Каква е вината на Фатмагюл ?(Fatmagül'ün Suçu Ne ?)~ 22

• 26 212
  • 723
  •   1
Отговори
# 660
СЛАВЕНА , връчваме ти официално почетната награда - СЦЕНАРИСТ НА ГОДИНАТА  newsm44 newsm44 newsm44

Последна редакция: вт, 03 май 2011, 18:28 от sincerita

# 661
  • София
Фатмето тапия за 6 кл ли ще взема или направо за средно newsm78

разсмя ме до сълзи!!!

# 662
УУУУааааууу,каква красота Peace гълъби,цветя, и нашите усмихнати две гълъбчета   Hug

СЛАВЕНКА МНОГО ВЪЛНУВАЩ СЦЕНАРИЙ, Joy
наистина, покрива мечтите на фенките на филма Peace

# 663
                   Момичета , задружно да благодарим на Ирина - новата бяла лястовица в преводите от руски език !?

Иринка , миличка , много , много ти благодарим.., пожелавам ти мъж като Керим да се грижи за теб и да те гледа влюбено цял живот...!?
Hug newsm51  love001  love001 newsm20

Епизод 12 - част 2 ( 44 мин.)

В къщата на Решат.

Мин. – Тези хора искат да изпълним своите обещания.
Реш. – Ясно изразиха своето нетърпение по тоя въпрос.
Мин. – Но в документите нищо няма.
Рифат – Затова  не могат да наложат санкции.
Реш. – Да , но… те основаха  своята компания заради тоя проект. И искат  да работят с нас и в другите проекти, привличайки инвестиции. Не мога да обясня на чужденците, че закона за охраняеми зони още не е приет.Мислят, че ние търсим оправдание за забавяне.
Мин. – Ениште,  не си длъжен да им обясняваш. Могат да получат цялата информация, ако искат.
Реш. – Да, но… когато се срещнахме за първи път, обещах , че закона скоро ще е приет. Не  очакваха, че това ще отнеме толкова  време.Имах много трудни преговори…Много съм напрегнат. Този закон трябва да се приеме бързо в противен случай ще загубим много пари.
Пер. – Защо  не звъннеш на Туранер бей? И го помоли да побърза.
Реш. – В това няма нищо смешно, Перихан.!? Можем да загубим чуждите инвеститори.
Пер. – Извинявай.! Разбира се, доверието е много важно.!
Майката на Ердоан – Дали ще е достатъчно само този закон за охраняеми зони? Нали има проблеми и с другите земи до тях. Поне… аз така чух.
Реш. – Ако Ебе Нине няма да има нищо против, другите ще се съгласят.
Мин. – Не се притеснявай за това ,енище. Ебе Нине загуби доверието на града. Те са готови да направят обратното на това, което тя говори . Всички я възприемат като враг. Изгониха я от града.
Пер. – Като , че ли трябва да се радваме, че сме помогнали за това, Минюр?/ с насмешка/
Мин. – Разбира се че не, абла, разбира се, че не. Но ние говорим за бизнеса, аз обяснявам ситуация на енище. Тя взе всички свои неща и дойде в Истанбул. Така ,че сега е най-доброто време за убеждаване на хората.
Реш. – Нейната земя ми трябва повече от всичко, Минюр.
Мин. – Позволи ми да говоря. Виж, тая жена не може да се върне обратно,  какво ще прави там? Как ще живее там? Ще видите , ще се принуди да продаде  къщата и земята
Рифат  – Значи, ще чакаме безизходицата да я сполети? Все едно няма да я продаде на нас. Ако не знае кой ще я купи, ще я продаде.!?
Реш. – Добре. !Заеми се с това . Имам предвид, направи така, все едно  нищо не знаем.
Мин. – Добре ,енище. ! Не се притеснявай за това. !
Рифат  – Защо  не я купим от новата компания, която  създадохте? Тогава тя няма да разбере за нас. Нали никой не знае за тази компания…. И аз не знаех…!?
Реш. – Добре.! Добре.! Така ще направим. Ако тя не знае, че ние искаме да я купим, няма да се инати. И  повече не искам да се занимавам с това. Направи го бързо.

Пристига  Селим.

Сел. – Мелтем  Ви праща много поздрави !
Пер. – Благодаря.!
Сел. – Чака твоето обаждане, мамо.
Пер. – Утре ще й звънна.
Майката на Ердоан – Кога ще ходите до Париж?
Пер. – Следващата седмица.
Майката на Ердоан – Надявам се всичко ще е наред.
Рифат – Селим, и ти ли ще ходиш?
Сел. – Не ,чичо, имам много работа.  
Реш. – Вижте го, той явно иска да замине. Заминавай, сине, ако искаш. Заминавай. При всички случаи, само Ердоан работи  съвестно.
Сел. – Не, татко, аз не искам.
            В къщата на Вурал.

Вур. – Браво, виж,  пак ме изпревари.
Ерд. – Не мога да играя до утре. Свършваме мача.
Вур. – Няма да свършвам.
Ерд. – Писна ми от теб.
Вур. – На мен също от теб.
Ерд. – Чуй ме, твоите родители започнаха да говорят с мен особено. Може би ти забраняват да се виждаме, защото съм развратник?
Вур. – Това не е свързано с теб. Имат си свои проблеми. /захвърля играта/
Ерд. – Какви са?
Вур. – Не е важно.
Ерд. – Какво стана, аби?
Вур. – Не мисли за това.
Ерд. – Тогава аз спечелих.
Вур. – Добре.
Ерд. – Съгласи се , аз спечелих 100 лири.
Вур. – Поздравявам те.!
Ерд. – Станаха 300 лири.
Вур. – Добре, вземи ги.!
Ерд. – Разбира се ,че ще ги взема...!? Така се изморих, играя с теб цяла вечер. Ставай, да се разходим малко.
Вур. – Никъде няма да ходя.
Ерд. – Защо? Ставай да вървим.... Какво е това , аби? Какво е това , Вурал? /визитката на Асу/
Вур. – Скъсай я и изхвърли, това остана от миналата нощ.
Ерд. – Заради твоята депресия се нахвърляш на нас и ще ни докараш неприятности. А  между временно сам се развличаш тука.    
Вур. – Ердоан, върви си. Какви развлечения?
Ерд. – Ти си негодник! За какво ти трябваха всички тези трикове?
Вур. – Стига!
Ерд. – Сълзи, съжаление, разкаяние ... “ аз имам съвест, а вие я нямате “...!?
Вур. – Казах  , стига!!!
Ерд. – Добре се погледни.!!! Аа ? Погледни се, виж кой си !?
Вур. – Не съм длъжен да ти обяснявам. Махай се!
Ерд. – Повече никой няма да се хване на твоята депресия. Няма нужда да се преструваш. Ставай, да си ходим.
Вур. – Върви където искаш.! Остави ме на мира!
Ерд. – Вурал! Маската ти падна, можеш да се отпуснеш.
Вур. – Ердоан, остави ме.! Довиждане.! Чао, чао.!
Ерд. – Добре,  ще те оставя.! Прави каквото искаш. Двуличен негодник.
   Керим влиза в заведението ....

Собств. – Керим, добре дошъл. Добър вечер.
Кер. – Добър вечер.
Собств. – Сядай. Мислих утре да те поканя на разговор. Но така е по-добре. Щом си тук, днес ще поговорим за проблема.
Кер. – Какъв  проблем?
Собств. – Синко, когато  ви предложих на Ибрахим,  не познавах нито теб, нито  семейство ти. И до днес не зная. !? Кои сте вие? Какви  хора сте? Не знам.!? Молбата на Галип Уста е много важна за мен. Заради него  помогнах . Препоръчах Ви  на Ибрахим, като се доверих на Галип Уста, но вие ме заблуждавате.!?
Кер,- -Какво сме направили?
Собств. – В  Ибрахим се появиха съмнения. Той помоли да разбера, и ми каза ” ние се доверихме на вас и им дадохме  къщата си , но поведението им е странно”.!?
Кер. – Какво по - точно ни е странното ? Ние сме обикновени хора.
Собств. – Ибрахим помоли да проуча . Кои сте  ? Защо сте дошли тук? Затова   звъннах на жената на моя приятел. Престъпление няма, но нищо хубаво не чух за Вас . В града  се носят лоши “приказки” ..!?
     Идва  Емре.

