Отговори
# 690
  • Пазарджик
Добро утро!!!
Имам имам нужда от кофа кафе Laughing

Елч
и аз забелязвам ,че апетита на Нели е намалял без видима причина,но се успокоявам с факта ,че предишното количество беше повече от колкото трябваше да яде за нейната възраст.Децата са на периоди ,същото го има и при Таня-има моменти в които яде тревожно малко и моменти в които не мога да и смогна.Не я насилвай ,ще мине този период.

нани-нани
ето това имам за домашните пюрета
Някои правила при приготвяне на домашни пюрета

Преди всичко:

-Добро измиване на ръцете преди манипулиране с продуктите.
-Добро измиване на самите продукти.
-Използване на чисти съдове и чисто място за работа с тях.

За да съхраним максимума на витамини и минерали:

-Избягвайте накисването на продуктите преди приготвянето им.
-Приготвяйте плодовете и зеленчуците цели или нарязани на едри парчета.
- Използвайте малко количество вода и избягвайте да готвите прекалено дълго продуктите.
-Предпочитайте варенето в малко вода, на пара или в микровълновата печка.

Избягвайте да правите голямо количество пюре, т.к. то може да се съхранява лимитирано време в камерата, а към 9-тия месец бебето започва прогресивно да се храни като останалите членове на семейството.

Замразяване на пюретата:

- Излейте пюрето в индивидуални форми за лед, покрийте формата с целофан.
- Поставете формата в най-студената част на фризера до следващия ден.
- Изваждайте бързо кубчетата от формата и ги изсипете в пликове или херметични съдове за замразяване.
- Надпишете плика или съда с кубчетата със съдържанието на кубчетата пюре и датата-лимит на съхранение.

Съхранение:

Пюрета от зеленчуци и плодове- 2-3 дни в хладилника или 6-8 месеца във фризера.

Месо, риба, яйца- 1-2 дни в хладилника или 1-2 месеца във фризера.

Смес от месо и зеленчуци- 1-2 дни в хладилника или 1-2 месеца във фризера.

Никога не размразявайте пюретата на стайна температура за да се избегне развитието на бактерии. Никога не замразявайте повторно пюре, което вече е било замразявано.

Претопляйте замразеното количество пюре на бавен огън или в микровълновата.

Винаги проверявайте температурата на пюрето върху опакото на дланта преди да предложите на бебето.

ВНИАНИЕ! Използването на микровълнова може да причини сериозни изгаряния на бебето. Преди да поднесете, добре разбъркайте пюрето и оставете поне за 30 секунди. Проверявайте винаги температурата на пюрето върху опакото на дланта

# 691
Eлч, разбирам че Дара е на АМ, може ли просто вече да не и харесва тази марка АМ, Кали имаше такъв момент с едно от АМ-та, сега вече си "намерихме" нашето мляко. Можеш да звъннеш и на педиатъра за консултация.

# 692
Добър ден!
Като ви чета,че и вие имате проблеми с яденето и донякъуде ми олеква  Mr. Green
Калина е скарана с храненето от около седмица-просто настръхвам като ще я храня.Цоква си по няколко пъти от гърда,съответно следва рев,давам АМ-същата работа.Иначе пък памперсите са си ок,кефа й е добър,постоянно играе,вика и т.н.Да не би да са в кърмаческа стачка?  newsm78
Tути,мерси за инфото за пюретата-и аз ще се възползвам   bouquet

# 693
look at me, и любопитството го имаме, но то е друго, тогава се върти спокойно и рядко пуска биберона, защото майка й е бдителна и се върти с нея Simple Smile тогава проблемът е, че биберонът й е в устата, а тя от зяпане забравя да яде.
а сега е друго - върти се нервно, все едно иска да изкара биберона от устата ти, но като успее се ядосва, изплаква и с две ръце пак си го набутва в устата и така до безкрай без почти никакво ядене. страшно е дразнещо. а при бебетата на АМ има ли "кърмаческа стачка"?

pepita, нашият педиатър е много против смяната на млеката и казва, че не може това да е причината. в сряда сме на консултация и пак подробно ще го разпитам и ще търсим решение.

