Частни детски градини София 3

• 71 858
  • 760
  •   1
Отговори
# 315
  • Sofia
Благодаря, Danybon  Simple Smile
Днес ходихме до Рай и до Слънчогледи. И на двете места на пръв поглед ми направиха добро впечатление, като материална база в Слънчогледи е по - ново, но пък дворът им е само 2 малки площадки. В Слънчогледи също имат неустойка 50% от оставащата такса и не работят август. Това не ми изглежда много коректно и на мен. Най - вероятно ще се спрем на Рай, тъй като ни е и по - близо. Германи все повече ми заприличва по - скоро на детски център, отколкото на градина.
Дано се включат родители, чиито деца посещават/са посещавали въпросните градини.
Успех на всички в търсенето Hug

# 316

Няма защо!  Hug Радвам се да ти помогна.
Моите впечатления обаче са по-различни - площадката им е доста голяма, може би има много катерушки и затова си останала с подобни впечатления. Но реално размерите са и въпрос на вътрешно усещане. Simple Smile В момента видях, че строят и още една площадка към новата част на градината. Надявам се да мога да ги посетя и да пусна снимки като се разширят. Таксите мисля, че се плащат месец за месец.
За Рай - ходила съм преди много години и то в старата им къща. Тогава беше популярна градина. Запомнила съм, че имаха голям двор, но всичко вътре беше леко "казармено" без никакъв лош подтекст. Но това са лични усещания. Не знам как е на новото място и в по-ново време.
Допълвам се с нещо важно. "Рай" беше от градините, които дават добро образование на децата, но говоря пак преди поне 5 години. След това бяха се опитали да правят училище и съм чувала, че имаше разочаровани родители. Но доколкото знам бързо се уталожиха нещата.
Така че по въпроса за образованието, мисля, че и двете са доста силни като подготовка (пак с уточнението, че за Рай говоря в малко по-стар период). Това е много важно условие за мен като избирам ЧДГ.
Вчера попаднах на брошура за ДГ "Тути". Вие сте с малки деца и едва ли я помните. Едно време също беше сред известните градини в Лозенец. После затвориха изненадващо - не знам защо. Та вчера ми попаднаха техни брошури и това ми даде повод да разкажа за тях http://danybon-hlapeta.blogspot.com/2011/07/blog-post_1288.html. Също съм ги посещавала преди много години, сега ми изглеждат с друг имидж.  

Последна редакция: чт, 14 юли 2011, 12:17 от Danybon

# 317
 Hug здравейте, спряла съм се на Славейче, като най-близка до нас http://www.slaveiche.com/. Някой да има лични впечатления от там?

# 318
  • София
Scarlett83, а може ли да кажеш каква е таксата за Рай  Peace.
Ние засега се колебаем между Германи и Екодара, тази седмица сме планували да отидем да разгледаме Екодара. В Германи на пръв поглед всичко ни харесва, но пък таксата се плаща на четиримесечие предварително.

# 319
Здравейте, Мами!
Имам следния проблем :
Дъщеря ми е на 3г. посещава държавна градина, но  през м. август ще почива. Аз няма как да си взема повече от 2 седмици отпуска, няма и кой да ми помогне да я гледа. От началото на м. май се опитвам  да намеря градина (частна), която да приеме детето за първите 2 седмици на август и не успявам. Хубаво е градината да е в кварталите Банишора, Зона Б 5, Център, Изток, Дървеница, Гео Милев, Мусагеница или Младост-това горе-долу е пътя ми към работа.
Ако някой знае нещо,което може да ми помогне, моля за информация !

# 320
Здравейте, Мами!
Имам следния проблем :
Дъщеря ми е на 3г. посещава държавна градина, но  през м. август ще почива. Аз няма как да си взема повече от 2 седмици отпуска, няма и кой да ми помогне да я гледа. От началото на м. май се опитвам  да намеря градина (частна), която да приеме детето за първите 2 седмици на август и не успявам. Хубаво е градината да е в кварталите Банишора, Зона Б 5, Център, Изток, Дървеница, Гео Милев, Мусагеница или Младост-това горе-долу е пътя ми към работа.
Здравей,
Моят Дани ходи в Детски център Бърборани в Младост 4 до Бизнес парка и съм доволна.Ако не държиш да е много елитна градина и това ще ти свърши работа.Таксата е 450 с яденето.Ако те интересува повече питай Wink

# 321
Здравейте,
Тия дни посетихме Детски център Теди Джуниър в Бояна.
http://teddy-junior.blogspot.com/

Останах с добри впечатления.Базата ми се стори нормална - леко битово - домашен стил, който ми допада, дворче, хубава сянка, каляват децата, храната е от Детска Кухня Българче /за която не зная нищо.... но забелязах, че доста ЧДГ в района ползват/ комуникацията е на английски език.

