Отговори
# 480
Педитата препоръчват температуропонижаващо след ваксина не толкова ако вдигне бебето Т,а по-скоро за облекчаване на болката.Някои бебета са раздразнителни след ваксинация,именно от това че ги боли мястото на боцкането.
Раздразнителни са, не само защото ги боли мястото  Wink

# 481
Етомира, може да се промени, това е от сайта на НОИ:

Период на             Среднодн.     Дата на ведом       Тип на превода
обезщетение         обезщет

22.10.2009-           34.1556          19-11-2009     нормален превод
24.10.2009

22.10.2009-           39.4979          18-05-2010            доплащане
24.10.2009

# 482
НЕ е хубаво да се сваля с медикаменти температура под 38,5, защото това е естествена реакция на организма, чрез която убива патогенни микроорганизми.
Ноеми, едно дете да го взимате навсякъде с вас е лесно, и ние бяхме така със Зузи, но с две...много ми се усложни работата....

# 483
Нещо никой не ми обърна много внимание за разстройството и слузта в акото  Rolling Eyes
Ще ти споделя какво ни казаха на нас: бебса е със слуз от 2 месеца вече, водих го на два гастроентеролога, единия каза: "нищо му няма", другия каза: "АКБМ". ПОдложих се на жестока диета, но аз 3 седмици нямаше никакъв ефект - слузта си седеше, коликите - също. Преди седмица го заведох при Масларски във Вита, той видя пампата, каза да не се втелявам толкова, дори и да има някаква непонмосимост не е кой знае какво драматично, да отпусна малко диетата и да си свиркам. Ако толкова се кося, да направя кръвен тест в Геника за алергия. Инак да изчкам 6-тия месец и да захраня много внимателно и вероятно нещата ще отшумят.

# 484
  • София
Здравейте момичета

за НОИ - една девойка от декемврийки беше звъняла да ги пита и от там и казали, че до 15 май са в изравняване или нещо подобно.

за температурата - нашето педи каза, че за бебета 37,2 е нормална

Гледам за почивки си говорите, а какви средства против комари смятате да използвате? Ние мислим да сме на планина до езеро и се чудя как да предпазя малчо

# 485
  • София, Лагера
Ноеми, едно дете да го взимате навсякъде с вас е лесно, и ние бяхме така със Зузи, но с две...много ми се усложни работата....
Ами то си зависи от децата (а и от нервите на родителите  Mr. Green). Ние продължаваме да си ходим по заведения и с 2те, също и по уикенд-почивки.  Peace

Против комари има едни лепенки, продават ги по аптеките. По-добре от репеленти..

# 486
  • София
Пепита, а на база какво ще се промени след като ние не сме имали промяна в дохода за последните 4 месеца? Нещо не разбирам. newsm78

# 487
Преди малко бях при личната лекарка на Явор и надълго и широко си говорихме за ваксините и ваксинационните схеми. Пълна измислица е че децата могат САМО И ЕДИНСТВЕНО да се ваксинират по схемата в имунизационния календар. Както за Пентаксим, така и за симфлорикс са възможни и следните схеми, при които се получава от детето СЪЩИЯ имунитет :
1) след 7мия месец - 3 инжекции в растояние по0голямо от 2 месеца.
2) след 1г. на детето САМО с 2 инжекции /2 пентаксим и 2 приорикс/

Е кажете ми сега кому е нужно ????? 13 ваксини за една годин вместо 4 първата и 4 убождания /5 с паротита/ втората??

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ами то си зависи от децата (а и от нервите на родителите  Mr. Green). Ние продължаваме да си ходим по заведения и с 2те, също и по уикенд-почивки.  Peace

Против комари има едни лепенки, продават ги по аптеките. По-добре от репеленти..

Зависи и от разликата в годините на децата и темперамента им   Wink

# 488
Бебеш, аз ще ти кажа на кого е необходимо - на фармацевтичните компании.Я смятай всяко дете по 13 ваксини колко милиончета им влизат по джобчетата!