аз все си мислех, че ще мине за ден-два, но продължава вече няколко и опредлено изглежда като тенденция..

# 694
  • София, Лагера
Здрасти мацки!

Мацкииии, от няколко нощи сънувам, че някой ми разказва вицове  Joy (едната нощ беше баща ми).

Изчетох ви. Тези дни обикаляхме, а вчера бях сама с двете деца  ooooh! Whistling.
Няма да се изказвам по темата за възпитанието, вече доста съм споделила. Ще кажа само: никоя крайност не е добра. За всичко. Точка  Wink

Исках да споделя още преди да прочета, че сте коментирали темата. Тервел вече не пищи като не ми е в ръцете. Седи си в шезлонга, пея му, говоря му, а той се хили! Ей, рахат е това!  Party
Но... си върна с мощна сила нощното кърмене - по 2-3 пъти  Mr. Green Мен това, обаче, не ме притеснява много. Вечер си лягам в 21.00  Mr. Green с двете деца, чета приказки и заспивам с тях   Laughing. Сутрин спим до 10. Колкото пъти да се събудя през нощта, все ми стига съня. Малко ми куца социалния живот, ама и за това ще се намери време някой ден  Wink.

Ети, аз правих пюретата с кърма. С АМ не стават ли? Не слагах сол и захар.

Дете на 3 може ли да спи с майка си? И въобще от кога да спи детето отделно?
Когато майката прецени, че може  Wink На мен не ми пречи да си го кърмя по 2-3-4 пъти пак да си спи в другата стая.

Бебешондел, както каза една приятелка вчера относно сина си - ще си го дундуркам, докато не го предам на жена му...
Joy Joy (това за бившия ми мъж ли е?)

# 695
  • София, Лагера
Абсолютно съм сигурна,че ако над поста не пишеше "бебешондел" реакцията нямаше да е така остра, ако примерно пишеше "ноеми" щяхте да изпоприпаддате от захлас.
Знаеш ли защо? Само защото не обиждам никого. Wink Можеш да пробваш и ти!  Peace Човек може да си изрази позицията без да бъде в хаплив стил. Никой няма право да съди другите!  Naughty
А като цяло мисля, че въпросът е да не се обиждаме една друга, а не да разчитаме на тома "другите да си ни знаят" и да си го тургат в другия крачол  Wink Mr. Green

Бире, аз замразявах всичко (без картоф) в бурканчета от детски пюрета. Чудна работа вършат, направо размразяваш една дозичка за едно хранене  Peace

Софиянки, срещица?  Flutter http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=578906.0

Последна редакция: пн, 09 май 2011, 12:15 от Ноеми

# 696
Елч, и нашата педиатърка не обича смяната на млека, но когато Кали категорично отказа едно мляко от което си хапваше добре, просто нямахме друг избор и сменихме млякото. Тогава си личеше, че е гладна, но щом дръпнеше веднъж и усетеше вкуса на млякото се извърташе и изплюваше биберона. А после пак го търсеше да яде, пробвах и с различна дупка на биберона и с лъжичка, пак не го искаше.. Дара от друга страна хапва по малко, Кали изкара ден и половина само на вода и няколко глътки мляко. Накрая пищеше от глад и сменихме млякото.

# 697
Вярно, няма да ги содя, Ноеми права си  Wink

И пак не разбрах къде видяхте директна обида, при все че мен ме нарекохте тъпа, ама аз не се засягам, защото не смятам че съм такава.
Но. ако аз бях писала че съм ходила на психолог,/или някой непишещ редовно в темата/ щеше да има  Naughty Thinking ooooh! Tired и тем подобни изказвания  Wink И щях да бъда обявена за луда...

Като заключение по темата - ТОВА Е ФОРУМ - където всеки може да изразява мнението си. Peace

# 698
  • София
Здравейте,   bouquet
И аз да се разпиша днес! Simple Smile
Вече ми се иска да се задържи малко слънцето навън. Това мрачно време ми влияе на настроението.  Confused

Ние сме добре. Въпреки че още си повръщаме, имаме си и колики, а май започват и зъбите, но за тях не съм съвсем сигурна.