Собственичката беше любезна, каза, че имат и плуване по желание /10 лв на посещение/ в Хотел близко до тях и ходят на излети на Витоша. Цената е 450 лв на месец, заедно с храната от детската кухня /което в сравнение с другите .... невъзможни за нашите финанси... англоезични детски градини я прави  малко по-достъпна-естествено, ако не я качат ! и ако всичко, което казват е така и се окаже вярно, разбира се!/

Много ми се иска, ако има родители с впечатления от там да споделят, тъй като не мога да намеря никаква информация .....
Ако има положителни отзиви и от други родители - мисля, че ще я пробваме на есен!
Помагайте! Simple Smile

# 322
Kali, а как стои въпроса с транспорта, предлагат ли техен или ти ще си осигуряваш? Защото Бояна си е доста далеч, проблемът с времето особено за работещи родители, е голям, а пък и за детето е много пътуването всеки ден по 2 пъти. Освен ако не живеете наблизо, де.  Simple Smile Ти как смяташ да се оправяш?

За съжаление не съм чувала абсолютно нищо за тази градина, не мога да ти помогна.

# 323
...и за мен това е от огромно значение...само таткото шофира..аз не. Намира се в една пресечна на бул. България след кръстовището за Бояна /посока нагоре...мисля, че България там се казва вече по друг начин../ Спирката на автобусите е на 20-30 тина метра... от ДГ
На мен всичко ми е далеч... от там с автобус бих била за 20тина мин. вкъщи-но пък работя в центъра... Embarassed
За съжаление нямам много избор в това отношение. Питах за собствен транспорт - за сега не предлагат... а и тези, които предлагат са толкова скъпи.... че ...
Като ги посетихме оня ден, имаше 6 деца - което ми се стори доста за сезона... казаха, че били по 12 в група през годината - с по 2 учителки в група /едната от тях е и мед. сестра/
Това, че има деца ме радва - все пак хората са се доверили.... но явно няма посещаващи от форума... Rolling Eyes

# 324
Здравейте, Мами!
Имам следния проблем :

Пробвай ЕкоДара. http://www.ecodara.com/. Малко след маршрута е, но ако си в Бизнес парка е близо до там.

# 325
Последния месец обиколих всички градини от този ценови сегмент ( и претенции за някакви условия за развитие на децата, а не просто оставени на отглеждане) и никъде другаде няма подобни клаузи, дори в ICC.

Gaja, твоето дете в ICC ли ходи Thinking Аз си мислех, че няма места там, особено за деца, които не говорят английски.

За Little Steps чувал ли е някой нещо? Знам, че я отвори дългогодишната директорка на гореспоменатия ICC?

# 326
Лени, ние ходихме в Little Steps. Дворът е просторен, подреден, всичко е ново и добре направено. Дечица не видяхме, защото отидохме късно, но директорката каза, че са кам 20 /или 30-не помня точно/, но са отворили тази есен и това е добре за толкова кратко време. Директорката е млада, любезна и интелигентна жена. Каза, че родителите и са собственици на 1на от 1ите Частни Англ.Гимназии и имат големи амбиции-в момента строят комплекс - училище и тн на 7 дка в Мусагеница. Като допълнителни занимания предлагат "карате" и "танци", не предвиждат "плуване", "йога" и тн. За плуването спомена, че отиване и връщане би отнело много "време от времето отделено за учебния процес" /цитирам/ .. ние доста държим на разнообразните активности за децата и това ни прозвуча доста академично за възрастта им .. но в крайна сметка, тези неща могат да се променят в бъдеще.
Таксата е 750 лв - без храна /храната е 5лв/ ден и се заплаща допълнително, но може да си носи и от къщи/
Транспорт за сега няма, но би бил около 850 ЕВРО годишно, ако има желаещи.
Намира се на доста отдалечено за нас място - в Симеоново и е достъпно само с кола, което за нас е проблем.. а таксата с транспорта би достигнала 1000 лв /уви повече от бюджета ни/ но като цяло - впечатленията ми са положителни и ако можех да си я позволя, бих опитала..

# 327
Каликали, преди време видях, че си се интересувала от Детска градина Лиди в Бояна.
Нямам лични впечатления, но моя близка от района я е посетила. Сподели, че е впечатлена от базата-невероятна градина, много хубава и просторна къща-като в санаториум! Честно казано е във възторг от атмосферата, но учителския състав й се е сторил като от държавните детски градини.... и децата гледали телевизия... та затова още не е решила..таксата е 500 лв..наистина решението не е лесно.. но иначе й допаднало много.

.

# 328
КалиКали, много ти благодаря за изчерпателната информация   bouquet

# 329
Заинтригувах от ДЦ Теди Джуниър и аз... ще следя темата за мнения

Общи условия

Активация на акаунт