Трагедия за семейство от Варна

• 10 597
  • 116
  •   1
Отговори
# 15
Има ли някой от Варна? Да даде някакви контакти на горкото семейство, някаква информация, искам да помогна някакси...

# 16
  • София
Не, хазяинът. Поне така пише:
"Хазяинът изгонил семейството заради неплатени 34 лв. от наема.
Малко преди 20 ч. собственикът на жилището в блок 109, където живеело многодетното семейство, отишъл и им казал, че трябва да освободят квартирата, пише варненският в. "Народно дело".

Ма, той може да им каже, но без полиция що са излезли? Най-вероятно тъпият "рентиер" даже не е обявил жилището в общината, че е под наем, за да не плаща данъци. Може ли са да го направят луд тоя, но явно са някакви нещастни хорица, дето послушно изпълняват. КАкво му е пречело на тоя да изчака да си намерят нещо друго, да се обадят на някого да ги подслони поне?!

И "съседите"...дето им донесли вода и хляб на площадката!!! Супер!!! Толкова ли не са могли да ги приберат за една нощ и то след такава трагедия??? Недоумявам?! Ама всичките са се чукали с яйца и са викали "Христос Воскресе!" Всички сме едни жалки...

# 17
Ма, той може да им каже, но без полиция що са излезли? Най-вероятно тъпият "рентиер" даже не е обявил жилището в общината, че е под наем, за да не плаща данъци. Може ли са да го направят луд тоя, но явно са някакви нещастни хорица, дето послушно изпълняват. КАкво му е пречело на тоя да изчака да си намерят нещо друго, да се обадят на някого да ги подслони поне?!

И "съседите"...дето им донесли вода и хляб на площадката!!! Супер!!! Толкова ли не са могли да ги приберат за една нощ и то след такава трагедия??? Недоумявам?! Ама всичките са се чукали с яйца и са викали "Христос Воскресе!" Всички сме едни жалки...

202uu

Той хазяинът май бил полицай, затова са му се вързали сигурно. Боже, направо ми идва да крещя от безсилие. Моля ви, някой от Варна, знаете ли нещо повече, къде са дечицата, татко им, боже, какъв нелеп начин да загубиш майка си.

# 18
Според мен има нещо, което не се споменава, едва ли всичко се е случило за 1 ден.

Съседите и мен ме изумиха.

# 19
Според мен има нещо, което не се споменава, едва ли всичко се е случило за 1 ден.

Съседите и мен ме изумиха.

И според мене. Едно, с едно не се връзва написаното във вестника.
       Не знам...потресаващо е.

# 20
Хич не вярвам, че само заради тия 34лв. са ги изгонили. Има си някаква предистория, за която не се споменава още. Жалко за майката-не е издържала физически на напрежението.
И тия мили съседи-как никой не се сети да ги покани в домът си? Тук всички съчувстват, ама ако бяха там как ли щяха да постъпят?
За доста неща трябва да се замислим.
Аз съм наемодател и до гуша ми е дошло от недобросъвестни наематели, дето все гледат да минат по терлици.
Дано общината се събуди и осигури семейството с някакво жилище. Щото -срамота!!!!!

# 21
Виж, Златна превъзходна, безкрайно ми е ясно, че има и недобросъвестни хора, които наемат и не плащат. Обаче да изгониш деца навръх Великден - е това не мога да го приема. Каква вина имат те за постъпките на родителите си, било то и недобросъвестни да са били. Няма по-висш интерес от този на детето и няма по-голямо престъпление от това да нараниш дете - физически или психически. А на тези деца психическата травма за цял живот им остава, да не говорим под какъв въпрос е и физическото им оцеляване на улицата. И дори да са били недобросъвестни тези хора, за мен са Хора с главно "Х', защото са си гледали децата, а не са ги оставили в някой дом сами да оцеляват на произвола на съдбата. Въпреки че сега точно пред това са изправени. За съседите няма да коментирам, срам ме е, че съм българка, срам ме е, че съм една от тях.

# 22
Не знаем доста неща като предистория, наистина. Мир на праха на женицата, явно са някакви нещастни и бедни хорица, щом се е стигнало дотам. Цялата история обаче е странна, а и така и не става ясно защо е издъхнала жената, преди това болна ли е била, те откога са живеели там, кога са предупредени да се изнесат...винаги ли са закъснявало, откога са дължали 34 лева и т.н. Пък и също не ми е ясно защо точно вечерта на празника ги е изгонил, а не на другата сутрин примерно...явно не са имали и договор, в който да се упоменават сроковете и условията при които обитават жилището. Отделно пълното безумие в град като Варна да не може да се издаде смъртен акт заради бюрокрация...не разбирам, но има някаква страхотна нелепост.

# 23
  • София
Добре, де, ако на обществено място умре човек, не е ли редно да бъде прибран поне в съдебна медицина, че да се установи причината за смъртта. Значи, семейството е на площадката на някакъв блок, жената умира, даже не е ясно кой е удостоверил смъртта й, обаждат се след смъртта й, не звънят на БП, докато е още жива...от какво е умряла? Инфаркт? Ама при такива положения, дори и да се вижда, че е мъртва, пак се вика БП, не се оставя човек в мазето...
Нищо не разбирам!!!
Хората цигани или българи са?

