Малко странно запитване?

• 5 091
  • 47
  •   1
Отговори
# 30
Леле-мале... мързи ме да преброя колко от писалите разбраха само едно: че една жена на 40 живее с майка си, кря-кря! И що 2 сами жени да живеят по отделно като кукувици, моля? Друг им еп роблемът, не това, че живеят заедно.
Аз па в тоя форум разбрах, че на 20 трябва да почнеш да живееш сам на всяка цена. Преди това всичките ми познати си живееха мирно и кротко с родителите до създаване на стабилна връзка. Тези, които не срещнаха подходящ партньор, си живеят с родителите и се сещам само за 1 случай, в който това се превръща в проблем.
Всички са нормални хора, с личен живот, работа и приятели, помагат си с родителите, някои вече реално се грижат за тях повече, отколкото да разчитат за нещо. И като си останат вечер вкъщи, имат с кого да разменят 2 думи. Но явно трябва да кукуват в някоя квартира, вече разбрах.
Имам и неомъжена приятелка, чиято сестра също не е. Живеят заедно. Ще им кажа да се разделят, а от вас чакам анализ - да се аргументирам по-убедително, като ги погна!

# 31
...котето или е малтретирано, за да се държи така, или усеща че е нежелано и си отмъщава.

Да, Роси, вероятно е и малтретирано животинчето Sad.
Не ми беше хрумвало като вариант.
Но поведението й абсолютно не е нормално. Липсва й обич.

А колкото до кастрирането - животното не се държи така, защото е разгонено и евентуална стерилизация няма да го превърне в агънце.

# 32
Котката на моята свекърва имаше същия проблем. Решен беше чрез кастрация - лекаря беше обяснил, че има кистозни яйчници, отделно от това, никога не била водена на котарак, а поне веднъж трябвало, което довело и до психически проблем. Абе и мъж си трябвало.
След кастрацията стана котка-мечта - по цял ден можеше да не стане от дивана, да не ходи на тоалетна, много подредена и послушна котка.

# 33
  • София
Чудите се вие, но у нас има подобен проблем с куче.
Дъщерята израстна от рождението си с куче - дружелюбен питбул. Кучето беше специално обучено да я пази, слушаха се и от 4 годишна си го водеше по улицата с каишката като пуделче.
Всичко беше наред, но кучо остаря, разболя се и го приспаха След 2 год. взехме друго куче - мелез между шпиц и бобтейл. Момата вече беше в 10 кл., кълнеше се как ще го гледа, как ще го възпитава и аз няма да имам проблеми с кучо. Да, ама не - почти не му обръщаше внимание, ходеше си насам-натам. Аз не успях да го възпитам добре - вече е 6 годишен, но се напикава в коридора зад вратата. Денонощно лае при всеки шум на етажа, как не са ни изпъдили съседите още. Отделно изпояде мебелите по стаите, падат много косми. В момента живее само в коридора. Подстригвам го през 3 месеца за да мета по-малко. Тя вече работи, след работа си е по срещи с приятели и изобщо не му обръща внимание. Като се ядосам и искам да го разкараме нанякъде в гората - виква насреща ми, че това е нейното куче и си го иска. А няма как да я накарам да се грижи за него. Минава покрай купичката му и не му налива дори и вода. Отделно си отглежда и тарантула, но с нея проблеми нямам. А това куче вече така съм го намразила, не го искам у дома си.
Но и никой друг не иска да го вземе. Много пъти съм предлагала на хора с двор да го вземат, съгласна съм и храна да осигурявам. Но няма желаещи.

# 34
  • Варна
Ама що се сърдите на кучето?

# 35
Ама що се сърдите на кучето?

И аз това се чудя...
Не е виновно животното, а този, който го гледа.

# 36
  • София
Тази, която обеща да го гледа не го поглежда.
Аз не съм искала да се занимавам с добичето, лае денонощно, половин блок не може да спи.

# 37
Ами не го дръжте в коридора.
Нека спи далече от входната врата. Така няма да лае при всеки шум.

# 38
  • Бургас
То и в другите стаи да е,пак ще се чува у съседите.На мен лично лаенето на чуждо куче не ми е проблем.Но съседите от съседния ми вход имат коте,бяло,пухкаво,сладко,според мен персийче.Терасите ни са една до друга,като тяхната идва малко по-напред от нашата и всичко се вижда в нея.Имат котето от 1 год.,но то постоянно седи на тераса на прозореца,не знам там ли го държат или то просто обича да е там,но е факт,че като пуша постоянно си се гледаме и го закачам индиректно Laughing.Никой не го гушка и обича според мен,но виж ние много му се радваме,голям сладур е.Жал ме е за него,че все е самотно на тераската,но пък може там да му е кеф.Иначе за кучето-ми не е виновно,виновна е щерка ти.Наистина ли никой не го иска?То си е ангажимент,но щом не си го поела ти,наистина му намери добри стопани,щом дъщеря ти не иска да се грижи за него.Wilma Flintstone и аз от форума разбрах,че на 20 задължително трябва да се изнесеш Laughing.Интересно,но в реалния живот се сблъсквам с друго,явно проблема е в моя телевизор Laughing.

# 39

Joy Ако искаш вярвай, точно за това си мислех днес  Joy
Тук с такава лекота се купуват апартаменти от 18 годишни бледни юноши, къщи се строят...
На 18 години, а понякога и на 17, задължително отиваш да живееш в едно от 16-те си жилища, които си си купил до този момент  Naughty Как иначе.
Моята дъщеря е на 10 и вече и е време да си купи първото жилище, мисля аз.

Айша, с омраза едва ли ще се оправят нещата. Защо държите кучето в коридора така и не разбрах, дори не разбрах какъв точно ви е проблемът- че има козина, че лае, или че пишка в коридора...Все пак някъде трябва да пишка- ако му осигурите необходимите дневни разходки, дали няма да ви олекне на всички  Thinking

Последна редакция: сб, 30 апр 2011, 14:50 от елиас

# 40
Народът реве от безпризорните кучета и котки, но тази тема е доказателство как се случват реално нещата...

А това за собствените жилища, е покъртително... Joy

# 41
  • София

Айша, с омраза едва ли ще се оправят нещата. Защо държите кучето в коридора така и не разбрах, дори не разбрах какъв точно ви е проблемът- че има козина, че лае, или че пишка в коридора...Все пак някъде трябва да пишка- ако му осигурите необходимите дневни разходки, дали няма да ви олекне на всички  Thinking

Разхождам го всяка вечер след работа. Имаме си кучешка поляна до блока, водя го само с каишка.
Сутрин, нямам време да го разхождам. А той си върши работата в коридора без да чака разходка.
Сутрин и в 5.00 ч. да стана - пак е направил локвата.
Държа го в коридора, не го искам в стаите - гризе кабели, мебели, космите - отделно.
Дъщерята работи много, 6 дни х 10 часа, вечерно време често е на снимки.Но и когато е свободна пак не му обръща внимание и не го разхожда.
И въпреки, че вече е на 21 г. още не си е купила апартамент.
Дори и да намеря на кого да го дам тя пак няма да иска, а не го поглежда.

# 42
  • Пловдив
Тук с такава лекота се купуват апартаменти от 18 годишни бледни юноши, къщи се строят...
На 18 години, а понякога и на 17, задължително отиваш да живееш в едно от 16-те си жилища, които си си купил до този момент  Naughty Как иначе.
Виж кво, на 25г. хората Кремиковци си купуват за 300милиона, ти за някакви си апартаменти се съмняваш Joy

# 43
  • Бургас
Виж кво, на 25г. хората Кремиковци си купуват за 300милиона, ти за някакви си апартаменти се съмняваш Joy
Така си е Joy Съгласна съм с вас момичета.И аз тук забелязах,че е някак нередно детето след 19-20 години да живее с родителите си или не дай си Боже да му помагат финансово Naughty Иначе за кучето-даваш го без да се съобразяваш с щерката.Знам,че малко кофти звучи,но при положение,че не се грижи за него и няма време,а ти не го искаш..Няма какво да се съобразяваш.Тя след време ще се изнесе и пак няма да го вземе,ти още ли ще го гледаш?Тя щом работи толкова много,то и време не остава..Намерете начин да го разхождате и сутрин,ако ще само за 10 минути да е.

# 44

Е, на 25 вече си възрастен человек- от минимум десет години не живееш с родителите си, редно е и едно-две заводчета да си имаш  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт