Юли 2007

• 21 672
  • 736
  •   1
Отговори
# 660
ayka благодаря  Hug
За вредните храни - зависи от количеството. В Смехурко имахме дете, което не беше яло шоколад и всякакъв junk - еми и това не е решение. Той като види нещо и  Shocked и само повтаря като хипнотизиран - мама не ми дава да ям такова. За НГ музикалната педагожка им беше донесла по един шоколадов дядо коледа /не знаеше за режима на детето/ и той се разтрепери целия. Успяхме да го убедим да го остави за красота под елхата, но ... беше неприятно.
Истината е някъде по средата според мен.

# 661
  • София
Хич не им пречат тези храни на храненето.онзи ден дадох ябълка за следобедна изядоха по една голя и решиха че искат пилешка супа и нея изядоха #Crazy после си вечеряха.Метнали са се на родителите си Joy
Незнам Бареков какво е видял,ама факт че тук излизат на свобода за големи престъпления а там имат наказание за злините си

# 662
аз имам обяснение за това - първо в Америка процесът не е толкова формален колкото тук. В България всяко процесуално действие трябва да бъде облечено в съответна форма иначе все едно не се е случило. Ето например делото за Геомилевското убийство, момчето, което беше убило баща си, мащехата си и братчето си. Та признава си той какво е извършил, после правят следствен експеримент, при който той завежда полицаите до контейнера, в който е изхвърли оръжието, но по закон протоколът трябва да бъде подписан от двама свидетели. Само че не е. В последствие момчето се отказва от самопризнанието си (а и да не се беше отказал само то не е достатъчно да го осъдят), а съдът не допуска като доказателствено средство проведения следствен експеримент на формално основание поради липса на подписи на поемните лица. Е кой е виновен съдиите или малоумниците на по-ниско ниво, които не са си свършили работата. Упражненията ми по НП ги водеше една от съдиите в този състав и няма да забравя какво ни беше казала "вътре в себе си знаех, че той е убиец и изживях огромен стрес затова, че не са налице достатъчно доказателства за осъждането му"...друг е въпросът, че според мен е можело поемните лица да се разпитат като обикновени свидетели, но тогава показанията им не биха били с такава доказателствена сила, както протокола за експеримента...отплеснах се. Второто нещо е, че в Америка съдебните заседатели определят дали дадено лице е извършило престъпление. Съдебните заседатели обикновено не са юристи, отсъждат не толкова въз основа на закона, а водени от емоцията. В горния пример, ако те трябваше да решат, щяха да отсъдят, че е виновен този

# 663
  • София

Иве,надявам се до септември да се изместим,проблема е в Д. той няма време и ентусиазъм,за всяко нещо трябва да натискам.Нещо неможе да се реши кой да ни прави кухнята,и аз му предлагам но той нищо не предприема,инъче си харесахме холна гарнитура,но най-важно е кухнята,проблем ще е и гардероба в нашата стая щото трябва да е по размер и поръчка също.И так аимам доста работа и усещам как точно когато децата излязат във ваканция ще е най-напечено,

Ние ползвахме едни Нива Мебелна Къща - намират се на колелото на 88 в Дружба. Всичко ни е по размери и мой проект, по поръчка, вече 4 години кухнята и почти толкова секциите... и мебелите в спалнята... нищо не е мръднало - а Вряк как се катери по тях и как ги удря...

ПП
ayka, що не даваш Зай Бай, да не съм изтървала нещо?

# 664
  • София
На Кати идеята ми хареса...иначе и да има запис и да няма, все тая - това не е доказателство по българското право (освен ако не е СРС), дори на запис да се види, че извършваш убийство нищо няма да последва само от това, все едно го няма. Разследващите такива престъпления не са следователи, а дознатели демек полицаи, по мое мнение са много далеч от правото и законите, не всички естествено. Слушах сутринта как Бареков обясняваше, че в Америка ако сериен убиец убие 17 човека, обвинителния акт се състоял от една страничка, в която се казвало виновен е, в името на народа, бла бла (виждал е той обвинителен акт сигурно), а в България прокурорите пишели по 120 тома обвинение...еми така е, формален ни е процеса, може би прекалено, но според мен законите не са ни виновни, а мързелът, всеки гледа да скатава, размотава и прехвърля топката...и все пак джебчийската кражба е изключително трудна за доказване

Ми не, записът не е доказателство, но пък изтриването му може да се смята за улика... и при всяко положение съдържа умисъл.

