За мъжете, парите и майките

• 45 650
  • 1 185
  •   1
Отговори
# 60
  • София
С голЕм кеф бих си стояла само вкъщи да си гледам децата, ако мъж ми беше достатъчно заможен.  А парите на синовете ми няма да ме вълнуват - не бих взела от децата си, не бих разчитала на техните доходи, за да се треса дали някоя мадама не ги цока - ми да си опичат акъла и да наблюдават девойките не само с оная си работа.

# 61
На последния въпрос на Шанталче - не е редно майката да прави сметка на парите на сина си, които харчи за семейството си и поставен въпроса по начина, казан от тази жена: ти да работиш, пък тя само да си гледа детето, си е направо нахално бъркане в живота на сина. Ако обаче някоя майка забележи, че златотърсачка се е залепила за сина й и му смуче парите срещу нищо и си дава сметка, че когато го отръска и изчезне, синчето ще хленчи на нея, то не намирам за неправилно да му обърне внимание върху неща, които той може би не забелязва. Но да слага тигана още докато рибата е в морето....тоест да го поучава каква да търси и какво да прави....ми най-много после да си го гледа стар ерген. Няма да ми е приятно сина ми да остане стар ерген и да ми досажда вечно. По-добре да гледа семейство както намери за добре.

# 62
дали и доколко е оправдано да налагаме на децата си как да живеят, какъв партньор да си избират, защо и какво да правят с парите си. Както прави тази майка.
Родителите показват и коментират модели, не става въпрос за позволение или не, но ако в семейството му показват, като общо взето непохвално и неприемливо поведение на златотърсачка, която само търси да се обеси на някого на врата, ще му е доста полезно, нищо че му го е казала майка му. Те и майките от време на време казват и правилни неща... Още повече, че детето е още малко, така че е естествено и оправдано.
За ен-ти път съм съгласна с теб. И като прочетох този ти пост, веднага се сетих за една приятелка-златотърсачка, която тотално си опропасти живота поради своето златотърсачество...Този манталитет - златотърсаческия, струи на талази от майка и, и просто нямаше как да не попие в дъщерята.

Така, че май е по-добре дъщеря ми да доведе беден и пъпчив въшльо, отколкото златопритежател, с лай....н характер.

Което не ми пречи да се радвам на постовете на Сотко...

# 63
Но сериозно,защо приемате ,че да кажеме ако тя не работи непременно е пъпчива, смотана използвачка и т.н. Може да има много други качества, които харесват на момчето и то е щастливо с нея. За това майката не бива да съжалява, ако синът й е щастлив пък дори и харччейки парите си за нея.

Ами може, то всичко може... но майките искат обикновено най-доброто за децата си, което включва и еквивалентен партньор...
   В конкретния случай ми се струва, че майката не ще да е много умна, иначе не би давала за пример собствената леля на детето... можеше да намери и по-уместен начин да го възпитава по тези въпроси.

# 64
Относно изказването на майката- приемам го за нормално, защото това е въпрос на възпитание,среда във която се формира всеки индивид и не на последно място на бит-когато живота те е поочукал меко казано, няма как да си над тези неща.Дано само тази жена един ден действително да не се намеси в живота на сина си по начин, който да го прецака и обезмисли.
Аз съм работеща жена от 18год.възраст-15год.вече не съм спирала да работя, та дори и през майчинството Tired.Хем съм работохоличка, хем се налага "и мама на тати не дава без пари".
Ако обаче, мъжа изкарваше достатъчно, за да не се налага да работя, нямаше да ходя на пълен работен ден на бач. И съм убедена, че пак ще си запълвам времето и то ползотворно-домакинство, две деца-едното в начално училище, усъвършенстване в дадена насока, която ме интересува и т.н, работа от вкъщи ако щете...
А сега #Cussing out малкото е болно през седмица цяла зима, а аз не мога и не смея и да си помисля за болничен и всъщност, ако не беше свекито, май тогава щяха да казват-"тая пък само деца гледа, за нищо друго не става newsm78.В крайна сметка всеки знае себе си, така че е трудно и малко неразумно да коментираш постъпките, действията и изказванията на околните.

# 65

В конкретния случай ми се струва, че майката не ще да е много умна, иначе не би давала за пример собствената леля на детето... можеше да намери и по-уместен начин да го възпитава по тези въпроси.

