Отговори
# 645
Бубе, защо реши, че точно за тебе става въпрос  newsm78 Ако се олицетворяваш с написаното от мен имаш пълното право да си се засягаш колкото си искаш  Mr. Green

Факт че има и такива.. и такива хора.. всеки избира какъв да бъде и като какъв да се олицетворява....

krissa, и мен много неща ме дразнят и не само мен  Mr. Green  Ако не ти е отговорено питай пак  като се цитираш. Аз гледам с каквото мога да помагам и да отговарям, но гледам и да не съм на всяко гърне похлупак, че да не ме изкарат после....

# 646
Здравейте,
тази седмица сме на жаксина с теглене - нямам тьрпение да видя как вьрви - ина4е сме здрави и вьв форма. Има ли деца, които никак не задьржат седнало положение. Жалерия само се изправя ииии преска4а седналото напреди или се килка настрани. Питам, защото батко и на тази жьзраст седеше, но може би той е от избьрзалите.
За спането - големия беше отделен в свое легло от раждането и в своя стая от 6 месеца. Не беше трудно, докато е мальк, но като стана на около 4 години искаше много да спи при мен следобед сьбота и неделя, като бях бременна ми казваше - мамо, като се роди бебето нали ще спи при мен да не сьм сам - ти си имаш тати. Спеше при мен следобед разбира се. Сега е разли4но - тати хьрка ужасно и спи в хола, бебата без цица не спи пове4е от 40 мин и спи при мен - заспиваме кьм 3 4аса след полунощ и за това сме в изолация да не будим другите, баткото си оставя вратата отворена за да е в 4ас сьс сьбитията. Нооо декември се врьщам на работа - няма как да изкараме на татьовата заплата и бебата ще спи в кошарата в стаята с бати. По другата тема - ако тряба с малко или с много рев ще я нау4а да спи там и да ще ми е много мь4но, може и да поплакваме двете, но сьм на работа навьн 12-14 4аса и работата ми е много отговорна, хора зависят от това и не мога да си позволя да ходя полузаспала. Та да ви кажа няма критерии за по-добра майка, всеки си знае хала и ситуацията. Аз работата не мога да сменя - добре платена е , а сме оставили тати на половин работен ден, за да може да води и да взима по децки градини и у4илища - както сьм казвала, тука баби няма, а на гледа4ка не оставям.
А исках да питам и още нещо - бебата не иска да хваща игра4ки - като и ги набутвам и си свива рь4и4ката в юмру4е исе стяга. Абе как да кажа - сякаш я е страх да ги докосва, зву4и ми неверроятно направо, инь4е ги гледа с интерес аз като я занимавам.
Ягоди и всякакви плодове ям, мед сьщо, всякакво мвсо - само мле4ните продукти са ми много ограни4ено в менюто, 4е не ги долюбвам много иии бебата е само на кьрма.
Друго за нас - много си пее на рьцете, гледка си ги любовно и им пее, гука на всеки който застане лице в лице с нея да и говори нещо. Смее се много, но още без глас, като я кьрмя, ако бати бяга наблизо пуска цицата и вьрти главата, целия диван е в кьрма и постоянно го 4истя.
Лек ден на вси4ки и гукащи бебоци

# 647
  • София
За спането мисля, че е по-добре за самите деца да са отделно и колкото по-рано се случи, толкова по-добре. Боян спи отделно от раждането си - това не ми пречи да го кърмя колкото пъти поиска. Спах със Михаела в една стая, докато отидох да раждам - виждам последствията. Сега докато свекърва ми беше на гости 20 дена спа при нея, в резултат на което откакто си е тръгнала Михаела по часовник се буди в 1 през нощта (тогава си лягаше бабата) и като види, че я няма почва да реве - искала компания, мляко и т.н. и ми отива по час, докато я приспя. Ако си легна при нея я будя, когато ставам да храня Боян. И накрая никой не се е наспал, затова не мисля, че това е добре за моето дете - напротив. А да спим четиримата заедно ми се струва невъзможно, но явно нашето семейство е много леко спящо.

# 648
  • sofia
Дейзи, давай мейл.
Бубе, захранила си детето, как не те е срам?!
Нурофен 6 мес, а Панадол 36 мес след отваряне, под 25 градуса.
Това за самотната майка.... и на 10 мес да е детето, какво пречи да се отдели. Когато Лия спре да се буди отива в детската стая. С мъжа ми не можем да правим нищо в спалнята, там вече само се спи, добре, че ни е голям хола.
Ягоди не бих яла, преди няколко дни как ме боля корем от тях

# 649
  • Пазарджик
Мале още един ден сама с децата и лошо време и ще се гръмна.Нели цял ден е на ръце,спи по 20мин. а Таня  в момента се опитва да си пробие някой пръст с пергела.

Камелия аз държа всички отворени детски лекарства/панадол,и сиропи за кашлица/в хладилника, а това копирах от листовката на Панадола

Срок на годност:

Не използвайте след датата, посочена на опаковката.

Срок на годност - 3 години.

