Отговори
# 315

ТЕЯ                                                                                                                    ЯВОР

Последна редакция: вт, 03 май 2011, 18:34 от Бебешондел

# 316
krissia , никоя от нас не вярвам да поощрява това сядане и да сяда бебчето нарочно .  Peace
Въпросът е че реално погледнато няма как да накараш детето да проумее , че още 3 месеца не трябва да сяда  Peace Simple Smile

# 317
  • някъде
Елч, подкрепям мнението ти. И на мен ми е странно като каже някой, че не трябва да се слага дедето да седи до 6-тия месец. Ми то нарочно е ясно че не го слагам, ама той се набира и сам. Хваща се за панталоните и се надига. Просто децата са различни. А и май бях писала какво каза Алексиев в Предаването на Гала, относно това дали може да се причини нещо, като детето се слага да седи. И той отговори отрицателно, като уточни че щом е след 3-тия месец нямало страшно.
Ох,полях се цялата с кафе цялата,така ме досмеша като си го представих Laughing

# 318
Явор, започна да сяда сам на 7-8 месеца, като се мъчеше да се изправя с една ръка. Тея се напъва да ака и иска да гледа, което е далеч от искане за сядане Wink "напъва" се да става, опитва се да седне когато го прави само детето, без да го подпирате с възглавници и т.н. Ще видите каква е разликата след някой друг месец  Grinning Инче Тея като я гледам иска и да тича, ама уви няма  как Simple Smile

# 319
krissia, не възприемай мнението ми като заяждане, но какво означава "да й позволя"?
аз просто няма как да я спра. ако ти знаеш как с удоволствие приемам съвети, както и многото други мами, които имат този проблем. и да, разглеждаме го като проблем, просто още не сме намерили решението му.

бебеш, много пъти уточнихме, че никой не си подпира бебето с възглавници...

# 320
И аз щях да падна от смях като си представих как се хваща за пантолоните и се набира, или за играчките на активната гимнастика Joy Направете по едно клипче и дайте да се посмеем малко. Сигурно са големи сладури

Аз друго се притеснявам- като лежат все по гръб няма ли да им се сплескат главите отзад.
Вие какви матрачета за бебето ползвате, аз най-обикновенно дунапренено дюшече/ защото спи в едно кошче на колелца и то е овално, няма какъв друг матрак да се сложи/  ама май трябва да купя някакъв по-качествен за новото легло, в което ще го местя

# 321
  • София
Бебеш,каква пухкавелка е Теа  Simple SmileКолко килограма е в момента?Мони е 5300 и изглижда доста слаба в сравнение с Теа на тази снимка,та затова питам,може и снимката да не показва реално.

# 322
Бебеш,каква пухкавелка е Теа  Simple SmileКолко килограма е в момента?Мони е 5300 и изглижда доста слаба в сравнение с Теа на тази снимка,та затова питам,може и снимката да не показва реално.

Ряално е, реално е  Joy в четвъртак сме на консултаци и ще кажа  Grinning Явор е бил 8150 и 67 см на тая снимка, залагам че Тея е над 7  hahaha

# 323
  • София

Ряално е, реално е  Joy в четвъртак сме на консултаци и ще кажа  Grinning Явор е бил 8150 и 67 см на тая снимка, залагам че Тея е над 7  hahaha
Браво на вас и  то само от кърма Simple SmileИ ние уж само на кърма пък наддаваме едвам едвам.

# 324
бебеш, а явор сега пълен ли е?
аз все се притеснявам дара да не стане дебела. не че бих й намалила яденето, ама го мисля...

# 325

Браво на вас и  то само от кърма Simple SmileИ ние уж само на кърма пък наддаваме едвам едвам.

Ние сме залепени 24/7 суче когато пожелае/през час/ и не ползва биба. Само на разходка в кенгуруто прави 2 часа пауза. Вечер яде 2-3 пъти най-малко Simple Smile

# 326
  • София
бебеш, а явор сега пълен ли е?
аз все се притеснявам дара да не стане дебела. не че бих й намалила яденето, ама го мисля...
В тази връзка Дими ми беше много пухкаво бебе и все леко над нормата и така до 1 година,като проходи почна постепенно да намаля теглото и сега си е направо слаб,но пък висок.

# 327
  • София

Ние сме залепени 24/7 суче когато пожелае/през час/ и не ползва биба. Само на разходка в кенгуруто прави 2 часа пауза. Вечер яде 2-3 пъти най-малко Simple Smile
То и ние сме така обаче въпреки това наддава малко.Аз даже бях задала преди верме нелепия въпрос към ЛЛЛ може ли да ми е нехранителна кърмата,защото суче непрекъснато а пък наддава малко,но ми отговориха че това не е възможно,педиатърката ме успокоява че тя си е идеална да не и търся кусури и вече се успокоих де Simple Smile

# 328
Явор си е едър и сега но не е дебел, просто е с голям кокъл, всяко дете качва различно, ние на годинка бяхме 11,500, сега на 1,5г, беше 13,200.
Като беше бебе се притеснявах, правих му "диети"  Crazy давах му по 120мл до 7мия месец и пак не отслабна.... тъй че давай клкото иска и йе ги мисли, като проходи ще отслабне Simple Smile

# 329
  • Пазарджик
Бебеш да им изядеш баджаците пу-пу,много са сладки

За сядането/по скоро напъните да сяда/ възрастта, когато бебетата започват да се обръщат, да сядат, да пълзят, да се изправят или ходят, е в много по-широки граници от възрастта, когато започват да управляват главата и ръцете си. Много зависи от техния темперамент и теглото. Жилавото и енергично бебе бърза да започне да се придвижва. Пълното и спокойно бебе предпочита да изчака.
Нормално е на 5м. да излезе първото зъбче ,но има бебета на които им излизат на 3м.Първо излизат долните,да ама има и такива на които им излиза кучешкия.Нормално първо да паднат долните резци,да ама на Таня и паднаха първо горните.Не поставайте всички деца под общ знаменател. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт