Как планирате пътуванията си при опити за бебе?

• 1 373
  • 18
  •   1
Отговори
Здравейте,

Откакто правим опити за бебе, има нещо което не мога да реша, а именно: как да планирам пътуване за екскурзия или почивка след няколко месеца, като не знам, а и няма начин да знам кога ще се случи  Flutter Още повече, когато най-хубавото събитие се бави... В смисъл останала съм с впечатлението, че в първите месеци на бременноста не е хубаво да се предприемат дълги пътувания, но пък и не може само в къщи да си стоим и да чакаме... Особено сега, много приятели ни канят да отидем с тях някъде лятото, но как да кажа да или не? Вие как се справяте с тази дилема?  Simple Smile

# 1
никак не се справяме,не планираме нищо,колкото и да е тъпо. Мислим да отскочим до Гърция евентуално в последния момент,но нищо не се знае. Ако стане,поради факта,че бременността ми ще е рискова,няма да ходим никъде. Едни приятели ни поканиха вече,но те знаят какво се случва с нас и им казах,че нищо не мога да обещая.

# 2
Точно така е и при нас, Alinka_79, само дето приятелите ни не знаят за нашите опити и ми е много трудно да им обяснявам защо отказваме... Ами явно няма как, все пак бебето е с предимство и засега ще отложим дългосрочните планове  Flutter
Стискам ти палци скоро чудото да се случи и на вас!  Hug

# 3
Да, налага се да се отложат. Много ми се искаше да се възползваме от ранните оферти,но уви Laughing
В крайна сметка дано постигнем заветната цел,пък съм склонна и да пропусна моренцето, искам не искам,това е положението Party
Късмет и на вас Hug и наистина не е препоръчително да се ходи на БГ черноморието по време на бременност най-вече заради летните грипове и тем подобни вируси!

# 4
Никога няма да си отложа отпуска или почивка поради въпросната причина - евентуално случайно дали нямало да съм в ранна бременност, и то рискова, по това време .  ooooh!

# 5
  • Стара Загора
Е ти пък сега вече се вживяваш Mr. Green
Април месец миналата година платихме капаро за море в Турця за м.септември. Седмица преди да тръгнем разбрах, че съм бременна - еми пак си тръгнахме. Пътувахме с нашата си кола и ми беше добре.
В отговор на въпроса ти - планирам и не ми дреме  Mr. Green

# 6
  • София
Ако нямаш опасения за рискова бремнност, защо се притесняваш от пътуването? Даже по-добре да се заредиш с положителни емоции и да си прекараш приятно някъде.

# 7
И аз нищо по-различно не правя.

# 8
Мила Жеравке, няма отношение между планирани пътувания и бебеправене.
Нашата красавица малка я направихме точно на пътешествие, и то в колата, зад хотела  Laughing Mr. Green
И с кола, и със самолет сме си попътували преди да забременея и след, няма отношение.
Моят съвет е, доколкото изобщо е възможно - мисли по-малко за това като за "задължение" Wink
Ще стане, ще видиш!  Hug

# 9
Планирай си всичко Simple Smile включително и кои близки хора може да те заместят на предплатената почивка или пътуване, ако се окаже, че не ти е препоръчително да отидеш.
Ако бременността е лека не виждам причина да се откажеш.

# 10
Момичета, благодаря ви за отговорите  Hug Полезно ми беше, защото точно това исках - да разбера дали не се вманиачавам малко повече от необходимото  Rolling Eyes и както се казва, да се притеснявам за нероден Петко  Simple Smile Прави сте, може би най-добре е да се наслаждаваме на живота, а дори и в краен случай да се наложи да пропуснем в последния момент някое и друго пътуване и почивка, то ще е за нещо, което си заслужава, така че няма да съжаляваме  Simple Smile

# 11
На мен лично ми беше много трудно да съчетая бебеправенето с пътуванията ни. Ние пътуваме често по екскурзии и почивки, но като почнахме с опитите просто спях да правя планове, защото ми беше по-важно да забремения и всичко да е наред, отколкото да обикалям света. Планирахме единствено едно кратко пътуване за няколко дена, полета беше 3 часа със самолет и в деня на тръгването ни трябваше или да ми дойде или не. Дойде ми, слава богу. Следващия месец като забременях, се чувствах много уморена, заспала и имах силни болки в с корема и сигурно щеше да ми е притеснено и да се чувствам некомфортно, ако това беше станало в друга държава и не мога да ида на лекар или трябва да платя много пари за едно кратко посещение при лекар.

Искахме май-юни да ходим до друга дестинация, която е на 6 часа със самолет, но решихме че ще я оставим за другата година живот и здраве. Сега е по-важно всичко с бременността да е добре, а не да си създавам излишни тревоги и притеснения.

# 12
Никога няма да си отложа отпуска или почивка поради въпросната причина - евентуално случайно дали нямало да съм в ранна бременност, и то рискова, по това време .  ooooh!

Ами може и странно да ти е,обаче ти пожелавам никога да не ти се случи. Имам причина да съм на това мнение и тя е,че последната ми бременност съм забременяла на морето,от което се върнахме с летен вирус. Не казвам,че това е причината за аборта,но според лекаря ми и това е оказало влияние. Така,че за следваща бременност ще се пазя и още как.
Разбира се,ако всичко е наред,няма причина да не се пътува,но аз съм написала още в първия ми пост защо съм на това мнение Rolling Eyes

# 13
Да не би вируси да има само на морето? Ами хората, които са постоянно на морето трябва нон-стоп да са болни. Можеш навсякъде  да пипнеш такъв, само като кихне някой вблизост до теб.
И ако бебето не става доста време, както при нас например вече почти две години? Дали трябва да не си показвам носа от вкъщи, поради причината, че евентуално можело пък да забременея и да пипна някой вирус? Човек трябва да се разтоварва, да се наслаждава на живота и да се зарежда с положителни емоции, винаги, когато има възможност. И колкото повече си разсейва вниманието с други приятни неща, толкова повече нараства шанса за успех.
Определено смятам, че слагате каруцата пред коня и се вманиачавате, а това никак не е полезно Blush.
Много момичета споделят, че след дълги опити са забременели именно, когато са се откъснали от ежедневието и са отишли някъде на почивка.

# 14
Всеки си е прав за него си,нямаше нужда да се възмущаваш толкова. Просто приеми,че има и други ситуации и други гледни точки.
Аз специално летни вируси в София никога не карам, единствено на БГ Черноморието в пика на сезона. Следователно или няма да отида на море в БГ,или изобщо няма да отида.

Общи условия

Активация на акаунт