Частни детски градини София 3

• 71 651
  • 760
  •   1
Отговори
# 615
Водех детето ми на английски в Младост в Helen Doron и Камелини бяха до тях. Мястото беше много неподходящо за детска градина, Но новото също не е добро. Направи ми лошо впечатление мястото на Г.Димитров. На 100 м от натоварен булевард по черен път, защото улицата не е асфалтирана цялата. Като минава кола се вдига пушилка. А градината е приземна постройка с телена ограда и бетонен двор. Поне само това видях, защото служителките говориха с мен през вратата и не ми дадоха почти никаква информация. Почувствах се, сякаш съм от конкурентна детска градина дошла да разузнава.  Thinking

# 616
Аз все по-често си задавам въпроса "Колко "Монтесори" са Монтесори градините в България?. С такива неща се правят компромиси, че не знам доколко може да има се има доверие за каквото и да било.

# 617
А попаднах на ваучери за Пипилота:
http://piperki.bg/offer/id-279/Частна_детска_градина__Пипилота__.htm

Разговарях с тях по телефона и не ми направиха особено добро впечатление. Най-вече откъм занимания и възраст на учителите. (колкото и дискриминиращо да е, за нас лично е много важно те да са млади).

# 618
Виждала съм Био детска градина Монтесори Хай когато още не беше готова (на моя приятелка е). Моите хлапета, като влязоха вътре, не можех да ги изкарам. Всичко им беше тооолкова интересно, толкова занимателно. Дори малката тоалетна - бяха готови с часове да пишат и да мият ръце  Laughing. Горещо ви я препоръчвам! Ние не живеем в България, но ако си бяхме там, със сигурност моите девойки щяха да са там! Там гарантирано ще бъдат обгрижвани с много любов, професионално и с безкрайно търпение. При това, с много забавления, занимания и дребни уроци за живота навън. Между другото, доколкото знам, градината ще си има бусче... Ако някой има по-сериозен интерес, пишете ми на лични.  Peace

P.S. SunnySideUp, понеже по случайност знам някои неща от "кухнята" - за тази градина уверявам, че е абсолютно "Монтесори". Дори сградата - построена е специално с идеята за такава детска градина...

# 619
zaiobaio, кажи нещо за учителките. Къде и как са завършили, къде са практикували?
Мен градината много ме впечатли, жалко, че ми е на три дни път с камили, но все пак се интересувам сериозно, а предполагам и не само аз.

# 620
I see you, къщата ни се намира точно до гората, да не кажа директно в нея и ги извеждаме всеки ден независимо от времето. Малко сме на принципа "Няма лошо време, има неподходящо облекло". Да не кажа, че много често в гората е и по-сухо, повече завет при вятър и така. Но да не товаря темата, понеже е за градини, а не кооперативи Wink

Аз останах с впечатление, че доста време изисква отиването до гората.

zaiobaio, и аз искам подробности за Монтесори преподавателя на градината - къде е получил образование, има ли практика? Градината работи ли изобщо, ще се оборудвали напълно с материали?

# 621
Момичета, не съм разпитвала такива неща. Когато имам повече инфо непременно ще ви го пусна.  Peace
А иначе можете да изпратите запитване до самата градина, сигурна съм, че ще отговорят най-детайлно на всички.

# 622
Понеже в момента е модерно, мнооого ЧДГ са "монтесори". Но пренасянето 1:1 на концепцията е невъзможно. Още повече, че ако едно дете е отглеждано по тази система, отивайки в подгответо, ще му се види доста трудно! Към момента не съм чувала за "образование монтесори". Просто тази система /оригиналната/ е отхвърлена от МОМН. Какво да прави човек, мода. Peace

# 623
Понеже в момента е модерно, мнооого ЧДГ са "монтесори". Но пренасянето 1:1 на концепцията е невъзможно. Още повече, че ако едно дете е отглеждано по тази система, отивайки в подгответо, ще му се види доста трудно! Към момента не съм чувала за "образование монтесори". Просто тази система /оригиналната/ е отхвърлена от МОМН. Какво да прави човек, мода. Peace

Защо повтаряте нечии фрази без да знаете и да се замислите дори изобщо?! Моето дете е в "системата", няма нищо, абсолютно нищо вярно в това твърдение.

Колкото до Монтесори - не, то не е модерно. Просто му дойде времето в България. Трябва да минат няколко години, да има достатъчен избор, съответстващ на търсенето и всичко самО ще се регулира. Само че и родителите, които искат детето им да ходи в такава градина, трябва да са достатъчно наясно, за да разпознаят коя отговаря на критериите.

# 624
Още повече, че ако едно дете е отглеждано по тази система, отивайки в подгответо, ще му се види доста трудно!
Какво те навежда на подобна мисъл? Виждала ли си някога дете, "отглеждано" по тази система и какви аномалии си открила у него  Laughing

Просто тази система /оригиналната/ е отхвърлена от МОМН. Какво да прави човек, мода. Peace
Тази система никога не е била разглеждана от МОМН, че да бъде отхвърлена. Колкото до модата, системата на Монтесори е най-старата от в момента практикуваните  Laughing Тя е на повече от сто години.

# 625
  • Има много детски смях.
А попаднах на ваучери за Пипилота:
http://piperki.bg/offer/id-279/Частна_детска_градина__Пипилота__.htm

Разговарях с тях по телефона и не ми направиха особено добро впечатление. Най-вече откъм занимания и възраст на учителите. (колкото и дискриминиращо да е, за нас лично е много важно те да са млади).

За мен самият факт, че ЧДГ пускат ваучери е показателен  Peace

# 626
Чакай, не говоря за "аномалии". Освен това тази система е много различна от нашата. Има, разбира се и много хубави неща, но има и други, които не стават. Да, стара е, но и "Макаренко" и Валдорфската са стари, ама не са на мода. Първоначалната идея на М.Монтесори е била адаптиране на "различни" деца. Нещото което е ненадминато е когнитивната технология- т..е. много и хубави игри /дървени материали/, които провокират мисленето на децата. Тези неща и без да се наричат "монтесори" се използват в някои градини и от логопеди. Но социалната концепция е различна - "всеки избира какво да прави". И това се прилага в някои градини така, че се получава хаос. Все пак нали първо едно дете трябва да бъде научено на определена дейност, игра и след това да му се даде избора. И я си представи в І-ви клас- "деца, кой иска да пише и кой иска да рита футбол"! Shocked

# 627
Ами първо въобще не става дума за "Кой иска да пише и кой иска да играе футбол"?
Второ, изобщо не е сигурно, дори при така зададен въпрос, какво биха избрали децата, когато не са натоварени да смятат ученето за нещо тежко и неприятно, досада, противопоставена на играенето.
Модерна или не, за системата се знае твърде малко и се правят предимно погрешни изводи.

# 628
Да, именно.

# 629
От единичната ми среща с Кармелини останах с впечатление за всичко друго, но не и хаос. Единствения хаос беше при доставката на децата (липсва режима), но това го има в преобладаващата част от частните детски "градини".
А за Макаренко си мисля, че все така хубаво си вирее в педагогическото образование на кадрите. Лични наблюдения върху поведението на детски учител - извън периметъра на работата му и начина на етикетиране на децата и техните родители. 

Общи условия

Активация на акаунт