5 спонтанни аборта сега накъде...

• 2 281
  • 5
  •   1
Отговори
 Здравейте скоро открих този подфорум.
Въпросът ми към Вас е преживях 5 спонтанни аборта като последния беше на 6.04.2011г.Не искам да ви описвам болката която преживявам.Въпроса са ми е след всички направени изследвания генетични,имунологични /НК клетки леко завишени/,за антифосфолипиден синдром,хламидии,уреяплазма,микоплазма,вродени инфекции,всички изследвания са ми в норма.Водят ме с цервикална инсуфициенция последните 3 бременности с серклаж и пак резултат няма.Последните 2 бременности ми изтичат водите в 17-18 г.с.,като последния път отлепих и плацента.Мисля че стана доста объркано но много Ви моля посъветвайте ме какво да направя.Имам 3 аборта в 17-18 г.с.,1 в 27 г.с. като то беше 900гр. и 1 в 5-6г.с..Вече незнам по кой път да поема ......

# 1
Здравейте,  benito_79,

Случаи като Вашия са наистина трудни за решаване, има много въпроси, които трябва да бъдат изяснени, напр. предполагам, че са направени и генетични изследвания за вродени тромбофилии (ако не са, трябва да бъдат), правени ли са вливания с имуновенин или интралипид заради NК клетките? Хистологията от абортите какво показва? и т.н., поради което най-добре е да дойдете в клиниката за консултация на място, с всички направени изследвания, епикризи и документи, които имате.

Д-р Надя Магунска, акушер - гинеколог
АГ болница "Д-р Щерев"

# 2
Здравейте, benito_79!

Консултирах Вашия въпрос и с доц. Атанас Щерев и прилагам неговото становище:

"Уважаема госпожо,
Повтарящите се спонтанни аборти са тежка патология и много пъти остават с неразрешени проблеми. Пътят, по който сте минала е тежък и са Ви направени много изследвания. Понякога това не е достатъчно и човек трябва да се бори и още и още... Понякога амбицията от страна на страдащия и лекарите да победят болестта надделява... В общи линии на Вас е правено всичко, което се прави в такива случаи, но понякога дори със същите мерки в следващи бременности резултатът е по- добър. Важни са и други данни - на колко години сте, каква е последователността на абортите в различните  седмици,  как и кога са правени серклажите, изследванията на влагалищното съдържимо, какво е било артериалното налягане по време на бременностите и пр. Не очаквайте, обаче някой с писмо да разреши проблемите Ви. Трябва да се доверите на лекар или екип и да правите това, което Ви съветват след като направите своя избор. Този избор е нещо изключително важно, затова се консултирайте с колкото може повече близки, лекари и жени минали по Вашия път.  След като направите избора си, обаче повече не се колебайте и следвайте стриктно това, което Ви съветва Вашия лекар. Имайте предвид ,че дисциплината е нещо много съществено в тези случаи. Понякога се налага цялата бременност да се прекара на легло или близо до леглото,което е много мъчително. Преждевременното раждане  също е голям проблем. Родените преждевременно деца се нуждаят от специални грижи и условия и  в България само на две места в София засега има такива условия, т.е. трябва по време на бременността да сте в София. Дано тези съвети да Ви помогнат. Желая Ви кураж и успех!
Доц А. Щерев"

Надявам се консултацията на доц. Щерев също да Ви е от полза!

Поздрави,
Д-р Надя Магунска, акушер-гинеколог
АГ Болница "Д-р Щерев"

# 3
Здравейте,много Благодаря че ми отговорихте.
Аз съм на 31 години,абортите са ми в различни седмици първия ми е аборт е в 18 г.с. тогава нищо не се предприе имах краткотрайно лечение за кървене,втория ми аборт е 5-6 г.с.,третия ми аборт е 27 г.с бебето се роди живо 900 грама нямаше първична реанимация мина време докато го преведат до Търговище в неонатологията и така милото си отиде на 3 ден,третата бременност бях с серклаж който не можаха да го отстранят и бебето скъса шева и излезе.Четвъртата бременност плътно на легло в отделението пак задържаща терапия заради кървене серклаж по метода на Дешан с лента с цел удължаване на шийката в 18 г.с. почнаха да текат оскъдно води през деня вечерта температура 39.8 градуса оказа се мъртъв плод причини не можаха да ми кажат вероятно вследствие на инфекция.Петата бременност плътно на легло излизане само за прегледи терапия с фраксипарин през ден превантивно изследванията за тромбофилия са отрицателни,вливания на липовеноз през 28 дена,терапия с утрогестан,естрофем,нош па,прегнил инжекции,магнерот,всичко стриктно спазвах,направен серклаж 13-14 г.с.,кръвно нормално,влагалищен секрет не е изследван преди и след серклажа.Часове преди аборта взет влагалищен секрет и се оказа че имам ентерококи незнам дали могат да бъдат причина за аборта левкоцити също бяха увеличени 17.8.
Всяка бременност започва по един и същи начин на 15 ден след положителен тест започва кървене което на моменти не се повлиява от лекарствата,въпреки кървенето плода се развива и в един момент всичко рухва.
Искам да се посъветвам с Вас към кой лекар да се обърна в вашата болница казаха ми че имам нужда от  специалист високорискова бременност.
Извинявам се за дългия пост

# 4
Здравейте, benito_79!

По принцип в нашата клиника няма разделение на медицинските специалисти. Всеки един от тях се занимава с различна патология. В този смисъл не бихме могли да Ви препоръчаме конкретно име. Ако желаете, можете да си направите собствено проучване и така да направите своя избор.
Успех!

Поздрави,
екипа на АГ Болница "Д-р Щерев"

# 5
Здравейте успяхте ли да намерите решение на проблема?

Общи условия

Активация на акаунт