Трагедия за семейство от Варна

• 10 585
  • 116
  •   1
Отговори
# 30
Такива нелепици никога не бях чувала и виждала.Няма такъв вариант тялото да няма кой да го прибере.Има и общинско погребално бюро,което да поема такива случай.Според мен историята е
съшита с много бели конци.

# 31
Да обобщим - не е редно да умираме след 19 часа в почивните дни. Както и не трябва да разчитаме на полицията. Тия деца са били малолетни даже, тия полицаии за разни Агенции не са ли чували? Или в почивните дни никой нищо не прави. Не знам, хора, не съм вярвала, че някога това ще се случи в бяла държава.

Е, ние бяла държава ли сме?

# 32
Без смъртен акт как да го прибере което и да е погребално бюро...?

# 33
  • София
Частните погребални бюра си имат лекари, които пристигат с погребалния агент и издават смъртен акт. Те идват бързо. За останалите- личен лекар и тн се чака. бърза помощ за умрял човек не идва. Нищо, че той не се води умрял, докато лекар не установи, че е мъртъв, но това е друга тема.
За общинските погребални не знам дали имат лекар, но вероятно нямат. За съжаление историята е абсурдна, но май се е случила наистина.

# 34
Държавна структура "няма отношение". Как да нямат, тъпаците му с тъпаци са се прибрали и са проспали дежурството, оставайки техният данъкоплатец в абсолютна безизходица. А ако нещо криминално се случи  на тия хора, докато чакат системата да се задвижи, ще проимат ли отношение? А от чисто човешка гледна точка не могат ли да проимат отношение. А тоя книжен плъх, дето е написал това съобщение в сайта, по-добре да не беше, толкова бездушно същество.  

# 35

Аз мисля, че "Бърза помощ" е в състояние да удостовери настъпила смърт и да откара тялото. Не виждам обаче някой да се е обърнал към тях в случая, което е озадачаващо. Като че най-нормалното нещо за една жена е да си умре на стълбите и да очаква смъртния си акт до заранта в мазето.

P.S. Сега видях какво е обяснила Бояна, но все пак - как могат от "Бърза помощ" да са сигурни, че един човек е умрял, нима разчитат на преценката на случайни хора?

# 36
Те го откарват в моргата за да го подготвят,докато стане смъртният акт.След това вече се погребва.
Но се плаща за престоя в моргата.

# 37
  • София

Аз мисля, че "Бърза помощ" е в състояние да удостовери настъпила смърт и да откара тялото. Не виждам обаче някой да се е обърнал към тях в случая, което е озадачаващо. Като че най-нормалното нещо за една жена е да си умре на стълбите и да очаква смъртния си акт до заранта в мазето.
В състояние са, но не го правят  и не знам дали са длъжни да го правят.

# 38
Те го откарват в моргата за да го подготвят,докато стане смъртният акт.След това вече се погребва.
Но се плаща за престоя в моргата.

Трябва да има някаква общинска помощ за тези, които не могат да платят, иначе по улиците щяха още да стоят телата на починалите клошари...

# 39
Нямам думи... Cry

# 40
И мен това ме втрещи, и ме кара да се съмнявам в историята.
Плюс това със сигурност не е само личния лекар, който може да издаде смъртен акт, защото един куп хора нямат личен лекар и не са здравно осигурени. Не се сърди човече е писала.

# 41
Не се съмнявам в историята. Съмнително ми е поведението на бащата.

# 42
Варианти винаги има,въпросът е дали някой "наистина" си е направил труда да намери информация.

# 43
  • София
И мен това ме втрещи, и ме кара да се съмнявам в историята.

Ако беше чувала поне веднъж на повикване за умиращ отговор "Ние няма да дойдем, но
като умре викнете погребален агент" нямаше да се съмняваш в тази част на историята.

Да не говорим, че на много места в страната е прието тялото да престоява в дома на покойника с дни, за да се сбогуват с него, та принципно никой не бърза да откарва мъртвите в моргата.

По- странната част от историята е защо хората са били изгонени, защо не са били прибрани обратно поне за една нощ след трагедията, от какво е починала майката и тн.

# 44
  • София
Aма...как са разбрали, че наистина е мъртва???
Това без лекар не става. Та тя може и да е била в състояние да бъде реанимирана!!!
Как така я хвърлят в мазето, че и да е жива, да си умре!? Има случаи/легенди или не, не ми е съвсем ясно/ на хора, които са се "събуждали" в моргата, а тук даже лекар не е удостоверил, че е умряла, а полицаи, близки и познати са й сложили диагнозата. Направо недоумявам.

Общи условия

Активация на акаунт