Емре. – Здравейте.!
Собств. – Сядай с нас , Емре.! Сега започнахме разговора.
Емре – По-добре говорете двамата.
Кер. – И какво  говорят за нас?
Собств. – Ти сам знаеш.
Кер. – Не е важно какво говорят, всичко това е лъжа, само слухове и клюки.
Собств. – Надявам се, че е така. Слухове за теб и сгоденото момиче ...!?
Кер. – Това не е така, не е така.
Собств. – Бейхан ханум чула как сте се карали.
Кер. – Никой не може да разбере нещо, което не знае. Никой.
Собств. – Казах -  Галип Уста е мой приятел, той няма да изпрати лоши хора..  не искам да вярвам на слухове..
Кер. – Тогава не  вярвайте! Казвам ви, това не така! На всички го казвам!  /става и с болка поглежда към Емре/  
    В Кръчмата . Мустафа и Реис.

Муст. –  Ядосан съм на  глупост си. Защо не съм знаел кой е той? Как са се подиграли с мен?
Реис – Много пиеш , Мустафа. Стига.
Муст. – Ти си свидетел. Виждал си, как  тичаше при мен, когато се връщахме от морето. Може ли човек  да имитира любов? Защо ме излъга, Реис? Защо не ми каза,че не ме обича, че не ме иска? Защо не ми върна пръстена? Защо се преструваше до самия край и ме унищожи? Защо смачка моята гордост? Този, който обича,  не постъпва така  Реис ..само този, който мрази… Защо  толкова ме мрази?
    Влиза търговец

Търговец – Кой иска замразени  бадеми? Искате ли малко, аби?
Реис – Не ,благодаря.!
Муст. – Дай.!
Реис –  Трябва да ставаме ,, Мустафа.
Муст. – Колко ?
Търговец – 5 лири.
Муст. – Вземи.
Търговец – Бог да ви благослови.!
Муст. – Благодаря.!
Реис – Утре не си ли на работа?
Муст. – Не.
Реис - Ще ставам рано, Мустафа.!?
Муст. – Още малко да постоим, Реис.!
Рейс- Много пихме, Мустафа. Трябва да си почина. Връщам  се в хотела.
Муст. – Добре, върви, аз ще остана. !
Рейс – Не искам да те оставя сам тука.
Муст. – Не се притеснявай, Рейс, обещавам ти,  ще остана тука.!
Рейс – Добре.!   /посяга към портфейла си/
Муст. – Какво правиш? Моля те, Реис. !
Рейс – Добре.! Не пий много. ! Не искам да се притеснявам за теб.!
Муст. – Какво ще стане, ако се напия, Реис?  Ще забравя ли? Гневът ще мине ли?  Раната ще заздравее ли? Няма значение, пия  или не...За съжаление не мога така да се напия и да забравя всичко... Не се притеснявай. !
Рейс - -Добре.! Тръгвам. Утре ще ти звънна.
Муст. – Добре.!
Рейс – Пази се.!
   Фатмагюл сънува.

Фат. – Лека работа. Какво е това? Скрин за зестра?
Муст. – Да.
Фат. – За кого?
Муст.- За момиче.
Фат. – Коя е тя?
Муст. – Правя я за момиче, за което ще се оженя. За моята булка.Тоя скрин е за тая, която обичам.
Фатм. – Мустафа! Какво ти е на ръцете? Какво е станало с тях?  .../те са изгорени/
   Кръчмата. Мустафа си представя Фатмагюл.

