Мечтаем януари догодина да бъдем вече трима или четирима :) - тема 57

• 23 895
  • 725
  •   1
Отговори
# 120
Звъннах й да я питам за този витамин Ц - каза, че няма проблем да го изпия. Та изпих една ампула. Бусколизинът обаче няма да го взимам. Ще сляза да си купя Но Шпа сега от аптеката, а утре на друг лекар  Peace

месечинке
  за последните 3 години за 1ви път да. Преди 3 години имах също - тогава на профилактичен преглед ми ги откриха и ми ги изгориха на място и това беше тогава

Последна редакция: чт, 28 апр 2011, 15:35 от A_vagabоnd

# 121
Здравейте, момичета!
Темичката пак е супер, много ми хареса нововъведението с 5-те положителни тестчета. Mr. Green
Аз едва насмогнах да ви изчета - в неделя вечерта и в понеделник сутринта повръщах. По-страшното обаче беше, че видях леко кафеникаво зацапване и хукнах на лекар (напрво от работа се изнесох). Прегледаха ме и се оказа леко отлепване на плодното сакче, което в този момент не било много страшно. В смисъл не било чак за болница. Попитаха ме мога ли да лежа вкъщи, но когато им казах, че трябва да ходя на работа, ме хоспитализираха. За да могат да ми дадат болнични, разбира се. Бяха много отзивчиви като цяло. Малко ми беше скучно, тъй като почти през цялото време бях сама в стаята. Днес обаче казаха, че ще ме изписват, тъй като кървенето спря още в понеделник, а нямах и повече повръщания и аз се примолих да ме погледнат пак с ехографа за мое спокойствие. Още в понеделник на прегледа докторите видяха сърчицето, но не можаха да го чуят. Днес вече и това е факт. Heart Eyes Казаха ми да си почивам повечко и да си пия Утрогестан-а и всичко ще се оправи.
Независимо, че нямах възможност да ви чета, не съм спряла да ви стискам палци! Така че не се ослушвайте, ами първата вече да дава магистралката - гледайте колко странички са изписани. Laughing fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover Hug

# 122
A_vagabond  относно ампулите Витамин С - изписват ги и на бебета, пият се с лъжичка, защото се усвояват най-лесно така че не се притеснявай за тях, не си се бръкнала излишно.  Hug  А за бусколизина - трябва да си решиш дали имаш пълно доверие на лекарката си и да пиеш каквото е решила, че е най-добро за теб или да потърсиш второ мнение, ако изпитваш някакви съмнения. Щом имаш някакво зацапване, колкото и да е мижаво трябва да се вземат мерки. Като гледам си претиснена, а нали знаеш, че стреса само вреди на бременността! За мен по-притеснително е, че нито едно от двете неща не е за задъжане  Thinking Потърси второ мнение най-малкото за собствено успокоение  Hug

Теди много натоварена седмица си имала  Hug Радвам се, че вече всичко е наред, прекрасна новина за сърчицето  Heart Eyes Само с хубави новини да се появяваш занапред  Hug Почивай си повечко и никакво вдигане на тежко  Peace

Последна редакция: чт, 28 апр 2011, 15:35 от gigamiga

# 123
A_vagabоnd newsm10

# 124
Ааааааааааааааааааааа, момичета, моля ви се, стига допълнително сте филмирали Вагабондчето  Naughty

Нямате представа колко от лекарствата, които се изписват като поддържаща терапия след трансфер при ин витро /ИКСИ в листовките им пише, че не се прилагат при бременност, но се изписват на всяка пациентка.

На моето лекарство, което вливат като имуномодулатор заради НК клетките, показанието му е за "набавяне на калорийните потребности при пациенти с парентерално хранене" (демек с хранене през тръбичка)........ Но лекарството си има и свойства да модулира имунната система, за което ми е изписано на мен.

Вагабонд, пий това, което ти е изписала лекарката, а ако имаш съмнения, обади й се и обсъди с нея. Сигурно ти е притеснено заради зацапването, но се опитай да си позитивна - я колко много от сегашните ни бремелинки бяха със зацапване в началото, пък всичко е наред в крайна сметка  Hug

# 125
A_vagabоnd, Но-шпа се изписва на много бременни. Аз също пих по едно време по лекарско предписание, а и даже док. ми каза да си нося с мен, ако имам по-дълги разходки, защото може да ме стегне корема.
Честито за сакчето  Hug След 2-3 седмици да чуете най-сладкото туптене  Heart Eyes
Мой съвет е също да смениш лекарката...или поне да идеш за 2ро мнение някъде  Hug

Да наръся и всички бебеправещи  babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7

Аз отново броя дните до следващия преглед  Blush

*Teddy*, честито тупкащо сърчице  Hug

Последна редакция: чт, 28 апр 2011, 15:50 от forest_veil

# 126
Аз не съм съгласна с кафето. Тук не става въпрос за филмиране.  Двете лекарства - бусколизин и но-шпа имат еднакво приложение:

НО-ШПА таблетки е спазмолитичен (успокояващ или отстраняващ спазмите) продукт и може да се прилага при спазми на гладката мускулатура.
ГРУПАБусколизин под формата на обвити таблетки е спазмолитичен продукт, който намалява спазъма на гладката мускулатура на стомашно-чревния тракт, на жлъчните и пикочни пътища.

И предвид това, че едното е безвредно при бременност, а другото не се препоръчва, съветите - моите и на съфорумките, не са за да филмираме  A_vagabоnd, а да й помогнем. То това е и целта на форума - да си говорим и да споделяме опит и мнение Peace.

Последна редакция: чт, 28 апр 2011, 15:58 от ***Надежда***

# 127
Теди, радвам се, че сега си по - добре, ще видиш, че всичко ще бъде наред. Hug
Вагабондче, и при теб всичко ще е наред, не се вкарвай в разни филми. Според мен най - добре ще е за сега да пиеш Но - шпа. И аз като чета из нета винаги изпадам в паника. Трябва да го даваме по - леко. Както казва Карлсон от покрива  Grinning "Спокойствие и само спокойствие" Laughing

Никой ли няма познания по моя "проблем" с Оргаметрила?

# 128
  • Варна
Вагабондче, честито сакче! Hug Моят съвет е също да смениш бусколизина с но-шпа и задължително да взимаш утрогестан или дуфастон за това зацапване. Hug

Теди, честито сърчице!  Hug

# 129
  • до едно тепе
Плодче амиии аз нямам опит с оргаметрил,но като гледам листовката и ми изглежда че дали дуфастон или оргаметрил от 16 ден при положение,че не е ясно минала ли е овулацията си е все тая,макар че са с различни вещества.Ти кисти имаш ли  newsm78
И това друг доктор ли ти го изписа или същата Thinking
Теди честито сърчице.Повече почивка   bouquet

# 130
Не съм се филмирала много, просто бях объркана от това, което пишеше на листовките.
Сега съм по-спокойна, т.к. виждам че не само аз смятам, че е странно да ми изписва Бусколизин. Ще си пия Но шпа засега и утре на друг лекар. Дори се чудя дали още днес след работа да не мина през спешния кабинет на Шейново да ме погледнат, че да мога да спя спокойно.

Много ми е ценно всяко мнение и съвет, който ми давате  Peace  Hug

# 131
  • Варна
Здравейте всички ! Вагабондче много се радвам за сакчето и гледай да си почиваш повече, стискам палци всичко да се развива добре  Hug Теди честито ти тупкащо сърчице, сигурно е много вълнуващо Simple Smile Сигурна съм, че всичко ще бъде наред и с двете ви  Hug

# 132
Поспаланчо Hug, днес отидох при същата лекарка, доволна съм от нея като човек, за това й се доверих. Но май наслуки ми ги изписва тези лекарства, на много жени са помогнали да забременеят точно тези хапове, но ако схемата на прием е правилната, а ако не точната, то хаповете са с точно обратното, нежеланото действие. Или утре отивам при друг док, или този месец ще пия лекарството и, ако няма резултат сменям лекаря.

# 133
Надежда, малко избирателно си прочела листовките, не знам къде видя да пише, че едното лекарство е безвредно, а другото не е безвредно при бременност. С предния ми пост исках да ти илюстрирам, че лекарства не се изписват на базата (само на) листовките, а и на нещо, наречено клиничен опит на даден лекар. Когато януари започнах да кървя, докторът ми изписа лекарството Естрофем, на което изрично е записано Не приемайте Естрофем, ако сте бременна или кърмите... Пих го без да съм се замисляла.

Толкова по въпроса от мен. Вагабондчето не пада от Марс, достатъчно е чела и е информирана, а и едва ли е отишла при случаен лекар от кварталното ДКЦ.

# 134
Кафенце, моя квартален от 25ДКЦ си е супер пък  Crossing Arms Hug И добре, че е той да ме изслушва като му се стоваря без запазен час и да ревтунча  Blush Ама то толкова лекари до сега посетих - за ЖК, за ФМ...сега вече и доктора за раждането  Mr. Green
Та док. обясни, че на една част от лекарствата се пише подобно нещо като вид 'застраховка'. Разбира се има и откровено вредни лекарства за бременни, но в случая Вагабондчето ще си вземе Но-шпа за собствено успокоение  Peace

Общи условия

Активация на акаунт