Напоследък се чувствам доста уморена. Дори кърмата ми започна да намалява. Сега се наливам с лактогенен чай.

Искам само да ви кажа на всички, че макар да не пиша често мненията и помощта и съветите на всички вас са ми много ценни. Имам допирни точки с всички по различни въпроси. По много въпроси съм съгласла с Бебеш, по други с Ноеми, по други с Бубето и т.н. и т.н. Не мисля, че трябва да се делим на лагери. За мен всички сте ценни!

Хайде прегръдки и по весело!  Hug

# 699
Mirrabella вчера си мислех за вас  Hug Намерих една бабешка рецепта за рефлукс, по-късно ще ти я пратя на лични Simple Smile

# 700
 Ха, здравейте и от мен!
 И моето дете ме побърка вчера цял ден и сега цяла сутрин, преди малко заспа, ще видим до кога.
 Елч, ние се кърмим и аз като Сакси нямам представа по колко изяжда, но преди два дни, не искаше изобщо да захапе гърда, само като я приближа и започва някакъв неистов рев. така от 13.30 някъде до към 20.00ч. и то без да е спала през това време, да е спала около половин час за този период. Накрая така яде, че чак се давеше, толкова беше гладна и заспа. Може и при вас да е нещо моментно.
 Виждам пак сте заформили разни полемики, нали всеки влиза тук за да се разсее малко или просто да сподели нещо, в крайна сметка всички сме отделни личности, няма как да имаме едно и също мнение. всеки може да го изложи, по-важното е по-какъв начин го прави. От значение разбира се е и начина по който го възприемаме, но това вече е до характерови особености и до темперамент. Аз лично, както беше писал някой, гледам да се абстрахирам и да не обръщам внимание.
 Ох, имам доста работа и отивам да я върша, докато имам тази възможност
 Хубав ден и много настроение!

# 701
Елч, и нашата педиатърка не обича смяната на млека, но когато Кали категорично отказа едно мляко от което си хапваше добре, просто нямахме друг избор и сменихме млякото. Тогава си личеше, че е гладна, но щом дръпнеше веднъж и усетеше вкуса на млякото се извърташе и изплюваше биберона. А после пак го търсеше да яде, пробвах и с различна дупка на биберона и с лъжичка, пак не го искаше.. Дара от друга страна хапва по малко, Кали изкара ден и половина само на вода и няколко глътки мляко. Накрая пищеше от глад и сменихме млякото.
ооо пепита, това е ужасно! ден и нещо без храна си е много страшно!
аз се причудвам дали да не сменя шишетата, но да видим...

# 702
  • София, Лагера
Вярно, няма да ги содя, Ноеми права си  Wink

Ти май наистина не разбираш. Ако трябва да ти вляза в тона, трябва да отбележа това:
...Който се вижда в постовете ми и се олиицетворява с примерите е свободен да си се убижда колкото си иска и да се засяга колкото си иска. Peace
Само дето моята грешка очевидно е техническа, а твоята (втората) - от невежество. Twisted Evil

Е, така се държиш и ти...
Надявам се да разбереш, повече няма да ти показвам, че на мен самата ми е обидно да се поставям в такава ситуация  Wink

# 703
 Crazy Боже, пак интересно!
Бебеш, включвай се по-често, за да си разчесваме клавиатурите, че до МОЛ- а трудно ще стигна.
Много ирония, много неще.
По-лецемрна тема  не бях срещала ( хайдем обиждайте се колкото си искате).

Криса, мина на някоя софийска среща и може да ти отговорят  Wink

# 704
ооо пепита, това е ужасно! ден и нещо без храна си е много страшно!
аз се причудвам дали да не сменя шишетата, но да видим...

Добре, че беше само негативно отношение към млякото и вече отдавна е минало. Мисълта ми е, че когато пробваш всичко и нищо друго не помага ще трябва да смениш млякото. Ти може би си писала, но с какъв биберон сте и на какво АМ?

Общи условия

Активация на акаунт