Отговори
# 90
Елч ,не е класически запек с твърдите топчета.По два дена детето се пъне до като стане лилава,но най-много да пръцне.Много плаче и си личи,че не й е добре.Като я изакаме,излиаза едно ако,като пластелин,не кашаво и меко.Самото изакване дори и с наша помощ изглежда е доста болезнено за малката,много пищи.След като я освободим от гадния товар,яко черпи с широки усмивки и става доста по-спокойна.И това е вече цял месец,не ден или два.Много ми е жал за малката,като почне да се мъчи милата,няма успокояване и прави едни дъги от зор...

# 91
  • София
Добро утро!

Знаех си аз, че си гледам прасенце. А вашите мъници са и по-малки от Ива. Ужас!

Елч
, добре че поне Дара яде колкото Ива, че много се притесних от отговорите на другите.

Гуцомецанка, дано скоро се оправят нещата. Стана ми много мъчно за детенце. Hug

Видях роклята - на мен ми харесва. Изглеждаше нежна и елегантна, въпреки тоновете плат. Ама то момичето като е хубаво, няма начин и роклята да не изглежда добре.

# 92
ети, само където дара е с почти месец по-малка от Ива Laughing Laughing Laughing
странното е, че не е голяма и дебела, защо яде толкова много напоследък не знам. ама какво не знам, сигурно е лакома като майка си Simple Smile))

gucomecanka, това много мъчително за детенце звучи Sad
моята хубостница също ака рядко - на 3 дни, но не се мъчи изобщо, в дните, в които не ака просто си пръцка Simple Smile

аз пък днес за първи път видях аки на дара, в което да няма тъмните топченца. силно се надявам това да не означава, че има разтройство. сега само я дебна дали ще върши пак работи Simple Smile

# 93
  • София
Елч, добре сме си заседнали само двете във форума в събота сутрин. И аз мисля, че Ива лакомията от мен я е наследила.

Тази нощ моето чаве спа до 7 часа, или поне аз така си мисля, защото се събудих с капачка на залъгалка в ръката, а самата залъгалка беше до бебето. А си спомням много добре, че я сложих до леглото ми. newsm78 newsm78 И най-хубавото е, че още спи. Лошото е, че аз станах в 7.

# 94
Добро утро кафенце

Мацки дайте идея какво да взема на дете на 1г. за кръщене, нищо не ми хрумва  Confused

Ноеми, как мина вчера при психоложката? Много ми е интересно ако искаш да споделиш какво ти каза.

# 95
чопи, я по-ведро! много ясно, че ще срещнеш друг мъж, от който да искаш деца. да не е само един на света я! незаменими хуйове няма! с извинение за брутализма Simple Smile
Joy hahaha
никога не съм разбирала как може да се жали по даден мъж, ма аз съм много саможива и като цяло ни ми пречи да живея и сама.

Марти не го знам по колко точно яде, но напоследък падна на 5 хранения, защото вечер като заспи в 10 се буди сутрин в 8. Само се надявам да му стига, но нещо акането намаля в последно време Confused

Ейприл,   bouquet  bouquet HugЧестит рожден ден! Бъди здрава, щастлива и обичана жена.

Последна редакция: сб, 30 апр 2011, 09:21 от look_at_me

# 96
ети, не се оплаквай, аз станах в 2 Shocked Shocked Shocked
спала съм има-няма 3 часа, но учудващо все още не ме цепи главата Simple Smile

look at me, аз ненавиждах да съм сингъл. то не че много съм била де, ама наистина мразя да съм сама под каквато и да било форма.

а ти не се оплаквай, 10 часа сън са си супеееер. дара преди издържаше по 9, а сега да има как на 3 да се буди...не знам защо така започна да ламти за ядене...

# 97
  • Пазарджик
Добро утро и от мене!!!

ейприл3 ЧРД много щастие и късмет ти желая!!!

Нелката пак не си доизяде млекото сега,тоя път и останаха към 50мл. Shocked е това не е било никога,иначе си е весела и няма някакви симптоми за боледуване newsm78

# 98
[quote author=Елч link=topic=580419.msg18557505#msg18557505 date=130414405

а ти не се оплаквай, 10 часа сън са си супеееер. дара преди издържаше по 9, а сега да има как на 3 да се буди...не знам защо така започна да ламти за ядене...
[/quote]

ми страх го е детето да не се прецака откъм мляко
аааа аз хич не се оплаквам, даже ми е супер така, че като съм недоспала и недояла ми е черен света

аз от толкова гледане на тв вчера, цяла нощ сънувам сватби Laughing

# 99
  • В две тъмни очички
Добро утро мами!

ейприл3
, честит празник!!!

# 100
  • ул. "Мечтание"
Ейприл, честит рожден ден!  Hug

# 101
Ейприл, честит празник!   bouquet Пожелавам ти много здраве,късмет и любов. newsm67 newsm59
Ноеми, и на мен ми е интересно какво е казала психоложката.

# 102
  • София, Лагера
Здрасти момичета!
Не съм имала възможност да ви изчета, влизам само да дам отчет от вчерашната среща с психоложката:
Останах много доволна! Срещата беше час и 20 минути, говорихме много неща. Психоложката наблюдава бебето какво прави, тя също си игра с него, разпитва ме кога какво е направило, как се държи в различни ситуации. Оценява всичко по едни таблици и събира точки. Сборът от всички точки по показателите дава каква е психическата възраст на детето (изчислява се в седмици). Оказа се, че Тервел малко избързва и това може да е проблем, защото психическото и емоционалното развитие изпреварват моториката и беб не може да се разтовари - затова е нервен.
Конкретния извод за моето бебе: реве от скука. Не може да се занимава сам, защото така съм го научила. Трябва да го отуча възможно най-скоро. Не заради прешлените си, а за да не заучава погрешни модели. Не трябва да се учи, че някой го занимава. В бъдеще това може да доведе до липса на концентрация и липса на способност сам да открива света - ще очаква някой да му го поднася наготово. Дори и да не го откажа сега, а да реша да оставя това за по-напред във времето, детето вече ще е научило модела и ще търси от друг това забавляване. Но при всички случаи колкото по-късно стане отучването, толкова по-силен отпор ще видя, а и за детето ще бъде травматично.
Също много важно - да го науча овреме, че не той командва парада. Не говорим за казармена дисциплина, по-скоро детето трябва да знае, че има граници и тези граници не ги поставя то. Детето винаги ще се опитва да ги разшири. Колкото по-широки са, толкова по-изискващо става. На това се дължи и хиперактивността на някои дечица.

Ох, малко объркано, но много мисли наведнъж. Ще си ги систематизирам тези дни (записах си на диктофон разговора) и ще пиша пак. Ако някой се интересува, де  Wink

# 103
Ноеми , много полезна информация!  Hug  То е хубаво да се заведе детето на психолог , но в Бургас сме под всякаква критика откъм лекари и др.подобни лица... На мен ще ми е интересно да напишеш и по-подробно Simple Smile

# 104
Бире и какви са ви мерките за 3м. Thinking

На трета консултация не сме ходили още... Но доки е доволна от мерките ни. Последно бяхме 5,4кг. и 60см. Но това беше преди 25 дни...

Общи условия

Активация на акаунт