# 24
Мир на праха на горката жена  Flowers Rose
Горките дечица  Sad

Никой не може да изхвърли някого от жилището, пък било и частник, без полиция /съдия-изпълнител/. Не може, просто не може.../хей така, че на собственикът му си е накривила капата/
    Трупът на горката жена, какво прави в мазето. Затова си има морга /все едно починал бездомник, трупът му да стои на улицата, защото няма дом/. И това не е възможно, просто не е възможно да стане, както е описано в статията.
    Затова казвам, че едно с едно не се връзва, всичко описано в нея.

# 25
  • София
Добре, де, ако на обществено място умре човек, не е ли редно да бъде прибран поне в съдебна медицина, че да се установи причината за смъртта. Значи, семейството е на площадката на някакъв блок, жената умира, даже не е ясно кой е удостоверил смъртта й, обаждат се след смъртта й, не звънят на БП, докато е още жива...от какво е умряла? Инфаркт? Ама при такива положения, дори и да се вижда, че е мъртва, пак се вика БП, не се оставя човек в мазето...
Нищо не разбирам!!!
Ето това пише по въпроса:
Незабавно на място е изпратен автопатрул, който установил, че личният лекар на жената е д-р Ангелова. Тя обаче заявила по телефона, че тъй като са почивни дни, близките могат да се обърнат за смъртен акт към дежурния лекар в ДКЦ – Владиславово. Полицаите отиват в поликлиниката, където намират дежурния лекар. Той обаче обяснява, че не може да издава смъртен акт след 19 ч., когато замества свои колеги.

След втори разговор с д-р Ангелова става ясно, че в 7 ч. на 26 април тя ще издаде смъртния акт.
По тази причина тялото на починалата жена било прибрано в общото мазе на входа, а децата, сред които 9-годишно момиченце, прекарали нощта на стълбищната площадка.

Тази история е нечувана идиотщина. Не знам какви са били хората, но защо някой не ги е прибрал, поне децата? Как слагат труп в мазе? Въобще, нямам думи, как е възможно подобно нещо?

# 26
Всичко е възможно Confused

# 27
Тази история просто не може да бъде истина. Недоумявам как тялото на мъртва жена ще бъде оставено в общественото мазе на блока, децата никой няма да ги прибере и ще останат на площадката, а някви съседи, дето са преглътнали факта, че умряла жена им стои в блока, ще поднесат храна и кротко ще затворят вратата след себе си. Ако това е истина, действията на полицията, лекари и т.н. са крайно подсъдни. Това е пълно безумие. Не вярвам българинът чак дотам да е изтрещял, че да живее спокойно цяло денонощие (или колкото е продължило това нещо) и да не направи нищо!. Пари щяха да се съберат сто пъти от комшиите, децата щяха да бъдат приютени, наемодателят, виждайки какво е станало, щеше сам да се погрижи за тях, просто е безумно някой да ми каже, че друг някой ще остави комшийските деца като кучета на площадката, а майка им умряла в мазето. Това, ако е истина, не знам. Хората там - не са хора. Зверове са.

# 28
Да обобщим - не е редно да умираме след 19 часа в почивните дни. Както и не трябва да разчитаме на полицията. Тия деца са били малолетни даже, тия полицаии за разни Агенции не са ли чували? Или в почивните дни никой нищо не прави. Не знам, хора, не съм вярвала, че някога това ще се случи в бяла държава.

# 29
Ето какво пише в сайта на МВР Варна:

Цитат
Във връзка с информация за семейство, изгонено от квартирата си и починала жена, публикувана в част от медиите ОД МВР – Варна, уточнява:
На 25.04.2011 г. около 20 ч в дежурната оперативна част на Трето РУП е получена информация за починала жена на стълбищната площадка между втори и трети етаж на блок 109 в жк “Младост”. Незабавно на място е изпратен автопатрул, който установява, че жената е починала пред свои близки и познати, и няма никакви данни за насилствено причинена смърт. Междувременно разговорят със семейството й, което си изнася багажа от квартирата. Разбират, че личния лекар на починалата е д-р Ангелова. В разговор с нея се изяснява, че тъй като са почивни дни, близките могат да се обърнат за смъртен акт към дежурния лекар в ДКЦ – Владиславово. Автопатрулът отива в поликлиниката, където намира дежурния лекар. Същият обяснява, че не може да издава смъртен акт след 19 ч, когато замества свои колеги. В последвалия разговор с личния лекар става ясно, че в 7 ч идната сутрин докторката ще издаде смъртен акт на починалата. При подобни ситуации оглед на местопроизшествие се извършва когато има данни за насилствено причинена смърт или при отказ на личния лекар да издаде смъртен акт. Тъй като нито едно от тези обстоятелства не е било на лице, служителите на полицията са прекратили участието си в случая. Ежедневно във Варна и региона почиват от естествена смърт десетки хора и служителите на реда нямат отношение към издаването на смъртен акт, към съхранението на трупа или към погребението на тленните останки.

Ма каква е тая "естествена смърт" бе, хора, как така здрава-права жена ще бъде обявена за кротко издъхнала от стрес /?!/ и никой няма да провери защо и къде? Ми ако е отровена? Нямало било данни за насилствена смърт, била починала сред близки и познати, Боже мили, какво доживях да прочета... А "Бърза помощ" къде е, съпругът и съседите защо не са я повикали? Ужасна история, безкрайно подтискаща.

Общи условия

Активация на акаунт