Гласът на Фатмагюл -  Когато се оженим, аз ще се грижа за собствения си дом. Моят дом ... Ще имам свои ключове ... Моята  врата  ще я отварям и  затварям. За пръв път ще имам  собствен креват ... Моите мебели, моите пердета ... Чинии, тенджери, всичко е само мое! Като свърша работата в къщи, ще бродирам с другите булки. Ако искам ... само ако искам. Ще правя всичко ,каквото поискам в моя дом. Ще готвя, просто каквото искам. Моя дом, моята кухня. Когато те няма .. Когато  си тук,  ще готвя това, което  обичаш. Когато се оженим, ще бъде по-тежко да те чакам ...!?.
Муст. – Лъжа! Проклета лъжкиня!  /чупи чаша/
Клиент – Полудя ли..!?
Муст. – Проклинам те ..!
Клиент – По-спокойно!
Собственик – Всичко е наред, господине, всичко е наред.!
Клиент – Маниак ли е?
Собств. – Всичко е наред.!
Муст. – Моля те да ме извиниш, аби, извинявай.!
Собств. – Трябва да си ходиш.
Муст. – Добре.
Собств. – Притесняваш другите клиенти.
Муст. – Казах добре!
Собст. – Донеси му сметката ...!. Чакай, аби. Много пари даваш. Погледни сметката.
Муст. – Остави рестото.
         Къщата на Фатмагюл.  
Мер. – Добро утро.!
Мук. – Добро утро...(! към Мурат) -Кажи на леля ти да става и да приготви закуска. Ние не сме прислуги.
Мурат – Леля я няма тука.
Мук. – Рахми! ..Няма ли я?
Мер. – Няма я, аз ще видя отвън.( към Рахми) - Добро утро.!
Рах. – Добро утро.! Добро утро, Мукадес.!
Мук. – Твоята никъде я няма.
Рах. – Кого?
Мук. – Махни се... Няма ли я?
Мер. – Няма ли я !?.Къде ли е отишла толкаво рано?
Рах. – Фатмагюл? Фатмагюл ли я няма?
Мук. – Сигурно е там. Заспала е в ръцете му и не може да се събуди.
Мер. – Какво говориш !? Глупости!
Мук. – Ако я няма там,  ще се учудя.
Мер. – Керим! ...Керим! /чука на бараката/
Кер. – Какво става ?
Мер. – Фатмагюл я няма.
Кер. – Няма ли я?
Мер. – Не разбирам, къде може да отиде толкова рано?
Рах. – Надявам се  , не е избягала !
           Фатмегюл звъни от автомат на Мустафа дълго … Втори път звъни…Асу вдига…

Асу – Ало! Ало!
Фат. – Ало.../ с треперещ глас/
Асу – Да.
Фат. – Сигурно съм набрала грешен номер, прощавайте.!
Асу – Това е телефона на Мустафа. На Мустафа ли звъните?
Фат. – Да.
Асу – От работата ли  звъните?
Фат. – Не.
Асу – Мустафа спи. Ако е нещо важно, ще го събудя.
Фат. – Коя сте вие?
Асу – Аз .. Аз съм неговата приятелка, а вие, коя сте вие? От къде  се обаждате? ..
        Фатмегюл оставя слушалката  отчаяна и плаче…

Асу – Мустафа .. Мустафа ...събуди се ... Добро утро.!
Муст. – Добро утро.! Защо съм тука?
Асу – Снощи беше пил много , беше пиян. Ясно защо си забравил. Някой ти звъня. Отговорих, мислех че е от работата ти  и,  че е важно, но ...
Муст. – Кой се обади?  
Асу – Мисля че е  тя ...
Муст. – Кой?
Асу. – Фатмагюл.
   В парка..

Кер. – Фатмагюл! ... Къде си дошла? Всички се притесняваме за теб.
Фат. – Махай се.
Кер. – Какво се е  случило? Защо плачеш?
Фат. – Махай се!
Кер. – Да си отидем у дома. ..Фатмагюл, брат ти е много  притеснен и уплашен. Племенника ти плаче.... Да вървим, не натъжавай брат си...Тръгни напред , моля те...!
         В дома на Асу.

Асу – Какво стана? Не отговаря ли ?
Муст. – Да.
Асу – Яж, после ще ти дам лекарство.!
Муст. – Защо мислиш, че  е била Фатмагюл?
Асу – Усетих. Говореше притеснено. Гласът и беше много тих. Приличаше на  малко момиченце.
Муст. – Млъкни, стига.!
Асу – Вдигнах, защото мислех, че е нещо важно. Откъде мога да зная? Мислех , че звънят от работа.
Муст. – Защо тя ми звъни ? Как смее ? Какво й трябва?
Асу – Може би  не е тя ... може би  греша.
Муст. – Какво каза тя?
Асу – Нищо. Попита коя съм ,  казах че съм приятелка. Не знаех. Ако знаех, щях да кажа ,че съм роднина. Като чу това, затвори. Сигурно се разстрои.
Муст. – Защо да се разстройва? Ако съжаляваше, нямаше да ме излъже! Нямаше да замине с това момче, с моя пръстен на ръката. Нямаше да ме засрами! Нямаше да направи така, че да ми се подиграват.  
Асу – Добре, добре .! Не се нервирай. !Може да не е била тя.
Муст. – Кой  ще ми звъни толкова рано?
Асу – Ти имаш  номера? Ще разберем кой е? Върви да се измиеш. Върви. !
        До къщата на Фатмагюл

Мук. – Пак е избягала. Какви проблеми пак ще ни донесе?
Рах. – Може би  е отишла просто да се разходи ... И се е загубила, загубила ...
Мук – Няма как да се загуби. Глупаво момиче! Винаги ни разстройва! Престани да плачеш! Млъкни!  /към Мурат/
Рах. – Може би трябва  да отидем в полицията? Те ще намерят моята сестра? Може би те ще я намерят ...
Мер. – Керим !? Керим! Намери ли  Фатмагюл?.. Къде  ходиш ? Много се притеснихме. Фатмагюл, много ни изплаши ..
Рах. – Къде си била, сестричке?
Мук. – Искаш да получа инфаркт ли? Искаш в гроба да ме пратиш ?
Мер. – Моля те ,тихо! Не викай. !
Мук. – Отговори, къде си ходила?
Мер. – Дай й малко време, тя всичко ще  каже.
Мук. – Продължавай да я подкрепяш! Пак ще го направи.
Кер. – Не плачи,...тя се върна.
Мук. – Помниш ли какво се случи, когато тя избяга? Видя ли, тя изобщо не си взе поука.
Мер. – Чуй ме! Престани да досаждаш на Керим!
Мук. – Вие ме чуйте! Вървете по дяволите!
Рах. – Мукадес, тихо. Моля те, недей...! Къде беше тя? Къде  я намери?
Кер. – Никъде. Тя се разхождаше.
Мук. – Видя ли ,тя прави каквото иска! Предупреждавам те, с нея сигурно нещо ще се случи.
Мер. – Ние много се притеснихме, мила. Къде отиде без да кажеш на никого?
Мук. – Аз знам  какво да правим.
Рах. – Мукадес, престани , моля те.!
Мук. – Трябва постоянно да те търсим?
Мер. – Моля те, върви си. !Направи закуска.!
Мук. – Бързо кажи  къде  ходи? Или ще съжаляваш за това! Фатмагюл!
Мер. – Няма значение къде е ходила. Тя се върна! Сега върви.
Мук. – Дявол ви взел? Кого гоните вие от собствения дом? Стига! Правете каквото искате! Много глезено момиче! Глезено момиче!
Рах. – Мукадес, тихо.!Комшиите пак ще ни чуят. Тихо.

Мерием вижда картата за телефон прегъната в ръцете и….

Мер. – Ти си му звънила? Говори ли с него? /Керим е в коридора и чува и започва да слуша/
Фат. – Аз не го вълнувам ..!? Той не се интересува как живея, какво правя ...Той има нов живот.
Мурат – Какво се случи?
Кер. - Шшшш......
Фат. –  Отговори ми момиче...Каза: - ” Мустафа спи...”. Каза:- ” Аз съм неговата приятелка” Той спи с друго момиче. Започнал е нов живот без мен . Не ме изслуша, дори не пожела , не ме  съжали.!? Намери коя да е  и веднага ме забрави. Боли ме още повече сега.
            В дома на Асу

Асу –  Приготвила съм чай.
Муст. – Не помня как съм стигнал до дома ти !?
Асу – Не си пристигнал, краката ти сами те докараха .Беше много пиян. После  пийнахме с теб още. После ти заспа. Разбрах ,че не излъга, че си в чужбина. Видя ли аз те разкрих.
Муст. – Утре заминавам.
Асу – Значи признаваш, че си излъга? Кагато дойде  тук през ноща,  сам  разкри себе си. Бях много учудена, че дойде. !? Значи аз съм първата , при която отиваш,
когато си разстроен. Радвам се.
             Мустафа звъни на номера…

Муст. – Ало?
Асу – Какво има?
Муст. – Затвориха, когато чуха гласа ми...Ало!
Асу – Пак ли?
Муст. – Пак затвориха Асу – Може би е звъняла от телефонен автомат?
Муст. – Не зная.
Асу – Ако е така ,можем да го намерим. Можем да намерим адреса по номера.
Можем да разберем по клона на пощата. Остави ми номера. Сами днес  го няма в града. Когато  се върне, ще го помоля да го открие.
Муст. – А ми , аз утре ще замина.
Асу – Ти какво, няма да се върнеш ли !?
Муст. – След 10 дена.
Асу – Добре.! Значи ще имаме повод да се срещнем пак. Яж.! Изпий чая.! Ще ти дам лекарство. Знам, че искаш да си ходиш, но първо закуси...Дай ми номера.!
         Аерогарата. Селим, Перихан, Мелтем и Ендер

Сел. – Здравейте.!
Пер. – Здравей, скъпи.!
Сел. – Мамо.
Пер. – Как си?
Сел. – Добре, а вие как сте?
Мел. – Не виждаш ли, всичко е чудесно.
Сел. – Не знаех, откъде ще излезете, тук или от VIP залата.
Ендер – Когато с нас не пътува   Туранер бей,  не взимаме VIP места.!?
Сел. – Как мина полета?
Пер. – Много комфортно.
Сел. – Е, как е ? Купи ли, каквото желаеше? Хареса ли  рокля от най-добрите моделиери?
Мел. – Купихме сватбената рокля.
Сел. – Наистина?
Мел. – Ще пристигне покъсно.Трябва малко да се преправи.Съвсем малко, дребни работи.
Сел. – С ваше позволение, аз ще открадна моята булка.!
Ендер – Разбира се!
Пер. – Няма да пусна Ендер ханум, ние отиваме в къщи.
Сел. – Добре, ще се видим довечера.!
Пер. – Добре.!
Сел. – Много ми домъчня за теб.!
Мел. – И на мен.
   В офиса на холдинга. До офиса на Решар.

Рифат – Добро утро.!
Секрет. – Извинявам се Рифат бей, но Решат бей сега е зает.
Рифат – Зная.
Секрет. – Той помоли да не го безпокоят.!
Ердоан – Нас ли е имал в предвид?
Секрет. – Не, но той помоли да не пускам никого.
Ерд. – Никого?
Секрет. –Той нарежда, аз изпълнявам.
Рифат – Добре, разбрах.
Ерд. – Кой е вътре? Туранер бей?
Секрет. – Да.
          В офиса на Решат.

Реш. – Тоя проект, ще бъде реализиран отделно от цялата компания. Затова никой не знае за него. Това е инвестиция  за нашите даца, за тяхното бъдъще. Мелтем и Селим.
Туранер – Разбрах всичко.
Реш. – Инвестиция и за нас също.
Туран. – Разбрах, но не искам името ми да фигурира някъде. Не трябва да се вижда моето влияние, даже през Мелтем.
Реш. – Разбира се! Мислих за това.
Туран. – Знаете, „охраняемата зона”,много наболял въпрос.
Реш. – Разбира се , разбира се. Затова съм много внимателен ...Днеска,.. утре ... това ще се реши някога. Имай ми  доверие!.
Туран. – Дай Боже.!
Реш. –  Трябва да  подпишем договора помежду си? И когато  напуснете политиката,  ще имате вашата част от бизнеса....
Туран. – Извинявай, трябва да отговоря,  моя бос звъни...Скъпа?
Ендер – Скъпи , тука сме вече.!
Туран. – Добре дошли.! Как мина полета?
Ендер – Когато съм с Перихан ханум, времето минава много бързо.Докато  говорихме и  пристигнахме.
Туран. – Много добре.!
Ендер – Ние сега пътуваме към Перихан ханум. Децата  и те ще дойдат . Имаш ли някакви планове? Днес ли ще се връщаме?
Туран. – Не, ще останем тук.Имам работа с Решат бей, трябва да я свършим.
Ендер – Разбрах. Перихан ханум ни кани  у тях.
Туран. – Чудесно. Трябва да продължа  с Решат бей, като свършим , ще дойдем.
Ендер – Добре.! Ще се видим довечера.
Туран. – Добре, ще се видим.! Прати много поздрави на Перухан ханум. !.. Така...за какво  говорихме?

В офиса на Рифат.
Рифат – Постоянно ми затваря устата! Дълги години ме използва! Дълги години!  Знам, но си мълча. Позволих му да ни тъпче! Ние работим  като кучета, а той събира каймака! Той безсрамно ни гледа в очите! Безсрамник! /Рифат се държи за лявата ръка , после за сърцето /
Ердоан – Нали каза, че трябва да чакаме. Сега видя ли какво стана! Сега там планира как да се отърве от нас! А ние нямаме никаква представа, какво замислят  там! .... /
Ердоан: - Татко? ...Татко, какво ти има?...Татко! ...Помощ,... извикайте бърза помощ! ...Мунир аби! Намерете доктора! Баща ми!
Мун. – Рифат аби!
Ерд. – Татко! ....Извикайте доктора! Бързо!

Мун. – Рифат аби!
Ерд. – Татко! ....Извикайте доктора! Бързо!..
Мун. – Звъни в спешното! Бързо! ...Аби?
Ерд. – Татко! ...Татко! ...
Решат – Какво става?
Ерд. – Татко, отвори очи, татко!
Мун. – Рифат аби!
Решат – Какво става?
Ерд. – Татко умира! Негодник! ..Заради теб, татко умира!..Татко! ....

Край на 12-и епизод.

Последна редакция: вт, 03 май 2011, 20:18 от nelka123

# 664
  • Пловдив
Нели, да благодарим и на теб - корепетитор - гл. редактор. Благодаря на всички за труда и любовта към сериала ни...

# 665
  • Пловдив

Последна редакция: вт, 03 май 2011, 19:14 от mariana51

# 666

Цялата дванадесета серия имаме ...Аз ще завърша девета... Четвърта половина ли беше..!? ooooh! Whistling

Имаме и от първа две части и нея трябва да завършим...!? newsm78  ooooh! Whistling

Нямаме светлина за пета серия  - някоя добра душа с турски език  само малко да ни просветли какво става в нея...Сега , когато гледам сериите с диалози , разбирам колко съм пропускала от филма...!?
       newsm20

