Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 6 тема

• 122 380
  • 763
  •   1
Отговори
# 555
  • Бургас/Пз
А как се получава течния център, в рецептата не видях вътре дали се слага блокче шоколад??

Не се слага нищо, просто има малко брашно и се пекат за кратко, така че центърът си остава недопечен и течен, много е ефектно и най-вече вкусно!

Ако съм разбрала правилно, вътре си остана недоопечено тестото, така ли?? Т.е. ще има вкуса на тестото преди да го изпечем? Уф, уж не съм руса, а пък .... Embarassed

# 556
Кака Лара, първото , за което се сещам е вентилатора на фурната. Така ми стават с него и затова ги пека без вентилатор. 
Фурната ми има една програма 'тортичка', нея ползвам за всички десерти, изобщо не съм се замисляла дали вентилатора се включва ooooh!
Благодаря за идеята, ще пробвам с ръчни настройки Grinning  bouquet

# 557
  • Miami
А как се получава течния център, в рецептата не видях вътре дали се слага блокче шоколад??

Не се слага нищо, просто има малко брашно и се пекат за кратко, така че центърът си остава недопечен и течен, много е ефектно и най-вече вкусно!

Ако съм разбрала правилно, вътре си остана недоопечено тестото, така ли?? Т.е. ще има вкуса на тестото преди да го изпечем? Уф, уж не съм руса, а пък .... Embarassed
Няма вкус на тесто, защото има много малко брашно и не се усеща. Има вкус на шоколад.  Невероятно вкусен десерт е шоколадовото суфле  Heart Eyes

# 558
  • нейде там, където ....
ani_d , въпрос на вкус е, като повечето хора го харесват. В нас не се котира, именно защото вкусът на течната среда е като на суровото тесто. Колкото и малко брашно да има, усеща се. Но ако не го направиш, никога няма да разбереш дали ще ти хареса.

# 559
  • София
Шоколадовото суфле ако е направено както трябва изобщо не дъха на брашно. Има вкус на топъл разтопен шоколад. Яла съм в няколко ресторанта, както и на гости - никога не е имало вкус на брашно или тесто.

# 560
  • До хладилника, който обичам

Мъфини с цвекло  Grinning
Основата е обикновена (масло, мляко, брашно, бакпулвер, захар), а вътре добавих около 1 ч.ч. или 1 купичка добре отцеден пулп, който събрах вчера от правене на сок - от цвекло най-вече и малко ябълка и морков.
Глазурата поради мързел е квасена сметана със захар  Laughing

# 561
  • Бургас/Пз
Шоколадовото суфле ако е направено както трябва изобщо не дъха на брашно. Има вкус на топъл разтопен шоколад. Яла съм в няколко ресторанта, както и на гости - никога не е имало вкус на брашно или тесто.

Аз нямам предвид дъха на брашно или усещането му , а по-скоро ме притесняваше , че яйцата не минават през достатъчна топлинна обработка. Но ще го направя, просто с този шоколад вътре ще  да се поддам на изкушението!  Mr. Green

# 562
  • БГ
да кажа само че в Lidl има промоция на силиконови форми,аз си купих и направих мъфини,самите форми не са лоши -не залепва нищо,мият се лесно, еластични са .сигурно има и по-хубави,но нямам база за сравнение ,форма на елхички и камбанки са , отделно  не ми се получиха  много хубави мъфини -някак малко длетави станаха  ,но ще пробвам друга рецепта .

Последна редакция: сб, 19 ное 2011, 17:49 от Sonella

# 563

момичета, нали не мажете хартиените формички с мазнина?  newsm78
(аз никога не ги мажа, но тук ми противоречат и започнах да се чудя аз ли нещо не правя като хората...)

# 564

(аз никога не ги мажа, но тук ми противоречат и започнах да се чудя аз ли нещо не правя като хората...)

Аз никога не съм ги мазала.  Peace

# 565

момичета, нали не мажете хартиените формички с мазнина?  newsm78

Аз се чудех и тъкмо щях да питам дали се мажат, защото като се опитам да отлепям от кексчето, остава по хартията  newsm78
Ето моите портокалови кексчета по рецепта на Umbra с малко подобрение.Добавих шоколадов чипс и захаросани портокалови корички и полях с шоколад.
http://prikachi.com/images.php?images/895/4063895E.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/896/4063896n.jpg

Последна редакция: пн, 21 ное 2011, 20:10 от deni_den

# 566
Мъфини със смокини и извара, които не ми се надуха с големи "калпачета" и са удобни за украса Peace

http://honeyandmilk2.wordpress.com/2008/11/04/%d0%bc%d1%8a%d1%84 … 0%b0%d1%80%d0%b0/

# 567

В началото ги мажех, после пробвах без мазнина, че все не оставаше време за втората доза Simple Smile Няма разлика, затова вече не си играя да мажа  Peace

# 568
Аз обожавам сладко от смокини Peace

# 569
И аз не мажа хартийките, стават много мазни след изпичане и е доста неприятно,  когато дойде време за хапване.
В повечето рецепти се слага доста масло/олио, мисля че няма нужда от допълнително намазване.

lu4a , мъфините ти изглеждат страхотно, много обичам смокини, благодаря за рецептата!    bouquet

Общи условия

Активация на акаунт