СТРАСТИ - градините в София кампания 2011/2012 09.05 - 15.05

• 62 653
  • 748
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Не сме приетииииии  newsm45 Бяхме трета резерва за 5 места.
Писна ми само да сме резерва, все да храня надежда и накрая - хоп пак някое дете с генериран по-малък номер. Не е честно! На заявилите по-късно трябва да се дава по-късната дата!
Има ли изобщо шанс за следващите класирания?

# 511
  • София
Тъпаци!!! Защо в Изток има 2 затворени ясли? Защо, защо, защооооооооо  newsm45
По-добре да увеличат таксите и да си разпределят бюджетите в повече ОДЗ-та, вместо да ни подлагат на това мъчение! Стотици и даже хиляди деца нямат детска градина, стотици майки не работят заради това, много губят работата си, защото няма кой да ги чака да отгледат отрочето до 3 г., та и повече!
Бясна съм, ей!  #2gunfire

# 512
  • София
И ние не сме приети. Това моето дете хич няма късмет на лотария начи  Crossing Arms
На първо класиране - номер с 99, вчера са му изтеглили с 80.  И за тази градина забравяме  Sad

# 513
  • София
И мен сън не ме хвана, досега толкова рано не съм сядала пред компютъра. Макар че моето дете е прието (нищо че е през два квартала в трети  Grinning ), ми стана мъчно, като прочетох, че има неприети от тукашните дечица... дано да имате късмет по-нататък.
А за ОДЗ-то пред блока, дето ви се оплаквах, че побеснях, защото бяхме четвърти под чертата и се оказаха 4 незаписали се - както предполагах, всички места са заети от нови деца в гран. група с изтеглен по-малък номер, нито едно няма от старите чакащи.
Това е някакво безумие, да знаеш, че няма да си запишеш детето и (не)съзнателно да прецакваш останалите... твърдо съм да има санкции за родители, незаписали децата си, приети на първо класиране по първо желание. Нали ви е най-горно желание, що не се възползвате?!!! Нямаше да ме е яд толкова, ако се бяха записали всички приети преди 2 седмици - добре, имали повече късмет децата в тотото, здраве да е... но другото е  #2gunfire  #2gunfire  #2gunfire

И аз да благодаря сърдечно на по-знаещите и препатилите, бяхте ми много, много полезни, без вас нямаше да се сетя да добавям толкова кандидатури преди 29.04. и да имаме ранната дата    bouquet    bouquet    bouquet   

Честито на приетите и стискам палци на останалите, дано изникне по някое местенце и за вас  Hug

Последна редакция: сб, 14 май 2011, 07:38 от pyari

# 514
  • София
Момичета, съжалявам за дечицата. Дано понякое време да пуснат места за 'уплътнение' на групите.

Иначе вчера се загледах - за 2010 дир-ката при нас пуснала 20 места. Предната седмица само ние се бяхме записали (1 брой). До четвъртък вечерта имаше още 9 записани деца. И вчера - още 7. Е как може да се чака последния момент не знам, при положение че в нашия район това беше одз-то с най-много обявени места за малкия набор. Разбирам да има и други одз-та и там да им е 1-вото желание. Но то места просто няма - другите 2 одз-та бяха пуснали 2 + 11 = 13 места общо.
Не мога и не мога да ги разбера тия хора.
Пък тези 3-мата спортисти дето не се и записаха, не искам и да ги коментирам ... Разбира се, по закона на всеобщата гадост местата сега са заети от деца с много точки и по-късна дата...

Сега видях едно приятелче на щерката, че най-после е прието - при 2 свободни места сега му е изтеглен нисък номер. Детето виси по опашки 3-та кампания. Много се радвам за тях. Че те са породени дечица и е доста трудно на майката.

# 515
вътрееееееееее смееееееее Joy

# 516

Аз още не смея да се зарадвам, но май и моята щерка ще я огрее:
http://kg.sofia.bg/?page=stat-rating&stat=YTo3OntzOjk6InJhdG … iO3M6MjoiNzEiO30=

Да видя утре, че пише "приета", пък после ще му мисля как и за колко време ще стигаме от Левски Г до Бенковски... ама като няма места наоколо...
Късмет на всички и нека повече майчета да се похвалят утре   bouquet 
ВИжда ми се сигурно fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover newsm44 Честито!!!
Не мога да повярвам колко много места има и колко дечица с ниски точки ще бъдат огряни от щастието  Peace
Какаво му има на това ОДЗ  newsm78 newsm78 newsm78 Що така няма желаещи  newsm78 Огрява ви при всички положения - честито и от мен  Hug

П.П. klodia , оспамихме темата  Laughing

И аз се зачудих защо няма желаещи за там, случайно го открих преди първото класиране, видях, че приемат 20 деца и даже с 6-7 точки се влизаше в гранична група. Иначе не открих нищо за него в нета, само едни снимки от 30-годишнината му, които изглеждаха прилично. Не съм ходила в Бенковски, само имам идея как се стига  Grinning Не знам дали ще се справим с воденето и вземането (като време - мъжът ми е на смени, аз не знам още), но пред перспективата да съм още година и половина вкъщи, от януари и без колосалната сума от 240 лева и най-вероятно със 7 точки за догодина, защото бих била без работа (много тъпо - обсъждаше се по-нагоре), всички други терзания какво може да му е на ОДЗ-то останаха на заден план.
Чакам и други приети дечица утре  Hug

И моето детенце се класира в това ОДЗ.  newsm44 Има доста свободни места и за другите набори. Гледах FB група на част от родителите, видеоклипчета от празненства, гледах я отвън.. Градина като градина ми се видя. Ще ходим заедно значи натам Simple Smile Е, не съвсем, защото аз съм в страхотната Триадица, където не се класира нито едно детенце с нашите точки.  #Cussing out

Могат ли да направят нещо и да не ни вземат децата защото не са "местни"?

# 517
Явно не са малко тези, които не са могли да спят и рано-рано проверяват дали пък не е излязло класиране...

Ние сме приети  Grinning Grinning Grinning

Само и аз да се включа към недоволстващите от странните списъци и съотношения между обявени свободни места и текущо незаписани. Това, да не е прекратен поне от малко по-рано срокът за записване и да не са обявени всички места, които ще са налични като свободни за съответното класиране, достатъчно време преди заключването на системата, за да могат родителите да реагират, е ужасно (кой знае дали не е дупка в системата, от която някои могат да се възползват) и дано поне за по-нататък да се промени!!! Та нали тъкмо това уж е важно - човек да знае къде има със сигурност обявени места, за да съобрази как да си размества желанията, а не да гадае какво точно значи бройката на текущо незаписаните и ще се превърне ли тя в бройка на свободните места.
В частност мога да споделя за 79 ОДЗ "Слънчице" в "Студентски град" - там ни беше първото желание за предходното второ класиране, тогава бяхме в граничната група и по жребий останахме некласирани; сега бях разместила желанията и на първо сложих по-далечна до нас градина, която ни е по-неудобна, но за разлика от предишните класирания, когато се пробвахме на късмет в реалните ни първи желания, сега реших да играя на сигурно - където според списъците и местата да е ясно, че ще влезем. Но постоянно следях обявените свободни места в "Слънчице", за да сложа отново там първото желание, ако се появи допълнително място. До последно имаше 2 места - а имаше и 2 деца, които бяха преди нас в списъка. И веднага щом заключиха ситемата, погледнах отново, какво да видя - хоп! - 3 места! Така и не разбрах кога точно се появи в последния момент това място. Щяхме ние да сме на това трето място класирани, ако бях разместила желанията... Ама както и да е, не ни било там мястото, няма какво да го мисля вече... Все пак много се радвам, че изобщо сме приети, пък било то и по-далеч, при положение че толкова много места не достигат за толкова много дечица... Ние поне имаме точка от самостоятелна ясла като предимство и пак бяхме на кантар. Цял късмет си да е попаднеш сред групата на приетите при съотношение приети:неприети 1:2 (ако не е реално и по-зле даже; всъщност някой знае ли от сигурен източник точната бройка на неприетите?).  На тези, които не са сред късметлийската една трета, стискам палци за по-нататък, дано се обявяват места, при все че принципно проблемът е сериозен и голям и с 1-3 места тук-там никак няма да се разреши... И колко майки сме се побъркали тия седмици да проверяваме постоянно страницата за кандидатстване в градините и само да стискаме палци... На предишното класиране, пак не можах да спя добре, тогава ми се присънваха-привиждаха едни тройки в началото на изтегленото число с желанието самото им визуализиране да ги доведе към действителност Praynig. Е, оказа се, че наистина имаше тройка, само че не на правилна позиция Laughing.

# 518
  • София
bast честито и на вас  Hug как се казва твоето детенце?

Не мисля, че ще ни откажат записване затова, че не живеем там, то си пише в профила на децата къде живеят, не сме ползвали фалшиво предимство, че сме от района... мисля, че всичко ще е наред.

# 519
Има ли майки на дечица от 164 ОДЗ, Горна Баня?

# 520
bast честито и на вас  Hug как се казва твоето детенце?

Не мисля, че ще ни откажат записване затова, че не живеем там, то си пише в профила на децата къде живеят, не сме ползвали фалшиво предимство, че сме от района... мисля, че всичко ще е наред.

Ами другото не-местно детенце с първо желание в списъка е моето   bouquet Ох много се вълнувам, честито ти и на тебе, честито на другите приети и.. късмет на неприетите за по-нататък!

# 521
  • София
Да питам нещо за документите ,които трябва да се носят.Бащата има адресна регистрация в района на ОДЗ-то,майката няма,а живеят в района на ОД-то на 3-ти адрес.По мои спомени трябваше поне единия родител да има адресна регистрация в района на ОДЗ-то,а не на точния адрес на живеене,така ли е?
Ще трябва ли в такава ситуация някакви бележка от общината?

# 522
 smile3515 И на това класиране не ни приеха ,но поне вече сме първи в списъка, но и това не е никаква гаранция, ще се побъркам вече Cry
Честито на спечелилите и търпение за останалите  Peace

# 523
За следващите класирания едва ли ще пуснат кой знае колко места, но септември има немалко такива за уплътняване на групите. Желая търпение на родителите и късмет на неприетите досега дечица.
На моята приятелка, на която детето не успя да се класира за филиала на една градина на първо класиране, сега се класира за централата. Дано намери някое друго дете, записано във филиала, което има желание да се разменят. Но дори и да не намери, пак е по-добре, отколкото вкъщи.

# 524
И ние не сме приети. Това моето дете хич няма късмет на лотария начи  Crossing Arms
На първо класиране - номер с 99, вчера са му изтеглили с 80.  И за тази градина забравяме  Sad

HugНе се отчайвай, Сиска. Дано всяко зло да е за добро. Прегръдки от нас.

Момичета имам нужда от помощ. Дъщеря ми е номер 2 в чакащи ( има 2 свободни места ) Влиза ли или не ?
.....

Йоанка,според мен си вътре!!!!!Успех

Честито))) Много се радвам, сега може да се спи малко по-спокойно, нали)))) Party

Общи условия

Активация на акаунт