# 667

Мацо , сега ли го качваш...!? newsm78

Последна редакция: вт, 03 май 2011, 19:25 от nelka123

# 668
Привет ! Разбрах преди време за този сериал от позната и влязох в този сайт защото предположих , че тук много знаещи момичета пишат и споделят мнения ! Исках да попитам дали този сериал ще има последователни субтитри на български език каквито са случаите със "Великолепният век " и "Любов и наказание " или много искам ??????????Laughing Laughing
Здраве и успех на всички !  bouquet

# 669
  • Пловдив
Нели, провери - вече е качено и го изтрий от теб - люлеещото се момиче.

# 670
  • Пловдив
Привет ! Разбрах преди време за този сериал от позната и влязох в този сайт защото предположих , че тук много знаещи момичета пишат и споделят мнения ! Исках да попитам дали този сериал ще има последователни субтитри на български език каквито са случаите със "Великолепният век " и "Любов и наказание " или много искам ??????????Laughing Laughing

Здравей. Отговорът на въпросът ти е в самият въпрос. Стараем се, да
преведем всичко. На 1 стр. има указания. Ще се ориентираш. Ако ти хареса - заповядай.
Ако можеш и да помогнеш - си злато...

# 671

Момичета , още нещо ще Ви помоля !!!  Peace Peace

Иринка , ми сподели , че се притеснява да пише във форума , защото понякога бърка времената...!?   Искам да ти кажа самата аз , че пишеш много по-правилен български от много от нас и да не се притесняваш изобщо...!?  Освен това , ние тук не се следим за подобни грешки , когато сме развълнувани и бързаме , всички грешим...!?

Зули ни пише на руски и ние я разбираме...!!!

Иринка , пиши , ще се радваме да четем постовете ти...!!!  Самата виждаш , че и ние понякога "издивяваме" и пишем "глупости" , за да  "изпуснем" парата...!? Живота е достатъчно напрегнат , затова се опитваме във форума да сме толерантни и добри...!?  bouquet  bouquet  bouquet

Много се надявам да разбереш правилно думите ми...!? Hug Hug Hug newsm51 newsm51 newsm 

Пиши , моля те...!?
newsm20

# 672

Ако знаеш руски или английски също няма да имаш проблеми...!? :peace:

Опитваме се да ги настигнем ,  само за една серия няма обяснено...!? :peace:

# 673

Да се опитваме да сравняваме Каква е вината на Фатмегюл и Великолепния век е все едно да сравняваме романа Нонкината любов на Ивайло Петров и трилогията на Сенкевич...!? Naughty

Защо използвам точно трилогията - защото колкото тя е исторически роман , толкова и Великолепния век е исторически филм...!?  Peace
                    Един филм е исторически , когато не изкривява историческите факти , само и само да си почеткаме егото... Навремето това беше комунистически приьом , който мразя и до днес...!?

В първия филм има послание и застъпва наболял проблем за целия свят - престъпление , което жените по цял свят премълчават и виновниците или остават ненаказани , или изкарват жертвите виновни...Затова браво на съседите , че имат смелостта през призмата на любовта да прокарат този наболял проблем... !? Peace smile3501

Всяка  жена трябва да надникне в този филм - първо , че сме жени и второ , че много от нас имат дъщери , да ни пази Бог от такова нещастие...!?  Peace   Ето,  аз така  мисля и не се срамувам да го изкажа...!?
Peace Peace Peace  

# 674

Мили момичета , искам да изкажа искрената си благодарност за труда Ви и насладата , която ми носите !!!

MARIANA 51 -  Доайен и двигател на темата  smile3501 smile3501 smile3501

NELKA 123 - Гл. редактор и Прометей на темата  newsm51 newsm51 newsm51

SLAWENA -  Поетичната муза на темата  smile3525 smile3525 smile3525

GERI - Корпус за бързо реагиране и романтика  newsm10 newsm10 newsm10

И всички Вие дами тук - благодаря за Ви   newsm51 newsm51 newsm51    love001  love001  love001  smile3525 smile3525 smile3525

Общи условия

Активация на акаунт