# 489
  • Пазарджик
bimbim моя приятелка ползваше на Чико и беше много доволна ето виж продуктите им тук http://www.chicco.bg/misc.htm

# 490
  • София
Тути мерси, знам я тази серия на Чико, ама кой да се сети  Embarassed

# 491
  • София
Не бих оставила само малко дете, а аз да изляза - параноята е голямо нещо. Като сме ходели по почиви, обикновено бебефонът е нямал обхват чак до ресторанта - така че вечеря до 10 и после по терасите.
Михаела беше на 6 месеца на първото си море и хич не се кефеше да седи на плажа, така че единият от нас все беше с нея по сенките. Сега агитирам майка ми да я водим на море Mr. Green.
Бански за малкият не мисля да купувам, както и не мисля да го топя в море или басейн.
Боян е съвсем назад с ваксините, ама да видим кога ще наваксва. Още кашля, а кака му буха зловещо.
Вие си говорите за обещетения за този месец, а аз още първия си болничен не съм видяла. Счетоводителката е пълен идиот - от ноември нищо не ми е внасяла #2gunfire

# 492
Оффф, колкото повече, чета за това захранване толкова повече се обърквам.
Възникват ми една камара въпроси.
 1. Започвам да захранвам с нещо, да кажем кашичка или пюре, давам 1-2 лъжички и постепенно увеличавам с по 1 на ден. Какво количество от продукта трябва да достигнем, за да се счита за въведен, колко лъжички или мл  Или пък има значение колко дни го давам, а не количеството?

2. Да кажем, че даден продукт, напр. оризова каша е въведен на едно ядене, примерно около 12 ч. Замествам ли обедното ядене изцяло с този продукт или си давам кърма  и продукта?

3. След като съм въвела един продукт как започвам да въвеждам втори- на същото хранене на което съм въвела първия продукт въвеждам втория или първия продукт си остава, а на друго хранене въвеждам втория? Например- да кажем, че на обедното хранене съм въвеждала каша, въведена е и искам да започна въвеждането на зеленчуковото пюре, как го въвеждам на мястото на кашата или кашата си стои на обяд, а пюрето го въвеждам на някое от др хранения

4. Според вас ако започна с оризова безмлечна и безглутенова каша какво трябва да въведа след това- друг вид каша или пюренца? И ако е каша може ли да е млечна и глутенова?

И моля ви се не почвайте сега да спорите и да се карате, ако някой иска да ми отговори благодаря, но не го приемайте като повод за заяждане

Последна редакция: чт, 05 май 2011, 14:51 от look_at_me

# 493
Гледам за почивки си говорите, а какви средства против комари смятате да използвате? Ние мислим да сме на планина до езеро и се чудя как да предпазя малчо
аз питах нашия педиатър за тези машинки на чико. каза, че това е най-добрият вариант, но не пазели много, затова като допълнение можело да се пръска, маже или каквото там решиш около него - примерно количката или теб самата.

а като говорите за бански нашият лекар всеки път ми казва, че толкова малки бебета категорично не можело да се събличат голи...

# 494
еййй интернета ми е отврат.
За комарите: ние сме с комарници на прозорците, като допълнение мисля да взема някоя машинка, че на село и на къщата на свекърите нямаме комарници
За излагането на слънце: ще го крия колкото се може повече. Аз имам слънчева алергия и е кошмар, не мисля да му докарвам и на детето такава. Мислим първото море да е юни, а второто септември. Но ние ще ходим на Варна на гости на брат ми. Хубавото е, че те живеят в къща с много голям двор близо до морето, така че през деня ще сме на двора под шатрата на надуваемото басейнче, сутрин рано и вечер след 18.30 ще слизаме на плажа.  Или пък в морската градина и там може да диша морски въздух.
За оставянето на детето само: никога и по никакъв повод не бих го оставила сам, особено откакто ми се случи да повърне в съня си и да се задуши от повръщаното си. Не да е бебефон, не да е камера. Камо ли пък да отида някъде в ресторант на майна си. В количката до мен, и нищо няма да ми стане ако пропусна някой и друг купон. На 31 съм имала достатъчно бурни нощи та да мога да преглътна една година.
Пък и който имам свободна баба винаги може да вземе и бабата, хем тя доволна, че ще е на почивка, хем и вие спокойни, че ще има кой да гледа бебето.
Въпреки, че аз хич не обичам да го оставям на който и да било, направо не знам какво ще правя есента-очертават ни се 2 пътувания, вярно, че са за по 3 дни, но ще ми е много трудно да се разделя с детето. Даже се пазаря с мъжо да го вземем с нас, но той категорично ми отказва Sad

Общи условия

Активация на акаунт