Бира с таратор
аз си слагам доматен сок или пюре-доза за готвене.

krissia тук са видове готовите пюрете,виж кое от тях можеш да си приготвиш сама.http://www.papa-bebe.com/piuretahippzel.html

Бубе ,така направих и аз когато Таня ми беше бебе и после голям рев му дръпна ,че искаше още и докато го намачкам ,зор голям

# 650
  • В две тъмни очички
Бебешондел, ни нак-малко се олицетворявам в глупостите които си написала! Ама като гледам има само няколко коментара (2-3) по темата , преди ти да се изкажеш така грубо! Ти сама го казваш - има и такива и такива хора! Така ,че ако обичаш недей да обясняваш защо точно го правят майките, при положение,че ти не знаеш защо го правят (примерът, че искали да живеят както преди или да са спокойни и друг да ги храни)!!!! Не можеш да кажеш от тяхно име, защо захранват децата си рано, защо ги отделят , защо пият или пушат!

# 651
Това, че ти не познаваш такива хора, не значи че такива няма! Аз имам поне 4 познати, които с гордост са ми заявявали, че вече са се отървавали от грижите за детето / на 4-5-6месеца/ и вече ги гледа, майка, баба, леля, татко и те вече си били върнали килограмите, ходели където си искат, спяли си спокойно, и т.н.
И не всички спират да кърмят защото им се налага - със саксито бяхме свидетелки на една наша обща позната - било и много скъпо да има второ дете - и аз я питам: защо, бе, спи при теб, храниш го с кърма и имаш дрехи от баткото - и тя ми изцепва " не ми съ кърми беееее" - ми... без коментар.

Когато Явор беше бебе и аз исках да спя, дохранвахме се, захраних рано и т.н. Но сега вече си знам урока и съм готова да се отдам напълно на детето си, защото само сега и единствено сега аз съм целия му свят - и хранене и всичко, после ще има да се дърпа кто я целувам и да не иска да ме гушка, цял живот ще яде обща храна и боклуци и т.н....

# 652
Боже пак изписахте темичката Peace
Успявам само да чета а до писане не стигам ooooh!
Чета,че има спорове, не така момичета ,нали сме тук да споделяме своите мнения, за това как отглеждаме нашите малгуганчета.Моето мнение е че, трябва да сме тактични едни към други.
За спането на деца смятам ,че всеки родител ще прецени кога ще премести детето си.
За възпитанието на децата смятам,че не само родителите са виновни за възпитанието на децата си а и в средата която попадат(детска ясла и градина).
Дейзи- страхотна идея за ново колажче  Hug
look_at_me аз не ям ягоди страх ме е ,че малкия има  някаква алергия.
И аз да си попитам има ли мама с проблем като моя.Детето му да не иска да седи в количка ?

# 653
И аз да си попитам има ли мама с проблем като моя.Детето му да не иска да седи в количка ?

Да се преброим  Mr. Green

# 654

Mr. Green Бутам си всеки ден празната количка и се носим в кенгурото а нашия калпазанко се хили на хората ooooh!

# 655

Mr. Green Бутам си всеки ден празната количка и се носим в кенгурото а нашия калпазанко се хили на хората ooooh!

smile3521

# 656
  • В две тъмни очички
Да Бебешондел, повярвай ми,че всички тук искаме напълно да се отдадем на децата си и го правим! Но всеки с неговите си разбирания! И винаги нацелваш да хвърлиш някой кофти коментар, след мой пост, няма как да не реагирам! Смятам,че не е лично, но смятам и че изказванията ти дори да не се отнасят за мен, са прекалено груби на моменти и могат да засегнат много хора!

# 657
Оцелях! Е, не съм имала такава нощ от 4 месеца. То не беше рев, не беше носене. Яде два пъти. Събужда се около 4-5 пъти.

И аз така - от 2-3 нощи сме така. Явно си е период. Ама тя Рая все още си има колики и се извива на дъга и не спира да рита. Какво беше това чудо. Все бях чувала за колики, ама не бях виждала  Mr. Green А все още е само на кърма. И една леля ми развиваше теорията, че не може да има колики, сигурно и давам АМ. А тя сигурно по-добре от мене знае какво яде детето ми  #Cussing out
Зъби още не съм забелязала, ама то само това ми липсва  Sad
На мен пък хич не ми се  захранва  Mr. Green - толкова ми е лесно така.
Look at me - ям всичко - ягоди, фъстъчено масло, мед, люто - абе въобще каквото ми се прияде  Embarassed (в разумни граници разбира се)
За празната количка - бутаме си я и продължаваме да я мъкнем с нас напук на Рая.  Grinning

Тази нощ сънувах, че пак съм бременна  Shocked и ми дойде доста изнендващо, а уж исках  Laughing

# 658
Да Бебешондел, повярвай ми,че всички тук искаме напълно да се отдадем на децата си и го правим! Но всеки с неговите си разбирания! И винаги нацелваш да хвърлиш някой кофти коментар, след мой пост, няма как да не реагирам! Смятам,че не е лично, но смятам и че изказванията ти дори да не се отнасят за мен, са прекалено груби на моменти и могат да засегнат много хора!

Който се вижда в постовете ми и се олиицетворява с примерите е свободен да си се убижда колкото си иска и да се засяга колкото си иска. Peace

И това  че поста ми е след твоя не значи че се отнася до теб  Wink Peace

# 659
  • София
Яна се къпе с много пяна и с много играчки. Чувам я оттук как пее в банята  Laughing  а иван, милия, спи изтощен...  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт