Частни детски градини София 3

• 71 653
  • 760
  •   1
Отговори
# 600
Малко странно ми стана, но като се замислих, не е чак такава драма, тъкмо ще дишат повече чист въздух. Ако времето е съвсем ужасно, ще им носят храната в класната стая.

Като отиват да лягат е о.к., но след сън, затоплени или дори изпотени... Струва ми се непрактично.

# 601
  • София
Наистина изглежда чудесно... Но.. Горна баня.. пак??... Как е възможно всички градини да са изхвърлени по периферията на София егати.... Това започва да става прекалено разочароващо... Да, знам че е много трудно със сградите... И все пак е разочароващо  Tired
И аз се ядосвам за това. Живея в центъра, близо до "Ботев" и "Симеон". Наоколо училища много, но детски градини никакви, частни също.
А къщи има много. Някои от тях са оставени на саморазрушаване, в други са се настанили цигани. Мисля, че има и общински сгради. Нужен е само козметичен ремонт и разчистване на двора и ДГ е готова.

# 602
Елора, благодаря за инфото. Но някакъв сайт, подробности? Иначе, на снимките изглежда приветливо вътре, но откъм материали доста постно ми се вижда. А и двуетажните легла не са никак Монтесори.

# 603
Нямам никаква друга информация, видях албума във Фейсбук. Има към 30 снимки, аз сложих само няколко.
Градината се казва "Био Детска Градина Монтесори Хай"  Rolling Eyes но не са написали нищо за себе си като информация, все още нямат сайт.

В центъра наистина има много пустеещи сгради, но не е много лесно да ги наеме или купи човек. Като чета тази тема и впечатленията ви от различни градини, за пореден път се благодаря какъв късмет сме извадили, което си е чиста случайност. Хем ни преместиха градината, но пак е на удобно място и стигаме за приблизително същото време, пак нямам забележки. Здраво минаване между капките. Като чета в Княжево какво е положението  Rolling Eyes ако бяха ни метнали там, нито щяхме да успеем да минаваме ежедневно толкова път, нито щях да съм във възторг от това с разхождането между къщичките...

# 604
  • София
Дори да не става дума за пустеещите - тези дни отворих един сайт за отдаване на имоти под наем - има предостастъчно къщи в центъра и супер близо до центъра...Има и много с хич не високи наеми при това... Явно момента с "промяната на статута" е ключовия момент, не знам...

Иначе да, от това, което съм видяла май новата сграда на Камелини в Изток (пресечката на Г.М. Димитров) е най-хубавата им база. Прилича си на истинска детска градина. Не че покрива всичките ми критерии Mr. Green

# 605
  • София
Да, аз също имам забележки относно Княжево, но при мен натежа:
1. Много е близо до нас, за около 5-10 мин. съм там с кола
2. Има двор и е на чист въздух, сред боровете общо взето, най-голямата ми болка за Богатица е липсата на двор, децата или си играят отзад в едно малко дворче или ходят до Южния парк, който също е ужасно мръсен, като повечето ни паркове, да не говорим за разликата във въздуха, в Княжево се усеща чистия въздух.

Относно "А тъй като дървените къщички ще са разделени тематично (една с материали по география примерно, една с математика и т.н.) значи, че детето, за да си смени "играчката" трябва да се преоблече, излезе, прекоси, преоблече само за това... Сега е лято и не прави много впечатление, но зимата при минус 10 + вятър и сняг картината би била различна." - 2 от помещенията са свързани с вътрешна врата, там ще учат децата, като ще могат да циркулират свободно между двете помещения, не е нужно да се излиза навън. Може би за в бъдеще ще заемат всички къщички и това ще важи, но в момента не е така.
Soleil, права си, но нямам избор, с плюсовете приемам и минусите.
Въобще всичко е до приоритети - аз съм се убедила, че в Камелини се грижат за това децата да се чувстват добре, но базите не са луксозни, просто прилични, за Княжево имам доста забележки /моите например са основно за санитарните възли - не ми харесват в този вид и се надявам да ги оправят, както и да облагородят двора/, но се надявам постепенно да се подредят нещата.

# 606
  • София
Ето сайта на тази нова градина Монтесори Hi, но още нищо не може да се види там:
http://montessori-hi.com/

# 607
И на мен ми се искаше градината да е на някое място с прозрачен въздух, но за сега няма такова. Това би бил много сериозен плюс за мен. Княжево обаче ни е непосилно далеч.

# 608
Хаха, има такова място, ама е родителски кооператив и пак е в Княжево  Mr. Green Горска детска градина се казва. Любопитно е, но зимата явно няма да е горска. Ето линк http://g.gradina.net/?page_id=2

# 609
Аз съм голям фен на Горската детска градина, но и те са през девет планини в десета  Tired

# 610

Иначе да, от това, което съм видяла май новата сграда на Камелини в Изток (пресечката на Г.М. Димитров) е най-хубавата им база. Прилича си на истинска детска градина. Не че покрива всичките ми критерии Mr. Green
Има ли сайт тази в Изток и каква е таксата?

# 611
  • София
Нямат отделен сайт (все пак те са клон, не отделна градина), няма и снимки в общия сайт...

# 612
  • София
I see you, къщата ни се намира точно до гората, да не кажа директно в нея и ги извеждаме всеки ден независимо от времето. Малко сме на принципа "Няма лошо време, има неподходящо облекло". Да не кажа, че много често в гората е и по-сухо, повече завет при вятър и така. Но да не товаря темата, понеже е за градини, а не кооперативи Wink

# 613
  • София
ra iv, радвам се, че се включи - може ли малко подробности - на мен ми е интересно какъв е режима на децата - по цял ден навън ли сте, те спят ли и къде, с какво се хранят - носят си храна или ви носят от кухня, има ли учебни занимания с децата?

# 614
ra_iv , разкажи малко повече! Peace

Общи условия

Активация на акаунт