Всичко за Кралската сватба-29.04.11

• 168 866
  • 3 214
  •   1
Отговори
# 1 620
  • На земята, която е всъщност звезда.
Тук са изброени видовете титли, както и къде е тяхното място в йерархическата стълбица и как се наследяват:

http://edwardianpromenade.com/resources/titles-and-orders-of-precedence/

# 1 621
  • София
Azzy И съпругата на кмета на Лондон не представлява Индия, но по етикет може да бъде в национална носия на родната си страна. Ако на един бал има 20 шотландци, най- обикновени, е твърде вероятно всички да са с полички без официално да представляват Шотландия.
Бояна, не ми харесва кметицата, как да ти го обясня.
Наясно съм с етикета, но ми е смешна, просто.

Е, аз не съм казала, че на мен ми харесва. Нали обсъждахме защо е облякла носия. Дали и е хубава носията не мога да кажа, защото не съм живяла в Индия и идея нямам какво е красиво според индийците.
О, не. Аз казах, че прилича на циганка от пътуващ цирк, ти започна да ми четеш лекции за етикета и обяснения за интелектуалния и социалния и статус. Simple Smile
Всъщност, усещането за елегатност и стил, аз съм забелязала, че няма общо с гореизброените.
Има доста примери за жени, изобщо хора с благороден произход и висока социална позиция, но абсолютен дизастър в усещането за собствен стил и елегантност и често изглеждат като карикатури по светски събития.
Тази за мен е пример, именно за това.
Защото едва ли има спор за значимостта на точно това събитие, черешката на тортата се явява в йерархията на светски събития в световен мащаб.

# 1 622
  • София
Тук са изброени всички титли, както и къде е тяхното място в йерархическата стълбица и как се наследяват:

Лелелелелле, трябва да си ходиш с един наръчник в чантата, за да не объркаш нещо  Crazy

# 1 623
  • София
Azzy Така е.  Embarassed Аз не харесвам никакви носии, та се увлякох да убеждавам себе си в някакви неща.
Между другото хората с произход много по- често могат да изглеждат нелепо по светски събития, защото имат друга гледна точка. Всеки друг, който се опитва да се впише и да изглежда перфектно подходящо облечен има по- голям успех, заради положеното целенасочено старание. А и онези, на които мястото на такива събития им се полага по право могат да си позволят повече волности.

# 1 624
Важното е, че и ковчежника е в елита, има надежда за мен  Blush

# 1 625
  • На земята, която е всъщност звезда.
Тук са изброени всички титли, както и къде е тяхното място в йерархическата стълбица и как се наследяват:

Лелелелелле, трябва да си ходиш с един наръчник в чантата, за да не объркаш нещо  Crazy

Особено в частта, която посочва как са подредени по старшинство жените, децата и т.н. на благородниците.
Напр. според подредбата Кейт в момента е едно стъпало под двете принцеси, наречени "лудите шапкарки" , две стъпала под Софи, жената на принц Едуард и три стъпала под принцеса Ана. Обаче, когато кралицата почине, се пренарежда и минава съвсем напред е редицата.

# 1 626
  • София
Така де, важна е борбата за справедливост.
Така присърце ги взе тези джапанки, че чак мен ме впечатли.

Много е интересно е това с титлите.
Не е толкова сложно, просто има купища разклонения от един момент нататък.
Между другото, интересното е и поддържането на титлите.
Къде се поддържат, къде се губят, изобщо интересно е.

# 1 627
  • София
Между другото, интересното е и поддържането на титлите.
Къде се поддържат, къде се губят, изобщо интересно е.
Точно това и аз имах предвид. Наистина е много любопитно.
Някога някои крале са рязали глави и са отнемали титли и имущество, които са раздавали на други. Но сега това не е много популярен начин  Mr. Green.

# 1 628
Вместо запис - малко повече инфо за сватбената торта.
Fiona Cairns е прекарала 5 седмици да изработи целия десерт и да го покрие с 900 цветя, листа от бръшлян и дантелени мотиви по молба на Катрин и да сложи най-отгоре символ на младоженците.

Цветята върху тортата и какво символизират:
Роза (бяла) - националният символ на Англия
Нарцис - националният символ на Уелс, ново начало
Детелина - националният символ на Ирландия
Магарешки бодил - националният символ на Шотландия
Жълъд, листо от дъб - сила, издържливост
Мирта - любов
Бръшлян - любов в семейството, брак
Момина сълза - сладост, смирение
Роза (булченска) - щастие, любов
Самакитка (Sweet William Heart Eyes) - дари ми усмивка
Honey****le - силата на любовта
Ябълков цвят - благосъстояние
Бял пирен - защита, сбъдване на желание
Жасмин (бял) - дружелюбие
Маргаритка - невинност, красота, чистота
Портокалов цвят - брак, вечна любов, плодовитост
Лавандула - преданост, успех, щастие.

# 1 629
  • София
Така де, важна е борбата за справедливост.
Така присърце ги взе тези джапанки, че чак мен ме впечатли.
hahaha Joy hahaha И себе си впечатлих, ама карай.

Това с титлите е интересно да се проследи от точката, в която са започнали да се купуват.  Във Франция още през 17- ти век аристократите се разделят на аристокрация на мантията, т.е. онези с купени титли и аристокрация на шпагата, т.е. баш аристократи. Интересно е каква част от днешните аристократи са автентични.

# 1 630
Ето това сладурче е правнучката на кралицата Савана Филипс, кръщенето й е било 3 ни преди сватбата

Heart Eyes кукличка

# 1 631
По повод думите ви за това, колко ще и бъде трудно на Катрин, копвам ви откъс от Линда Гудман за жената Козирог:
Едни от най-типичните и обаятелни качества на тази жена са вроденото й възпитание и изящните маниери. Често се срещат девойки от тази зодия, израснали на село или в барака край някой кантон, които (ако не разкрият произхода си, а те едва ли ще го сторят) бихте взели за потомки на уважаван род или възпитанички на известен колеж. Осланяйки се на инстинкта си, Козирозите се държат безупречно в обществото, а външният им вид е издържан в тон с добрите традиции.
Целият текст
http://www.chudesa.net/p1752/

# 1 632
  • София
Да, да, аз имам предвид не само британците, а цялата еврпейска аристокрация.
Къде и как им се поддържат титлите, къде и как ги губят.
Нашето величество, например, аз не си спомням какъв статус има.
Испания е монархия и мисля, че си поддържат титлите.

# 1 633
Това с титлите е интересно да се проследи от точката, в която са започнали да се купуват.  Във Франция още през 17- ти век аристократите се разделят на аристокрация на мантията, т.е. онези с купени титли и аристокрация на шпагата, т.е. баш аристократи. Интересно е каква част от днешните аристократи са автентични.
Eдва ли някой може да каже. А и  като гледам какъв карашик е- щом младите излязоха и от двете страни братовчеди, а единият е commoner, другият принц  Crossing Arms нищо чудно и ние тук да се окажем 28 братовчеди на първия Орлеански дук, или потомци на Борджиите.
Пък някоя идеална част от замъче ако изпадне в наследство.... Blush

# 1 634
Бившата на принц Хари - Челсито се е прибрала след вечерния прием с братовчедките на принца.

Общи условия

Активация на акаунт