Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 6 тема

• 122 415
  • 763
  •   1
Отговори
# 465
  • Пловдив
Аз вчера за първи път правих мъфини (готова смеска от магазина) и малките много ги хареса. Решила съм да пробвам и други рецепти ,и да следя какви вкусутийки приготвяте тук.

# 466
Когато ползвате замразен плод (малини, къпини) овалвате ли предварително в брашно?
Замразени се слагат в сместа, нали?

# 467
  • София
Аз вчера за първи път правих мъфини (готова смеска от магазина) и малките много ги хареса. Решила съм да пробвам и други рецепти ,и да следя какви вкусутийки приготвяте тук.

Не те ли е страх да използваш готови смески от магазина? Не е по - лесно и вкусно от забъркването на сместа сама, все пак не се знае какво точно и как са правени тези смеси. (него казвам, за да се заяждам, просто питам, защото аз не смея да използвам такива неща)

# 468
Е, че от какво да я страх  Rolling Eyes, то на тази логика, нищо да не се купува  ooooh!.
Няма лошо според мен, все от някъде трябва да се почне.

# 469
  • София
Ами лошото е, че като начало не знаеш какво са сложили, за да се получи тази прах. Отделно консерванти, оцветители, Е-та и пр., които няма причина да се слагат в реалните яйца, брашно, мляко и са в доста по - малък процент. Въпросът ми не беше към теб, polly и не е нужно използването на иронично-пуфтящи емотки.

# 470
  • Пловдив

Не те ли е страх да използваш готови смески от магазина? Не е по - лесно и вкусно от забъркването на сместа сама, все пак не се знае какво точно и как са правени тези смеси. (него казвам, за да се заяждам, просто питам, защото аз не смея да използвам такива неща)
Децата ги видяха и поискаха, а те не ядат всичко. Правила съм кексове и други подобни и те не  ги харесват. Взех ги готовите да пробвам и щом ги хапнаха почнах да търся рецептата, така ви открих.В сместа се добавих 2 яйца и повече няма да взимам такива   chef

# 471
Когато ползвате замразен плод (малини, къпини) овалвате ли предварително в брашно?

Не, не се овалват в брашно. Прибавят се най-накрая току що извадени от фризера.  Peace

# 472

Не, не се овалват в брашно. Прибавят се най-накрая току що извадени от фризера.  Peace

Ако ги оставиш леко да се размразят е хубаво в брашно, за да отнеме влагата, ако са директно от фризера - не е нужно  Peace

Ето и моето предложение за мъфинки с тиква)))
http://inagg.blogspot.com/2011/10/pumpkin-muffins.html

# 473
  • Варна
И аз правих тиквени мъфини, но с пюре от тиква, което в готовите кексчета изобщо не си личеше. Следващия път ще пробвам със сурова тиква. Сложих им крем от извара и тиква, по идея на Бу и поръсих с орехчета. Доволна съм от резултата:

# 474
Орео брауниз мъфини за детенцето ми, което утре има имен ден

източник: http://sunshineskitchen.com/oreo-brownie-muffins/

# 475

момичета, записвам се в мъфинската група с едни мъфини с овесени трици от вчера!
от доста време ви следя, не правя много често мъфини, но пък са ми любими! Simple Smile

# 476
упорито сме на тиквена вълна  Laughing

тиквени с шоколадов чипс

и правих още едни с пълнеж  от крема сирене .....

# 477

а (аз да се включа с един малко офф топик въпрос) откъде купувате шоколадовия чипс? Simple Smile

# 478
  • До хладилника, който обичам
и правих още едни с пълнеж  от крема сирене .....

Разкрий рецептата Simple Smile

# 479
рецептата тук    Simple Smile

а за чипса не знам от къде си но погледни тук newsm78 ...инъче търси в големите магазини

Общи условия

Активация на акаунт