# 665
  • София
ПП
ayka, що не даваш Зай Бай, да не съм изтървала нещо?
 [/b][/color]
заради хидрогенираните растителни мазнини. А и по принцип ЗБ никога не са ми харесвали, имат огранен вкус според мен. Иначе имаше едни пръчици на Свищовския завод - "Слънчо"(http://www.slantcho.com/bg/pshenichni_prychici_klasik.html), ммм, много ги харесвам, приличат ми на царевичните пръчици от нашето детство, но не съм намирала да ги продават в София, ако някой е виждал, да каже. То сигурно и те са с трансмазнини, ама аз мога тайничко да си хапвам само от време навреме Mr. Green.

По принцип и аз мисля, че крайното отричане на вредни храни за децата е всъщност вредно само по себе си. Не че не давам нищо, което съдържа хидрогенирани раст. мазнини - например давам купени обикновени курабии, разни купени сладкиши, шоколад, но т.к. досега не се е научила да яде разните там зайо байовци, зрънчовци и т.н., близалки, дъвки, газирани напитки - просто предпочитам ако мога да удължа периода, в който няма да яде такива храни.

# 666
  • USA
Аз пък, да си кажа, Simple Smile гледам да не се втелявам много за това какво има в храните. Понякога се учудвам колко вманиачени хора има (моля да няма обидени, никой от вас не го считам за такъв:)). И това откакто съдбата ме дари със злояд син  Mr. Green.
Зайо Байо обичам много, и на К давам, но то за няколко дена годишно не е голяма драма. Тук има едно доста по-противна разновидност, Cheetos, която е смрадлива и оранжева. Децата я обожават, давам я от време на време по малко и при голямо желание. Важното е разнообразие да има, някоя хидрогенирана бисквита тук-таме не е болка за умиране. Гледам да купувам био яйца и млечни и месо възможно с по-малко болкуци в него (био или без антибиотици или от свободно тичали кокошки Simple Smile). Но си купувам и сок в кутия, и маргарин (на който пише, че няма хидрогенизирани мазнини), и кренвирши, и салами, и полуготови манджи, и китайско ядем редовно (пълно с МСГ). Прекаленият светец и Богу не е драг.  Mr. Green

# 667
Марти, къде щяхте да почивате това лято в Б-я?

# 668
  • София

Winx, на маргарин без хидрогенирани растителни мазнини му се вика олио.

Идеята на маргарина е, че се тръгва от растителна мазнина - която е, в общия случай, течна или по- течна от маслото, с по- ниска температура на топене - дори и тези, които са сравнително вискозни (кокосово, палмово) - и частично се хидрогенират, т.е. разтварят се двойните връзки (растителните масла са богати на ненаситени мазнини, на тях се дължи и високата температура на топене) и там отиват OH- групи. Това сваля температурата на топене - с други думи, прави ги по- твърди при стайна или обичайна температура, вкл. до и над вискозитета на маслото. Колкото по- мек е един маргарин, толкова по- богат на ненаситени мазнини е, но при всяко положение за да "няма"... ами, просто не е маргарин.

# 669
  • USA
Кати, знам  Laughing, ама това пише на кутията. Според мен е смес с масло.

# 670
  • София
Е, това не е маргарин... по никакъв критерий... просто е смес на масло с растителни мазнини... то туй друго (и доста по- гадно и от маргарина и от маслото, ама това си е мое лично мнение)...

# 671
Цитат
моля да няма обидени, никой от вас не го считам за такъв:)).
ааа, сега се обидих, че не ме считаш  Laughing не знам дали съм крайна, по-скоро не, защото ако бях, нямаше всеки ден Никола да яде сладко. Но примерно ако трябва да избирам между два шоколада, ще избера този с маслото, вместо данонино, купувам на хумана млекцата и т.н...не знам дали се опитвам да удължа периода или просто пробвам да му създам отношение към здравословното хранене, и двете са от полза

Кати, нямах време да чета назад и не съм запозната със случката на Бути, само разбрах, че са я ограбили

Бубе, Сол Несебър маре от 11 юни

още ли твърдите, че Бехлюл обича Бихтер  ooooh!

# 672
  • sf
Разкажете с две думи как върви сериала.
Ще свършва ли скоро?

# 673
  • USA
Кати, може  Laughing. Както казах, съставът на това, което се маже на филията изобщо не влиза в списъка на моите грижи. Не искам да го мисля.

Марти, ти не знаеш какво съм виждала  Mr. Green, затова се мислиш за вманиачена.

# 674
Аз само да ви се похваля,че много хубаво мина тържеството и Никола много добре си танцува,пя и си каза стихчето,дори той казваше най-силно от другите петлета,а Шаро излезе че са сложили на едната леличка синчето и той рева и нищо не каза в крайна сметка.Само две деца реваха,другите с такова настроение,толкова сладки,напълниха ми душата.Горда съм направо.И при Надина мина добре,много забавно беше и много танци танцуваха.
Свекър ми го вкараха на операция и му сложиха някаква пружина в сърцето.Дано се стъбилизира човекът!  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт