Частни детски градини София 3

• 71 770
  • 760
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Stelfy, знам къде ходят в Южния парк - обичайно са на една площадка, която се намира вляво, ако тръгнеш от централния вход откъм бул. Витоша, посока планина Витоша. Доста е сенчеста, преди там имаше един батут-кораб, но нали махнаха всички подобни съоръжения от парка напоследък, сега е свободна. Улици няма наблизо, ако това те притеснява.

# 451
  • София
Stelfy , добре изглеждаха  Grinning Действително всички се държаха за въжето и имаше доста учителки с тях. Но пък беше по времето, когато се предполага, че повечето трябва да спят следобяд. Мен ме уплаши и как ще я транспортирам от/до там, т.к. често минавам по този маршрут и особено зимата може да е доста неприятно.

# 452
Те спят малко по-късно, към 14:30 лягат.

# 453
  • София
Олив, мерси за информацията, ще идем този уикенд до парка да я видя площадката... Мен не само евентуална улица в близост ме притеснява, колкото че ако се измъкне незабелязан може да се изгуби (все пак само 3 учителки са, а децата са много Sad )... Отделно, че приема всички усмихнати възрастни за приятели...
Сигурно ако ми беше по-голямо детето нямаше ЧАК толкова да се спичам, но той е супер малък още... По този повод ще споделя (без да ме нападате с камъни моля), че в началото, поне докато свикне (и попорасне) и се научи на тамошните правила, мисля да ходи с ей тази джаджа на обувките...
http://www.amazon.com/gp/product/B0009PLRXK/ref=s9_simh_gw_p60_d … mp;pf_rd_i=507846
Поне за първо време... да се уверя, че е safe, и тогава вероятно ще отпадне... Но засега съм много, много притеснена... Отделно самата Богатица и вървенето по нея (най-ужасната ми улица от цяла София, от времето, когато живеех на Г. пътник и я качвах/слизах с колелото)...

Лекси, мерси за споделеното и на теб! Радвам се, че са изглеждали добре Simple Smile
Аз транспортирането съм го измислила - с такси  Tired (и ние сме близо до НДК и няма да е хипер много на месец)
Относно зимата - не знам дали и тогава се запазва ходенето по улицата... Те все пак си имат едно малко ограждение и вероятно ако е непочистена улицата остават там?...

Последна редакция: пн, 22 авг 2011, 22:38 от Stelfy

# 454
  • София
тази джаджа издава звук когато детето върви, така ли? И аз се замислям  Thinking

# 455
По-скоро ако се огледаш и не го виждаш, натискаш копчето и то изписуква и по звука се ориентираш къде е детето.
Но не съм сигурна, че учителките ще позволят употребата на това приспособление.
Stefy, по-скоро ако толкова се притесняваш, ходи с тях известно време, да видиш как минава времето навън.

# 456
  • София
По-скоро ако се огледаш и не го виждаш, натискаш копчето и то изписуква и по звука се ориентираш къде е детето.
Но не съм сигурна, че учителките ще позволят употребата на това приспособление.

и най-вероятно има периметър на действие  Thinking Ох, поне разбрах, че паническото притеснение не е само при мен  Embarassed

# 457
Има периметър на действие, но той е по-голям, отколкото ти е слухът, а нали все пак трябва да чуеш от къде писука.
И все пак става за изгубване в навалица, магазин, на площадка и т.н.

# 458
  • София
Има периметър на действие, но той е по-голям, отколкото ти е слухът, а нали все пак трябва да чуеш от къде писука.
И все пак става за изгубване в навалица, магазин, на площадка и т.н.

ох, да пази Господ, но май и аз се замислям за такова устройство   Rolling Eyes

# 459
Цитат
Аз вече супер много се психирам от излизанията с наближаването на градината
Отделно дето още не знам каква точно е площадката в Южния парк, на която ходят, а моето дете има навик да излиза от площадките като му писне... И в комбинация с разказите от предните страници.... Абе параноя....

в последно време се чудя на какъв ежедневен стрес сме подложени майките, а и децата. Как ще съм работоспособна не знам, като постоянно ще мисля точно ей такива неща, които ти си описала  Rolling Eyes
И аз в клуба на психираните  Tired Тази седмица ще го записвам на градина, а от октомври най-вероятно, живот и здраве тръгва. От както ходихме да видим градината не съм на себе си - какво ли не се върти в главата ми - сън не му лови  ooooh!

# 460
  • София
Момичета  Hug успокойте се! Все пак това е детска градина, не Бухенвалд!  Hug
Сигурна съм, че във всяка ДГсе полагат адекватни грижи, не се губят деца ежедневно, помагат на дечицата с адаптацията, хранят ги и така...
Аз самата имам "ясленка", която някъде към 15 септември трябва да тръгне, притеснено ми е, че е доста злояда, но пък знам, че градината е едно хубаво място. Недейте така се психира, децата ни усещат емоциите и несъзнателно ги прехвърляме на тях. Да, ясно е, че никой не се грижи за детето като мама, но пък и във всички ДГ, които сме посетили, избрали и платили, за децата се полага адекватна грижа и персонала се грижи за сигурността им.
За протокола - не съм учителка, не работя в ДГ, но пък имам опит с изкласила от ясленка и завършила предучилищна група кака, при това в държавно ОДЗ. Няма страшно  Hug

# 461
Е, защо е това притеснение, ако децата излизат само в двора на градината си? Мисля, че повечето са така и са единици тези, които водят децата до близки паркове и градинки...Може и да бъркам, де... newsm78

# 462
  • София
при мен лично притеснението идва първо от факта, че синът ми не се е делил и вероятно ще се травмира доста от раздялата и на второ място понеже ми е първо дете нямам идея как ще се отнасят с него в ДЯ  Rolling Eyes Да не говорим, че е стеснителен  Rolling Eyes

# 463
  • София
Притеснението ми е единствено и само заради напускането на територията на детската градина. Това си е риск... За самото тръгване и всичко останало се вълнувам като първолак Crazy

Елора, и аз това мислех да направя - да ги придружа на поне една разходка - това си е част от адаптацията, докато присъствам в градината в началото, нали така? В някаква степен страхът ми идва и от неизвестността какво точно се случва. Ако лично се уверя колко внимават по улицата и как учителките не свалят поглед от децата, застанали на стратегически места Laughing вероятно част от параноята ми ще се поуспокои...
А защо според теб биха имали против да се ползва устройството?

Впрочем ние с хлапето в края на месеца ще им ходим на гости (за да си ги припомни и да види колко супер готино е, точно както съм му разказвала), така че тогава ще си задам въпросите на място...

# 464
ЗДРАВЕЙТЕ, МИЛИ МАМИ! Разбирам вашите притеснения, но щом дечицата ви тръгнат на градина всичко ще се канализира. В ДГ работят специалисти, които знаят как по-бързо да приспособят децата към новата среда и те да се чувстват комфортно. Относно храненето, моята дъщеря в нас не яде почти нищо, но в градината като вижда, че другите деца си изяждат порциите и тя яде.
Преди съм писала в тази тема и поддръжам мнението си, че детските градини, които са намират във Витоша са по-добрия вариант - децата са на чист въздух, правят се излети сред природата, а като завали сняг /който се задържа чисто бял/ почти всеки ден се правят снежни човеци.

Общи условия

Активация на акаунт