Да, това много голяма простотия... Confused

# 66
  • Бургас
Горчилката от живота и съдбата са я направили злобна. Отделно от това междусестринската надпревара и вечни сравнения също играят роля.  Wink
Може би аз съм нещо кривата, но доколкото разбрах става въпрос за издръжката на собствените жена и дете, а не за държанки и златотърсачки - все пак в моите очи има огрооомна разлика между двете. Ако съм майка на момче, бих се гордяла с това, че синът ми може да си позволи да издържа съпругата и децата си. Защото ако ми се налага аз да гледам внучето, примерно, докато снахата търчи на работа - мерси!  Peace
Аз имам дъщеря, осъзнавам колко тежко би ми било да се събере с паразит, който по нищо не би и подхождал евентуално, но тя вече ще е голям човек - най-вероятно ще съм разочарована и ще ме заболи, но животът ще си е неин - ще бъда безсилна да променя нещо, а и ако на нея и харесва и се чувства щастлива, не е редно да се меся по какъвто и да било начин... Моля се да не ми забива такива шамари съдбата.  Confused

# 67
доколкото разбрах става въпрос за издръжката на собствените жена и дете, а не за държанки и златотърсачки - все пак в моите очи има огрооомна разлика между двете.
О, съвсем не е така огромна разликата...
Някои жени си избират мъжете според дебелината на портфейлите им, количеството наследствени имоти и цената на подаръците, които получават от тях...

# 68
  • Пловдив
Мда. Още преди да имам деца имах щастието да наблюдавам на плажа на Златни пясъци майка (около 35-38годишна), стройна и симпатична, да обучава дъщеря си (14-15 годишна) как се зарибяват богати чичковци. Откритият урок се случи съвсем спокойно, с обяснения, практически и технически съвети пред нас, понеже в случая чичкото беше германец и грам български не отбираше.

По темата - сравнението с лелята звучи много грозно. Но пък все се уча да не съдя другите - нито знам какъв живот е живяла тази жена, за да й дойдат такива мисли/думи, нито ситуацията (че то и изгубени в превода може да има).

Едно е Мъжът да изкарва или просто да имат достатъчно пари и да е взаимно решение Жената да не работи. Друго е единият да бачка като вол, пък другият да се почесва вкъщи, щото така му е удобно.

Последна редакция: чт, 28 апр 2011, 14:07 от jul

# 69

Едно е Мъжът да изкарва или просто да имат достатъчно пари и да е взаимно решение Жената да не работи. Друго е единият да бачка като вол, пък другият да се почесва вкъщи, щото така му е удобно.
Ами то и при вторият случай май е взаимно решение Laughing, щото как  можеш да задължиш някой да   те издържа, ако той не иска newsm78. Просто на майката  не и е удобно да приеме, че синът й примерно е слабохарактерен и го водят за носа.  Затова златотърсачката  е по-щадящо за фамилното его да е виновна Simple Smile

# 70
Ее,Шанталче,ти пък се изказа....    Mr. Green
Вие от кои сте тогава?
Мъжът ти ли е слабохарактерен,че го водиш за носа и не работиш?
Или ти си златотърсачката....за да щадиш егото му?    Laughing

# 71
Ее,Шанталче,ти пък се изказа....    Mr. Green
Вие от кои сте тогава?
Мъжът ти ли е слабохарактерен,че го водиш за носа и не работиш?
Или ти си златотърсачката....за да щадиш егото му?    Laughing

Точно за носа не го водя, за други части може би Wink Mr. Green
Дадох просто хипотетичен пример, далеч не смятам че мъж, който издържа жена си или приятелката си е слабохарактерен. Напротив, само хубави неща си мисля за тези мъже Grinning

# 72
Остави я тази свекърва и спокойно си харчи парите на мъжа си.  В края на краищата красивите жени са за това. Особено ако нямат нищо друго.

Точно, кратко и ясно!
Трещи, понякога много ме кефиш. Simple Smile

# 73
Някои жени си избират мъжете според дебелината на портфейлите им, количеството наследствени имоти и цената на подаръците, които получават от тях...
Браво temida...кажи им го да си знаят....изключение от това правило са само ССФ!!!!  Peace

Точно за носа не го водя, за други части може би Wink Mr. Green
Така си е...това мъжете сме много податливи създания!!!!   Laughing

Остави я тази свекърва и спокойно си харчи парите на мъжа си.  В края на краищата красивите жени са за това. Особено ако нямат нищо друго.

Точно, кратко и ясно!
Трещи, понякога много ме кефиш. Simple Smile

Да Лейди...Трещи дава мъдри съвети...но забрави да каже че една красива жена, винаги държи последният коз за себе си!!!! Laughing

# 74
а дали и доколко е оправдано да налагаме на децата си как да живеят, какъв партньор да си избират, защо и какво да правят с парите си. Както прави тази майка.
Разбира се, че аз ще съм човека, който ще задава първите граници на детето си, няма да го оставя на улицата всеки друг да му ги задава.Възпитанието според теб какво е? Нали родителя да предаде собствения си опит и разбирания на детето си, имайки предвид дори и грешките си и да се стреми да го предпази.Още като невръстни им казваме не пипай тук ще се изгориш, това не е ли граница.Дай да го оставя да си чука главата за всичко сам и да си трая.
Той може да приеме съвсем различен начин на живот и да си изгради коренно различни разбирания от моите, но това не значи, че аз няма да съм му предала своето виждане.Абсурд е да се оставя на безразличието за важните избори, които прави.Той ако се окаже слабохарактерен, аз не съм.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт