използвах натурален черен шоколад от Карфур и си остана на парченца . За вкуса им какво да кажа - ще се наложи да ги крия от себе си  Embarassed 

Последна редакция: пт, 01 юли 2011, 23:56 от bilqna_69

Общи условия

Активация на акаунт